Nuffnang

Pengikut

Kerabu Bersuara ®

sumber :-

Kerabu Bersuara ®


Nota Untuk Sang Juara

Posted: 25 Sep 2016 04:31 AM PDT



Nota Untuk Sang Juara

3 is the number! Kejayaan yg dilabel Hattrick. 3 in a row!

Rasanya, pasukan JDT sudah dominan di Malaysia dan kini mahu menumpukan usaha untuk masuk ke slot ACL.

Musim 2016 ada peluang namun gagal di play off. Kenapa gagal di play off? Pasukan ini masih mentah dan masih muda di peringkat asia.

Walaupun menjuarai AFC Cup musim lalu namun dari segi kualiti memang masih kurang layak untuk beraksi di ACL.

Ini yg diusahakan pengurusan JDT sepanjang 2016. Dalam bola sepak, ada satu istilah yg penting adalah 'matang'.

Musim ini pasukan JDT lebih matang daripada musim sebelum ini. Mereka kelihatan lebih baik dari pelbagai aspek kecuali bolos last minute😝.

Kenapa mereka terus cuba memperbaiki apa yg ada sedangkan ada beberapa pasukan lain sudah selesa dengan comfort zone masing-masing?

Ia adalah berkaitan dengan passion dan keinginan untuk bersaing di peringkat setinggi yang boleh.

Mereka diterajui orang yg betul. TMJ musim lalu buktikan dia boleh mengemudi JDT dengan cemerlang.

Namun selepas pergi merantau dan melihat model pengurusan Eropah, dia tahu, bola sepak perlukan orang yg lebih pakar daripada apa yg beliau ada. Lalu beliau melantik Alistair Edward sebagai sporting director.

Alistair ada darah bola sepak yg kuat dan lebih pakar dalam isu isu lebih teknikal. Jika TMJ jantung dalam pengurusan, Alistair adalah oksigen.

Mario Gomez adalah orang penting dalam kejayaan ini. Beliau terpaksa memerah otak untuk menjadikan Lucero pure no.9.

Pada awalnya ramai pihak merasakan Lucero is another version of Patito Rodriguez ataupun Danny Guiza sebelum ini.

Dalam beberapa perlawanan awal musim, JDT tidak ada penjaring utama dan mostly gol adalah dari sumber yg perlbagai.

Perlahan lahan mereka mencari formula untuk menggandingkan Lucero dan Diaz. Safiq mulai ditolak ke no.8.

Diaz juga memainkan peranan penting. Kemampuan beliau untuk adapt dengan apa juga taktikal dan posisi menjadikan pemain ini sangat hebat.

Dalam artikel saya musim lalu, saya menggariskan missing piece dalam skuad JDT sebelum ini adalah Diaz.

Nak tak nak, have to admit ia adalah mistake untuk mengeluarkan Diaz daripada pasukan. Murjulahbia sekadar pinjaman.

Kepulangan Diaz membuatkan JDT tidak perlu melabur terlalu besar untuk menggantikan Figueroa. Cukuplah dengan Lucero.

Diaz - Lucero mencipat fenomena dan menjadi deadliest duo di dalam MSL dan AFC Cup musim ini.

Ia seperti never ending project buat masa ini. Bagaimanakah mereka akan membentuk skuad pada musim hadapan.

ACL adalah sasaran paling penting mereka. Jika berjaya mara ke ACL, saya menjangkakan mereka akan mengambil langkah pragmatik dalam pembentukan pasukan yg lebih thick dari segi depth dan juga mungkin penambahan kepakaran dalam kejuralatihan.

Saya bukanlah suka dengan 1 team domination dalam sesuatu Liga. Jadi, saya berharap pasukan pasukan yg lain akan memberikan cabaran kepada JDT.

Musim ini hanya Felda Utd yg konsisten memberikan persaingan kepada mereka. Kita perlukan lebih daripada 3 pasukan untuk menjadi Felda United musim hadapan.

Tahniah JDT! Totally Deserved it!

https://m.facebook.com/axellotacts/photos/a.508628539288967.1073741829.508338079318013/736264299858722/?type=3

KETEGASAN TUAN GURU DALAM ISU SAKA

Posted: 25 Sep 2016 02:31 AM PDT



KETEGASAN TUAN GURU DALAM ISU SAKA

Pernah sekali saya lihat TG betul2 bengang... semasa merawat seorang kakak dgn anaknya...kakak tu sebut,"Sebelum ni saya pernah berubat dgn seorang ustaz, dia kata dia anak murid ustaz (TG), dia kata anak saya dan saya ada SAKA...". Serta merta berubah air muka TG...selepas melepaskan keluhannya beliau berkata, "Beritahu ustaz tu kata kat dia DIA BUKAN ANAK MURID SAYA.." .. Buat pertama kali saya lihat TG marah...sebab itu saya dan rakan2 perawat Darussyifa' sangat berhati2 dlm soal ini... janganlah sewenang2nya beritahu pesakit pasal SAKA-SAKA ni..sebab seperti yg TG pesan..apabila kita kata seseorang itu ada SAKA maknanya kita telah menuduh ayah,ibu, datuk atau nenek serta keturunannya pernah melakukan perkara SYIRIK dan tuduhan tersebut ada pertanggungjawabannya...Nauzubillah.

Ihsan daripada Ustaz Ikmal Zaidi Hashim
Darussyifa

Lee Chong Wei Juara Badminton Open Japan

Posted: 25 Sep 2016 01:51 AM PDT



[Admin] Dato' Lee Chong Wei 🇲🇾 retains his 6th Japan Super Series Open title after defeating Jan Ø. Jørgensen of 🇩🇰Denmark 21-18, 15-21, 21-16!

Still and forever a champion, Dato'!

#JapanOpen2016

Kemalangan maut penonton go kart di kuantan

Posted: 25 Sep 2016 01:39 AM PDT




Info Awal
Berlaku dekat Trek Eimarace Sukpa Pahang..
Kereta Go kart melanggar penonton..dilaporkan seorang maut 3 lagi cedera.
●●
Kepada yg mengenali ustazah siti suhaiza. SKIMU
Sek Keb Indera Mahkota Utama

Berlaku kemalangan go kart di taman bandar merempuh mereka sekeluarga.. suaminya meninggal dunia.. anak2 separa kritikal dan kritikal. .. ustazah pun tak brape ingat..

Skrg tgh berusaha contact waris sebb phone dia kena ambil. .phone suami lock..
Manalah tahu blh membantu. Tolong viralkan semuga semuanya dipermudahkan. Aamiin.

#PAHANG
#DTTB

Comments (0)

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT