Nuffnang

Pengikut

dollah yankee

0
sumber :-

dollah yankee


Jangan lupa!!! 'Cash is King'

Posted: 17 Jun 2016 07:27 AM PDT




dollah yankee -
perlu diingat yang orang melayu 'pantang' tengok 'fulus al'mahfuz'...
minit-minit terakhir ni 'fulus' merupakan penentu..
'Selamat Mengundi'

WARTAWAN RASMI LAMAN REFORMASI

0
sumber :-

WARTAWAN RASMI LAMAN REFORMASI


TERKINI : LIVE DARI 2 PILIHANRAYA:

Posted: 17 Jun 2016 06:47 PM PDT


9.00 am: Selamat bertugas kpd pegawai SPR di PRK Sg Besar & K. Kangsar hari ini dan selamat menunaikan tanggungjawab kpd semua yg aakan mengundi.


9.47 AM:     Sejak awal lagi pengundi telah tiba awal   RT @AsyrafAWANI Pengundi mula tiba di SK Raja Perempuan Muzwin, Kuala Kangsar sejak pukul 7.30 pagi lagi @501Awanipic.twitter.com/kl9Y1yfH3A



9.50 AM...Kami mulakan persiapan terakhir di post mengundi dgn memohon restu Ilahi, semoga Allah memberikan kemenangan buat parti AMANAH....TAKBIR! HJ MOHAMAD YAHYA



9.57AM: Selamat mengundi warga Sg Besar dan Kuala Kangsar!

9.59 AM:Di bawah Akta Pilihan Raya, pondok panas tidak dibenarkan pada hari pengundian. Harap maklum kepada semua calon dan parti bertanding

SILA REFRESH KOMPUTER ANDA UNTUK MAKLUMAT TERKINI.TERIMA KASIH.

10.03 AM: Not too late for every voter to make historic trip home to vote in 2most important by-elections in nation's history goo.gl/0OExbb


10.07  AM: DISKUSI Kita berharap ada INSTITUSI yg mengawal title ULAMAK sepertimana ada kawalan di atas title ENGINEER/IR, Doktor/Dr atau apa2 bidang professional yg lain..
supaya ada INTEGRITI..
Sekarang ni ramai org claim/diclaimkan dgn background apa asalkan pakai serban n kopiah terus dapat title tu, cakapnya merepek2 entah apa...

10.19 AM:Datin Mastura
Calon Barisan Nasional (BN) bagi Pilihan Raya Kecil (PRK) Parlimen Kuala Kangsar, Datin Mastura Mohd. Yazid selesai membuang undi di Sekolah Kebangsaan Raja Perempuan Muzwin di sini kira-kira pukul 8.40 pagi. - See more at: http://www.utusan.com.my/berita/nasional/datin-mastura-selesai-mengundi-1.344009#sthash.zP1j8NuI.dpuf

10.20 AM: Terus balik tanpa menemui pengundi???

10.25 AM: 

Petugas SPR memeriksa daftar nama pemilih pengundi di Sek Raja Perempuan Muzwin, Kuala Kangsar

10.30 AM: KOMEN PENULIS.....SAKSI SEMALAM...
Esok pengundian di dua PIRAKE (Pilihan raya kecil) Sungai Besar dan Kuala Kangsar. Tempoh berkempen telah pun tamat kira2 satu jam setengah tadi. Pirake ini agak pelik sedikit terutamanya di sebelah parti agama. Parti itu bergerak bersendirian dalam stail yang diciptanya. Kesendirian dan kesepian dalam kempen2nya, tak melibatkan mana-mana vvip atau personaliti hebat, seperti di sebelah BN dan Amanah.
BN ada timbalan perdana menteri dan sekalian menteri. Amanah ada Dr Mahathir dan MB Selangor Minali. Disebelah Pas tak ada sesiapa, MB Kelantan pun tak nampak batang hidung. Yang ada Naib Presiden Ulama Dunia dan timbalan presiden parti itu serta dua orang pembantunya yang masih telor berpolitik.
Dalam keadaan bEgitu sama2 kita tengok siapa yang KENA esok. Selamat mengundi. Trims.

10.32 AM: Yang kena semalam ...PIS DAN UMNO  TAPI PESURUHJAYA PAS PERAK  BEGINI DI FBNYA





Inilah punca cerita. Bermula denan Pengerusi PAN provok markas PAS diikuti oleh UMNO Nampak betol PAN DAP sekutu Madey berpakat hidupkan umno.


SILA REFRESH KOMPUTER ANDA

10.53 AM:Undi PAS membazir ....
Jika mahu lihat UMNO/BN kecundang sila beri undi kepada Amanah.
Perjuangan dan halatuju PAS sangat kabur ...
Di Sg Besar... Dr Rani kempen berseorangan, jentera PAS tidak membantu
UMNO pulak hanya kuat di Sg Panjang dan lemah di Sekinchan
Di K Kangsar... Calon PAS tidak popular langsung dan dia bukanlah anak tempatan.
Calon UMNO/BN kurang turun berkempen dan banyak cawangan UMNO yang protes secara senyap.
Amanah yang mewakili PH di sokong dan di bantu kuat oleh Dr M, PKR dan DAP...
walaupun pada permulaan nya Amanah nampak tercorot...namun sejak akhir akhir ini prestasi Amanah
melonjak...dan tidak mustahil dapat memenangi PRK ini.
Isu isu yang di bawa oleh Dr M dapat membantu sokongan daripada protes senyap ahli UMNO..
Oleh itu ..inilah peluang anda sebagai pengundi untuk menghantar mesej yang jelas kepada Najib.
Undi lah Amanah.

10.58 AM:











Adakah warna yg dipakai dan boleh digelar sami?? Lain kali lebai bila nak bercakap pandang dulu.

11.11AM:
30 minutes ago
Peratusan keluar mengundi sehingga jam 10.00 pagi: : 22% : 24%





11.20 AM:  


11.23 AM  : Hanya 22 peratus yang keluar mengundi setakat jam 10 pagi hari ini. Mohon semua pemilih, ayuh datang. We need you ๐Ÿ˜Š



11.33AM:  Sehingga jam 11 pagi, sebanyak 34 peratus sudah keluar mengundi bagi PRK Sungai Besar: SPR

11.35 AM: Petugas SPR menggunakan buggy car untuk membawa pengundi warga emas ke pusat mengundi SK Seri Utama


11.40AM: Asmah menunjukkan kad pengenalannya selepas membuang undi di PDM Sekolah Kebangsaan Sungai Limau hari ini. - Foto Sinar HarianUsia 107 tahun bukan halangan

11.42AM: : Peratusan keluar mengundi sehingga jam 11pagi :
Pilihan Raya Kecil Parlimen Sg Besar : 34% - SPR




SILA REFRESH KOMPUTER ANDA


11.47AM:








SPR sasar 75 peratus



11.51AM:

Ketua Polis Selangor Datuk Abdul Samah Mat turut meninjau perjalanan proses pengundian di SK Seri Utama

1.10PM: Mohamad Asri A. Bakar (GAMBAR DARI FB)
28 mins near Kuala Kangsar


SUASANA DI KUALA KANGSAR






IPIC demands US$6.5b from 1MDB

Posted: 17 Jun 2016 06:07 PM PDT

Husam Musa Terkini 2016" PAS Sendiri Hilang Arah Tuju Perjuangannya"

Posted: 17 Jun 2016 02:53 PM PDT

GAMBAR -GAMBAR PRESIDEN PKR DI DUA PRK

Posted: 17 Jun 2016 05:09 AM PDT


















Warkah mahasiswa Al-Azhar untuk Tuan Guru Haji Hadi

Posted: 17 Jun 2016 04:55 AM PDT

Warkah mahasiswa Al-Azhar untuk Tuan Guru Haji Hadi


17 Jun 2016 oleh Al-Filfilany


Tuan Guru yang mulia, kami para mahasiswa sangat tertanya-tanya tentang tindakan, perancangan, strategi, dan hala tuju apa dan ke mana yang Tuan Guru sedang halakan kapal yang sedang dinakhoda.
Apabila Pakatan Harapan di bawah Datuk Seri Dr Wan Azizah bersama semua Ahli Parlimen pembangkang utama dalam Parlimen membawa usul menolak belanjawan yang dibentang Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak, Tuan Guru dan semua Ahli Parlimen PAS kecuali beberapa orang bertindak berkecuali.
Begitu juga, apabila saya membaca jawapan Tuan Guru, ketika dipelawa Tun Dr Mahathir untuk gerakan Deklarasi Rakyat bagi menyingkir Najib Razak, Tuan Guru juga tidak bersetuju.
Saya juga membaca tulisan Tuan Guru sebelum ini yang berpedomankan fatwa Al-Azhar dan ulama Syria yang menolak gerakan menjatuhkan pemimpin, kerana akan menggugat keamanan dan kestabilan negara.
Bukankah situasi Mesir, Syria, dan negara Timur Tengah yang terlibat dengan 'Arab Spring' merupakan situasi yang berbeza dengan keadaan Malaysia?
Satu persoalan pokok di dalam warkah ini, mengapa Tuan Guru tidak menentang isu 1MDB secara terang-terangan hingga memberi isyarat kepada Perdana Menteri bahawa rakyat menyampah dengan skandal syarikat bermasalah ini.
Skandal 1MDB sedang disiasat oleh berbilang agensi antarabangsa, dan terkini telah mengundang saman arbitrasi di London, menuntut jumlah keterhutangan yang amat besar.
Sekiranya Tuan Guru inginkan keamanan dan kestabilan negara, mengapa tidak menentang syarikat yang merosakkan dan menjatuhkan ekonomi dan maruah negara?
Saya ingin menarik perhatian Tuan Guru terhadap apa yang didedahkan oleh Ahli Parlimen Pandan, Rafizi Ramli tentang penjualan aset negara kepada China, persetujuan menandatangi TPPA, dan pelbagai kerosakan yang terjadi pada era Najib Razak yang menggugat keamanan dan kestabilan negara. Ramai melihat, mengekalkan Najib Razak lebih berpotensi menghancurkan negara.
Namun kenapa Tuan Guru masih bertegas dengan pendirian untuk tidak kita turunkan Najib Razak dengan pelbagai kaedah dalam kerangka demokrasi yang boleh kita pilih tanpa kita bertindak seperti Arab Spring?
Dalam keadaan harga barang meningkat naik, nilai Ringgit naik turun tidak menentu, kos sara hidup yang membebankan rakyat, 1MDB, hutang negara, kenapa perlu kita dahulukan berbincang soal perundangan? Bukankah lebih baik kita pilih fatwa penangguhan hudud yang dipilih oleh negara umat Islam lain bagi membangunkan kehidupan rakyat kepada satu keadaan selesa.
Saya juga terkejut melihat di media sosial, apabila ada yang disaman oleh 'polis syariah' kerana berpakaian ketat dan sebagainya. Kenapa harus dilakukan pendidikan melalui penguatkuasaan undang-undang? Kenapa tidak dengan pelbagai kaedah dakwah lain yang sangat banyak untuk dipilih bersesuaian dengan keadaan rakyat dan negara ini.
Sedangkan saman trafik dan polis rakyat tak mampu bayar, ini ditambah pula dengan saman oleh polis syariah. Akhirnya, rakyat hidup dalam keadaan susah hati dengan saman yang pelbagai, adakah ini keamanan yang dituntut?
Maka saya mohon dengan kebijaksanaan, pengalaman, dan keilmuan Tuan Guru untuk memilih kaedah, fatwa dan mengistinbat ayat ahkam yang bersesuaian dengan waqi' atau situasi negara kita.
*Al-Filfilany tidak menggunakan nama sendiri kerana masih menuntut di Universiti Al-Azhar, Kaherah Mesir.

LIVE UP DATES PRK KK DAN SG BESAR

Posted: 17 Jun 2016 04:00 AM PDT

Pihak team WRLR  akan membuat live updates susana terkini bergambar dan juga maklumat melalui responden dan juga teman teman dari KK dan juga SG Besar...lawati WRLR esok jam 11 Pagi.

Sokongan terhadap calon Amanah kini 55% dahului BN, kata Mohamad Sabu

Posted: 17 Jun 2016 03:49 AM PDT


Mohamad Sabu memberitahu calon Amanah kini berada di depan berbanding BN dan PasMohamad Sabu memberitahu calon Amanah kini berada di depan berbanding BN dan Pas
Menjelang hari pengundian esok, Presiden Parti Amanah Negara (Amanah) Mohamad Sabu memberitahu sokongan pengundi terhadap calon Pakatan Harapan kini melepasi 50 peratus mendahului calon Barisan Nasional (BN) dan Pas dalam Pilihan Raya Kecil (PRK) di Sungai Besar dan Kuala Kangsar kali ini.
"Kita harap menang sahaja, sekarang ni 55/45 peratus, BN dibelakang kita, Pas dah jauh terkebelakang.
"Kalau kita menang, Amanah akan teruskan keyakinan politik di kalangan pengundi dan penyokong baru yang akan menambah bilangan ahli kita kelak," ujarnya ketika ditemui Malaysia Dateline.
Beliau ditemui ketika menghadiri siri Kempen Tun Mahathir bersama grup Deklarasi Rakyat di Tali  Air Lapan, Sekinchan pagi tadi.
Dalam kempen yang berbaki hanya sembilan jam lagi sebelum malam ini,Pakatan Harapan katanya akan terus berkempen seperti yang telah dijadualkan.
"Daripada hari penamaan calon kita (Amanah) hanya underdog, orang lihat calon kita terkebawah kerana Amanah parti yang belum lagi setahun usianya.
"Bila bermula kempen kita tonjolkan calon Amanah di Sungai Besar dan Kuala Kangsar dengan kerja keras dalam kempen sudah nampak sokongan itu.
Mohamad Sabu bertemu penyokong Amanah bagi mengucapkan terima kasih atas sokongan mereka.Mohamad Sabu bertemu penyokong Amanah bagi mengucapkan terima kasih atas sokongan mereka."Esok nak mengundi harapan kita begitu memberangsangkan untuk memotong BN kali ini di dua PRK," ujarnya.
Mohamad mengakui kekuatan calon Amanah kerana kerjasama semua pihak terutama daripada NGO dan penyokong Deklarasi Rakyat.
"Provokasi mengenai calon Amanah itu perkara biasa. Dalam keadaan BN yang terdesak mereka boleh provok apa saja, kerana mereka anggap polis tidak akan menunjukkan sikap yang adil.
"Jika kami yang buat (provokasi) sama seperti mereka buat sudah ramai yang masuk dalam lokap sepanjang tempoh kempen ini," ujarnya.
Pagi hari terakhir kempen Pilihan Raya Kecil (PRK) Malaysia Dateline hari ini melaporkan, Parlimen Sungai Besar menyaksikan wujudnya taktik kotor memfitnah Amanah dan Pakatan Harapan.
Tinjauan Malaysia Dateline selepas Subuh tadi mendapati empat kain rentang tersebut digantung di persimpangan Jalan Parit 1 Barat berdekatan Masjid Makmuriah.
Kain rentang bersifat provokasi itu dilihat rentetan daripada propaganda yang mengaitkan Amanah sebagai diperalat oleh DAP.
Tertera ungkapan, "Pakatan Harapan? Pakatan DAP (Pan + DAP + PKR)", kain rentang itu turut menampilkan enam gambar tokoh pimpinan ketiga-tiga parti Pakatan Harapan.
Mereka ialah Presiden Amanah, Mohamad Sabu; Presiden PKR, Datuk Seri Wan Azizah Wan Ismail dan Penasihat DAP, Lim Kit Siang.
Turut ditonjolkan Penasihat Amanah, Ustaz Ahmad Awang; Naib Presiden dan Setiausaha Agung PKR, Rafizi Ramli serta Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng.
Pakatan Harapan meletakkan calon Azhar Ab Shukur di Sungai Besar dan Dr Ahmad  Termizi Ramli di Kuala Kangsar.


Tukar Tiub

0
sumber :-

Tukar Tiub


BERITA BAIK UNTUK DUNIA

Posted: 17 Jun 2016 08:00 PM PDT






APA MAKNA

BERITA INi?

KOMENTAR
berita ini memberi makna
bahawa rakyat united kingdom
kini menolak projek EU
projek EU ini sama saperti TTPA
mentayukan seluruh eropah
untuk jatuh ke tangan USA

pada 23 june ini pilihan suara dijalankan
jika rakyat UK menolak EU
ini bermakna satu politik baru
akan mucul di eropah

para globalis
para taikon
kaum pemodal antarabangsa
stratejis new world order
tidak akan menerima 
penolakan rakyat dengan  mudah
mereka akan terus merancang

kenapa rakyat UK menolak EU
1- mereka hilang kedaulatan
2- dasar dibuat di brussels
3- pembuat dasar dilantik 

NOTA:
ini ialah berita baik
untuk rakyat dunia
projek imperial zionis-anglo-amerika
telah digagalkan



EU referendum: Poll reveals 10-point swing towards Brexit as campaigns enter final stages

Another poll has shown the Leave campaign taking the lead in the EU referendum with a huge swing.
The Ipsos MORI poll for the Evening Standard newspaper showsLeave with 53 per cent of the vote and Remain on 47 per cent cent.
Leave was up 10 per cent on the previous poll while Remain was down 10 per cen




-------------

MENGATASI PAS

Posted: 17 Jun 2016 07:17 PM PDT








FB



Keputusan PRK nanti, sebagai parti baru, jika Parti AMANAH kalah, perkara biasa; jika dapat atasi PAS, satu keistimewaan; jika menang, satu keajaiban.




------------

SELAMAT MENGUNDI

Posted: 17 Jun 2016 06:49 PM PDT








SELAMAT 

MENGUNDI

DARI S.BESAR

KE K.KANGSAR





---------

KALAU BETUL - INI BERITA BAIK

Posted: 17 Jun 2016 11:29 AM PDT




TEST MARKET PANCING UNDI
Pakar jin tunggu keputusan PRK sg.besar la tuu. Nak tengok trend pengundi dulu. Kalau pas kalah teruk, confirm talak 3 dgn kerajaan negeri selangor. Tapi kalau pas menang atau jumlah undi bertambah mesti nak main dingdong dingdong dgn azmin. Alaa mainan politik pak lebai mmg mudah dibaca, tak perlu ambik degree political science pun dah boleh buat prediction.

 Tu semua nak test market pancing undi. Mcm hadi dulu laa, bila org dah mula tak ikut arahan dia, cakap nak bersara dari politik laa mcm2. Lepas tu ramai pak lebai pujuk termasuk laa arwah TGNA, bila dah dapat perhatian semula mulakan kempen rapatkan saf dan mcm2 strategi. Last last sekarang ni dah besar kepala, di buat parti pas tu mcm dia punya pulak. Semua strategi cikai tu dalam kocek seluar dlm rosmah jer. on BETUL KE BERITA INi?
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 6/17/16




-----------

KOMEN DARI PELANGGAN

Posted: 17 Jun 2016 06:00 AM PDT





APA KATA  

PEMBELI


FACE BOOK

Cerita semalam: Berbuka dengan ikan patin masak tempoyak. Beli dariDapur Jalanan Kuala Lumpur. Sebab kawan-kawan promosi kata ni patin tempoyak asli Temerloh jadi saya belilah. Rebiu? Sedap. Tukang masak ni memang pandai masak ikan patin.

Saiz ikan pun sepadan dengan harga (satu bekas plastik tu muat seketul kepala je jadi kalau beli lebih seketul dapatlah berbekas-bekas) Makan pula dengan peria goreng sambal telur mestilah tambah nasi kan. Kenyang sampai sahur gua cakap lu.

Yang nak beli dinasihatkan tempah dulu sebab habis cepat. Warung mereka bertentangan dengan pejabat lama Malaysiakini di Bangsar Utama. Telefon 0176251336 untuk tempahan. Isi RM8 dan kepala RM10. Boleh datang ambil seawal pukul 4 petang. Untung dari jualan ini digunakan untuk aktiviti-aktiviti Dapur Jalanan.
























-----------

BETUL KE BERITA INi?

Posted: 17 Jun 2016 05:00 AM PDT




FACE BOOK


Abdul Rahman Abdul Talib
5 hrs
























PERSOALAN:

LEPAS BULAN

RAMADAN  MANA

TAHUN INI ATAU

TAHUN DEPAN


------------

SELAMAT BERBUKA

Posted: 17 Jun 2016 04:02 AM PDT






SELAMAT

BERBUKA

HUJAN SEJUK

ESOK HARI

PENENTUAN

DARI S.BESAR

KE K.KANGSAR
RAYA LAGI

BERAPA ARI?

SAJE TANYA

SUPAYA MARAH



-----------

UCAPAN TAKZIAH

Posted: 17 Jun 2016 02:40 AM PDT



BETUL KE 

BERITA INI?

KOMENTAR
kita ucapkan takziah
kepada yang gigur
kita sampaikan simpati
pada kaum keluarga
kenalan sahabat handai

tapi macam ada banyak
persamaan berlaku
dalam trajedi ini

bila pembunuhan di orlando berlaku
yang membunuh dikatakan 
menjeritkan - ISIS

bila ledakan di paris berlaku
si pembedil meluangkan - untuk syria

kali ini si pembunuh  di yorkshire
melaungkan - britain first 

britian first ini 
adalah selogan kempen anti EU
kempen ini mahu UK keluar dari EU
kempen sedang berjalan hangat
rakyat britain semakin ramai
menyokong untuk keluar EU

gerakan pro EU semkain menipis

tetiba satu pembunuhan
yang dibunuh YB parti bunuh
YB ini pro EU
pelik dan gajil?

pembunuhan ini akan memberi impak
yang mendalam terhadap kempen
kempen dihari hari amat amat penting
tetiba  telah dibatalkan
kerana pembunuhan ini

CUI BONO
dalam semua siasatan 
soalan hakiki yang perlu dijawab
ialah cui bono - siapa untung

dalam kes ini dari trajedi ini
yang untung ialah gerakan pro EU
pertama :kempen di batal
kedua : dapat simpati

NOTA:
ingat tulisan tulisan
dengan deep state/daulah terpendam
















Jo Cox: grief and shock over death of 'Labour MP with huge compassion'

The 41-year-old mother of two young children was the victim of a daylight attack outside her West Yorkshire constituency surgery by a man who, according to two witnesses, shouted "Britain first" during the assault.

The home secretary, Theresa May, said it was entirely appropriate that all campaigning for the referendum had been suspended. "All of us are united in our deep sadness at the loss of one of our brightest and most popular Westminster colleagues," she said.


















-----------

INI TRIK LAMA

Posted: 17 Jun 2016 01:00 AM PDT





Hari akhir kempen, poster calon BN disimbah cat merah

Poster yang disimbah cat itu dilihat di sepanjang jalan dari Sungai Besar ke Sekinchan.

Sekurang-kurangnya dua poster gambar calon Barisan Nasional (BN), Budiman Mohd Zohdi telah disimbah dengan cat merah.
Dalam kedua-dua poster yang dilihat oleh Malaysiakini di sepanjang jalan dari Sungai Besar ke Sekinchan, simbahan cat itu menutup sepenuhnya muka Budiman.
Tidak banyak poster kempen dipasang, dengan kebanyakan parti lebih bergantung kepada pemasangan  bendera parti untuk mewujudkan suasana pilihan raya.

KAH KAH KAH

woit

ini macaam

salah bendera

ini trik lama

bakar rumah

sendiri untuk

cari simpati

kah kah kah

POOOORAH


----------

JUAL AGAMA PERNIAGAAN LUMAYAN

Posted: 17 Jun 2016 12:00 AM PDT






KERJA JUAL AGAMA
Hang tanya salah tempat TT.. Bende borang gini, berlambak2 kat sekolah tahfiz dan pondok2 agama. Selatan Thai lagi ramai borang, meriah siot. Bukan saja hantar pahala, kalo nak hantar ferarri sebijik, al ustat2 lagi suka. Sbb tuhan xde duit, jadi hanya ustat2 saja boleh bank in duit beli pahala dgn tuhan.

 Depa melantik diri sendiri menjadi wakil tuhan, sbb tuhan mmg selalu dlm keadaan marah, jika dia selalu bad tempered, jumpa lu direct, kene sumpah jadi batu. Kalo x jadi batu, tentu lu jadi taya lori, mau? Yg marah bebenor ialah Jakim, pejabat mufti, agensi agama gomen, pejabat zakat.. sbb miss soru nak merembat dan enjoy family day naik roket ke sana sini. 

Kerja jual agama ini paling lumayan. X perlu cerdik sangat, lps darjah 6 pun xpa. Apatah lagi ada degree, senang2 lantik diri sendiri jadi ostat. Yg PhD tu, lagi jangan cakap la.. dudok tiam2.. masyuk juta2, boleh shodokoh juta2. Boleh kawin 4-10..tukar2 bini.. yg buat bini dgn adik isteri pun, boleh.. janji ostat.. on MINTA BANTUAN
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 6/16/16

TAMAN MELEWAR
Tak kan nko tak tau bro!.....di taman melewar le....gombak tau gombak? Berapa banyak pahala nak beli atau nak jual boleh. Nak transfer kredit pon boleh beb! Aku nengok Ramai yg transfer kredit dr hijau ke oren......kah kah kah!!! Ini kali bendera hijau putih yg dah reput tu pun boleh transfer jadi oren. on MINTA BANTUAN
mfi usj
on 6/16/16





------------

BERBANGGA LAH KAMU

Posted: 16 Jun 2016 11:00 PM PDT









TAHNIAH

MAHATHIR

SELAMAT

MASUK KE

KELAB PALING

EKKLUSIF

DI MALAYSIA



'Mereka akan batalkan pasport jika saya kritik Najib di luar negara'

 Mahathir Mohamad mendakwa beliau diberi amaran oleh Jabatan Imigresen yang pasportnya akan dibatalkan jika beliau berterusan membidas Najib.
"Saya diberi amaran kalau kata sesuatu tak sokong Najib (semasa) saya balik dari luar negara maka passport saya akan ditarik balik (dan dibatalkan selama) tiga tahun," kata bekas perdana menteri itu ketika ucapannya semasa berkempen di Sungai Besar hari ini.
KELAB INI

ADA TIGA

AHLI SAHAJA

1 TONY PUA

2 ISHAM RAIS

3 MARIA CHIN
JIKA KAMU 

BUKAN  AHLI

KELAB INI

KAMU NOBODY




------------

MAHATHIR SILAP BESAR

Posted: 16 Jun 2016 10:00 PM PDT







MAHATHIR

SILAP TOLAK

PANDANGAN

MAHATHIR




Bung: Mahathir keterlaluan gelar Najib 'Idi Amin Malaysia'

Anggota Parlimen Kinabatangan, Tuan Haji Bung Mokhtar Radin menyifatkan Mahathir Mohamad sebagai keterlaluan apabila menyifatkan Najib  sebagai 'Idi Amin Malaysia'.
Tuan Haji Bung Mokhtar berkata bekas perdana menteri itu juga pernah dilabelkan sebegitu namun pemimpin Umno sentiasa mempertahankan beliau.
"Tun M sudah keterlaluan di mana semasa dia menjadi ketua pimpinan Umno selama 22 tahun lalu dia juga dilabel sebagai 'kuku besi' yang ketika itu saya ada bersama beliau tetapi kita mempertahankan dia sebab dia pemimpin kita," kata Tuan Haji Bung Mokhtar dalam sidang medianya semalam.
Mahathir yang dalam siri kempennya untuk calon parti Amanah Negara (AMANAH) menyifatkan Najib sebagai 'Idi Amin Malaysia'.
Mahathir mendakwa bekas presiden Uganda itu  menggunakan harta rakyat sehingga dia ditolak oleh rakyat.
KAH KAH KAH

woit

tolong angan hina idi amin dada
jangan hina pemimpin uganda
jangan samakan najib
dengan idi amin
idi amin ada taste
isteri idi amin
cun slim bergetah
slim cun melecun
bukan badak afrika
selim melim
ZIANA ZAIN
---------

LAPORAN GERAI PATIN TEMPOYAK

Posted: 16 Jun 2016 09:39 PM PDT







PATIN 

TEMPOYAK

petang kelmarin hujan renyai
pak samad dah sampai 
jam 4.10 petang
gerai patin tempoyak masih belum buka

gua dapat sms dari pak samad:
bapak sampai  tapi kosong
hanya baner nampak

jam 4:15 gerai patin tempoyak dibuka
jam 4:35 syed husin ali sampai
pelangan lain mula sampai
jam 5 pak samad muncul kembali
jam 5:18 minah minah cun datang
jam 5:39 SOLD OUT


TERIMA KASEH
terima kaseh kepada yang
datang membeli dan beramal

GAGAL TAK DAPAT
seorang kakak kaca mata hitam
dia sampai depan warun
tapi  patin dak sold out
seorang abang dengan kap cai
berhenti dibahu jalan
dia bertanya tapi patin dah habis

agar tidak kecewa
kepada yang ingin membeli
sila pukul talipon buat pesanan


HUBUNGI KAMI

017-625-13-36
019-798-28-69
019-812-28-51


LA GORDO & TART NENA
S
dapur jalanan juga
ada menjual  cokolat la gordo
ini dibuat oleh aktivis dapur

juga ada tart nenas
ini dibuat oleh ibu adam adli

KUMPUL DANA
jual beli kami bertujuan
mengumpul dana
untuk memberi bantuan 
kepada warga miskin kota

semua aktiviti ini dijalankan
oleh aktivis  penyokong dapur jalanan
secara suka rela
mereka berkampong 
di kelab bangsar utama

MEMBUAT BAIK

SAMBIL MEMBELI


------------

KESIAN PADA ORANG BAIK

Posted: 16 Jun 2016 09:08 PM PDT







BETUL KE

BERITA INI?

KESIAN 

TAKDA MUSUH

Ahli perniagaan ditembak mati tiada musuh – polis

June 17, 2016
Keluarga dan rakannya memberitahu mangsa tidak mempunyai musuh dan tidak bermasalah.





SHAH ALAM: Siasatan polis mendapati ahli perniagaan yang mati ditembak dalam kenderaannya berhampiran Plaza Tol Sungai Rasau dekat sini Rabu lepas tidak mempunyai musuh dan tiada rekod jenayah.
Ketua Polis Daerah Shah Alam, Asisten Komisioner Shafien Mamat berkata mangsa yang dikenali sebagai Gooi Tan Hock, 43, menjalankan perniagaan menjual meja snuker selama setahun.
"Mengikut keluarga dan rakannya, mangsa tidak mempunyai musuh dan tidak bermasalah," katanya ketika ditemui pemberita selepas menghadiri majlis berbuka puasa di sini, malam tadi.

KAH KAH KAH

woit

ini kes tembak

salah orang

jual snuker ini

pada gereja ke?

pada masjid ke?

pada tokong ke?

saje tanya

jangan marah

MEJA SNUKER

------------

MEMBELI SAMBIL BERAMAL

Posted: 16 Jun 2016 08:28 PM PDT




BUYING & SELLING

FOR CHARITY

PATIN TEMPOYAK

OPENS AFTER 4 PM

BAZAR RAMADAN 

BANGSAR UTAMA 

ADVANCE BOOKING

017-625-13-36
019-798-28-69
019-812-28-51



Ramadan, a good time for the homeless, says Dapur Jalanan

Dapur Jalanan Kuala Lumpur Communications Coordinator Hadi Khalid says people are usually more giving during Ramadan.


dapur-jalanan-1

PETALING JAYA: The burden of poverty is not felt as badly during Ramadan as it is the rest of the year, according to Dapur Jalanan Kuala Lumpur Communications Coordinator Hadi Khalid.
He says this was because during the fasting month, both groups as well as individuals tend to be more generous, especially in terms of giving free food to the homeless.
"This is a good time for the homeless," he said in an exclusive interview with FMT.
He pointed out that Dapur Jalanan itself usually cut down on the amount of food it prepared during Ramadan as, based on experience, they know fewer homeless come at this time.
"We usually serve around 100 to 150 homeless, but during Ramadan we only allocate enough food to feed 100 homeless at most in order to avoid food wastage."
Dapur Jalanan Kuala Lumpur is a non-profit organisation (NPO) acting as a soup kitchen that provides food to the homeless, apart from protesting against ineffective poverty education policies and government wastage.
Hadi stressed that most of Dapur Jalanan's activites were volunteer based and that they were continuously on the look-out for more volunteers.
"What Dapur Jalanan does leans more towards sharing our food with the homeless in a sort of pot luck fashion. So, we're always on the look-out for more helpers."
When asked how the coordinators know whether people are masquerading as homeless in order to get free food, Hadi admitted that there was no way to know for sure but that wasn't the point.
"We don't know if people pretend to be homeless, but if you do what we are doing you know who are the homeless just by looking at them.
"Perhaps we can't be sure but then again the campaign is not about feeding the homeless, it is about increasing awareness on the problem of poverty in the country.
"We need to change, reform our poverty programmes.
"We have all these agencies which are meant to eradicate the problem of poverty. Yet, we still have poverty here in the country."
Some of the special activities that Dapur Jalanan are conducting during Ramadan include opening a food stall at the Bangsar Utama bazaar selling Ikan patin masak tempoyak as well as selling Raya cookies.
"The stall are completely managed by our team. The profits from the stall and the cookies go to our coffers which will then be used for more projects, including our coming Raya celebrations for the homeless."
Apart from the food stall and cookies, Dapur Jalanan Kuala Lumpur will also be collaborating with another NGO to give clothes to the homeless.
"On the third week of Ramadan, we will collaborate with Kedai Jalanan to distribute free clothing. Whatever the homeless may need, including shoes, shirts and pants."
Dapur Jalanan Kuala Lumpur has been carrying out its charitable activities for the past four years.
Those interested in becoming volunteers can contact Dapur Jalanan Kuala Lumpur via their Facebook page, or email at dapurjalanan@gmail.com.
However, Hadi says only those who want to volunteer in large groups need to contact them first. Individuals or small groups of two to three persons can join in the activities without prior notice..


---------------

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT