Nuffnang

Pengikut

dollah yankee

0
sumber :-

dollah yankee


Sultan tertinggal bas

Posted: 01 Mar 2016 05:52 AM PST

Nampak macam sultan Perak ni dah tertinggal bas. Ada kah patut baginda berpesan kepada utusan Malaysia? Lain lah kalau baginda pesan pada Suara Keadilan atau Harakah atau Roketkini...

Sultan Perak Sultan Nazrin Muizzuddin Shah hari ini bertitah bertitah supaya salah laku rasuah di negara ini dilaporkan tanpa gentar, memihak atau berat sebelah dan tidak mengira siapa yang melakukannnya.

"Salah laku rasuah hendaklah dilaporkan tanpa memihak, tanpa gentar – tanpa berat sebelah, kerana rasuah ialah rasuah walau siapa juga yang melakukannya.

"Warga perlu diasuh dengan budaya yang benci rasuah dan menolak pemimpin yang melakukan rasuah. Warga perlu dididik untuk memandang rasuah dengan rasa amat jijik," titah baginda


Sehubungan itu, Sultan Nazrin meminta kumpulan Utusan melalui penerbitannya memainkan peranan aktif mendedahkan pemimpin negara yang terbabit dengan gejala rasuah.

"Kumpulan Utusan melalui bahan-bahan penerbitannya hendaklah berperanan aktif membantu membina sebuah pentadbiran dan sebuah negara bangsa yang sifar rasuah," titahnya.


dollah yankee -
Kalau Utusan berani lapor perihal rasuah olih pemimpin-pemimpin umno/BN, ini bermakna "Babi dah ada sayap dan boleh terbang".. 
Kah..Kah..Kah.. 

Tukar Tiub

0
sumber :-

Tukar Tiub


BENGKEL BERSIH DI SELATAN

Posted: 01 Mar 2016 06:56 PM PST


BERSIH

ANAK MUDA JEMPUT BERSAMA
MENDAFTAR SEKARANG
UNTUK
BENGKEL BERSIH DI JAY BEE
PENCERAHAN
 PILIHANRAYA
DEMOKRASI
PARLIMEN
&
MASA DEPAN MALAYSIA----------

YA AMPOON YA MAULANA

Posted: 01 Mar 2016 06:18 PM PSTYA AMPOOON

APA MAKNA INI

YA AMPOOON

SIAPA YANG

RASUAHSultan mahu akhbar lapor pemimpin rasuah tanpa gentar

"Masakan pokok semakin bergoyang, jika tiada angin yang meniupnya." - Sultan Nazrin


Sultan Perak Sultan Nazrin Muizzuddin Shah hari ini bertitah bertitah supaya salah laku rasuah di negara ini dilaporkan tanpa gentar, memihak atau berat sebelah dan tidak mengira siapa yang melakukannnya.
Pada ucaptama Majlis Anugerah Bisnes Utusan di Kuala Lumpur, hari ini, titah baginda juga mahu rakyat negara ini diasuh dengan budaya supaya membenci rasuah dan menolak pemimpin yang melakukan rasuah.
"Salah laku rasuah hendaklah dilaporkan tanpa memihak, tanpa gentar – tanpa berat sebelah, kerana rasuah ialah rasuah walau siapa juga yang melakukannya.
"Warga perlu diasuh dengan budaya yang benci rasuah dan menolak pemimpin yang melakukan rasuah. Warga perlu dididik untuk memandang rasuah dengan rasa amat jijik," titah baginda.

WOIT

KALAU HANG

TAK FAHAM

MEMANG HANG

BANGANG TULI

PENGHABIS 

OXYGEN

BAIK JADI BAJA

KAH KAH KAH
 
-------------------

CERITA LAMA DARI WSJ

Posted: 01 Mar 2016 05:40 PM PST
SOKONG BETUL

MANA BUKTI?

SEMUA FITNAH

SEMUA TOHMAH
APA JADI BILA
BUKTI SAMPAI?
kah kah kah


WSJ ulang dakwaan lama tanpa bukti, kata Putrajaya

The Wall Street Journal (WSJ) kini menjadi alat untuk pemain politik tertentu yang sedang mencari peluang merosakkan reputasi Najib untuk kepentingan peribadi, kata Putrajaya hari ini.
Ia berkata demikian sebagai respons kepada pendedahan terbaru dibuat akhbar perniagaan yang berpangkalan di Amerika itu yang mendakwa Najib menerima lebih daripada AS$1 bilion dalam akaun peribadinya.
Menurut satu kenyataan yang dikeluarkan Pejabat Perdana Menteri hari ini, "kempen anti Najib bermotifkan politik" gagal kerana peguam negara Malaysia sudah pun mengesahkan dana yang diterima adalah sumbangan dari Arab Saudi. 
"Ini disahkan pelbagai pihak berkuasa yang sah yang menjalankan siasatan menyeluruh.
"Ini termasuk pihak berkuasa Malaysia yang pergi ke Arab Saudi memeriksa dokumentasi dan menemubual anggota keluarga diraja dan pegawai-pegawai yang menguruskan sumbangan itu.
- See more at: http://www.site2unblock.com/service/page.php?u=oIPF8t%2Ftp7cN6P0%2BneROA2KM2yXH3HNVn42J4sc44ksbnild8j9K%2FqaObrwyF%2FyffXdA0mYa5rGG3eD233hdH1yFC5SMn%2BLoTWNT%2BOaUjyrSVXCF4Pmm3SgEyz06WF34&b=5#sthash.JZu0CpaJ.dpuf

KAH KAH KAH

woit
ini akhbar zionis kapir laknat
anti islam
anti melayu
anti bumiputera
anti najib
WSJ cemburu kita ada PROTON
cemburu kita ada KLCC
cemburu kita ada LRT
lepas ini kita ada MRT
kah kah kah
malaysia ada rithuan bakku tee
amerika cemburu duit kita banyak
amerika 1 dolar duit kita jadi 5
kah kah kah
KAH KAH KAH


-------------

TANDA TANDA SAMPAI

Posted: 01 Mar 2016 05:00 PM PST


TANDA MAKiN

JELAS LEDAKAN

AKAN SAMPAI

SEMUA WAJIB

BERSEDIA!Petronas tamatkan perkhidmatan 1000 pekerja

30 September lalu, Shell mengumumkan bahawa ia akan menamatkan perkhidmatan 1,300 perkerja

Dalam usaha untuk terus berdaya saing ketika harga minyak mentah terus menjunam, Kumpulan Petronas mengumumkan bahawa syarikat itu akan menghentikan perkhidmatan hampir 1000 pekerjanya di bawah rancangan penstrukturan semula
"Usaha menyeluruh berterusan akan dijalankan bagi menempatkan semula pekerja yang terlibat.
"Petronas seterusnya akan memulakan proses pemisahan bagi pekerja-pekerja ini seperti yang diperlukan yang dijangka siap dalam tempoh enam bulan akan datang," kata syarikat itu dalam satu kenyataan hari ini.
Mengikut laporan tahunan 2014, Petronas menggaji sejumlah 50,949 pekerja
HAKIKAT

kerja makin kurang
ramai akan hilang kerja
berjaga jaga
berwaspada
hari hari sempit akan sampai
hari hari depan makin mencabar
hari hari esok
yang tidak menjanji apa apa
kecuali  menjanji susah dan payah

JAGA JAGA


------------

LAPORAN SAHABAT MAT SABU

Posted: 01 Mar 2016 05:00 AM PSTTAK BUAT LAGIhrp mat sabu tak buat lg...susah pnyokong nk kumpul duit. on DARI TIM SAHABAT MAT SABU Anonymous on 2/28/16
TAK RAMAIJika diamati rm100k ni ni.. baru 10,000 yg menderma.. itu blom kira yg bank in 20, 50, 100, 200 keatas lagi.. juga ricih2 rm5 rm2 dsbg.. Tak ramai anak muda mampu hulurkan lagi.. sbb tidak dijanjikan jannatul makwa..banyak takut menderma sbb khuatir mat sabu akan masuk UMNO.. on DARI TIM SAHABATMAT SABU Anonymous on 2/28/16LAPORAN HARI INI
SELASA  1/3/2016
JAM 1.20 PM
KUTIPAN DANA  BERJUMLAH
114, 030 RINGGIT

SAHABAT MAT SABU
UCAPKAN TERIMA KASEH
KEPADA SEMUA PENDERMA

TERUS
HULURKAN DERMA

MAY BANK

5642 5857 6644


-----------------

EKONOMI MAKIN TEROK

Posted: 01 Mar 2016 04:30 AM PST
EKONOMi 

MAKIN TEROK

DUIT NEGARA

SUDAH HABiS

NOTA:
berjaga jaga
jangan boros
jangan bebelanja gila
keadaan makin tak menentu


Kerajaan tarik subsidi tepung gandum 25Kg


Pengilang sebelum ini menikmati subsidi sebanyak RM600 hingga RM800 bagi setiap tan metrik gandum setiap bulan.
PETALING JAYA: Para penggemar roti canai dan makanan berunsurkan gandum mungkin akan berdepan dengan kenaikan harga ekoran langkah kerajaan menghapuskan subsidi seguni tepung gandum seberat 25 kilogram hari ini.
Perkara itu diberitahu oleh para pengilang tepung selepas mereka menghadiri mesyuarat dengan Kementerian Perdagangan Dalam Negeri Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) minggu lepas.
Memetik laporan MStar Online, seorang pengilang tepung yang hanya mahu dikenali sebagai Ng berkata, tepung gandum seberat 25 kilogram yang sebelum ini dibeli dengan harga RM33.75 akan naik menjadi RM42 selepas subsidi dihapuskan.

KAH KAH KAH

woit
apa akan jadi
semua subsidi ditarik
harga barang makin mahal
gaji tak naik naik
upah kerja tak naik
nilai ringgit makin jatuh
tol naik harga
leterik naik harga
air naik harga
terok terok terok
KAH KAH KAH


------------

SATU LAGI BANGUN MELAWAN

Posted: 01 Mar 2016 12:30 AM PST
KITA BERSATU

LAWAN

MUSUH SAMA


Misi selamatkan negara: Amanah sedia beri kerjasam
SELAYANG - Parti Amanah Negara (Amanah) hari ini menyatakan kesediaan untuk bersama dengan mana-mana pihak yang sedang merancang misi selamatkan negara.
Presidennya, Mohamad Sabu berkata, ia bagi membantu merealisasikan perjuangan reformasi yang dibawa Pakatan Rakyat dan Pakatan Harapan selama ini.

"Kami bersama dalam mana-mana gerakan yang menolak penyelewengan dan salah guna kuasa.

"Pada waktu yang sama, kami mendesak agak reformasi institusi negara secara menyeluruh dapat disegerakan dengan menukar kerajaan sedia ada secara demokratik," katanya ketika sidang media di Wisma Amanah, di sini, hari ini.

Beliau dalam pada itu meminta semua pihak mengambil serius gesaan bekas Perdana Menteri,  Mahathir Mohamad terhadap apa yang berlaku dalam negara pada masa kini.
Menurut Mohamad, gesaan Mahathir yang meminta semua pihak bangkit menyelamatkan negara merupakan langkah wajar memandangkan negara kini berada dalam keadaan kritikal.

"Krisis kepercayaan terhadap kepimpinan dan kedaulatan negara sudah sampai ke kemuncaknya.

"Semalam, Mahathir telah melahirkan rasa kesalnya ke atas apa yang berlaku dan menyeru ahli-ahli Umno supaya meninggalkan kepentingan parti demi menyelamatkan negara dari kepincangan. Gesaannya perlu dipandang serius memandangkan beliau merupakan seorang tokoh," katanya lagi.

SUDAH BERAT

suasana negara

amat buruk

ringgit jatuh nilai

warga ilang kerja

barang mahal

tol naik harga

tabung haji rugi

felda fgv rugi

duit negara 

kena rembat

hutang negara

tambah berganda

najib masih joli 

buat tak reti

TAK SEDAR?

------------

BILA NAK SAMAN?

Posted: 29 Feb 2016 11:30 PM PST


CAKAP NAK

SAMAN

BiLA 

NAK SAMAN

Mahathir minta Najib saman WSJ berhubung laporan terkini

Mahathir Mohamad hari ini meminta Najib menyaman The Wall Street Journal (WSJ) berhubung laporan terbarunya yang mendedahkan perdana menteri menerima lebih AS$1 bilion dalam akaun peribadinya.
Jika beliau tidak berbuat demikian, katanya laporan itu akan dianggap mengandungi kebenaran.
"Jika ia tidak benar, perdana menteri perlu menyaman mereka kerana membuat laporan palsu.
"Tetapi, jika beliau tidak melakukannya, apabila mereka boleh disaman di negara mereka sendiri, maka mesti ada kebenarannya dalam apa yang dikatakan itu," kata bekas perdana menteri itu. – 1 Mac, 2016.
- See more at: http://www.site2unblock.com/service/page.php?u=0ZomGFM7GexDj6DHFBNr429a8GMq0rsmqV3SHbpjjKMiW3q14xzAnAdks6emyQyTVeHUMbjsJdjBQHybR3ibcYcVQ8CZVFaMQz1j1o9xxo%2FmaHMacxjJMJrfMMPRuQaZUBEB8F4FkmxlGjo%3D&b=5#sthash.CiTFMEfo.dpuf

KAH KAH KAH

woit
dulu cakap selasa depan
peguam akan saman
kah kah kah
dah 57 kali hari selasa
hari selasa yang mana
kah kah kah
ni mesti tak berani saman
kerana laporan ini betul
kah kah kah

HARI SELASA------------

KESEDARAN SAMPAI JUA

Posted: 29 Feb 2016 10:00 PM PSTTAHNiAH

AKHIRNYA

KESEDARAN

SAMPAi JUGA

WALAU PUN

AGAK LAMBATMahathir: Umno perlu digulingkan

Umno perlu digulingkan daripada kuasa jika terus menyokong Najib, kata bekas Perdana Menteri  Mahathir Mohamad.
"Parti itu perlu digulingkan.
"Tetapi pembangkang tidak mempunyai majoriti," kata Mahathir ketika ditanya sama ada Umno perlu disingkirkan.

KAH KAH KAH

dalam BI

mahathir is

a slow learner

lambat dapat

KAH KAH KAH


------------

MANGSA PERANG

Posted: 29 Feb 2016 09:08 PM PST
HiNGGA KiNI

kuasa imperial amerika
dibantu oleh sekutu
negara negara barat
france, uk dan  german dll
telah menyerang
afghanistan syria
iraq dan libya

gerombolan sama membuat
huru hara di somalia
huru hara di chad
huru hara di selatan sudan

perang meledak disana sini
hasilnya ramai warga
kehilangan nyawa
kehilangan harta benda

lalu menimbulkan 
krisis kemanusiaan
ribuan pelarian perang lahir
ramai mangsa perang
meninggalkan tanah air
mencari wilayah selamat

mereka menghala ke eropah

di eropah sempadan ditutup
tempat tinggal mangsa perang
dibakar digudam

pelarian perang lari mencari
wilayah selamat
kini sudah tidak selamat

semua ini adalah projek
anglo-american-zionis
yang merancang untuk
mewujudkan satu dunia baru
dunia dimana  kaum kapitalis
memiliki semua
dimana yang lain jadi hambaClashes as authorities demolish homes in Calais 'Jungle' camp

Clashes between police and migrants continued into Monday evening after authorities moved in earlier in the day to dismantle parts of the refugee camp known as the Jungle.
The homes of up to 200 people of the approximately 3,500 people living in the camp had been demolished by the middle of the day, according to a British refugee aid group, as smoke went up from blazes engulfing makeshift shelters.

Teargas fired as refugees try to breach Greek-Macedonian border

Chaotic scenes have intensified across Greece as the embattled government edged closer to declaring a state of emergency to deal with tens of thousands of migrants and refugees trapped in the country.-----------

SUASANA MASIH DALAM BAHAYA

Posted: 29 Feb 2016 08:08 PM PSTWALAU PUN

GENCANTAN

SENJATA 

DIUMUM

SUASANA MASiH

LAGi TEGANG

DAN  BAHAYAWW3: Fighters From Turkey Are Pouring Into Syria And Attacking Targets Despite The Ceasefire

The ceasefire in Syria is a joke.  Turkish military units continue to mass along the border, and militants are pouring across the border to attack targets in northern Syria.  The Prime Minister of Turkey is now openly admitting that his government is supporting the militants that are trying to overthrow the Syrian government, and the Turkish government has also made it abundantly clear that they have no plans to stop shelling the Kurds on the other side of the border.  So despite the "ceasefire", the truth is that the threat of World War 3 breaking out in the Middle East is greater than ever------------------

SEMINAR PENDIDIKAN NEGARA

Posted: 29 Feb 2016 07:30 PM PST


SATU 

JEMPUTANPEMBENTANG KERTAS KERJA:

-DR  SIDDIQ FADIL

-DR SHAHRIR MAT ZAIN

-ABDUL RAOF HUSSIN

-DR SHAHRUDDIN

-DR ABDULLAH HASSAN

------------

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT