Nuffnang

Pengikut

Tukar Tiub

sumber :-

Tukar Tiub


BARAL BUKAN SATU JENAYAH

Posted: 20 Jun 2016 07:57 PM PDT







BODOH 

BANGANG

NGOK 

BAHLOL

BARAL

MASIH LAGI

BUKAN SATU

JENAYAH



Pemuda Pas ramal BN kekal di Putrajaya, Pas akan tawan Terengganu dan Kedah

Pemuda Pas Kelantan menganggap keputusan PRK Kuala Kangsar dan Sungai Besar hasil pertandingan tiga penjuru bakal memberi laba kepada Pas dan Barisan Nasional.
"Tanpa menghormati kerusi tradisi Pas, dan Pas akan meletakkan calonnya di kerusi DAP dan PKR," kata Ketua Penerangan Pemuda Pas Kelantan, Nazman Che Ibrahim di status fecebooknya.
Keadaan ini katanya akan mejadikan "pola tiga penjuru terus digilai PAN (Amanah), dan diapi-apikan DAP dan PKR".

ANGAN2 MIMPI

SEWEL MEROYAN

JUGA BUKAN

SATU JENAYAH



----------

DIMANA KU LI MENGHILANG?

Posted: 20 Jun 2016 07:18 PM PDT









SIAPA TAHU

DIMANA KU LI

MENGHILANG

KENAPA TAK

KOMEN BILA 

BN MENANG?

KU LI SEHAT?

ATAU TERLETIH

PUASA ATAU 

LETIH NUNGGU

BUAH TAK JATUH

SAJE TANYA

JANGAN MARAH







----------

SILA TEKA BAYI SIAPA?

Posted: 20 Jun 2016 06:30 PM PDT







BAYI CHINA?

INDIA?

GERMAN?

JEPUN?

PERANCHIS?

SWEDEN?

DENMARK?

IRISH?

ENGLISH?

KOMENTAR
kepada anak anak muda
berancuk memang nikmat
waktu muda ini lagi nikmat
jangan jadi bebal
tapi gunakan kondom
untuk mengelakkan dari
awek kita  mengandung
pancut atas perut pun tak jamin
yang jamin tak ada anak
hanyalah kondom

gunakan kondom untuk
tak dapat bayi





21 Jun 2016
JERANTUT - "Tolong anak ini dijaga bapanya mati saye Nuer Aini" begitulah yang tertulis dalam sekeping nota yang ditinggalkan bersama seorang bayi yang ditemui seorang pekerja ladang di tepi jalan Sungai Lekok, Lata Meraung, di sini, malam kelmarin.


SILA TEKA

BAYI SIAPA

HADIAH DPT

LEPAS RAYA



-----------

BETUL KE INI?

Posted: 20 Jun 2016 06:00 PM PDT





BUKAN 

RIBU RIBU

JUTA JUTA

BEEB


Lulus Grab ada unsur politik, dakwa pengasas syarikat teksi

 | June 20, 2016
Pengasas Big Blue Taxi dakwa pemilik perkhidmatan Grab mempunyai hubungan baik dengan MCA
SHAH ALAM : Hubungan antara peniaga dan ahli politik dikatakan telah mempengaruhi pelan kerajaan meluluskan perkhidmatan perkongsian kenderaan Grab.
Dakwaan itu dibuat pengasas Big Blue Taxi,  Shamsubahrin Ismail Mohd Tom kepada pemberita di majlis berbuka puasa syarikat itu hari ini.
"Memandangkan Grab dimiliki oleh Tan Choong Motor – Tan Choong baik dengan MCA dan Presiden MCA ialah Menteri Pengangkutan (Datuk Seri Liow Tiong Lai) – jadi adalah tak patut (diluluskan).
"Kementerian tak berani nak luluskan sebab dia dah bawah MCA. Jadi Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat yang jadi orang suruhan," katanya, ketika ditanya samada pihak bersetuju dengan rancangan meluluskan perkhidmatan Grab dan Uber.


TIAP KALI

GUA NAIK TEKSI

DENGAR CERITA 

BERJUTA JUTA 

TUKAR TANGAN

BETUL KE NI

SAJE TANYA

JANGAN MARAH


---------------

TANYA MAT SOTONG DULU

Posted: 20 Jun 2016 10:36 AM PDT





 | June 20, 2016
tuan-ibrahim
Bagaimanapun, Tuan Ibrahim berkata sebarang bentuk kerjasama kali ini perlu berdasarka


PETALING JAYA: Dua hari selepas kekalahan pembangkang di Sungai Besar dan Kuala Kangsar, PAS mengakui perlunya suatu bentuk kerjasama seperti Pakatan Rakyat dalam usaha melawan Barisan Nasional (BN).
"Apakah formula sebelum 2008 boleh diterokai semula? Tidak pasti namun keperluannya ada bagi menilai dari pelbagai sudut," Timbalan Presiden  Tuan Ibrahim Tuan Man memberitahu FMT hari ini.

TUAN LU

SUDAH TANYA

MAT SOTONG

DAH TANYA

JIN AFRIT

NANTI KANTOI

SELUAR DALAM

------------

INI JAWABNYA

Posted: 20 Jun 2016 05:00 AM PDT






BUAT JAMBATAN MANONG
sebelum buat pilihanraya, sila buat jambatan manong, sila tukar status kolej ke universiti, jgn lupa wahai mp sg besar baru, upgrade pasar sekincan. setahu aku dari beberapa x mp dari tempat lain, utk mengupgrade pasar ni memerlukan kos yg mahal..kita tengok, bole upgrade tak atau cuma mampu pasang papan cadangan je.kpd pengundi2 umno bn, tolong tuntut janji2 yg telah ditaburkan dulu..jgn kisahkan hal 1mdb, hal tppa yg telah mejual negara,jgn kisahkan hal jamil khir yg pakai duit org miskin..

teruskan beramal ibadat berzikir agar dpt masuk syurga.jgn dikisahkan harga tol akan dinaikkan..kebenaran sudah didengarkan tp mereka tutup telinga, ditunjukkan bukti penipuan tp mereka tutup mata,tetapi mereka buka mata dan berebut2 dgn barangan percuma, duit yg nilainya kurang dari 2.6bilion yg cuma bole bertahan utk sekali belanja je..alangkah bagusnya kalo umno bn naikkan gst, naikkan tol, terus merembat, terus mengadai negara kerana bangsa2 seperti ini bukan saja miskin, tp mereka juga tak on AWAS LEMBU SUDAH BERSUARA
Anonymous
at 6:22 PM

PUSAT LENDIR
incik..bukan sahaja polis, sprm,majlis daerah yg tak serbu pusat2 judi, maksiat, pusat lendir ni bahkan juga tiada fatwa2 dikeluarkan oleh jais atau jakim mengenai pusat2 ini. bahkan juga tiada ulama2 pas, ulama2 agama jais, jakim atau jamil khir yg berani serbu tempat2 itu.

ketika peniaga2 melayu mahu meniaga tetapi dihalau oleh majlis2 daerah ini pun tiadalah org2 agama yg berani menolong. kalo melayu nak niaga, wajib la bayar wang persembahan kpd pekida, perkasa. dua lembaga ini adalah daulah terpendam bagi kasta2 bawah.ketika incik dihalau, cuba dptkan fatwa mengenai kezaliman ini, pasti incik akan disunatkan lagi sekali.ust2 ustazah2 agamawan2 mufti2 ni cuma berani bersyarah je. 

tapi praktikal nya mereka semua adalah penakut.agamawan ini cuma ingin pancut dibadan dan lurah bidadari yg serba cantik itu..ketika kezaliman ekonomi berleluasa, kemana hilangnya sang mufti, sang sufi sang suci bersih sang hafiz..adakah mereka juga hilang seperti hilangnya 2.6bilion bintang2..?? on PERTANYAAN UNTUK DIJAWAB
Anonymous
at 5:11 PM

PAS FASIK
Pas nampak fasik karna dipimpin makluk yang fasik..amanah/pkr nampak keliru kerana dipimmpin oleh spices yg pelik...d.a.p entaaala...ketua strategy sapa?? Yg all junjung mahathir tu kenapa dan sbagian pelarian umno yg menagih dedak2 do atas alasan e economy teruk terjejas..angkara pemerintah...jadi pengindi keliru...for pas yg u all exstreem mcm org kena rasuk antu...

everything failed....saudara anwar ibrahim ditindas oleh satu political jahiliah...maka sebenarnya tu satu keutamaan..alquran juga menyatakan orng yg dizalim sapa2 ..adalah satu keutamaan...penahanan yg satu paksaan atas tuduhan terrorism dll tuduhan tu salah.bukan aku cakap alquran bernahu begitu....sehingakan alquran melontarkan prihal hakim2...pencapaian pas pada hari ini karna insan ini...sosok ini?...sibuk berkata tentang sikapir sedang diri jahil..simunafiq mengata simunafikk...jadi agak luchu... on BERZAKAR DAN BERZIKIR
Anonymous
at 4:46 PM

SYURGA BIDADARI
Org melayu PAS dan mamak PAS ni, ilusi syurga bidadari cukup tinggi. Jgn silap cakap, mau disilatnya engkau ketika itu jugak. Ugama mmg betul2 candu. Mmg betul2 dadah yg janganlah diharap dpt dipisahkan dari mereka2 ini. Asal cakap ja, trus JUMP START atau MELENCONG pasal mabuk PAHALA dan HARI AKHIRAT selalu.

 Ada kilang pahala yg pernah derang nampak dan yakin.Yg derang x nampak ialah, gerak geri derang yg membuatkan rakyat jadi lengit, derang dapat rasa bahagia apa lanchow. Malah makin dibuat rakyat menyampah, makin terasa tingginya taqwa melimpah atas kepala anak beranak derang.

 Apalah punya biol melayu beragama Islam gini. Ilusi apa yg mereka sdg berapokalis yg ditunjukkan tuhan semasa mereka online? Dimulut nak hudud, nak jaga rakyat. Tapi cakap berbolak balik mcm org mabuk todi.. on BERZAKAR DAN BERZIKIR
Anonymous
at 4:25 PM

BOLEH DAPAT 50K
bro tt..rakaat ini ikut berapa yg masuk..kalo 20rakaat selama 30hari , maka bayaran tok imam shj rm50k.kalo 8rakaat, selama 30 hari, bayaran imam kurang sket.di selangor ni, jais telah mengfukwakan bhawa imam2 solat terawih ini dilarang utk tok2 imam dari middle east.imam2 terawih ni wajib amik student2 atau hafiz2 dari tahfiz. utk sebulan je boleh dpt rm50k.

ni sama gak dgn ceramah ust UAI, kalo tiada kesilapan kerajaan selangor ketika x mb dulu, bayaran ceramah je rm50k utk satu ceramah.bayangkan kalo ada dua tiga ceramah atau kuliah sebulan contoh nya kuliah magrib, kuliah zohor, kuliah asar, kuliah isyak, bab mandi wajib, bab hukum jilat faraj , hukum isap kote..sume ceramah2 ini mghasilkan wang, fulus tak kira la ada org dtg atau tidak.

kalo tak caya, lu tanya ust dr asri, berapa bayaran dia dpt utk satu ceramah.agak2 lu brapa bayaran utk pak syeihk habib ya hana ya hana tu..mana mau datang kalo income tak masyuk. mereka sume sudah dilatih dan berlatih agar persembahan mantap dan on FAKTA ATAU AUTA
Anonymous
at 4:13 PM

TAKUT SALAH CAKAP
Menantu abah amat berhati hati takut salah cakap takut salah langkah. Current boss punya stature kekadang mcm rapuh jadi tak blh support gila2 mcm amat lan 3.85 ,s kluak, rahman onn dahlan, tomboy dll obedient dogs. Ini namanya org cerdik sekarang pakai strategy play safe (org cerdik tak semestinya org baik)

 Masa mentua kuat tidor kerja tidor dulu pun dia tekan sampai ranap and knows time to hit when the iron was hot. Dia pasang toll jalanan dan buat blockade di main road yg tiada alternative route. Jadi di situ dia banyak kutip toll sama banyak collection sampai ada politician gelar dia the richest unemployed fellow in the world. Apa yg blh di harapkan drpd track record yg sedemikian. on MANA HILANG
bakri
on 6/20/16


HARUN DIN MENCARUT
apa yg harun din mencarut..cukup2 la mencarut..jin iblis dibelenggu ketika bulan ini, yg ada hanya nafsu..yea tuan tuan hanya nafsu diri..kita akan terus dicarut2kan ditipu dgn fatwa2 dari ulama2 ni..kita tunggu lepas raya. raya pertama kah, raya terakhir kah..atau kahkahkah...bila la tuhan mahu timpakan bala atas nafsu serakah pemimpin2 pas ni..gua ada minta kawan2 yg g umrah agar doakan agar ustaz2 bertopengkan sunnah ini dibukakan kemaluannya dan disedarkan diri bahwa tuhan telah membuka kemulaan nafsu dlm jubah dan serban itu.amenn... on KALAU BETUL - INI BERITA BAIK
Anonymous
on 6/18/16


POTONG TANGAN
hukum solat sapa buat pasai apa sana lain sini lain awat tak mau komplen hukum yang duk pakai lani sapa buat apasai sana lain sini lain awat tak mau komplen Laki-laki yang mencuri dan perempuan yang mencuri, potonglah tangan keduanya (sebagai) pembalasan bagi apa yang mereka kerjakan dan sebagai siksaan dari Allah. Dan Allah Maha Perkasa lagi Maha Bijaksana.

 As to the thief, Male or female, cut off his or her hands: a punishment by way of example, from Allah, for their crime: and Allah is Exalted in power. macam mana mau potong boleh rujuk lah kitab kitab yang belambak dah dibincangkan bab hukum jinayah dalam Islam ni yang jadi masaalah besar ramai tak mau pakai engkar angkuh nak tunjuk pandai dari Allah sebab tu jinayah makin betambah yang penting curi cukup bukti cukup syarat apa lagi tunggu kasi kerat lah tak payah sumbat dalam penjara pun awat ramai takut sangat depa ni yang takut hukum jinayah Islam ni nak memcuri kut nak bezina kut nak minum arak kut nak marasuah kut on HUKUM HUDUD SIAPA BUAT
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 6/18/16




----------

SELAMAT BERBUKA

Posted: 20 Jun 2016 04:03 AM PDT







SELAMAT

BERBUKA









KUEH GULUNG
kuih melayu yang gua minati
dah tiga kali merayau
masih tak jumpa
eskok akan cuba lagi
KAMPONG BARU
malam tadi gua makan durian
opps... gua sahur durian
durian bersama mangga
jenis waterlily
dan jenis pisang
dulu gua suka manggis
bulan puasa tahun ini
manggis tak ada
yang ada durian dan mangga


PATIN

TEMPOYAK

SOLD OUT LAGI

SAPA BELUM

SAMPAI SILA

DATANG



---------

BODOH BUKAN PENYAKIT MEREBAK

Posted: 20 Jun 2016 03:18 AM PDT






KETAWA DULU
nasib baik bodoh 
bukan wabak penyakit
nasib baik bangang
 bukan berjangkit
nasib baik ngok
 bukan jenayah
selamat  ustaz ini

TAPI KESIAN

MELAYU INI

SENANG JADI

BODOH

DENGAR  AYAT

ARAB 

MELAYU

TERUS JADI

BANGANG



AWAS LEMBU SUDAH BERSUARA

Posted: 20 Jun 2016 01:22 AM PDT







BILA LEMBU

BERSUARA

AWAS DAN

WASPADA



20 Jun 2016
PUTRAJAYA - Wanita Umno menyatakan kesediaan jenteranya bagi menghadapi Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14) pada bila-bila masa.

Shahrizat Abd Jalil berkata, kemenangan besar BN di dua Pilihan Raya Kecil (PRK) Sungai Besar dan Kuala Kangsar, Sabtu lalu sebagai simbolik positif, rakyat menerima parti itu di bawah kepimpinan Najib dan Ahmad Zahid Hamidi

TAK PERLU

TUNGGU YB MATI

PRU14 AKAN 

DATANG BUKAN

DENGAN DEDAK

TAPI  DENGAN

RUMPUT KERING




-----------

NAK MASUK NERAKA

Posted: 20 Jun 2016 12:00 AM PDT








TAK NAK SYURGA
Eleh.tt xnk syurga ke????xnak bidadari ke?baru bergambar dgn minah cun pun dah terbuka zip seluar tt lagi mau nafikan.kahkahkah. Kalau tt jmpa bidadari bukan zip jer terbuka, spender pun terlucut tanpa tt sedari. Kahkahkah on BUKAN SEMUA ORANG
Remove content | Delete | Spam
Anonymous
on 6/20/1




-----------

BERZAKAR DAN BERZIKIR

Posted: 19 Jun 2016 11:09 PM PDT





FACE BOOK



Selepas PRK, PAS kata menang undi majoriti muslim. AMANAH ditolak oleh orang melayu. Kalau bukan sebab DAP dan PKR, AMANAH dah lama hilang deposit. Maka PAS isytihar akan terus bersendirian. Tak lupa ada ahli PAS yang mengharapkan UMNO diberi hidayah untuk bersama PAS perjuangkan Melayu Islam. Yang paling menarik PAS kata sanggup kalah di dunia dan hanya mengejar kemenangan akhirat. Kalah tak apa janji dapat pahala. Kalau betul lah begitu, lebih baik PAS duduk di masjid sahaja dan tak perlu buang masa dan menjanjikan bulan dan bintang kepada pengundi. Apa guna kalau undi untuk kalah?

DUDUK MASJID

BERZIKIR

DAN 

BERZAKAR



-----------

PETANG INI JAM EMPAT

Posted: 19 Jun 2016 10:20 PM PDT




PATIN TEMPOYAK LAGI
Patin asam tempoyak... Saya bersyukur, Patin tempoyak Versi temerLoh viraL... laku dan team dapor Dapat rezeki tambahan Tapi... tetapu tetapi saya Nak share di sini... Versi masak asam Khususnya tempoyak Bukan itu saja di pahang Sebab pahang tu Luas, besar biG Masak asam tempoyak ada banyak Versi.. pergi lah merayau ke pendaLaman Ada masak asam campur asam beLimbing atau campur asam itam campur Tempoyak, ada canpur asam keping, Ada asam kulit rambai dan bagai2 Cuti2 lepak laa pahang on SELAMAT BERBUKA
Publish | Delete | Spam
Nazrio Dond DoLLa
on 6/19/16




----------

MAKIN TEGANG

Posted: 19 Jun 2016 09:50 PM PDT





BETUL TAK

GUA SUDAH 

BILANG BANYAK

KALI 

Indonesian navy fires on Chinese fishing boat, injuring one, Beijing claims

An Indonesian naval vessel has fired on a Chinese fishing boat, injuring one person, according to China's foreign ministry.
The incident is the third reported confrontation between the two nations this year as regional tensions mount in the South China Sea.
Indonesia's navy said it had fired warning shots at several boats with Chinese flags that it accused of fishing illegally near the Natuna Islands – but a spokesman told Reuters there had been no injuries.
Indonesia is not part of a broader regional dispute over China's reclamation activities in the South China Sea and Beijing's claims on swathes of key waterways.




--------------

APO KOBA KU LI

Posted: 19 Jun 2016 09:18 PM PDT










KU LI 

APO KOBA

DAH LOBEH

DUO BULAN

KAN DIO JANJI

DALAM MASO

DUO BULAN

PAK ONGKU 

DAPEK JADI

MONTORI

SAJO TANYO

TAKUT LUPO







----------

MANA HILANG

Posted: 19 Jun 2016 08:30 PM PDT






PELIK TAPI

AMAT BENAR

MANA ILANG

MENANTU ABAH

DAH KENA PAU

KES RASUAH

100 JUTA KE?

SAJE TANYA

JANGAN MARAH






---------

Comments (0)

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT