Nuffnang

Pengikut

Tukar Tiub

sumber :-

Tukar Tiub


BERAPA LAMA NAK TUNGGU

Posted: 26 Jan 2017 07:30 PM PST










LANCHAU

TUNGGU LAH

BILA NAJIB

NAK DITANGKAP

TUNGGU SAMPAI

BILA? SAMPAI

KIAMAT KE

LANCHAU !

Cibai Lancahau Profiles | Facebook

https://www.facebook.com/public/Cibai-Lancahau

View the profiles of people named Cibai Lancahau. Join Facebook to connect with Cibai Lancahau and others you may know. Facebook gives people the power ...

Cibai Lancahau | Facebook

https://www.facebook.com/cibai.lancahau
Cibai Lancahau is on Facebook. Join Facebook to connect with Cibai Lancahau and others you may know. Facebook gives people the power to share and ...

Cibai Lancahau Profile | Facebook

https://de-de.facebook.com/public/Cibai-Lancahau

Translate this page
Profile von Personen mit dem Namen Cibai Lancahau anzeigen. Tritt Facebook bei, um dich mit CibaiLancahau und anderen Personen, die du vielleicht...
RASUAH: AHLI POLITIK JUGA DISIASAT
27 Januari 2017
KUALA LUMPUR - Dalam siri tindakannya bagi memerangi gejala rasuah di negara ini, Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) tidak pernah mengetepikan perhatiannya terhadap ahli-ahli politik yang dipercayai melakukan perbuatan itu

Ketua Pesuruhjaya SPRM, Tuan Haji Dzulkifli Ahmad berkata pihaknya hanya menunggu masa untuk mengambil tindakan terhadap ahli-ahli politik berkenaan.

"SPRM akan mengambil tindakan tegas terhadap ahli-ahli politik yang terlibat dengan rasuah...saya hanya mempunyai satu perkataan sahaja - tunggulah," katanya ketika ditemu bual oleh saluran berita Astro Awani malam ini.

SEMUA YANG

KENA TANGKAP

ADALAH TEATER

SANDIWARA

NAK TUTUP

KES 1MDB NAJIB




--------------

BILA CIBAI TEMBAM AKAN DITANGKAP

Posted: 26 Jan 2017 07:00 PM PST




BILA CIBAI TEMBAM 
AKAN DITANGKAP

Kalau di perhatikan gambar OKT ini ada iras iras saperti gambar cina gemok yang membuat onar dengan anak tiri Najib. Bila kah agak nya si cibai tembam ini nak di tangkap? on MUKA CIBAI KENA TANGAP
Publish | Delete | Spam
Saadun Sulaiman
on 1/26/17




-------------------

AL-FATIHAH

Posted: 26 Jan 2017 06:32 PM PST









Lapan lagi mayat penumpang bot pancung karam ditemui


Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia (APMM) semalam menemui lapan lagi mayat lelaki pendatang asing tanpa izin (PATI), yang hilang dalam tragedi bot pancung karam di perairan Tanjung Leman pada hari Isnin.

Timbalan Pengarah Maritim Wilayah Maritim Selatan Kapten Maritim Saiful Lizan Ibrahim berkata mereka ditemui terapung kira-kira 7.30 pagi di kedudukan lima batu nautika selatan Pulau Mungging, Kota Tinggi iaitu kira-kira 60 batu nautika dari tempat bot itu karam.

Beliau berkata penemuan itu menjadikan jumlah mangsa yang dijumpai setakat ini adalah 24 orang yang terdiri daripada tujuh wanita dan 17 lelaki.

Selain itu, dua mangsa lagi iaitu seorang lelaki dan wanita dijumpai selamat.

"Operasi hari keempat hari ini melibatkan pencarian di perairan Tanjung Sedili hingga ke perairan Teluk Ramunia yang sejauh 60 batu nautika.




--------------------

LAGI PROJEK TIPU MAK CIK FELDA

Posted: 26 Jan 2017 06:30 PM PST




MAK CIK FELDA  MAKAN CAVIAR
projek ternakkan stugeon ini terletak di mersing di negara bangsa johor..sharir org bangsa johor juga..bot karam juga di mersing..org felda dapat merasa ikan ni ke atau dpt rasa kaviar? ataupun org2 felda tak dpt rasa ikan, ataupun kaviar mahupun saham felda..nak jual saham pun tak bole sb felda ada 200unit.

hutang bank kena bayar..silap2 warga china yg duduk ditanah bebas cukai, hijau dan pegangan bebas di forest city bole membeli semua saham2 felda..pastu bukan setakat forest city china sapu, silap2 semua tanah2 felda dan tananam serta projek ny juga disapu..

pada ketika ini, china melihat pegawai2 melayu makan rasuah, maka pegawai2 china yg setia adalah perlu utk menjadi galang ganti... on SANDIWARA DIPENTASKAN LAGI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 1/26/17





---------------

TEMBOK BESAR TANAH MELAYU

Posted: 26 Jan 2017 06:00 PM PST




PROJEK SELUDUP MANUSIA
Apa ni ..TukarTiub sebar propaganda Xenophobia ke?UMNO tak menghalang pendatang masuk,Bangla ke ,Burma ke,Pembesar umno/bn peduli apa.itu salah satu projek dia orang.projek supply manusia,projek seludup manusia..

Tokey seludup manusia,cukong-cukong buat bangunan kalau boleh nak maksimumkan keuntungan dengan guna tenaga buruh dari luar agar di bayar murah..cukup-cukup lah sebar propaganda melayu malas..

dah Taboo dah isu melayu malas..Dulu KFC ,budak lepas sekolah boleh part time jika habis SPM.tapi sekarang tokey2,cukong lebih senang ambik buruh asing supaya senang di buat anjing,supaya senang di buat hamba upah..orang tempatan dah makan gaji dengan tokey indon dah,Bangla pon dah boleh beli kereta,tinggal tukar tiub je dok jalan kaki lagi..haha...

Penjahat tokey2 lendir china doll ni..dia tak main politik,selagi atas nama tuhan duit,siapa saja memenrintah janji boleh sembah duit..dengan UMNO penjahat boleh jadi UMNO,depan polis yang nak kutip duit bulan dia puji kerajaan UMNO,kalau on TEMBOK HALANG PENDATANG HARAM
Publish | Delete | Spam
BABIHUTAN
on 1/26/17



--------------------

FIKIRKAN INI DULU

Posted: 26 Jan 2017 05:20 PM PST




CERMIN KERETA PROTON
Siling bilik hospital lagikan runtuh, ada hati nk buat nuklear.betulkan dulu cermin kereta proton on LOJI NUKLEAR
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 1/26/17
RUNTUH
Nuklear nih bagus, di Malaysia stadium baru bina runtuh, bole caya ker, boleh jamin? on LOJI NUKLEAR
Anonymous
on 1/26/17



----------------

AWAS! JAGA JAGA PENJAJAH BARU

Posted: 26 Jan 2017 06:30 AM PST








AWAS JAGA

KAPITALIS 

CHINA

MUKA PENJAJAH

BARU KE

TANAH MELAYU

KENALI DIRI MU

Posted: 26 Jan 2017 05:00 AM PST






SEBELUM PRU14

KENALI 

DIRIMU

KENALI 

MUSUHMU

SERATUS 

PERTEMPURAN

SERATUS 

KEMENANGAN



---------------

SATU LAGI PROJEK DAPUR JALALAN

Posted: 26 Jan 2017 04:30 AM PST




SATU PROJEK DAPUR JALANAN
ini projek bahaya..ini dakwah lebih bahaya dari dakwah islamisasi arabisasi...kalo org2 asal dah mahir membaca, dah pandai bahasa inggeris, nnt jheoa tak bole kencing, tak bole tipu..

ulama2 dah tak bole ajar one way tiket nanti kena soal..bayangkan kalo org2 asal dah baca sarawak report, pasti org asal akan tanya..bila PAS nak saman?mungkir janji itu sifat munafik..mcm ne ulama2 islam bole ajar sifat munafik sdgkan ulama juga munafik...namun, bagi gua, ini terbaik..

kesalahan umno adalah memperbodohkan org2 melayu, kesalahan PAS ialah membodoh dan menhududkan org islam melayu..miskin dpt banjir, kaya dpt duit balak, ketua ulama dpt rm90juta...harakah sewakan pejabat, tetiba berkokok seperti ayam jantan mengenai ruu hudud..

kot kuat sekalipun jantannya, yg pasti ekor bergelumang taik yg berharga rm90juta dan wang2 balak yg ditarah..semoga ditahun ayam ini, allah mengayamkan lagi ulama2 balak dan ulama ayam ini.ameeen... on SATU LAGI PROJEK DAPUR JALANAN
Publish | Delete | Spam
Anonymous
at 4:50 PM



--------------

SRRM BUAT SANDIWARA - RASUAH MENJADI JADI

Posted: 26 Jan 2017 04:00 AM PST









BAWA MASUK PANTAT CHINA
Tanam sawit ada rasuah, bawa masuk pantat china ada rasuah, getah rasuah, ikan pon ada rasuah .. nasib baik sotong pakai serban .. tapi rm90 juta mana dapat. 
Yang tak de rasuah dan bersih suci, bila Isa Khinxier bela babi .. dgn cukai babi tu lah dia buat memacam untuk Nismilan. on SANDIWARA DIPENTASKAN LAGI
panglimo potaseh
on 1/26/17

SEMUA WAYANG
Ni semua WAYANG laaa.yang Berjuta juta RM dirampas kat Sabah tu SPRM kata tak de kuasa nk siasat.PUNDEKK la on SANDIWARA DIPENTASKAN LAGI
Anonymous
on 1/26/17

SIAPA BERI KONTREK ITU
Cuba tengok prosedur nak lantik kontrektor dan prosedur nak keluarkan bayaran. Siapa yang diberi taklimat dan laporan dalam proses menyenaraipendek beberapa kontrektor? Siapa buat keputusan pilih kontrektor tertentu dari senaraipendek itu? 

Siapa luluskan sesuatu pecahan kerja telah dibuat dengan sempurna lalu berhak dibayar? Siapa luluskan jumlah untuk dibayar? Siapa tandatangan pembayaran? Oi, takkan kau jawab peon dan supir, kan? Mestilah yang jawatan tinggi melangit tu! on SANDIWARA DIPENTASKAN LAGI
Anonymous
on 1/26/17





--------------------

APA BAIKNYA MELAYU JADI PERDANA MENTERI

Posted: 26 Jan 2017 03:30 AM PST







APA SALAHNYA

CHINA JADI

TPM ATAU PM

NAJIB MELAYU

JADI PM 

CURI DUIT

GADAI NEGARA

PM/TPM MELAYU

BUKAN JAMINAN

PEMIMPIN JADI

BAIK

CHINA INDIA

PEREMPUAN 

SEMUA BOLEH

MEMIMPIN

JADI PM/TPM

SYARATNYA

JANGAN CURI

DUIT MACAM

NAJIB

JANGAN GADAI

HARTA NEGARA

PADA CHINA




----------------

MUKA CIBAI KENA TANGAP

Posted: 26 Jan 2017 01:30 AM PST






KERANA 

CIBAI NI

TAK DIPANGGIL

DATUK CIBAI

MUKA KELUAR

DALAM MEDIA

KALAU NAMA

DATUK CIBAI

SEMUA TUTUP

NAMA TAK DA

MUKA ELEEEK

PUKI MAAAAK

INI SEMUA 

SANDIWARA

NAK BUKTIKAN

NAJIB BERSIH

Bekas CEO anak syarikat Tabung Haji didakwa pecah amanah


Bekas ketua pegawai eksekutif TH Heavy Engineering Bhd Nor Badli Munawir Mohamad Alias Lafti mengaku tidak bersalah dan mohon dibicarakan atas lima pertuduhan pecah amanah bernilai RM2.57 juta di Mahkamah Sesyen Kuala Lumpur.

Nor Badli Munawir, 50, didakwa melakukan kesalahan dengan anak syarikat Tabung Haji itu kira-kira empat tahun lalu.

Tuduhan itu melibatkan pengeluaran empat cek bernilai RM400,000, RM570,000, RM430,000, RM600,000 dan RM575,800 antara April hingga Oktober 2013.



BILA SPRM

NAK HERET

NAJIB MASUK

MAHKAMAH?

RAKYAT SATU

DUNIA TUNGGU



---------------

HIMPUNAN HIJAU BANGUN KEMBALI

Posted: 25 Jan 2017 11:30 PM PST





TANAH MERAH PERAK
sebut lynas je gua ingat at wang tuck atau wong tuck..uncle cina tua ni telah mengumpulkan dana ut lawan lynas di australia..lantas saham lynas jatuh teruk namun ditop up oleh company dari jepun..sblm ni tnb merangcang utk bina 5 loji nuklear ditanah melayu..ingatan gua, tnb plan bina di perak, di terengganu dan dan...

org islam perak mungkin lupa kes bukit merah kerana yg menanggung kes itu adalah org2 cina..kini, tnb bakal jd china nuklear..utk buat keretapi eletrik laju, wajib ada tenaga dan tenaga apa yg akan dijana utk bekalkan tenaga..ketika kes air selangor, pak2 karut berputar hentam azmin and co..

senyap2 rupanya melaka dan johor pun takda air..kalo air minum pun kurang kerana empangan takda air,mana mungkin china buat loji hidro..maka teknologi yg suci dan sesuci suci nya adalah tenaga nuklear.

mufti dan agamawn akan sokong nuklear kerana nuklear itu tenaga suci dan disucian sebanyak 7kali.hukumnya wajib dibina.utk melindungi dari bahaya radiasi nuklear, pakaila jubah dan on AWAS WASPADA BAHAYA AKAN SAMPAI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 1/26/17








--------------------

APAKAH INI JUGA TEATER

Posted: 25 Jan 2017 10:30 PM PST








KALAU BETUL

AR-HU INI

PALING 

DIKHENDAKI?

NGAPA GAMBAR

MUKA TUTUP

NI MESTI POLIS

NAK KAUTIM

BAYAR DUIT

CABUT LARI

TAK CAYA

TUNGGU LIHAT

INI POLIS SIAM

BUKAN POLIS UK



Ar-Hu, penjenayah Malaysia paling dikehendaki, ditangkap

 | January 25, 2017
Warga Malaysia berusia 53 tahun itu hanya terbabit dalam kes rompakan yang besar.




HATYAI: Seorang ketua kongsi gelap "Geng 04" warga Malaysia yang menjadi buruan polis Thailand dan Malaysia sejak 10 tahun lepas akhirnya berjaya ditangkap di rumah sewanya di sini 2 hari lepas.
Ketua Bahagian Siasatan Polis Wilayah Songkla, Kol. Sakda Jarengkul berkata Ye Boon Long, 53, atau nama gelarannya Ar-Hu, ditahan polis kerana merompak sebuah kedai emas dengan bersenjatakan pistol di Jalan Montree di sini, 6 Januari lepas.
Dalam kejadian itu, dia dipercayai melarikan barangan kemas seberat 1.7kg bernilai 2.3 juta baht (RM290,000), katanya kepada pemberita semalam.
Katanya, hasil pemeriksaan di rumah sewa itu, polis menemui beberapa barangan kemas, wang tunai 127,400 baht (RM16,000), sepucuk pistol 9mm, 50 butir peluru dan baju serta motosikal yang digunakannya ketika rompakan itu.

CUBA FIKIR

MACAM MANA

PUKIMAK NEGRO

NI BOLEH LEPAS

DARI LOKAP

JINJANG?

MESTI NEGRO 

DAH BAYAR DUIT


-----------------

SATU LAGI PROJEK DAPUR JALANAN

Posted: 25 Jan 2017 09:00 PM PST







KELAS JATI

ANAK TEMUAN

ORANG ASAL

SATU PROJEK

DAPUR JALANAN 

BERSAMA

KEDAI JALANAN






KELAS JATI 
belajar bersama anak-anak masyarakat orang asal temuan 
di bkt lanjan

setiap sabtu, jam 8.30AM - 11AM 
Sek. Keb. BKT LANJAN

Mahu membantu, menyumbang boleh contact number tertera
Pak Wan
019-267-12- 85





-----------------

SATU LAWAN SATU PRU14

Posted: 25 Jan 2017 08:30 PM PST





PRU14

SATU LAWAN

SATU

INI SATU MIMPI

INI BERKHAYAL

INI ANGAN2

INI MIMPI

BODOH

TAPI ANGAN2

TAPI MIMPI

TAPI KHAYAL

BUKAN SATU

JENAYAH

INGAT

PRU13

PARTI ISLAM

ABANG ADIK

DALAM PAKATAN

TAPI MASIH

ADA TUJUH

KERUSI LAWAN

TIGA PENJURU

INGAT

KOTA DAMANSARA

INGAT 

SUNGAI ACHEH

INGAT APA

PERANAN

HAJI HADI



---------------

SANDIWARA DIPENTASKAN LAGI

Posted: 25 Jan 2017 08:00 PM PST





SATU TEATER

BARU TERBIT

SANDIWARA

DITERUSKAN

DATUK & VIP 

PELAKON UTAMA

TAK ADA NAMA


Projek ikan sturgeon: VIP juga akan disiasat

SHAH ALAM - Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) tidak menolak kemungkinan bahawa siasatan akan turut dijalankan terhadap beberapa individu berprofil tinggi berhubung kes penyelewengan projek ternakan ikan sturgeon bernilai RM47.6 juta.

Timbalan Ketua Pesuruhjaya (Operasi) SPRM,  Tuan Haji Azam Baki berkata, kes tersebut dalam penelitian berikutan pembayaran dibuat pihak berkenaan adalah begitu besar sedangkan kerja-kerja yang dilaksanakan amat meragukan.

"Setakat ini belum ada perancangan untuk tangkapan terbaru. Kami akan menyiasat kes tidak kira kecil atau besar.

"Dan, saya tidak menolak kemungkinan ada kalangan berprofil tinggi yang akan disiasat dalam kes ini," katanya ketika dihubungi Sinar Harian



SOALAN 

KURUN INI

BILA NAK 

TANGKAP NAJIB?

CAKAP TAK KIRA

KECIK ATAU 

BESAR

KALAU TAK

INI NAMANYA

SANDIWARA

--------------

Comments (0)

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT