Nuffnang

Pengikut

Komentar Kini

0
sumber :-

Komentar Kini


mahu Pas dan umno bersatu

Posted: 07 Dec 2016 11:46 PM PSTKebanyakan orang Melayu bersetuju jika pas dan umno mahu bersatu semula dalam Barisan Nasional setelah ditendang dahulu.

Memang orang Melayu kena bersatu. Lebih lebih lagi orang Melayu dahulu dan sekarang sudah lama lemah dan tiada kekuatan dalam melayari bahtera kerajaan yang telah sekian lama diberi amanah oleh rakyat jelata.

Kerajaan umno BN lemah dek para pemimpin yang pentangkan diri sendiri, satu sama lain  asyik duduk kumpul harta ratusan juta setiap satu kepala setelah diberi amanah menjadi pemimpin..

Bukan setakat asyik duduk kumpul harta, malah sudah banyak harta kerajaan dijual kepada orang china dari Negara china, semacam mahu menjual Negara ini kepada china.

Atas sebab itulah para pemimpn Pas kelihatan kurang minat untuk bersatu dengan umno, kecuali bersatu, macam bersatu protes kezaliman dan kekejaman kerajaan Myanmar terhadap orang Islam dalam himpuan Rohiya baru baru ini.

Akan tetapi pas kelihatan tiada minat langsung untuk bersatu memerintah Negara bersama umno, kerana Islam melarang tolong menolong dalam kemungkaran.

Oleh itu, pressiden Pas datuk Seri haji Abdul Hadi Awang cuba mengambil pendekatan baru, iaitu cuba jadi penasihat sepertimana yang anjurkan oleh Islam bahawa nasihat menasihati  harus dijadikan pegangan.

Lebih labih lagi nasihat menasihat satu sama lain, apa tah sesama Melayu yang masih mengaku beriman adalah suatu usaha yang mulia harta terhadap mereka yang melakukan kezaliman.

Pendekatan baru yang cuba digunakan oleh presiden ini telah mendapat bantahan kebanyakan orang Melayu yang faham Islam hanya diotak sahaja.

Manakala mereka yang faham Islam dihati bersetuju dan bersedia bila bila masa jika diminta bantuan agar para pemimpin yang kejam dan zalim itu agar sedar diri dan bertaubat nasuha.

Inilah rintangan dakwah yang dilakukan oleh Pas. Miskipun ia mendapat tentangan banyak penjuru , akan tetapi  ia mesti diteruskan kerana ianya merupakan tanggungjawab sebagai seorang Islam dalam pengertian syar'ie.

Ia juga adalah lafaz islam secara khusus yang diertikan sebagai syariat (ketentuan) yang diturunkan dan diwahyukan Allah SWT kepada Nabi Muhammad SAW untuk disampaikan kepada manusia.

Pada penulis Pas adalah merupakan satu puak yang menyeru (berdakwah)  kepada kebajikan mengembangkan Islam dari 73 puak yang berpecah dalam islam.

Sepertimana yang telah dinyatakan oleh Allah melalui Firmannya yang bermaksud: "Dan hendaklah ada diantara kamu satu puak yang menyeru (berdakwah) kepada kebajikan (mengembangkan Islam) dan menyuruh membuat segala perkara yang baik, serta melarang daripada segala yang salah (buruk dan keji)  dan mereka yang bersifat demikian ialah orang orang yang Berjaya" (surah A'li Imran ayat 104)

Allah SWT melarang dan meminta jangan kamu menjadi seperti orang orang Yahudi sepertimana firmannya yang bermaksud: "Dan janganlah kamu menjadi seperti orang orang (Yahudi dan Nassrani) yang telah bercerai berai dan berselisihan (dalam agama mereka) sesudah datang kepada mereka keterangan keterangan yang jelas nyata (yang dibawa oleh Nabi Allah) dan mereka yang bersifat demikian akan beroleh azab seksa yang besar" (surah A' li Imran ayat 195).  Tukar Tiub

0
sumber :-

Tukar Tiub


SOSOK TAHUN INI

Posted: 08 Dec 2016 07:30 PM PST


Donald Trump Is Named Time Magazine's Person Of The Year


ROSMAH

NOMINATED

FAT OF THE YEAR


------------------

AMERIKA UNTUK AMERIKA!

Posted: 08 Dec 2016 07:00 PM PST
TAHNIAH 

TRUMP

PRESIDEN

BARU 

AMERIKA

Kerajaan cari alternatif ganti TPP, kata menteri
 | December 8, 2016
Kerajaan mempertimbangkan perjanjian 2 hala dengan negara yang tidak mempunyai perjanjian perdagangan dengan Malaysia.

HANOI: Malaysia mencari alternatif kepada Perkongsian Trans-Pasifik (TPP) jika perjanjian perdagangan mega itu tidak menjadi kenyataan.
Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri,  Mustapa Mohamed, berkata antara pilihan yang dilihat termasuk penglibatan dengan negara yang tidak mempunyai perjanjian perdagangan dengan Malaysia melalui perjanjian perdagangan dua hala, atau meneruskan TPP tanpa penyertaan Amerika Syarikat (AS).


AMERIKA

UNTUK

AMERIKA

MALAYSIA

BUKAN UNTK

BANGLA

RONGHIYA
-------------

BIAWAK ARAB DAN BIAWAK MELAYU

Posted: 08 Dec 2016 06:30 PM PST

BIAWAK ARAB

HALAL 

DIMAKAN
BAGAIMANA

DENGAN
BIAWAK MELAYU

SAJA TANYA

NAK BUKA

RESTORAN

BIAWAK

-----------

SATU LAGI RANCANGAN ITU

Posted: 08 Dec 2016 06:00 PM PST

SATU LAGI

BUKTI 

RANCANGAN

LICIK UNTUK

PRU14


Kenaikan mendadak pengundi, pihak mana paling banyak mendaftar?

09 Disember 2016
Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) didesak menjelaskan kumpulan manakah yang bertanggungjawab sehingga berlaku kenaikan mendadak dalam pendaftaran pengundi baru pada suku ketiga tahun 2016.
JANGAN LUPA

JANGAN LALAI

DALAM NEGARA

ZALIM DUNIA

KETIGA BUKAN

BERAPA RAMAI

MENGUNDI

TAPI SIAPA

KIRA UNDI
------------------

BIAWAK HALAL DIMAKAN

Posted: 08 Dec 2016 05:30 PM PST

YANG DI MEKAH HALAL
apa yg ada di mekah madinah halal...apa yg tiada haram... donation 2.6 halal...derma haram...sejarah tak penting..siapa tulis sejarah penting kah kah kah...samada mahathir pejuang bangsa melayu atau pengkhianat. 

melayu di beri tanggungjawab kepada org yg tulis sejarah kah kaj kah...rasuah halal kalau diberi secara ikhlas khalas sebagai contoh dermawan tok arab bagi billion derma...kah kah kah...untung di msia..tak perlu badut pelawak...piem munkee kadang pegawai kerajaan dah ada...rakyat gumbira dgn lawak.jenaka mereka saban hari kah kah on BEWAK SERBAN
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 12/9/

--------------

PAGI ESOK KONVENSYEN AMANAH

Posted: 08 Dec 2016 04:49 PM PST


AMANAH

PAGI ESOK

JEMPUTAN
--------------------

TT NAK BUAT BUKU

Posted: 08 Dec 2016 05:30 AM PSTTUKAR TIUB

MINTA 

BANTUAN

tukar tiub dilarang
meninggalkan malaysia
tukar tiub dilarang
ke sarawak
maka tukar tiub
merancang untuk
menulis sebuah buku:

101 TEMPAT YANG
WAJIB DILAWATI
JIKA ANDA TIDAK
DIBENARKAN 
KELUAR MALAYSIA

BUKU INI KHUSUS
UNTUK:

ZUNAR
MARIA CHIN ABDULLAH
HISHAMUDDIN RAIS
& RIBUAN PEMINJAM PTPTN

tukar tiub meminta
para pembaca memberi cadangan
tempat yang wajib dilawati:

- kedai makan
- warung
- restoran
- cafe
- kedai arak
- kedai todi
- kedai ketum

- air terjun
- taman bunga
- tempat skodeng
- tempat beromen
- tempat berkelah
- tempat berancuk terbuka

- rumah hantu
- rumah puaka
- kubur bersejarah
- makam bersejarah

- tempat cari pelacur
- tempat cari pondan
- tempat my nyah
- tempat gay boy

malah apa saje yang para
pembaca cadangkan tt
akan cuba merentasnya

tempat-tempat ini perlu manarik
menarik ertinya pada hemat pembaca
tempat ini memang menarik
contohnya:

rumah mona afendi
kubur mona afendi
atau
restoran jual biawak goreng
warung jual sup lelabi
restoran daging musang
atau
sungai dimana buaya
menyambar budak sekolah


AMAT PENTING
tempat tempat ini
tidak pernah dilapor oleh tv
tidak pernah ditulis oleh utusan
belum ada
terselit dalam buku
pelancungan

KUNCINYA
ianya wajib menarik
memiliki latar yang menarik
boleh diolah untuk dijadikan bahan bacaan

cerita dan kesah ini
akan dibukukan
tujuan buku ini
ialah untuk menghasut pembaca
datang dan melawati tempat
yang ditulis

jika tidak ada aral melintang
buku ini wajib siap sebelum 
china datang menyerang

NOTA
tulis semua maklumat
dengan jelas dan terang
agar tidak sesat mencarai

jika sudi
tinggalkan no talipon
untuk dihubungi jika perlu

sila hantar semua maklumat ke:
tukartiub@gmail.com
---------------

SUASANA MAKIN BAIK

Posted: 08 Dec 2016 05:00 AM PST


BILA MADEY

SERANG NAJIB

INI BERITA

AMAT  BAIK


'Saya minta maaf, saya ambil ingatan Istana Negara milik Najib-BN'

08 Disember 2016
Bekas perdana menteri Mahathir Mohamad menganggap jemputan diterima menghadiri Istiadat Melafaz dan Menandatangani Sumpah Jawatan oleh Yang Dipertuan Agong ke-15 di Istana Negara tiada kaitan dengan mana-mana parti politik.
Sebaliknya tanggapan beliau itu meleset selepas undangan itu dibatalkan.
Beliau berkata telah menerima surat jemputan itu dan mengatakan persetujuan untuk hadir pada majlis yang akan berlansung pada 13 Disember ini jam 11 pagi di Istana Negara.
"Saya jawab bahawa saya akan hadir kerana saya anggap acara ini sebagai acara nasional yang tidak ada kaitan dengan mana-mana parti politik.
"Pada 6hb Disember, 2016 saya terima surat dari Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja yang menyebut:Dengan hormat saya menyusuli undangan yang dihantar kepada YABhg Tun dan memaklumkan bahawa undangan tersebut adalah dibatalkan.
"Surat ini bermaksud untuk mengelak sebarang kesipuan (embarrassment) jika YABhg Tun hadir pada hari dan ketika tersebut kerana Pejabat ini tiada menyediakan kerusi kepada YABhg Tun."
"Rupa-rupanya acara negara adalah sebahagian dari politik parti.
"Saya minta maaf kerana membuat anggapan yang salah. Saya akan ambil ingatan bahawa Istana Negara adalah milik Najib dan Parti Barisan Nasional," ujarnya ringkas dalam satu kenyataan hari ini.
Pada Rabu Pejabat Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja telah membatalkan undangan kepada Dr Mahathir Mohamad dan  Dr Siti Hasmah Mohd Ali untuk menghadiri istiadat lafaz sumpah jawatan Yang Dipertuan Agong ke-15 dan Timbalan Yang Dipertuan Agong pada 13 Disember ini.
Surat yang ditandatangani Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja, Datuk Seri Syed Danial Syed Ahmad itu bertarikh 5 Disember dan dialamatkan ke Yayasan Kepimpinan Perdana di Putrajaya.
Kedua-dua surat yang membatalkan jemputan untuk Dr Mahathir dan Dr Siti Hasmah dimuatnaik di laman web Marina Mahathir kemudian menjadi viral di media sosial sejak dua hari lalu.
AHLI PARTI

GEROMBOLAN

DAH KANPIUS

MAKIN KACAU

MAKIN LARAU

INI PETANDA

AMAT BAIK

---------------------

BEWAK SERBAN

Posted: 08 Dec 2016 04:30 AM PST

APA HUKUM DUIT RASUAH
apa hukum makan duit rasuah? apa hukum guna duit rasuah ke umrah haji? apa hukum songlap duit rakyat? adakah hukum atau tidak diterjemah setakat ini? kah kah kah hukum hakam inilah yang membiarkan mereka berkuasa...guna agama...bising pasal rohingya...banjir belum urus... 

air belum urus...kos sara hidup belum urus...kah kah kah...bising pasal palestin...bayi dibuang merata...anak muda ketagih ketum... anak melayu minum arak cap apek... mat rempit raja lela...biarkan mereka...barulah bo dedak atas nama brim...kah kah kah melayu oh melayu...

teringat Zaman tun mahathir...projek airport projek highway...projek jambatan...projek putrajaya...projek infra merata tempat... la ni tak ada kerusi untuk mahathir...kah kah kah...karma datang juga... tapi melayu masih mudah lupa...bukan lupa...didedak sebegitu rupa kah kah on HUKUM MAKAN BIAWAK
Publish | Delete | Spam
Anonymous
at 7:08 PM

BEWAK SERBAN
DHAB sama BEWAK tak sama lah MAT DHAB tak makan BANGKAI BEWAK tuh Lahap DEDAK sama BANGKAI Kari KEPALA BEWAK pekena Roti Nan boleh tahan se bulan sedap nya BEWAK SERBAN KILO tuh halal kot Ada SIJIL lah tuh Kena tanya ALAMAK. on HUKUM MAKAN BIAWAK
Anonymous
at 6:28 PM--------------------

LAWAN TIGA PENJURU

Posted: 08 Dec 2016 04:00 AM PST
BERSEDIA

LAWAN TIGA

PENJURU

JANGAN MIMPI

1 LAWAN 1

Pas takkan kerjasama, beri Amanah, DAP kerusi

KUALA LUMPUR - Timbalan Presiden Pas,  Tuan Ibrahim Tuan Man menegaskan tidak akan bekerjasama dengan Parti Amanah Negara (Amanah) dan DAP menjelang pilihan raya akan datang.

Bertegas untuk tidak memberikan sebarang kerusi buat Amanah dan DAP, Tuan Ibrahim berkata, tindakan itu dibuat berikutan rasa kecewa pihaknya terhadap kedua parti tersebut.

"Amanah tidak ada kerusi, macam mana nak bekerja dengan orang yang ada kerusi?

"Saya rasa mereka hanya nak bekerjasama kerana mereka mahukan kerusi. Pas sebelum ini sudah memberitahu, yang kami akan pertahankan kerusi yang ada," katanya dalam sidang media, di sini, hari ini.

Amanah terdahulu menyatakan kesediaan untuk membuka pintu kepada mana-mana pihak termasuk Pas sekiranya mahu bekerjasama menumbangkan BN.


SAH NAJIB

AKAN MENANG

BESAR

MACAI DAH

BERSUARA
---------------

HUKUM MAKAN BIAWAK

Posted: 08 Dec 2016 12:30 AM PST


APA HUKUM MAKAN BIAWAK
Ada hadis ke yg kata Nabi saw makan biawak dab? Ada hadis ke yg kata Nabi saw sujud atas karpet? on DU HUD DU HUD
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 12/8/16
-----------------

BERITA SAHEH - BERITA FITNAH

Posted: 07 Dec 2016 10:30 PM PST


BERITA FITNAH

pertabalan yang di pertuan agong
akan diadakan dengan penuh
adat istiadat melayu gilang gemilang

berita tersebar bahawa
satu kerusi besi buatan itali
telah ditempah khas untuk 
hari pertabalan

dikatakan kerusi besi ini
khusus untuk rosmah mansor

pihak penganjur tidak berapa yakin
dengan kerusi  kayu jati yang sedia ada
ada kemungkinan kerusi jati ini
akan pecah terbarai tidak kuat
menampong berat badan rosmah

sebenarnya ini adalah fitnah
tidak ada kerusi besi ditempah
berita ini ingin memperlekehkan
industri kayu jati tempatanBERITA SAHEH

tun dr mahathir muhamad
telah dikeluarkan dari senarai
jemputan hari pertabalan agong

ini berita saheh
ini berita benar
---------------

BILIK SULIT

Posted: 07 Dec 2016 09:00 PM PSTBILIK SULIT
satelah gua membaca kisah ini, gua teringat akan babak2 dlm teater bilik sulit..polis ini bodoh dan memang bodoh..macam ne org bodoh nak tangkap perompak?macam ne orang bodoh nak hapuskan mini casino??

jawapannya mudah sila kumpulkan polis2 yg berSOP bodoh ni kemudian ditunjukkan karton2 donald duck..yg penting dlm polis bukan pandai meyiasat, tapi pandai membuat duit dgn jawatan..

bila umur senja, makan jadi la ayam pencen suci bersih...duit rasuah yg diterima bole diserahkan kpd lembaga zakat..lembaga sedia terima wang2 tersebut...khallas.. on DARI TINGKAT 7 KE TINGKAT 14
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 12/7/16


-----------------

WAJIB BACA DISINI

Posted: 07 Dec 2016 08:30 PM PST

WAJIB BACA DISINI:

http://www.malaysiakini.com/columns/365448---------------

TUKAR TIUB MINTA BANTUAN

Posted: 07 Dec 2016 08:00 PM PST

TUKAR TIUB

MINTA 

BANTUAN

tukar tiub dilarang
meninggalkan malaysia
tukar tiub dilarang
ke sarawak
maka tukar tiub
merancang untuk
menulis sebuah buku:

101 TEMPAT YANG
WAJIB DILAWATI
JIKA ANDA TIDAK
DIBENARKAN 
KELUAR MALAYSIA

BUKU INI KHUSUS
UNTUK:

ZUNAR
MARIA CHIN ABDULLAH
HISHAMUDDIN RAIS
& RIBUAN PEMINJAM PTPTN

tukar tiub meminta
para pembaca memberi cadangan
tempat yang wajib dilawati:

- kedai makan
- warung
- restoran
- cafe
- kedai arak
- kedai todi
- kedai ketum

- air terjun
- taman bunga
- tempat skodeng
- tempat beromen
- tempat berkelah
- tempat berancuk terbuka

- rumah hantu
- rumah puaka
- kubur bersejarah
- makam bersejarah

- tempat cari pelacur
- tempat cari pondan
- tempat my nyah
- tempat gay boy

malah apa saje yang para
pembaca cadangkan tt
akan cuba merentasnya

tempat-tempat ini perlu manarik
menarik ertinya pada hemat pembaca
tempat ini memang menarik
contohnya:

rumah mona afendi
kubur mona afendi
atau
restoran jual biawak goreng
warung jual sup lelabi
restoran daging musang
atau
sungai dimana buaya
menyambar budak sekolah


AMAT PENTING
tempat tempat ini
tidak pernah dilapor oleh tv
tidak pernah ditulis oleh utusan
belum ada
terselit dalam buku
pelancungan

KUNCINYA
ianya wajib menarik
memiliki latar yang menarik
boleh diolah untuk dijadikan bahan bacaan

cerita dan kesah ini
akan dibukukan
tujuan buku ini
ialah untuk menghasut pembaca
datang dan melawati tempat
yang ditulis

jika tidak ada aral melintang
buku ini wajib siap sebelum 
china datang menyerang

NOTA
tulis semua maklumat
dengan jelas dan terang
agar tidak sesat mencarai

jika sudi
tinggalkan no talipon
untuk dihubungi jika perlu

sila hantar semua maklumat ke:
tukartiub@gmail.com
----------------

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT