Nuffnang

Pengikut

Tukar Tiub

sumber :-

Tukar Tiub


SILA BUAT PERSEDIAAN

Posted: 16 Sep 2016 06:00 AM PDT




BERSEDIA

sila ambil cuti jika perlu
sila tempah hotel
sila tempah tiket
kapal terbang
keretapi
bas
sila buat kumpulan
untuk datang ramai ramai
BERSIH5

SATU JUTA 

KE DATARAN

19 NOVEMBER



-----------

UNTUK RAJA RAJA MELAYU

Posted: 16 Sep 2016 05:30 AM PDT








AGONG 

SUDAH

DIBERITAHU

RAKYAT MAHU

NAJIB BERHENTI

Dr M mengadap Agong, serah Deklarasi Rakyat

 | September 16, 2016
Bekas perdana menteri menyerahkan 'satu set dokumen' yang mengandungi 1.4 juta tandangan mahu Najib Razak meletak jawatan.






PETALING JAYA: Semalam Dr Mahathir Mohamad mengadap Yang di-Pertuan Agong Tuanku Abdul Halim Mu'adzam Shah bagi menyerahkan 1.4 juta tandatangan mahu Najib meletak jawatan.
Pertemuan itu disahkan pegawai khas Dr Mahathir, Sufi Yusof ketika dihubungi FMT.
"Beliau membawa satu set 'dokumen'," katanya.
Dr Mahathir pergi mengadap baginda di Istana Anak Bukit di Alor Setar, Kedah pada jam 4.30 petang dengan ditemani bekas Naib Pengerusi Umno Bahagian Batu Kawan  Khairuddin Abu Hassan.

RAJA RAJA

MELAYU PASTI

TAHU INI YANG

RAKYAT MAHU

----------

BERITA DARI AMERIKA

Posted: 16 Sep 2016 05:00 AM PDT





TERKINI

DARI AMERIKA



N. America | Latest UFO sightings

www.latest-ufo-sightings.net/category/n-america
UFO and extraterrestrial phenomena in North America. If you want to browse by countries or states, click here > UFOs in North America by states/countries.




---------------

JAWAPAN AHMAD MASLAN

Posted: 16 Sep 2016 01:00 AM PDT




SAKIT BISUL
Assalam Ayatollah TT, time kasih la rindu kat gua jugak lu akhirnya. Gua skarang malleh nak bising sangat sbb kebangangan gua ada ramai pelapis dlm UMNO ni. Gua dah rekrut ramai sgt dan kesemuanya berjaya berjaya belaka. Terutama Keruak, Pembantu Rosmah si.Rizal.Mansoor, Rahman Dahlan. 

Gua skrgmasih sakitjubo mcm dulu jugak. Punat bisol masih sama, tumbuh 3 biji bisol tepi lubang jubo.gua. 

Alhamdulillah tengah teaming ngan Haji Hadi. Haji Hadi.ni, bukan ekau ja bingung.layan serban bakul ni, kita.worang pun biol. Kekadang terase.nak lempang ja. Mujur gua mmg cool. Kalo idak, tak pasal2 bengkek kepale org tua tu. Salam sayang comlot TT. Sekian...adehh adehh...sakit jubo. on SIAPA ADA NAMPAK AHMAD MASLAN
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 9/16/16
--------------

MIMPI - SATU LAWAN SATU

Posted: 16 Sep 2016 12:00 AM PDT






DIBERITAHU 

mimpi mimpi

khayal khayal

angan angan

bukan satu  

jenayah

bodoh pun 

bukan satu 

jenayah tapi

awas ianya

boleh merebak


Elak sifat 'abang long' dalam kesepakatan

ALOR SETAR - Kesepakatan pembangkang untuk mewujudkan pertandingan satu lawan satu menentang BN pada PRU14 mestilah bebas bersifat 'abang long'.


 Pengerusi Amanah Kedah,  Dr Ismail Salleh berkata, perkara itu perlu dielakkan sekiranya pembangkang benar-benar ingin memperjuangkan hak rakyat.

 "Pertandingan satu lawan satu memang patut berlaku jika pembangkang serius untuk menumbangkan BN yang terdiri daripada gabungan 14 parti komponen.

 "Kesepakatan itu mestilah ikhlas dan ada sifat tolak ansur tanpa ada perasaan satu parti lebih dominan yang bersifat 'abang long' seperti yang berlaku dalam Pakatan Rakyat (PR) sedikit masa lalu," katanya kepada Sinar Harian, semalam.

 Menurutnya, kesan daripada sifat itu juga menyebabkan rakyat yang memberi kepercayaan kepada PR untuk mentadbir akhirnya dihampakan.


SAJE BERITAHU

JANGAN MARAH





-------------

KONGSI BERSAMA

Posted: 15 Sep 2016 11:00 PM PDT






BHUTAN NEGARA GUMBIRA
Cukong lari, aku apa peduli .. berjuta Bangla dan Nepal pulak akan mari .. yang penting Zahid happy, buat duit berkodi-kodi. Kamu tahu tak Bhutan negara yg punya penduduk paling happy dalam dunia .. Bhutan tak kaya, tapi hasil negara dikongsi bersama .. sebelum tu Bhutan yg punya penduduk hanya 750 ribu telah menghalau keluar 100 ribu penduduknya yang tak reti bahasa dan budaya Bhutan .. 

ingat bahasa jiwa bangsa dan negara. Sempena hari malaysia jom kita nyanyi lagu Terang Boelan, janji Najib happy, Badak happy, Maslan Kontot happy, mereka happy sebab duit mereka berpeti .. rakyat hanya jilat saki-baki dan GST .. mampuih. on CUKONG MULA SUSAH HATI
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 9/16/16




-------------

PEGUAM NEGARA AMERIKA TIBAI NAJIB

Posted: 15 Sep 2016 10:00 PM PDT



MAK CIK FELDA TAK FAHAM
Begitu jelas Loreta berucap, yg faham bahasa Inggeris boleh tangkap mesejnya, tapi makcik2 Felda, ahli2 UMNO di desa2, NGO Melayu di kotaraya, ahli2 PAS yg berserban, bercapal, bertawakal atau yg bertaqwa dan yg masih percaya jin dan superstitions ......apakah mereka faham ayat dan bahasa Loreta tu? Apalah nasib sebahagian besar minda orang Melayu kita? 

Tak boleh faham antara skandal rasuah berskala besar yg dilakukan oleh pemimpinnya sendiri dan harus menentang dan mendesak pemimpin itu didakwa dan dihukum, ini tak mereka sama ada benggong atau percaya pemimpin itu kelak akan diadili di padang Mashyar oleh Allah. 

Jadi mereka fikir tak perlu sibuk2 akan perkara itu dan semuanya pula harus tumpu kepada pembangunan akidah masing2, banyak berdoa dan bertafakul. on DENGAR APA KATA PEGUAM NEGARA
Publish | Delete | Spam
UNCLE RAMLI
on 9/15/16




PERLU REVOLUSI BAHASA
Setuju. Revolusi bermula dengan bahasa. Wajib disebarkan beserta sarikata atau terjemahan yang tepat dan tuntas. Ini penting. Masalah penguasaan bahasa Inggeris itu satu perihal, sementara masalah penghayatan bahasa Inggeris itu pula satu lagi perihal yang lain. Belum lagi isu bahasa Melayu itu sendiri. 

Apapun , terima kasih kepada tt yang menyebarluas dan mengarusperdanakan revolusi dalam bentuk satirikal mahupun sabatikal. Jasa tt adalah crucial. (ni faham ke tak penuntut universiti awam ni bila aku cakap crucial, tak usah kata geng orang kampung atau felda). on DENGAR APA KATA PEGUAM NEGARA
Publish | Delete | Spam
pujangga cooler lumpur
on 9/15/16





------------

PROGRAM MENGHASUT TUKAR TIUB

Posted: 15 Sep 2016 09:30 PM PDT






SELASA MALAM

JEMPUT DATANG

KE DEWAN CINA

TUKAR TIUB

AKAN MEGHASUT

AL-FATIHAH

Posted: 15 Sep 2016 09:04 PM PDT






                                             



Mursyidul Am Pas Haron Din meninggal dunia
-----------

SIAPA KENAL ANAK MUDA BERANI

Posted: 15 Sep 2016 08:30 PM PDT






 MINTA BANTU

SIAPA KENAL

ANAK MUDA INI

MAHU DIJEMPUT 

KE BERSIH5

DAPAT DATUK SERI
Anak Muda MELAYU ini BERANI KERANA BENAR Wajar dapat Darjah DATUK SERI Anak Muda ini Bukan Menipu Bukan Rasuah dalam Kerajaan macam Mamat DBKL sapu juta juta walhal makan gaji gomen Rakyat tanggung Yang benar di tindas Yang LAHAP di agung on SIAPA KENAL ANAK MUDA INI?
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 9/10/16




POYO TAPI BERANI
Tanpa Nama berkata...
Tahniah TT dan RBU kerana meraikan ikon yg berani melawan. Walaupun style dia poyo, aku tetap salute sebab berani melawan dgn caranya yg tersendiri.
10 September 2016 9:51 PTG

ANWAR MAHATHIR
Tanpa Nama Tanpa Nama berkata...
Ayatullah TT,
Tak nak jemput sam ker 'Anwar Mahadir'..keke
11 September 2016 1:09 PG 

INSURAN
Tanpa Nama Tanpa Nama berkata...
Lepas video ni ramailah orang bayar insuran kamu. Bodoh punya manusia. Manusia macam ni yang selalu kena jual oleh pembangkang.
11 September 2016 8:58 PG 


JADI TOKOH
orang mcm ni pun nak angkat jadi tokoh hanya kerana video trending bodoh punye TT on SIAPA KENAL ANAK MUDA INI?
Anonymous
on 9/12/16


BARANG NAIK HARGA
Kau tak bodoh? Brp ramai yg merungut bila insuran naik, malah bukan insuran sj, segala barang naik harga. Sekurang2nya dia berani menyuarakannya,yg lain takat tumpang sekaki. Yg kena jual kaw2 ialah pemakan dedak, agaknya kau seorg drpdnya on SIAPA KENAL ANAK MUDA INI?
in response to Lepas video ni ramailah orang bayar insuran kamu. Bodoh punya manusia. Manusia macam ni yang selalu kena jual oleh pembangkang., by Anonymous.
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 9/11/16

BANGUN MELAWAN
Lagi bodoh kalau ngikut jer tak melawan, mcm lembu dicucuk hidung. on SIAPA KENAL ANAK MUDA INI?
in response to Lepas video ni ramailah orang bayar insuran kamu. Bodoh punya manusia. Manusia macam ni yang selalu kena jual oleh pembangkang., by Anonymous.
Anonymous
on 9/11/16

ORANG KAYA
Hello orang kaya 8.58pg yg bongkak, ginilah jawapan kamu. Teruskan bersyukur. Semoga mati kelak, angkat sendiri jenazah kamu. Tanam berdiri tegak. on SIAPA KENAL ANAK MUDA INI?
in response to Lepas video ni ramailah orang bayar insuran kamu. Bodoh punya manusia. Manusia macam ni yang selalu kena jual oleh pembangkang., by Anonymous.
Anonymous
on 9/11/16

TAK SALAH
Tak jadi kesalahan utk menzahirkan perasaan... mungkin bahasa nya tak seindah bahasa politik... namun bagi yg berakal sedar dan tahu betapa susah dan di luar kemampuan demi kos sara hidup yg bergitu mengigit hari ini buat org seperti nya dan seperti saya... yg menjadi salah bila kita tak reti memuji...NAJIB RAZAK... on SIAPA KENAL ANAK MUDA INI?
652203 4423143
on 9/11/16

DALAM JIWA
Kata apa yg ada di jiwa bukan lah poyo... walau bahasa nya tak sa indah bahasa politik... sekurang nya manusia berakal tahu betapa berat nya bebanan sara hidup hari ini... kerajaan korup membawa sengsara kapada rakyat... kos sara hidup sudah di luar kemampuan bagi gulungan seperti dia... bukan menjadi kesalahan utk menzahirkan perasaan cuma jadi kesalahan bila tak tahu memuji!!! NAJIB RAZAK...??? on SIAPA KENAL ANAK MUDA INI?
Publish | Delete | Spam
652203 4423143
on 9/11/16

BERANI KERANA BENAR
Anak Muda MELAYU ini BERANI KERANA BENAR Wajar dapat Darjah DATUK SERI Anak Muda ini Bukan Menipu Bukan Rasuah dalam Kerajaan macam Mamat DBKL sapu juta juta walhal makan gaji gomen Rakyat tanggung Yang benar di tindas Yang LAHAP di agung on SIAPA KENAL ANAK MUDA INI?
Anonymous

on 9/10/16

Comments (0)

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT