Nuffnang

Pengikut

kalam Perantau

0
sumber :-

kalam Perantau


Krisis Politik Umno Kedah hangat-hangat tahi ayam ?

Posted: 07 Mar 2016 05:00 PM PST

Oleh : Shuhaimi Almaniri

Dua minggu sebelum ini, saya menulis mengenai politik Terengganu suam-suam kuku dalam ruangan kalam Perantau ini . Kali ini saya menulis sedikit berkaitan politik Kedah pula khususnya krisis pertukaran Menteri Besar yang melibatkan Datuk Ahmad Bashah, Timbalan Pengerusi UMNO Kedah dan Mukhriz Mahathir, Pengerusi UMNO Kedah.

Apa yang menarik adalah kekecohan yang berlaku akibat pertukaran Menteri Besar di Kedah tidaklah seteruk yang berlaku di Terengganu dan juga Selangor yang hamper-hampir kepada pembubaran Dewan Negeri jika tidak diselesaikan dengan baik.

Kedah adalah negeri ketiga yang diambil tindakan untuk bertukar Menteri Besar yand dilantik ekoran keputusan Pilihanraya Umum ke-13 selepas Terengganu dan Selangor pada tahun sebelum ini.

Tidak dipastikan sama ada akan berlaku atau tidak lagi pertukaran Menteri Besar di negeri-negeri lain selepas ini sebelum Piliahnraya Umum ke-14 nanti.

Pelantikan Exco Kedah: Ahmad Bashah ikut cara MB Terengganu?

Mukhriz MahathirSebagaimana yang umum ketahui, Mukhriz Mahathir dilantik menjadi menteri Besar Kedah sebagai memenuhi janji Datuk Seri Najib Razak kepada rakyat Kedah jika rakyat memberikan peluang kepada UMNO/BN semula dalam pilihanraya umum ke-13.

Bila Datuk Seri Ahmad Bashah Md Hanipah telah diumumkan Menteri Besar Kedah yang baharu menggantikan Mukriz yang mengundurkan diri pada 3hb Februari dan beliau akan mengangkat sumpah pada 4hb Februari yang lepas, ramai pemerhati politik menjangkakan akan melakukan rombakan barisan exco kedah, setidak-tidaknya Ahamd Bashah akan menggugurkan yang dilihat memihak kepada Datuk Mukhriz Mahathir dalam krisis Menteri Besar selama beberapa minggu.

Tindakan Ahmad Bashah mengekalkan kesemua exco pada zaman Mukhriz menjadi Menteri Besar termasuk. mengekalkan tiga Exco yang dilihat setia dengan kepimpinan Mukhriz sebelum ini iaitu Datuk Aminuddin Omar, Datuk Suraya Yaacob dan Datuk Norsabrina Mohd Noor.mengejutkan banyak pihak.

Mungkin juga Ahmad Bashah melihat kepada tindakan yang dilakukan oleh Razif diTerengganu yang Berjaya mengawal pemberontakan 'musuh-musuh politik dalaman ini dengan melekatakkanya di dalam kandang' yang dikawal sendiri oleh beliau lebih baik daripada meletakkannya diluar kandang yang tak terkawal.

Bila Datuk Ahmad Razif Abdul Rahman dilantik sebagai Menteri Besar Terengganu pada 12hb Mei, 2014, beliau kemudiannya mengekalkan semua exco yang dilantik oleh Menteri Besar terdahulu, Datuk Seri Ahmad Said.

Keadaan yang berlaku dalam UMNO ini dilihat tidak banyak berbeza dengan apa yang berlaku di Terengganu sebelum ini di mana hanya Menteri Besar Kedah dan Terengganu sahaja yang diganti tetapi mengekalkan semua exco dan UMNO /BN dilihat lebih mementingkan kestabilan politik parti mereka terlebih dahulu daripada kehendak politik mereka sendiri setelah dilantik sebagai Menteri Besar.

Berbeza dengan cara Azmin Momamed Ali (PKR) bila dilantik sebagai Menteri Besar Selangor pada 23hb September, 2014 menggantikan pendahulunya, Tan Sri Khalid Ibrahim.

Beliau telah bertindak bukan sahaja menggugurkan 2 exco dari PAS sebelum itu, Dr Halimah Mohamad Ali dan Ustaz Salehin Mukyi tetapi 'kouta' exco PAS juga dikurang daripada 4 orang kepada 3 orang sahaja.

Bukan sahaja exco PAS yang ditukar, tetapi seorang exco PKR, Rodziah Ismail juga digugurkan dan digantikan dengan muka baru tetapi 3 exco DAP dikekalkan kerana Menter Besar mungkin tak berani 'usik' exco dari DAP.

Rakyat tidak 'buta politik' dan boleh faham kenapa DAP hendak sangat PAS di'keluar'kan dari kerajaan yang dibentuk oleh Azmin sebagai Menteri Besar. Tetapi rakyat memberikan peluang kepada Pakatan Rakyat dalam PRU ke-13 yang lepas adalah kerana kerajaan Pakatan Rakyat yang dibentuk di Selangor adalah masih lagi kerajaan majoriti Melayu/Islam bukannya kerajaan minoriti Melayu/Islam seperti di Perak yang tidak dapat kekal setahun pun.

Jika PAS berjaya dikeluarkan dari kerajaan Selangor,apa yang kononnya dinamakan kerajaan Pakatan Harapan campuran PKR-DAP-PAN menjadikan DAP akan menjadi'berkuasa penuh' seperti yang berlaku diPerak pada tahun 2008 dahulu walaupun Azmin Ali (PKR) masih lagi menjadi Menteri Besar.Tukar Tiub

0
sumber :-

Tukar Tiub


MENGGALNG BARISAN BERSATU

Posted: 07 Mar 2016 07:19 PM PST


Kerana Najib, Hisham Rais ketepi 'dosa' Mahathir

 | March 5, 2016
Beliau membuat kejutan apabila menyokong perjuangan Dr Mahathir sedangkan sebelum ini beliau ditahan di bawah ISA dan hidup dalam buruan.KUALA LUMPUR: Bekas tahanan ISA yang pernah hidup sebagai pelarian buruan kerajaan, Hishamuddin Rais menyokong  Mahathir Mohamad kerana masa depan negara lebih penting berbanding 'kisah lama'.
Katanya, perbezaan ideologi politik perlu diketepikan bagi mencapai matlamat utama menyingkirkan Najib.
"Hal-hal (berbangkit) seperti ISA, kezaliman, ketepikan dahulu. Perkara yang lebih besar adalah untuk menjatuhkan Najib Razak. Ini jelas," katanya ketika ditemui selepas majlis menandatangani Deklarasi Rakyat, semalam.
"Tiada masalah untuk sepentas dengan Mahathir. Ini bukan soal peribadi, tetapi untuk menyelamatkan Malaysia. Malah saya sempat bertemu dan berbual dengan Siti Hasmah ( Dr Siti Hasmah Mohamad Ali)," katanya lagi.
Kelibat 'Non-governmental Individual' (NGI) ini dalam acara semalam sedikit mengejutkan, memandangkan umum mengetahui beliau adalah antara pengkritik  Mahathir paling lantang.
Beliau mengambil contoh taktik 'United Front' (Barisan Bersatu) yang sering digunakan ketika Perang Dunia ke-2 dalam menentang musuh bersama.
"Sedangkan Winston Churchill dan Stalin pun boleh bersatu (melawan Hitler). Begitu juga dengan Mao Zedong dan Chiang Kai-shek (melawan Jepun)," kata aktivis dan penulis itu lagi.
Mahathir semalam melancarkan gerakan 'Deklarasi Rakyat' yang bertujuan mengumpulkan pelbagai pihak yang mahu mendesak Najib meletakkan jawatan.
Seramai 58 pemimpin politik dan NGO dengan pelbagai latar belakang hadir menandatangi deklarasi tersebut.-----------

BERSAMA HARI WANITA SEDUNIA

Posted: 07 Mar 2016 06:50 PM PST


Kenyataan Media oleh YB Zuraida Kamaruddin

Deklarasi Rakyat yang telah berlangsung baru-baru ini adalah satu tindakan segera sebagai tindak balas menolak kuasa mutlak yang dinikmati oleh Najib Razak. Wanita Keadilan menyokong penuh langkah ini bagi memastikan wujudnya keseimbangan pembahagian kuasa dalam politik. Tidak boleh ada hanya satu pihak tertentu sahaja yang memegang penguasaan terhadap gabungan parti politik seperti yang telah terjadi pada UMNO dalam BN.

Keadaan ini di mana satu parti yang lebih kuat daripada parti yang lain dan hanya seorang sahaja yang membuat keputusan adalah sesuatu yang tidak sihat untuk rakyat. Kebebasan bersuara yang sepatutnya menjadi satu keistimewaan telah bertukar menjadi satu hak yang tidak dijamin oleh Perlembagaan Persekutuan. Sebab inilah mengapa pejuang hak asasi manusia seperti Maria Chin dan Ambiga turut menandatangani deklarasi rakyat ini untuk menyingkir Najib sebagai Perdana Menteri.

Kes 1MDB telahpun mencapai ke tahap tidak masuk akal dan Najib  serta merta mempertahankannya sebagai satu "sumbangan". Najib sepatutnya menyaman WSJ bagi membuktikan beliau tidak bersalah dan menyelamatkan negara kita dari terus disimbahi rasa malu.

Buat pihak UMNO pula, satu pembaharuan harus dilakukan seperti mengehadkan tempoh bagi memegang kuasa Perdana Menteri kepada dua penggal. Ini akan menyelamatkan negara kita dari diperintah oleh pemimpin diktator melalui penumpuan kuasa untuk tempoh masa yang panjang.

Pelbagai kaum di Malaysia termasuk orang Melayu, Cina dan Indian yang bertegas menolak komunisme dan berjanji taat setia kepada negara kita semasa kemerdekaan yang diasaskan atas dasar demokrasi. Kita hanya mahu memastikan tiada undang-undang autokratik yang menindas suara-suara penentang.

Idea "pemisahan kuasa" perlu dipertahankan dengan apa cara sekalipun. Ketua-ketua negara, ketua-ketua perkhidmatan awam seperti polis, pendakwa dan hakim-hakim tidak boleh dipengaruhi oleh mana-mana kuasa yang lebih besar selain daripada kuasa yang terletak haknya sepenuh kepada rakyat untuk menjalankan tugas mereka dengan adil tanpa rasa takut dan pilih kasih.

Negara kita sedang berada dalam keadaan reput dan rosak, dari teruk ke lebih teruk selepas hari demi hari. Ianya hanya boleh diselamatkan apabila kita mengeluarkan pemimpin yang berkuasa ini supaya kerja-kerja pemulihan dapat dilakukan segera. Jika hari ini kita tidak bersuara, maka suara kita akan mula kepupusan . Adalah harapan kami untuk menuju ke arah negara yang lebih baik. Reformasi!

YB Zuraida Kamaruddin
Ketua Wanita Keadilan
Ahli Parlimen Ampang
---------------

BENGKEL BERSIH DI SELATAN

Posted: 07 Mar 2016 06:16 PM PST


BERSIH

ANAK MUDA JEMPUT BERSAMA
MENDAFTAR SEKARANG
UNTUK
BENGKEL BERSIH DI JAY BEE
PENCERAHAN
 PILIHANRAYA
DEMOKRASI
PARLIMEN
&
MASA DEPAN MALAYSIA----------

AKAUN SIAPA INI?

Posted: 07 Mar 2016 05:40 PM PST
INI BUKAN

 NO AKAUN

SAHABAT 

MAT SABU

2112022011880


2112022011906


AKAUN SAHABAT

DI MAY BANK


MAY BANK

5642 5857 6644

INI BARU BETUL

 AKAUN

SAHABAT

MAT SABU
-------------------

MAT HASAN BEBAL

Posted: 07 Mar 2016 05:00 PM PST

NiZAR PERAK

JATUH MACAM 

MANA?

MUKRiZ KEDAH

JATUH MACAM

MANA?Usaha jatuhkan PM bukan amalan demokrasi

SEREMBAN - Sebarang usaha untuk menjatuhkan ,Najib adalah tidak sihat kerana ia bercanggah dengan demokrasi yang kita amalkan selama ini.

Pengerusi Umno Negeri Sembilan,  Mohamad Hasan menegaskan sebagai negarawan atau ahli politik yang sudah lama (berpengalaman), mereka (yang melakukan usaha itu) seharusnya membuat keputusan yang tidak ditempelak masyarakat.

"Tunggulah tidak lama lagi, dua tahun sahaja akan ada pilihan raya...Takkan tak boleh sabar.

"Saya lihat mereka yang buat gagasan ada kepentingan peribadi...Jangan kerana itu sampai heret rakyat terjerumus dalam politik tidak sihat," katanya yang jelas ditujukan kepada kumpulan yang melancarkan gagasan menuntut Najib berundur.

KAH KAH KAH
woit
mustahil lupa kes perak
mustahil lupa kes kedah
mustahil lupa kes selangor
semua MB boleh disingkir
semua MB boleh di nyah
jangan buat buat lupa

MUNDEK WAK

-------------

HARI WANITA SEDUNIA

Posted: 07 Mar 2016 10:25 AM PST

Hari Wanita Sedunia 2016 
"Kesepakatan Ikrar Demi Kesaksamaan" #Pledge for Parity

Bunga indah, bunga berseri
Menjadi idaman sepanjang zaman
Budaya, agama mesti dipatuhi
Melaksana keadilan dan kesaksamaan
 
            Sudah tentu kita semua mempunyai impian untuk mengecapi kebaikan dan kesejahteraan dalam kehidupan, hubungan sesama manusia dan sebagai sebuah masyarakat yang mempercayai kewujudan alam akhirat, untuk mencapai kesejahteraan di alam baqa'.   Tuntutan melaksanakan keadilan dan kesaksamaan berkait rapat dengan hasrat dan impian tersebut.   Terutamanya terhadap para pemimpin yang telah menerima amanah untuk memimpin, membimbing dan melindungi rakyat.
            Bilangan wanita berjumlah kira-kira 50% daripada penduduk dunia dan juga di Malaysia.   Wanita terkesan oleh banyak isu-isu yang melanda masyarakat. Suara wanita perlu diketengahkan dalam sidang-sidang dan seluruh proses pembuatan keputusan agar keputusan yang sempurna, adil dan saksama diperolehi dan diimplementasikan.   Dalam hampir semua hal, wanitalah yang paling layak untuk menjelaskan masalah dan keperluan wanita.   Antara solusi yang paling efektif memastikan kepentingan wanita itu terjamin ialah dengan meletakkan lebih ramai wanita sebagai pemimpin dalam arena pembuatan keputusan di peringkat legislatif dan eksekutif serta kedudukan yang kritikal dalam pentadbiran awam dan swasta.
            Adalah menjadi suatu kesilapan dan kerugian yang besar apabila sumber-sumber yang ada dalam 50% penduduk itu dinafikan.   Wanita Malaysia tidak pernah ketandusan wanita yang berdaya dalam soal kepimpinan, khususnya dalam bidang sosio-ekonomi dan politik.   Pelaksanaan minimum 30% kepimpinan di Parlimen (Ahli Parlimen), Dewan Negeri (ADUN) dan Pihak Berkuasa Tempatan (Ahli Majlis) masih jauh dari menjadi kenyataan walaupun sudah melebihi tiga dekad ia dijanjikan.   Usaha-usaha proaktif masih lemah dan dilihat sambil lewa dan berbentuk slogan-slogan yang tidak diikuti oleh suatu tindakan yang jujur, kemas, inklusif dan melibatkan semua pihak.   Wanita Malaysia sewajarnya nanti hanya memilih calon-calon yang terbukti komitmennya terhadap agenda memenuhi minimum 30% kepimpinan wanita ini.   Bakal-bakal pemimpin wajar memastikan bahawa agenda pemberdayaan wanita yang memenuhi keperluan sasaran wanita – wanita suri rumah, wanita muda, wanita berkerja dan di sektor informal, ibu tunggal, remaja perempuan, wanita OKU, wanita warga emt
as, wanita ladang dan desa, wanita profesional dan intelektual, wanita industri, wanita migran – diimplementasikan dengan sempurna tanpa lengah atau dilembabkan oleh kecuaian dan percaturan politik.  
            Dalam berbagai isu perundangan, hak dan keselamatan, wanita masih belum terbela sepenuhnya dan masih dibebani dengan birokrasi sistem, kejahilan tentang hak wanita dan para pegawai yang tidak peka gender.   Ramai ibu tunggal yang masih tidak mampu memiliki kediaman yang sesuai untuk diri dan anak-anak mereka.   Permasalahan wanita adalah permasalahan masyarakat dan negara.   Selesai masalah wanita, hampir selesailah separuh daripada semua masalah umat manusia dan rakyat Malaysia.

Selamat menyambut Hari Wanita Sedunia 2016:
Kesepakatan Ikrar Demi Kesaksamaan (Peldge for Parity)


Rodziah Ismail
ADUN Batu Tiga, Selangor
Ahli Majlis Pimpinan Pusat Parti Keadilan Rakya
--------------

LAPORAN SAHABAT MAT SABU

Posted: 07 Mar 2016 05:00 AM PSTSURAT INGATAN


Alo prend...kasi screenshort le bank statement kasi org pecaya...jgn jadi pusat *%#¥€ duit kutip lepas tu tau tau kene kebas... on LAPORAN SAHABAT MAT SABU
Publish | Delete | Spam
Antoniobraga Braga
on 3/2/

taniah sahabat.....taniah....kita maseh memerlukan lagi...amin on KUTIPAN SETAKAD HARI INI
Publish | Delete | Spam
usop ali
on 3/3/16

Meh Mahathir kempen..kejap ja dpt 1 juta.. dah alang2 nak berpadu.. on KUTIPAN SETAKAD HARI INI
Anonymous
on 3/3/16


LAPORAN 

hari ini  senin 7/3/16
shabat mat sabu
telah berjaya dikumpulkan
RM 129,406
terima kaseh
yang menghulur
kami masih memerlukan
bantuan dari semua
kawan kawan & pembaca
tukar tiub


MAY BANK

5642 5857 6644

--------------

PAS PUTAR ALAM LAGI

Posted: 07 Mar 2016 04:00 AM PST
HARI INI

PEMIMPiN PAS 

KATA PARTI PAS

TIDAK BERSAMA

DEKLARASI

RAKYATPas nafi tidak sertai Deklarasi Rakyat sebab hudud
Ketua Penerangannya, Nasrudin Hassan berkata, Pas mempunyai satu pendirian dan hala tuju dan strategi yang tersendiri di mana kita tidak terikat dengan pihak yang lain.
"Bukan begitu maksudnya (enggan sertai Deklarasi Rakyat kerana RUU Persendirian).
Deklarasi Rakyat terlalu kecil, kata Pemuda Pas
SHAH ALAM - Pemuda Pas hari ini mendakwa deklarasi rakyat yang dibawakan oleh bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad dan barisan Pakatan Harapan terlalu kecil jika dibandingkan dengan harapan rakyat.
Malah menurut Naib Ketua Pemuda Pas, Ir Khairil Nizam Khirudin,terdapat beberapa perkara penting tidak disertakan dalam deklarasi tersebut.

DUA EKOR

MALAON iNI

DARI HANTU

KUBUR MANA

SAJE TANYA 

MARAH 

KAH KAH KAH

------------

SATU JEMPUTAN

Posted: 07 Mar 2016 03:32 AM PSTJEMPUTAN

TAHANAN ISA

DI KOTA BHARU

SAJE BERTANYA - FILEM APA?

Posted: 07 Mar 2016 01:00 AM PST
BERiTA 

BERGAMBAR

keduataan german
baru menghantar 
gambar lawatan para 
YB MALAYSIA mengadakan
lawatan sambil belajar
di German atas jemputan
kerajaan German

YB mana yang tak ada
dalam gambar?
saje tanya jangan marah
KAH KAH KAH----------------

CADANGAN BIJAK

Posted: 07 Mar 2016 12:19 AM PST

CADANGAN

AMAT AMAT

BIJAK

Adakan pilihan raya jika berani, pemimpin PAS beritahu Putrajaya

Ketua Pemuda PAS Nik Mohamad Abduh Nik Abdul Aziz berkata, Putrajaya perlu mengadakan pilihan raya umum lebih awal, di tengah-tengah usaha beberapa pihak menyingkirkan Najib.
Beliau berkata, PAS percaya kepada perubahan melalui pilihan raya dan mencabar Barisan Nasional (BN) untuk mengadakan pilihan raya awal bagi menentukan sama ada Najib mendapat mandat rakyat.
- See more at: http://www.site2unblock.com/service/page.php?u=Ah9QghWwHxWu67qxdrjfG13isiovw3I1D9ggbK6o5%2FqV0qUKFGHenYV054gugzcHaZaTGPujp5049ngxsUMK9ktod%2BW4VizgUMcqcBgVjBlUEaw5llABIYb2LqZpESmk%2FWEy4tL9cya64wVeaThm&b=5#sthash.cDv3l3Df.dpuf

KAH KAH KAH
sungguh hebat
amat ligat pandangan ini
kah kah kah
mat mongol sedang sesak
bila pilihan raya datang 
mat mongol cari bantuan
akan jumpa penasehat
akan jumpa jinnakolojis
akan jumpa bomoh jin
minta bantuan undi
kah kah kah
hebat memang hebat
ustaz pono akan membantu
nik abodoh akan membantu
kah kah kah

FILEM PORNO

------------

TANDA TANDA MAKIN JELAS

Posted: 06 Mar 2016 11:30 PM PSTTANDA TANDA

EKONOMi DUNIA

AKAN MELEDAK

SEMAKiN JELAS

WASPADA!

The Economic Collapse Of South America Is Well Underway


The 7th largest economy on the entire planet is completely imploding.  I have written previously about the economic depression that is plaguing Brazil, but since my last article it has gotten much, much worse.  During 2015, Brazil's economy shrank by 3.8 percent, but for the most recent quarter the decline was 5.89 percent on a year over year basis.  Unemployment is rising rapidly, the inflation rate is up over 10 percent, and Brazilian currency has lost 24 percent of its value compared to the U.S. dollar over the past 12 months

--------------

TENGKU FRAUD

Posted: 06 Mar 2016 09:30 PM PST


Ku Nan Guna Gelaran Tengku Palsu Kata Khairuddin ...

www.suara.tv/.../ku-nan-guna-gelaran-tengku-palsu-k...

Translate this page
7 days ago - Ku Nan Guna Gelaran Tengku Palsu Kata Khairuddin ... ku nankhairuddin ... Hakikatnya juga Adnan Mansor ni bukan cerdik sangat pun.


TENGKU FRAUD

JADI PENING

RAKYAT LAGI

PENING

Siapa Tengku Adnan Tengku Mansor - Perjuangan adalah ...

chegubard.blogspot.com/.../siapa-tengku-adnan-tengk...

Translate this page
Jul 17, 2006 - Tengku Adnan bin Tengku Mansor, Menteri Pelancongan dalam kerajaan ... dari nama asal Mansor bin Haji Baba kepada Tengku Mansor bin  ...
You've visited this page 3 times. Last visit: 11/12/15

BUKAN TAYAR SAJA ADA TAYAR CELUP – ADA LAGI ...

tukartiub.siteblogs.net/.../bukan-tayar-saja-ada-tayar-c...

Translate this page
Dec 6, 2014 - tengku pun ada yang celup kah kah kah. DUN GALAS: KU LI SETUJU KETUAI JENTERA BN , KATA TENGKU ADNAN– minsider. Ketua Umno  ...
You've visited this page 2 times. Last visit: 11/12/15

Tranung Kite - Tengku? Adnan Mansor

www.tranungkite.net/lama/berita12/bambu3.htm

Translate this page
Dec 15, 2000 - Ada tak sesiapa yang perasan tentang nama Tengku Adnan Mansor (Konspirator Laknat). Mengapa Tengku Adnan Mansor shaja dan bukan  ...

Siapa "Tengku" Adnan Sebenarnya. Darah Raja atau bukan ...


matumno2.blogspot.com/.../siapa-tengku-adnan-seben...

Translate this page
Dec 8, 2015 - So who is this guy anyway? Dato' Adnan was born in Malacca on 20th December 1950 at 610h, birth certificate no. 100502. Name at birth was ...

Siapa dia Tengku/Tunku/Tenku/SiapaAku/TipuAku Adnan ...

steadyaku-steadyaku-husseinhamid.blogspot.com/.../si...

Translate this page
Oct 16, 2015 - Adnan Tengku celup. Bukan Tengku asal dan tulin. Sesiapa sahaja di Malasia ini boleh menukar identiti dengan mudah termasuk untuk  ...

Ku Nan pening dengan sikap Tun M


Sewaktu menjadi Perdana Menteri kelima Dr Mahathir pernah menggelar Kit Siang sebagai `tidak boleh pakai'.
PETALING JAYA: Tengku Adnan Tengku Mansor keliru dengan tindakan Mahathir Mohamad bersekongkol dengan pembangkang terutamanya DAP untuk menjatuhkan kepimpinan negara ini.
Setiusaha Agung UMNO itu melahirkan rasa tersebut selepas mengimbau kata-kata bekas perdana menteri berkenaan yang sebelum ini pernah menggelar pemimpin DAP, Lim Kit Siang sebagai `tidak boleh pakai'.SOALAN YANG

PERLU JAWAB

AGAR RAKYAT

TAK PENING


MACAM MANA

DARI ADNAN

TETIBA JADI

TENGKU ADNAN

INI LAGI PELIK

LAGI PENING

------------

KITA TUNGGU DAN NANTI

Posted: 06 Mar 2016 08:56 PM PSTMUNGKiN

BELUM SAHEH

KITA TUNGGU

DAN NANTiMH370 search: second possible plane part found on Réunion coast


A resident on the French Indian Ocean island of Réunion who last year found a wing fragment from Malaysia Airlines flight MH370 said on Sunday he had come across a second possible piece from the missing plane.
Johnny Begue, who found the "flaperon" part while cleaning a beach last July, told AFP he handed over the new suspected object to police immediately after finding it last Thursday.
He said he was out jogging by the sea shore when he found the object measuring about 40 by 20 centimetres (15 by eight inches), which had a blue mark on the surface and was grey underneath.
------------

BANGANG TERSERLAH

Posted: 06 Mar 2016 08:19 PM PST

YB MAHFUZ

CAKAP BETUL

LAGi SOHEH

JANGAN JADi

BANGANGKenyataan Khairy 'bangang', kata Mahfuz

untuk menukar Perdana Menteri tidak perlu menunggu dan melalui pilihan raya.
PETALING JAYA: Mahfuz Omar membidas Ketua Pemuda UMNO, Khairy Jamaluddin yang menyatakan, untuk menukar Perdana Menteri perlu mengikut saluran pilihan raya.
Ahli Parlimen Pokok Sena itu menyifatkan kenyataan yang dibuat oleh Khairy itu sebagai 'bangang'.
"Apa punya bangang buat kenyataan macam orang tak tahu apa. Tukar Perdana Menteri bukan perlu tunggu dan melalui pilihan raya. Cukup kalau sama ada Perdana Menteri letak jawatan, hilang sokongan majoriti anggota Parlimen atau pun Perdana Menteri mati.

"Maka, berlakulah pertukaran Perdana Menteri.  Mahathir , Abdullah Badawi) dan  Najib  menjadi Perdana Menteri bukan tunggu dan melalui pilihan raya. Tetapi apabila Perdana Menteri letak jawatan," katanya menerusi kenyataan, hari ini.

JANGAN LUPA

PERAK TUKAR

KERAJAAN 

CARA APA?

KEDAH GANTI

MB CARA APA?

SAJE TANYA

TAKUT LUPA

KAH KAH KAH

--------------

HANYA SATU SOALAN HAKIKI

Posted: 06 Mar 2016 07:39 PM PST

HANYA SATU

SOALAN 

HAKIKi

MANiFES

PENUMPANG

DiUMUM

TAPI MANA

MINiFEST

CARGO?

kenapa hingga hari ini
masih tidak diketahui?
6 Mac 2016
Liow Tiong LaiKUALA LUMPUR - Anggota satu pasukan Jabatan Penerbangan Awam (DCA) Malaysia dijadual mengadakan perjumpaan dengan rakan sejawatan mereka dari Mozambique di negara Afrika selatan itu esok untuk berbincang mengenai penemuan satu objek yang dipercayai berasal dari pesawat Malaysia Airlines (MAS) MH370 yang 

Menteri Pengangkutan,  Liow Tiong Lai berkata, anggota DCA akan berjumpa dengan ketua pengarah DCA Mozambique esok untuk berbincang mengenai penemuan itu dan membawa pulang serpihan berkenaan.

JANGAN TiPU

JANGAN PUTAR
-------------

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT