Nuffnang

Pengikut

Tukar Tiub

sumber :-

Tukar Tiub


BUKTI SAHEH BERSIH TEPAT

Posted: 26 Jun 2011 11:51 AM PDTBAJU KUNING BUKTI YANG JELASnota:
apabila memakain kuning pun salah
maka jelas bahawa bersih dan 8 tuntutan
sedang mendapat sokongan orang ramai

gerombolan takut jila rakyat memakai
apa sahaja yang berbentuk kuning

NOTA:
tidak lama lagi warga kuning akandiharamkan

NOTA:
berkuninglah kamu terlebih dahulu
sebelum kamu di kuningkan kah kah kah
8 PENYOKONG PERHIMPUNAN HARAM DITAHAN DI AMPANG
– berita hairan

KUALA LUMPUR: Polis menahan lapan lelaki di Taman Kosas, Ampang, di sini pagi tadi kerana memakai baju berwarna kuning yang bertulis "Bersih 2.0" dalam tulisan jawi.

Ketua Polis Daerah Ampang Jaya, ACP Amiruddin Jamaluddin, berkata semua mereka ditahan atas kesalahan memakai baju berkenaan dan seolah-olah menyokong perhimpunan haram 9 Julai ini.


PAKAI T SHIRT KUNING 5 ANGOTA AMK KAPAR PULA DITAHAN POLIS
– keadilan daily

KLANG: Lima anggota Angkatan Muda KEADILAN (AMK) Kapar hari ini ditahan polis ketika bersiar-siar di pusat beli-belah Klang Parade di sini, dengan memakai t-shirt berwarna kuning termasuk empat daripadanya memiliki logo Bersih 2.0.

Mereka ialah Pegawai Khas kepada S Manikavasagam, Mohd Fauzi Abdul Majid; Naib Ketua AMK Kapar, Kamarul Zaman Johari; Bendahari AMK Kapar, Asmadi Abdul Hassan; bekas Ketua AMK Kapar, Hazizam Hani dan anggota KEADILAN Kapar yang belum diketahui namanya.


NO DUA PEMUDA PKR DITAHAN DIPERCAYAI KERANA KEMEJA T-BERSIH
– minisder

Ketua Angkatan Muda Keadilan (AMK) Khairul Anuar Ahmad Zainudin ditahan polis Selangor kerana mengenakan kemeja-T Bersih 2.0 di Shah Alam malam ini.
Ketua AMK Shamsul Iskandar Mohd Akin berkata, beliau dimaklumkan oleh Khairul Anuar sendiri bahawa polis menahannya kerana memakai kemeja-T yang tertera perkataan Bersih 2.0.

"Saya baru sahaja cakap dengan Khairul (kira-kira 11.30 malam), dia memberitahu bahawa dia ditahan kerana kemeja -T menjelang pelancaran awal kempen Bersih 2.0 di Seksyen 24 Shah Alam," katanya ketika dihubungi.


Zunar Kartunis:
TERKINI LAGI: 3 kaitangan Telekom ditangkap ketika mengedarkan Yellow Pages

Zunar Kartunis
TERKINI: Kota KemuNING diistihar kawasan larangan. Anda ada berita seumpamanya? Silakan

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


YANG INI LAGI TEROKKAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

FILEM MAT BOROI BERSAMBUNG LAGI

Posted: 26 Jun 2011 11:31 AM PDTSILA TONTON YANG INI DULU
LEPAS ITU - LET'S TWIST AGAIANKAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAHLAAA... TAK SANGKA HIDUP LAGI ..KAH KAH KAH


SATU HARI DALAM SEJARAH

Posted: 26 Jun 2011 01:24 AM PDT

NOTA:

satu hari dalam sejarah tanah air kita
detik detik ini akan kita turun kan
dari stu klip ke stau klip
untuk anak cucu cicit kita

kita kembali melihat bersih 2007
kita lihat perangai seorang eee

dari mana eee ini datang?
siapa eee ini ?
kenapa eee ini berterabur cakap inggerisnya/

eee ini apa?
kah kah kah


SATU HARI DALAM SEJARAH TAMADUN BANGSA


KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


nota:
kalau klip itu memualkan
sila lihat klip ini

minta maaf jika
ada pembaca yang telah muntah
kah kah kah
HAYATI SEBELUM KE JALAN RAYAYA AMPOOON

Posted: 25 Jun 2011 11:40 PM PDTCHETTIAR DARI PERLIS
nota:
wahai anak muda
tahukah sejarah tanah melayu ini
perlis telah dijualkan kepada
bengali cheti?

siapa yang jual perlis?
adakah kerana inflasi?
kah kah kah


RAJA PERLIS MAHU RAKYAT BERSEDIA HADAPI CVABARAN INFLASI – tiewnama

Raja Perlis, Tuanku Syed Sirajuddin Putra Jamalullail menitahkan rakyat agar bersedia menghadapi cabaran inflasi dengan meningkatkan produktiviti serta berbelanja secara berhemah.

Titah baginda itu berikutan laporan menyebut negara-negara maju sedang berhadapan dengan tekanan inflasi termasuk kenaikan harga makanan.

Bertitah pada majlis Malam menjunjung kasih Perkhidmatan Awam Negeri Perlis 2011 sempena sambutan ulang tahun keputeraan Raja Perlis yang ke-68 di sini malam tadi, baginda berharap kesan inflasi itu dapat ditangani secara bijaksana oleh kerajaan dan rakyat.

Baginda turut menitahkan para penjawat awam sentiasa mengamalkan prinsip kerja mesra pelanggan dan mesra rakyat dengan memberi perkhidmatan terbaik dan telus.

"Jangan tunjuk kuasa walau apapun jawatan dipegang tapi tunjukkan perkhidmatan yang baik untuk pelanggan," titah baginda. - TIEWNAMA

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

woit…KAH KAH KAH… KAH KAH KAH… KAH KAH KAH… kah kah kah..

kah kah kah…YA AMPOOOOON YA TUNKU…YA DAPOOOR…. kah kah kah..

kah kah kah… SEMBAH PATIK HARAP DI AMPOOON…. kah kah kah..

kah kah kah…CUBA TERANG KAN BAGAIMAN CARANYA HENDAK MENGHADAPI INFLASI?.... kah kah kah..

kah kah kah…. ADAKAH BERPUASA SETIAP HARI?.... kah kah kah..

kah kah kah..ADA KAH TIDOOO SETIAP HARI…. kah kah kah..

kah kah kah…CAKAP MEMANG SENANG…. kah kah hkah..

kah kah kah…SILA JELASKAN…. kah kah kah ..

nota
tuanku nak tanya sikit
ikan kembong berapa sekilo di pasar kangar?
ikan jaket beapa sekilo di kuala perlis?

saja nak tanya
bukan nak test
saje nak tahu dimana kavita singh hisap susu malam ini
kah kah kah


nota:
entot senyap
kentot pun senyap
makan tanggung
berak cangkung


BACA DAN TELITI BERITA INI

Posted: 25 Jun 2011 09:18 PM PDT
LAPAN TUNTUTAN

HIMPUNAN BERSIH 2.0 TIDAK SALAH DARI SEGI TUJUAN, KATA DR ASRI
- minsider

Bekas mufti Perlis Prof Madya Dr Mohd Asri Zainul Abidin berkata Himpunan Bersih 2.0 pada 9 Julai ini yang menuntut pilihan raya bersih dan adil tidak salah dari segi tujuan.

Ini kerana jelas Dr Asri, matlamat dan tujuan utama Himpunan Bersih 2.0 adalah untuk menuntut pilihan raya bersih dan adil yang sepatutnya tidak dinafikan oleh kerajaan.
"Jika tujuannya baik dan caranya juga baik maka itu adalah amalan yang baik... jika tujuannya baik, caranya salah maka pelakunya tetap bersalah kerana mengambil cara yang salah seperti mencuri dengan tujuan hendak bersedekah.

"Jika tujuannya buruk atau dosa, segala langkah ke arah tujuan itu dinilai berdosa. Setiap individu yang hendak menyertai sesuatu aktiviti, hendaklah memastikan tujuannya itu halal atau mulia, dan caranya juga halal.

"Setelah saya mendengar taklimat Bersih (Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil) dan menilainya saya dapati tujuannya baik iaitu menuntut hak yang sepatutnya diperoleh oleh rakyat seperti yang dijanjikan oleh Perlembagaan Persekutuan," katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Justeru jelas beliau, Himpunan Bersih 2.0 perlu diadakan demi masa depan politik yang lebih baik tanpa mengira mana-mana parti termasuk Barisan Nasional (BN) atau Pakatan Rakyat.

"Jika ia berjaya, pada pandangan saya bukan untuk kemaslahatan parti tertentu sahaja, tetapi untuk keadilan berpolitik sepanjang masa, untuk semua pihak tanpa mengira parti.

"Maka, saya tidak mempertikaikan Himpunan Bersih 2.0 di sudut tujuannya. Cuma saya bimbang jika ada parti tertentu yang cuba menzahirkannya dalam sifat kepartian, bukan untuk rakyat secara umum kerana tuntutan itu untuk semua dan baik untuk memastikan keadilan dalam pengurusan pilihan raya," katanya.

Selain Bersih, Perkasa dan Pemuda Umno turut akan mengadakan perhimpunan balas membantah penganjuran Himpunan Bersih 2.0 yang akan berarak ke Istana Negara dari tiga lokasi berbeza.

Menurut Asri , beliau tidak menolak demonstrasi yang akan diadakan itu akan mengancam keselamatan negara sekiranya ia tidak dikawal oleh pihak berkuasa.
Beliau juga menegaskan demonstrasi sepatutnya menjadi pilihan terakhir setelah tuntutan yang dibuat tidak ditunaikan.

Justeru, Asri menasihatkan Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) agar melaksanakan tuntutan yang dibuat Bersih bagi memastikan sistem pilihan raya diadakan dengan bersih dan adil.

"Namun oleh kerana demonstrasi itu terdedah kepada bahaya dan porak peranda maka demonstrasi hendaklah menjadi pilihan akhir setelah tuntutan yang adil tidak ditunaikan.

"Perbincangan, rundingan, seruan secara langsung, bantahan bertulis dan sebagainya hendaklah di utamakan, saya difahamkan hal-hal itu telah dilakukan...dan pihak SPR hendaklah menunai tuntutan yang adil itu bagi mengelakkan rakyat turut ke jalan yang mempunyai kemungkinan yang pelbagai," katanya.

Lapan tuntutan Bersih adalah agar SPR membersihkan senarai undi, mereformasikan undi pos, gunakan dakwat kekal, akses media yang bebas dan adil, tempoh kempen minimumu 21 hari, diperkukuhkan institusi awam, hentikan rasuah dan hentikan politik kotor.

Bersih bersama Pakatan Rakyat dan aktivis parti bersedia menggerakan Himpunan Bersih 2.0 menuntut pilihan raya adil dan bebas sebagai kesinambungan himpunan yang kali pertama diadakan pada November 2007.

"Jika pihak SPR enggan, menjadi hak rakyat untuk menuntutnya secara aman. Aman adalah syarat utama, jika bertukar menjadi ganas maka ia sesuatu yang diharamkan oleh syarak.

"Maka, sesiapa yang hendak menyertai demonstrasi Bersih 2.0 hendaklah berazam bahawa mereka tidak akan mencetuskan kemusnahan harta awam, tidak mencederakan sesiapa, tidak memaki hamun, sebaliknya melafazkan slogan tuntutan dan berhimpun bagi menggambarkan kehendak dan rasa tidak puas hati," tegas Asri.

Beliau juga memberi amaran kepada mana-mana pihak yang menyertai demonstrasi itu agar tidak mencetuskan provokasi yang boleh membawa berlakunya rusuhan.

"Sebaliknya, pihak polis hendaklah sedar, selagi tuntutan itu baik untuk negara yang adil, polis juga termasuk dalam kalangan rakyat maka sepatutnya mereka memudah cara agar proses situ berjalan dengan pantas dan dilangsaikan dengan segera.

"Para peserta demonstrasi juga hendaklah sedar bahawa tugasan polis mengawal keamanan maka hendaklah tidak dimulakan apa-apa provokasi yang menimbulkan kemarahan mereka selagi mereka bertugas dengan betul menurut peratusan keselamatan. Sesiapa yang memulakan atau menyertai provokasi yang membawa rusuhan maka dia menanggung dosa," katanya.

Tambah Asri, hasrat rakyat menuntut pilihan raya bersih dan adil tidak akan dapat dilaksanakan tanpa bantuan semua pihak termasuk kerajaan.

"Cita-cita rakyat itu tidak akan tertunai melainkan adanya kerjasama yang baik dari semua pihak termasuk polis, rakyat dan golongan atasan.

"Semua pihak hendaklah berfikir untuk memastikan negara kita adil, aman dan teratur. Menyertai perhimpunan Bersih 2.0 merupakan salah satu dari usaha yang mulia itu dan memastikan perhimpunan itu bersih dari kekacauan dan provokasi adalah tanggungjawab setiap pihak yang terlibat," katanya.

NOTA:
satu pandangan yang jelas
satu pandangan yang jujur
satu pandangan untuk masa depan kita semua


DARI PERLIS HINGGA KE SABAH KITA TURUNComments (0)

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT