Nuffnang

Pengikut

Tukar Tiub

sumber :-

Tukar Tiub


PEMIMPIN KITA LAWAN CUKONG

Posted: 20 Sep 2016 08:00 PM PDT







INI CONTOH

TERBAIK

PEMIMPIN 

MELAYU

BERANI TEGAS

JUJUR & HEBAT

 

Janganlah nak ajar saya politik, Nazri bidas MCA

 | September 21, 2016
Nazri menyelar pemikiran sempit yang mempersoalkan kemesraan beliau dengan pemimpin pembangkang.






KUALA LUMPUR: Ahli Majlis Tertinggi Umno,  Nazri Aziz sekali lagi melancarkan serangannya ke atas MCA dengan berkata parti komponen Barisan Nasional (BN) itu tidak ada hak memberitahu beliau apa yang perlu dibuat.
Malah, ahli Parlimen Padang Rengas itu berkata MCA di kawasannya pernah memulaunya pada pilihan raya umum 2013 lalu, dan menghasut pengundi Cina tidak menyokongnya.
"Mengapa pula saya mesti ikut apa yang MCA hendak dalam saya menjalankan tanggungjawab saya?" soal Nazri ditemui FMT.
"Saya tidak langsung terhutang budi dengan MCA dalam pilihan raya di kawasan Parlimen Padang Rengas."
Nazri berkata boikot yang ditaja MCA masih belum ditamatkan.


DATUK SERI

LAWAN LAGI

TIBAI LAGI

MEMANG BAIK

CUKONG KAKI

TIPU MELAYU

KAH KAH KAH




NOTA:
bila nak yamseng
dengan uncle lim
di china house

---------------

BERIA JEMPUTAN DARI PARIS

Posted: 20 Sep 2016 07:18 PM PDT






BERITA NOWW


PARIS:berita datin seri rosmah
akan mengurangkan berat badan
sebanyak  70kg  dalam masa
dua minggu agar dapat dijemput
ke persidangan TOUTES LES SLIM
di paris adalah berita palsu

TOUTES LES SLIM yang beribu
pejabat di paris dibawah
naungan  Ms CARLA BRUNI
isteri kepada nicolas sarkozy
mantan presiden peranchis
tidak pernah
menjemput perempuan
pendek dibawah 4 kaki
justeru
berita datin seri rosmah
menguruskan badan ini
sah 
satu tohmahan






-------------

DIHINA DAN DIMALUKAN

Posted: 20 Sep 2016 06:38 PM PDT








SOKONG

SETUJU

LAGI AFDAL

TINGGALKAN 

UNITED NATION

INI SARANG

YAHUDI

UNESCO HINA

PEMIMPIM 

MELAYU AN



Marah hina Rosmah, media Umno gesa gantung kerjasama dengan Unesco

Media milik Umno, MyKMU, mencadangkan agar kerajaan Malaysia menggantung semua kerjasama dengan The United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization (Unesco) sehingga Ketua Pengarahnya, Irina Bokova memohon maaf secara terbuka.
Mereka juga perlu memberi penjelasan yang masuk akal dalam kontroversi membabitkan suami Najib,  Rosmah Mansor, kata editor laman Kelab Maya Umno itu.
"Menteri Pelajaran Malaysia juga perlu menggantung sementara pejabat Unesco Malaysia yang berada di bawah pembiayaan Kementerian Pelajaran Malaysia. Beranikah  Mahadzhir Khalid melakukan?" soal editor laman itu.
Menurut laman itu, tindakan Irina Bokova menjemput  Rosmah mengambil anugerah penghormatan khas pada satu majlis yang dianjurkan bersama oleh Unesco pada 22 September 2016 tetapi kemudiannya membatalkan, hanya kerana pertanyaan Wall Street Journal dan The New York Times mengenai pembiayaan PERMATA, adalah sesuatu yang kurang ajar.

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH

--------------

HUTANG DAN HUTANG

Posted: 20 Sep 2016 06:03 PM PDT




BELI HANDPONE
PTPTN telah kurangkan jumlah pinjaman bukan kurangkan bilangan peminjam..kalo bagi banyak pun budak2 ni guna pinjaman untuk beli handfone lepas tu liat nak bayar balik..Pinjaman dibagi untuk bayaran yuran pengajian sahaja dah kira ok tu..ibu bapak tanggong kos sara hidup.. on HUTANG PTPTN
Anonymous
on 9/21/16

GULUNGAN DEDAK
woit apa tak faham faham ini...semua cadangan baik baik ini tak terima...selagi uno berkuasa memang golongan dedak saja diperlukan...yang bising yang teriak yang demo yang cakap banyak semua boleh pindah ke tempat lain...kah kah kah... mana ada benda free...semua nak free...banyak senanglah...kah kah kah makan tanggung berak cangkung kah.... on HUTANG PTPTN
Anonymous
on 9/21/16

JAMAL TONGKOL
Saya bukan tak nak pergi demo Day Saya takut amat sama pak jamaL Pak tongkoL, aLi tinju saya kurang Takut tapi pak JamaL ikan bakar Saya tengOk Hidungnya kemut kemit Kerana mengupayakan oxygen yang masih kurang di jantung Oxygen hanya berkisar dan bergelut di perut tidaK Bergerak ke otaK... LaLu dahinya mengerut Kening merapat mata puLak dan Mengernyit mengerikan. 

LaLu MuLutnya tidaK dapat berbicara Tentang haL ahwaL mentaL. .. Apa yg di Tutur hanya Berkisar pada perut Daging tidaK bertuLang BawaH Puser Perut TesticaL, cocK Ker apa kontoL EngLish sound Like that if Aim not mistaken iLmu semiotik Oxygen kurang PerLambangan Yang di Lahirkan oLeh Bahasa Badan.. Di rumus sebagai iLmu semiotik Hidungnya kemut kemit Kerana mengupayakan oxygen on HUTANG PTPTN
Nazrio Dond DoLLa
on 9/20/16




-------------

HUTANG PTPTN

Posted: 20 Sep 2016 05:30 AM PDT






JAWABNYA

HANYA SATU

TURUN 1JUTA

KE DATARAN

MERDEKA

NEGARA BERDEPAN DENGAN KRISIS PENDIDIKAN TINGGI: PTPTN TIDAK LAGI MAMPU MENANGGUNG KEPERLUAN PEMBIAYAAN PENDIDIKAN TINGGI

Saya mula mencadangkan dan berkempen agar Malaysia memperkenalkan pendidikan tinggi percuma sejak 2012 lagi. Walaupun ramai yang menuduh bahawa cadangan pendidikan percuma adalah helah murahan untuk meraih sokongan undi, saya sebenarnya lebih bimbangkan kelangsungan kemudahan pendidikan tinggi negara yang menggunakan model pinjaman PTPTN kerana saya yakin dalam beberapa tahun (dari 2012) PTPTN akan mengalami krisis kewangan yang meruncing.

Baru-baru ini (17 September 2016), saya membentangkan cadangan reformasi pendidikan tinggi negara yang antara lainnya meliputi penghapusan biasiswa ke luar negara untuk ijazah pertama. Sekali lagi saya dituduh sebagai bodoh, tidak berfikir dan bermacam-macam lagi tanpa mereka yang mengkritik meneliti angka-angka yang saya bentangkan.

Cadangan menghapuskan biasiswa ke luar negara untuk ijazah pertama secara berperingkat menjelang 2030 adalah sebahagian dari cadangan reformasi pendidikan tinggi yang berpunca dari krisis pendidikan tinggi negara yang tidak diwar-warkan.

Saya akan terus fokus kepada isu ini terutamanya kegagalan PTPTN membiayai pendidikan rakyat seperti yang sewajarnya sehinggalah masalah ini selesai.

Di antara tahun 2010 hingga 2015, jumlah pembiayaan yang dikeluarkan oleh PTPTN kepada peminjam telah jatuh mendadak.

Saya merujuk kepada buku Info PTPTN 2011 dan sumber-sumber lain untuk melengkapkan senarai pinjaman yang dikeluarkan oleh PTPTN dari penubuhannya (1997) hingga 2010 mengikut pecahan IPTA dan IPTS, seperti berikut:


Oleh kerana PTPTN tidak lagi menerbitkan jumlah pinjaman yang diberikan mengikut tahun dan perincian seperti sebelum ini, saya terpaksa menyemak jawapan-jawapan di Parlimen untuk menganggarkan berapa pembiayaan terkini yang telah dikeluarkan.


Jawapan yang diberikan oleh Timbalan Menteri Pendidikan Tinggi, Datuk Mary Yap pada 19 November 2015 menunjukkan pembiayaan baru (diluluskan dan diagihkan) bagi 9 bulan pertama 2015 hanyalah RM2.08 bilion. Walaupun saya belum mendapat jawapan bagi pembiayaan sepanjang 2015, oleh kerana semester pengajian bermula sebelum September, saya merasakan bahawa pembiayaan setakat September adalah anggaran yang baik bagi pembiayaan baru yang diluluskan bagi setiap tahun.

Berdasarkan angka-angka ini, saya boleh timbulkan perkara-perkara berikut:

1.    Jumlah pembiayaan pendidikan baru yang diluluskan oleh PTPTN bagi 2015 (sekitar RM2 bilion) adalah satu pertiga dari jumlah pembiayaan baru yang diluluskan oleh PTPTN bagi 2010 (sekitar RM6 bilion);

2.    Jika ini benar, ia bermakna bahawa jumlah pelajar yang tidak mendapat pembiayaan pendidikan sama ada di IPTA atau IPTS bagi tahun 2015 dan sehingga kini naik mendadak kerana jika pada 2010 jumlah yang diperlukan untuk membiayai pinjaman baru adalah RM6 bilion, sudah tentu bagi 2015 jumlahnya lebih tinggi dari itu.

Malah, beberapa tindakan drastik oleh PTPTN seperti menyenarai hitam peminjam, memotong gaji secara automatik sehingga baki yang kecil tidak mencukupi bagi menampung perbelanjaan bulanan, menghadkan pembiayaan penuh kepada peminjam dari keluarga penerima BR1M sahaja menunjukkan bahawa ada krisis aliran tunai yang dihadapi PTPTN.

Oleh kerana sistem pendidikan tinggi di negara ini (IPTA dan IPTS) bergantung sebahagian besarnya kepada PTPTN untuk membiayai pelajar, kegagalan PTPTN membiayai pelajar pada jumlah yang drastik (anggaran satu pertiga dalam 2015 berbanding 2010) bermakna sistem pendidikan tinggi yang ada sekarang sedang berdepan krisis yang runcing.

Saya akan membentangkan analisa saya mengenai aliran tunai PTPTN dalam masa terdekat untuk memastikan perkara ini tidak dipendamkan dan satu penyelesaian dicari segera bagi membantu keluarga yang terbeban akibat kelemahan kewangan PTPTN ini.
                      

RAFIZI RAMLI
NAIB PRESIDEN/SETIAUSAHA AGUNG
AHLI PARLIMEN PANDAN







------------------

KAPIR MENGKAPIR

Posted: 20 Sep 2016 05:00 AM PDT






YEMEN TAK NAMPAK
mufti saudi kafir kan iran, mufti saudi buta mata sebelah yemen..jauh di iran dia nampak, yemen diselatan saudi dia tak nampak..kemudian mufti kuala lumpur dr zulkifli pulak ambil pandangan saudi mengenai mengenai poke mon go..bagaimana mufti yg tunduk tawaduk ini bole memakai pandangan mufti yg membenarkan pembunuhan rakyat yemen? 

minta tolong student2 middle east utk tanyakan soalan ni kpd mufti dari terengganu.kini mufti kuala lumpur ini menyeru yb2 menyokong ruu355 ciptaan hadi asal terengganu juga, dan tia pun asal terengganu juga..kita tunggu pembentangan hudud versi tuhan hadi..pastikan juga sultan, perdana menteri atau mana2 peyimpan botol besar juga dihukum sama..
dlm masa yg sama juga, pas bole la membawa dr zul mufti kuala lumpur ini ke kota london utk menfakwakan sarawak report..jelas, mufti adalah rasuah jawatan agama.. on BILA DIA ONLINE
Anonymous
on 9/8/16

KAPIR KAPIR
kapir atau iman(FaitH) Semua ... Hampir semua teLah Di KAPiR~KAPiR kan Semakin banyak saLing Kapir mengapir_kan Orang Lain Baik LaH... begini Lah, saya nak bagi tahu Tiga perkara onLy Ketiga, nampak xionis terus stim BiLa xionis juaL bomb terus beLi BiLa xionis kapitaLis juaL mcD Makan ringan yg racun obesity BiLa xionis juaL senjata dan aLat perang terus beLi n sokong BiLa kapitaLis BukaK Bank dan gudang menindas ...

No probLem BiLa KAPiR xionis juaL obat² racun suntikan imun pada gadis² Pada remaja semua bangkit sokong Tembak cahaya daLam perut Pregnant untuk MeLihat Jantan betina yang akan Lahir Semua ini bodoh dan giLa... Xionism ingin membunuh Semua manusia dan agama Ini Lah dia KAPiR HARBi Yaaa... ini Laaa dia KAPiR HARBi 

Kedua:- Tak perLu KAPiR kan Sesiapa, tak perlu KAPiR Sana sini kerana KAPiR atau iMAN duduK antara dua jari KaLau tak iman KAPiR KaLau iman, tak KAPiR KaLau KAPiR tak iman Ada yg KAPiR isLam Tak iman sama isLam Ada yg KAPiR Hindu Tak iman sama on BILA DIA ONLINE
Nazrio Dond DoLLa
on 9/8/16






-------------

SILA BUAT PERSEDIAAN

Posted: 20 Sep 2016 04:00 AM PDT




BERSEDIA

sila ambil cuti jika perlu
sila tempah hotel
sila tempah tiket
kapal terbang
keretapi
bas
sila buat kumpulan
untuk datang ramai ramai
BERSIH5

SATU JUTA 

KE DATARAN

19 NOVEMBER



-----------

BERITA TER NOWW

Posted: 20 Sep 2016 03:00 AM PDT






BERITA TERNOW

Paris: Ibu pejabat UNESCO baru
sabentar tadi mengeluarkan
kenyataan sekali lagi menafikan
khabar  angin in tentang kedudukan
Director- General Ms. Irina Bokova.

Adalah tidak benar khabar angin
yang melaporkan wakil negara Tobago,
Bukina Faso, Barundi, Kenya dan
Kazakhstan sedang menuntut 
agar Ms.Bokova meletak jawatan
atas pembatalan Datin Seri Rosmah
dari 
menerima anugerah 'Lead By Example'.

Ms Irina Bokova akan berada di New York
Khamis ini untuk  upacara penyampai
hadiah tersebut 
di Metropolitan Museum of Arts

Berita tentang tiga kota berisi
beg tangan yang sampai 
ke ibu pejabat UNESCO 
adalah benar

Kotak-kotak  ini  akan
 dipulangkan  kembali
ke pejabat pos 
kerana  penerimanya:

Madame Kwame Udanga Barunga
telah pulang ke Barundi
Madame Kuje Kui Gami
telah pulang ke Tobago
dan
Madame Seroiur Oliane
telah pulang ke Nairobi





--------------

KENA SABOTAJ

Posted: 20 Sep 2016 01:08 AM PDT










SAPA SABOTAJ?

INI MESTI 

KERJA CINA DAP

KERJA  PKR

KERJA AMANAH

MAHU MALUKAN

PEMIMPIN

MELAYU

PEMIMPIN

ISLAM

KERJA  YAHUDI

KERJA  WSJ

KAPIR HARBI







Penyingkiran Rosmah adalah kerugian negara - portal pro-Umno

Rosmah Mansor dijadual menerima anugerah 'Lead by Example' di New York pada Khamis ini berhubung program bidang pendidikan awal kanak-kanak PERMATA, cetusan ilhamnya.
Bagaimanapun, namanya dikeluarkan daripada senarai penerima anugerah pada saat-saat akhir.
Dan portal pro-Umno mendakwa ini adalah sabotaj oleh mereka yang tidak mahu melihat Malaysia atau suami Najib menerima pengkitirafan.
MyKMU.net berkata jawatankuasa panel penasihat antarabangsa terpaksa mengeluarkan PERMATA dari senarai selepas soalan dibangkitkan mengenai pembiayaannya.
WOIT

MANA MARUAH

BANI MELAYU

ISLAM DIGUGAT

BILA NAK DEMO

TAKKAN CAKAP 

TAKDA AKSI

KAH KAH KAH


-------------

BERITA TERKINI

Posted: 20 Sep 2016 12:19 AM PDT








BERiTA HOTT

madam irina bokova
direktor jeneral UNESCO
dari ibu pejabat 
di place de fotenoy paris
dengan keras telah
menafikan berita
pembatalan hadiah UNESCO
kepada datin seri rosmah
pada hari khamis ini
tidak ada sangkut paut
dengan berat badan
datin seri yang dikatakan
akan meruntuhkan
podium yang telah
direka khas 
oleh pereka feshen
jean paul gaiultier







------------------

MENGHASUT MALAM INI

Posted: 19 Sep 2016 11:30 PM PDT






 INI NAMANYA

MENGHASUT

MALAM INI

DEWAN CHINA


ISLAM TERGUGAT

Posted: 19 Sep 2016 10:00 PM PDT






PEMIMPIN

DIMALUKAN

KITA TURUN 

BERDEMO

MELAYU DIHINA

MANA MARUAH

BANGSA MELAYU

AKIDAH ISLAM 

TERGUGAT

Ali Tinju dicadang demo depan TV3, Bernama kerana malukan Rosmah

Pemuda Amanah Melaka mencadangkan agar Ali Tinju untuk turun berhimpun bersama kumpulan baju merah bagi menuntut TV3 dan Bernama disaman kerana telah mengaibkan suami  perdana menteri, Rosmah Mansor.
Ini kerana laporan TV3 yang menguar-uarkan kononnya Rosmah akan menerima anugerah daripada Pertubuhan Pendidikan, Kebudayaan dan Saintifik Pertubuhan Bangsa Bersatu (Unesco) adalah tidak benar dan kerana laporan itu juga anugerah oleh pihak lain ditarik balik.

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH
KAH KAH KAH KAH KAH






----------------

BERITA BARU MASUK

Posted: 19 Sep 2016 09:15 PM PDT







BERiTA KINI


dimana datuk takiyuddin
telah dua minggu
tidak ada khabar berita
apakah yb takiyuddin
kini berada di london
membuat perundingan 
dengan peguam
mr. deerick diale QC
untuk menyaman 
ms. claire brown
dari sarawak report




-----------

BILA NAK SAMAN SARAWAK REPORT

Posted: 19 Sep 2016 08:56 PM PDT





90 JUTA ADALAH DEDAK
maha benar kata ismail sabri..kalo kuat bertanding semua kerusi..ini lah rancangan allah untuk pas dan umno..pas dan umno akan bertanding semua kerusi. duit 90juta adalah dedak yg ditaburkan..pas dan umno telah mendapat alamat ini setelah kaum2 muslimat pas mengadakan solat hajat dan bacaan doa selamat..alamat hadir dlm akaun hadi..

ops silap, dlm mimpi hadi..tuhan telah menitahkann kpd gabriel utk membaca alamat ini lanngsung dari kursi allah..allah juga telah agar hududnya ditukarganti dgn akta 355..semua sultan dan pemerintah akan dihukum sekiranya bersalah namun sbg wakil tuhan , hadi imun dgn segala bentuk akta..umumnya hadi bukan sultan, namun hakikatnya hadi adalah syaitan dimata tuhan..

ops silap..hakikatnya hadi adalah sultan dimata tuhan..muhammad bole rehat kerana ada wakil yg siddiq,amanah, fatonnah dan tabligh..sb itu hadi tak perlukan amanah dari parti AMANAH..parti amanah bole angkat kaki masuk tokong cina dan jadi dewa penjaga makanan.. on NASEHAT MUSUH
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 9/8/16





--------------

Comments (0)

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT