Nuffnang

Pengikut

Tukar Tiub

0
sumber :-

Tukar Tiub


DUA PULUH SEMBILAN

Posted: 13 Aug 2016 07:40 PM PDT





DUA PULUH

SEMBILAN







----------------

TIGA PULUH BAHASA SWAHILI

Posted: 13 Aug 2016 05:00 AM PDT






TIGA PULUH 

BAHASA MELAYU





THIRTY 

BAHASA INGGERIS 



TRENTE 

BAHASA FRENCH




THELATHINI

BAHASA SWAHILI

-


------------

LAGI 30 HARI

Posted: 13 Aug 2016 04:00 AM PDT




JENG JENG

JENG LAGI

30 HARI

PAS saman Sarawak Report dalam tempoh kurang sebulan
 | August 13, 2016
PAS membuat keputusan membawa kes tersebut ke mahkamah di England kerana pihaknya difahamkan media tersebut berpusat di sana.





KUALA LUMPUR: PAS akan mengemukakan saman terhadap Sarawak Report kurang sebulan daripada sekarang, kata Tuan Haji Abdul Hadi Awang.
"Kami membuat keputusan untuk membawa kes ke mahkamah di England kerana difahamkan media tersebut berpusat di sana.

HIGH NOON

LAGI 30 HARI

KITA TUNGGU

DAN LIHAT


----------------------

JANGAN BUAT FITNAH

Posted: 13 Aug 2016 04:00 AM PDT









AMARAN

berita najib 
akan 
ke washington dc
untuk jamuan 
makan malam
farewell president
adalah 
fitnah dan tohmah

najib tidak mendapat
apa apa jemputan
dari rumah puteh

hentikan fitnah ini



"Obama Out" President Obama's Farewell Dinner Party - YouTube

https://www.youtube.com/watch?v=FCP2keY6x-I
May 1, 2016 - Uploaded by PH Lee
President Obama's final speech "Obama Out" at the White House Correspondents' Dinner party, April 30 .




President's Farewell Dinner - Facebook

https://www.facebook.com/events/171113116587700/?acontext...

Sign Up · Cover Photo. JUN25. President's Farewell Dinner. InterestedGoing. Invite. Public · Hosted by Rotary Club Butterworth. Guests ...




--------------

ANAK MUDA TURUN KE JALAN RAYA

Posted: 13 Aug 2016 02:20 AM PDT





ANAK MUDA

SABAH JUGA

AKAN TURUN



TURUN TURUN TURUN
Lebih baik dari kau, yg *hari-hari* pegang telor picit keyboard, pegang keyboard picit telor... on DEMO ANAK MUDA

in response to Syam...kau pun kuat syok sendiri jugak ya...buat kerja yang tak kemana...satu hari saja lepas tu bising bising tukar tiub..., by Anonymous.
Publish | Delete | Spam
Anonymous
at 4:55 PM





-------------

SATU LAGI KEJAYAAN BANI KETUANAN MELAYU

Posted: 13 Aug 2016 12:39 AM PDT





KEJAYAAN BESAR
SUNNI WAL RASUAH
KEJAYAAN BESAR
BANI KETUAAN MELAAYU

WOWW !!.. Tidak dinafikan siasatan skandal kewangan 1MDB yg jadi kebanggaan negara adalah yg terbesar di dunia kerana 8 buah negara sedang aggresif utk menyiasatnya malah terdapat beberapa negara sudah jalankan pendakwaan terhadap individu2 yg terlibat dlm skandal kewangan tersebut.

WOWW !!.. tetapi di Malaysia semuanya dah 'SETTLE'.. Najib, Jho Low, anak tiri Najib & kuncu2nya tetap bebas ke sana ke mari terbang ke luar negara..























-----------

SARAWAK REPORT PECAH LUBANG

Posted: 13 Aug 2016 12:00 AM PDT






SARAWAK REPORT PECAH LUBANG
aduh kantoi lagi presiden.kalo la sarawak report tak pecah lobang, maka pemimpin2 tertinggi pas bole makan banyak dan kenyang senyap2.sekarang semua sudah tahu, sekarang semua nak pegang telur hadi..sian la woi, senak telur org tua tu..

tp jgn risau, hadi bole ganti telur dia dgn telur penyu.walaupun seakan bola ping pong kemik tp ok la kalo bole memancut atas perut..harap2 keadilan celik mata dan tiada angin politik istana. keadilan nak kawtim dgn parti seislam malaysia lagi ke?dah nyata lg bersuluh..takkan tunggu isyarat dari belakang jeriji besi kot.takyah berguru dgn erdogan pun dah bole faham dgn jelas..

tp takpe, bole buat kajang move 1, kajang move 2,kajang lipat kajang..dgn duit 90juta bole la tampung kos dedak utk ayam2 peliharaan, bole la beli bangunan di mekah dan madinah utk disewakan kpd haji hajah, bole buat katering utk hajah haji, bole pajak pesawat agar busines haji umrah berjln lancar, halalan toyiban.. kalo kapal terbang terhempas pun nanti bole bagi sijil syahid kpd on HAMDULIIIL LAAAH
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 8/12/16




------------

MARI BELAJAR BAHASA

Posted: 12 Aug 2016 11:00 PM PDT






BELAJAR BAHASA


WHEN DALAM BI
BILA DALAM BM

SUE DALAM BI
SAMAN DALAM BM

WANT DALAM BI
HENDAK DALAM BM

PAS DALAM BI
PAS DALAM BM

SARAWAK REPORT BI
SARAWAK REPORT BM

JADIKAN AYAT

BILA PAS HENDAK
SAMAN 
SARAWAK REPORT

WHEN WILL PAS
SUE
SARAWAK REPORT



PAS kekal keputusan mahu saman Sarawak Report | Astro Awani

www.astroawani.com/.../pas-kekal-keputusan-mahu-saman-sarawak...
Translate this page
21 hours ago - KOTA BHARU: PAS tetap akan meneruskan hasrat mengemukakan saman terhadap Sarawak Report yang didakwa mengeluarkan kenyataan ...

Dituduh terima RM90 juta, PAS akan saman Sarawak Report | Free ...

www.freemalaysiatoday.com/.../dituduh-terim...
Translate this page
Free Malaysia Today
5 days ago - PETALING JAYA: PAS hari ini membidas Sarawak Report selepas laman pemberi maklumat itu mendakwa parti Islam itu menerima RM90 juta ...

Pas akan saman <i>Sarawak Report - Utusan Online

www.utusan.com.my/.../pas-akan-saman-i-sarawak...
Translate this page
Utusan Malaysia
4 days ago - KUALA LUMPUR 8 Ogos - Pas akan mengambil tindakan undang-undang terhadap portal berita propembangkang, Sarawak Report kerana ...

Dituduh Terima RM90 Juta Dari Najib, PAS Akan Saman Sarawak ...

www.suara.tv/.../dituduh-terima-rm90-juta-dari-najib-pas-akan-sam...
Translate this page
5 days ago - PETALING JAYA – PAS hari ini membidas Sarawak Report selepas laman pemberi maklumat itu mendakwa parti Islam itu menerima RM90 





---------

HADI HILANG DIMANA?

Posted: 12 Aug 2016 10:08 PM PDT






SIAPA KE PULAU BESAR MELAKA
gua syorkan, kumpulkan 30org, kemudian buat solat hajat selama 30 hari 30 mlm..buat solat hajat agar tuhan allah membusungkan perut org yg menerima duit rm90juta tu..setiap kali lepas solat jumaat, terus berdoa agar penerima rm90juta itu keluar mengaku diri. kpd kawan2, pak cik makcik, hajah haji yg g buat umrah haji tu, sampaikan salam kpd nabi dan mohon berkat nabi agar menunjukkan siapakah yg mnerima duit 90 juta itu. 

doakan juga agar encik riza dan en jho low dikeluarkan dari tempat persembunyian..kpd pengamal2 ilmu batin,ilmu hakikat ilmu makrifat, mohon jasa baik kalian yg mempunyai hati yg terang dan pandangan yg kasyaf agar menimbulkan encik riza dan encik jho low dari tempat persembunyian serta memohon kekasyafan tuan2 sekalian agar mengeluarkan siapakha yg menerima duit rm90juta dari najib rosmah.kepada sesapa yg ke pulau besar melaka, bermohonlah ditanah yg diberkati kerana berkatnya seorg arif, agar riza dan jho low dikeluarkan dari tempat persembunyian selagi bumi ini on BILA PAS NAK SAMAN
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 8/12/16

POYOOOO
Aku hanya bersangka Poyooo.memang TITM tak tahu Komplot Orang orang disekeliling dia.Setakat ni TITM saja yang Menyangkut Tali Gantung kat Leher dia.Jadi Jurucakap PAS.Hj Hadi and the Ularmak Geng sonyap jer.tengah pikir apa nak jadi Esok Pulak. on MANA HADI HILANG?
Anonymous
on 8/12/16

HADI TAK LAYAN
Kau ingat hadi nak layan ke berita sampah SR tu? Lagipun hadi sendiri yg bentang kononnya usul ruu hudud. Kau gila ke apa? Kalau hadi layan SR silap2 lagi byk kebenaran yg muncul, lagi letih nak bersilat lidah. Lagi baik hadi dok diam2. 

Kau bayangkan kalau usul yg kononnya ruu hudud tu lulus dan hadi terpalit dgn rasuah... oops derma yg 90juta duit rakyat yg dicuri tu.. kau agak hadi hududkan diri sendiri tak? Berani ke dia potong tangan sendiri? Kahkahkah padan muka, disuruh pencen tapi taknak, rupanya mmg dah kena beli. #ulamadedak on MANA HADI HILANG?
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 8/12/16




---------

SELAMAT HARI JADI

Posted: 12 Aug 2016 09:09 PM PDT




SELAMAT HARI JADI
Bang Anwar!
Selamat harijadi
Masih gagah berdiri
berjuang tidak berhenti
walau pun membakar diri.
Bang Anwar!
Menyerah kalah tidak pernah erti
Mengeluh tidak sekali
Meneruskan agenda Reformasi
Bang Anwar!
kau wira bangsa nusa
Kau adalah Permata buat Malaysia
Ikutan dan inspirasi buat anak bangsa
Walaupun jasad kau terpenjara
jiwa kau tetap MERDEKA.
"SELAMAT HARI JADI BANG ANWAR"
"LAWAN TETAP LAWAN"
"REFORMASI"
Nukilan rasa
MAHFUZ OMAR
Ahli Parlimen Pokok Sena
11 Ogos 2016/8 Zulkaedah 1437H




-----------

SENIMAN BERBINCANG MALAM INI

Posted: 12 Aug 2016 08:30 PM PDT






MALAM INI

JAM 8:30

SIARAN 

LANGSUNG

RADIO BANGSAR






----------

ALHUSSEYN

0
sumber :-

ALHUSSEYN


Matthias Chang, Husam Musa saman anak tiri Najib....

Posted: 13 Aug 2016 02:03 PM PDT

Bekas setiausaha politik Tun Dr Mahathir Mohamad, Matthias Chang bergandingan dengan ADUN Salor, Datuk Husam Musa dalam memfailkan saman secara berkumpulan di Amerika Syarikat terhadap beberapa individu yang dikaitkan dengan 1MDB.

 Saman itu bertujuan memohon ganti rugi bagi kecurian dana firma pelaburan negara dan mendapatkan semula aset yang diperoleh dengan menggunakan dana berkenaan.

 Tindakan tersebut dibuat bagi pihak rakyat Malaysia dan difailkan pada Selasa di Mahkamah Daerah Amerika Syarikat bagi Daerah Selatan New York, menurut The Hollywood Reporter.

 Chang dan Husam menamakan firma Red Granite, pengasas syarikat pengeluar dan pengedar filem Christopher Joey McFarland dan Riza Shahriz Abdul Aziz yang juga anak tiri Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak sebagai defendan.

 Menurut pemfailan mahkamah, Chang dan Husam mendakwa defendan sengaja menggunakan dana yang dicuri dari 1MDB untuk kepentingan peribadi mereka termasuk mengadakan pesta untuk bintang Hollywood, Leonardo DiCaprio.

 Turut dinamakan sebagai defendan ialah jutawan yang berasal dari Malaysia, Jho Low dan peguam percukaiannya, Debra Whelan Johnson serta firma miliknya, Metropolis IX Capital Advisors LLC.

 Goldman Sachs Group dan bekas jurubank Timothy Leissner juga dinamakan.

 Plaintif mendakwa individu-individu dan entiti yang terlibat dalam urus niaga yang menjurus kepada kecurian dana 1MDB. ~ SUMBER

KENYATAAN MEDIA PAKATAN HARAPAN PERAK

Posted: 12 Aug 2016 08:50 PM PDT


  Pakatan Harapan khuatir berlaku penipuan besar-besaran dalam penghijrahan pengundi di 10 DUN Negeri Perak 

1. Pakatan Harapan Perak merujuk kepada penwartaan senarai pengundi-pengundi terbaru penggal suku kedua yang diwartakan oleh SPR pada 29/4/2016.

 2. Pakatan Harapan setelah meminta bantuan dari badan pemantau pilihanraya Bersih 2.0 telah mendapati bahawa terdapat sejumlah 30,173 pengundi dalam negeri Perak telah dipindahkan alamat dan pusat pengundi mereka TANPA menerima notis dari SPR.

 3. Jumlah tersebut adalah jumlah paling besar jika dibanding dengan negeri-negeri yang lain. Seramai 118,784 orang seluruh negara telah mengalami nasib yang sama dengan Perak menjadi negeri yang mempunyai pindaan & hijrah jumlah pengundi yang paling tinggi seramai 30,173 orang atau sebanyak 25.4% dari jumlah tersebut. 

4. Pakatan Harapan mendapati bahawa kawasan yang mengalami penghijrahan pengundi terbesar berlaku di 10 kerusi Marginal yang mampu menentukan keputusan PRU-14 di negeri ini. 10 kerusi DUN tersebut mengalami secara purata penghijrahan pengundi seramai 1,814 orang di setiap DUN, satu keadaan yang cukup luar biasa. 

5. Pakatan Harapan juga mendapati dalam 4 kerusi DUN, penghijrahan pengundi adalah lebih tinggi dari keputusan majoriti pada PRU-13 dan ini adalah satu perubahan yang amat terkejut. Keempat-empat kerusi DUN ini adalah DUN Selinsing, Changkat Jering, Pasir Panjang dan Changkat Jong. 

6. Selaras dengan prinsip ketelusan & keadilan, Pakatan Harapan menggesa SPR dengan segera memaklumkan kepada pengundi sendiri jika alamat atau pusat mengundi mereka telah ditukar. Pengundi sendiri yang dipindah tempat mengundi tanpa notis boleh dianggap satu penipuan dan penyelewengan yang secara sengaja untuk memihak kepada Barisan Nasional. Tindakan sedemikian merupakan pengkhianatan kepada sistem demokrasi negara kita. 

7. Sekiranya SPR gagal memberi penjelasan yang telus dan memainkan peranan berkecuali, Pakatan Harapan terpaksa membuat laporan polis dalam tempoh terdekat supaya memelihara sistem demokrasi berparlimen supaya suara rakyat sebenar dijaga.

 Tarikh : 9/8/2016

 YB Dato Seri Nizar Bin Jamaluddin
 Ketua Pembangkang DUN Perak 

YB Tuan Nga Kor Ming (DAP) 
Pengerusi DAP Perak 

YB Senator Dr Muhammad Manuty(PKR) 
Pengerusi PKR Perak 

Tn Haji Asmuni Awi(AMANAH) 
Pengerusi Amanah Negeri Perak  ~ sumber

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT