Nuffnang

Pengikut

Tukar Tiub

sumber :-

Tukar Tiub


TUNNGU DAN LIHAT

Posted: 04 Mar 2016 07:00 PM PST
MENGGALANG

BARiSAN

BERSAMA
Mustafa, Mahfuz antara pemimpin PAS yang hadir


Timbalan Presiden Umno yang digantung jawatan,  Muhyiddin Yassin adalah antara pemimpin parti itu yang hadir pada Deklarasi Anti-Najib yang dijadualkan bermula pada jam 3.30 petang ini.
Turut kelihatan adalah beberapa pemimpin PAS, termasuk pengarah pilihanrayanya,  Mustafa Ali, Ahli Parlimen Pokok Sena, Mahfuz Omar, Ketua Penerangan Dewan Ulama, Khairuddin Aman Razali.

KITA TUNGGU

DAN NANTI
-------------

SATU PERMULAAN

Posted: 04 Mar 2016 06:00 PM PSTTeks penuh Deklarasi Rakyat bagi singkir Najib


baca disini:
https://www.malaysiakini.com/news/332737Deklarasi Rakyat tuntut Najib undur
SHAH ALAM - Deklarasi Rakyat yang dibaca oleh Mahathir Mohamad di majlis deklarasi anti-Najib hari ini telah menuntut supaya Najib berundur dari jawatan Perdana Menteri.

Deklarasi tersebut menyenaraikan empat tuntutan
penyingkiran yang perlu dilakukan termasuk penyingkiran menerusi saluran yang aman dan mengikut undang-undang yang dibenarkan.


Rakyat disaran sokong Deklarasi Rakyat
KUALA LUMPUR - Rakyat Malaysia disaran untuk menyokong Deklarasi Rakyat yang ditandatangani oleh beberapa pemimpin parti dan NGO bagi mendesak Najib meletakkan jawatan.

Pengerusi Bersih, Maria Chin berkata, sebelum ini rakyat telah memberi banyak peluang kepada Najib bagi membaiki segala kerosakan yang dilakukan terhadap pentadbiran negara namun tiada sebarang penambahbaikan dilakukan oleh beliau sehingga kini.

"Kami disini adalah untuk melihat perubahan jangka panjang disamping turut mendesak supaya Najib berundur dari jawatan Perdana Menteri," katanya

PERMULAAN

perjalanan seribu batu
bermula dengan tapak pertama--------------

DARI SAHABAT MAT SABU

Posted: 04 Mar 2016 05:30 AM PST
LAPORAN
JUMAAT 4/3/16
sahabat mat sabu 
telah berjaya mengumpul
RM127, 326

terima kaseh
kepada yang menderma
kami berharap sesipa
pembaca TT
yang belum derma
sila hulurkan berapa yang boleh
didahului dengan
terima kaseh


MAY BANK

5642 5857 6644

--------------

MAKIN TAMBAH BERAT

Posted: 04 Mar 2016 05:00 AM PST
MAKIN TAMBAH

BERATLaporan audit 1MDB dirahsiakan demi lindungi kredibiliti, kata pengerusi PAC - 


Laporan Jabatan Audit Negara ke atas 1Malaysia Development Berhad (1MDB) yang dibentangkan kepada Jawatankuasa Kira-kira Wang Negara (PAC) dirahsiakan mengikut Akta Rahsia Rasmi (OSA) (1972) bagi melindungi kredibiliti.
Langkah itu kata Pengerusi PAC Hasan Arifin, diambil ketua audit negara memandangkan laporan interim audit 1MDB sebelum ini dibocorkan pihak tertentu
- See more at: http://www.site2unblock.com/service/page.php?u=NzlUMY%2FrMpp%2BlPXLUmK%2FP%2B1kjZPPrRuXkLR8pjrprPmwf8NZnXOW3QytNZCS8LMmoq2GdwFM2DWSZn4Jkrq9ZeHgD6Ip7AFopdTB0RdDV6ONFLwRv5MWZh6Pa9%2FzSsXjM5pQO%2B3bnPrxu%2FYiWHMBAoB0pho4yERaINQ%3D&b=5#sthash.MycOoEln.dpuf


KAH KAH KAH

i ave nating

to add mi lord


but to kuntut

KAH KAH KAH


------------

APA AKAN TERJADI ?

Posted: 04 Mar 2016 04:30 AM PST
BERiTANG

UNTUK TUANG

PRESiDENG


 | March 4, 2016

zam-hadi-awang-pas
Zam mengenang kembali perseteruan panjang UMNO dan PAS, yang dimarakkan lagi oleh sentimen agama. More ››


KAH KAH KAH

apang akang

terjading padang

tuang presideng

kang kang kang

KAH KAH KAH

---------------

KAPIR LAKNAT BANYAK MEMBACA

Posted: 04 Mar 2016 04:02 AM PST


ORANG PUTEH DAN ISLAM
Islam ke Arab .. aku pernah ke NZ negeri omputih .. satu hari kawan omputeh aku nengok aku sembahyang, dia ingat aku buat taichi. Ertinya omputeh tu lebih tahu taichi daripada islam. Maka peluang omputeh tu dibakar dalam neraka untuk selamanya amat cerah sekali, dia tak tahu langsung pasal islam. Aku nasib baik di taqdeerkan lahir sebagai islam walaupun aku asasnya tak tau langsung bahasa arab. 

Omputeh tu kena paham arab dulu, jika nak kenal islam. Belajar bahasa arab pun mau makan tahun .. itu baru kenal .. belum masuk islam lagi. Cam na nak kenal islam .. uztas lebih syok berdakwah ditempat sendiri .. sonang .. kaut fulus dan pahala. Dakwah ke negera kapir belum tentu masyuuk. 

Kapir laknat ni banyak membaca jadi susah nak main hadis .. susah nak dibodohkan. Jadi akhirnya omputeh tu tetap masuk neraka. Bagaimana pula jika uztas gagal sebarkan islam, walhal kita tahu islam tu ugama sejagat, ugama alam semesta. Bagaimana pula kita dapati ada makhluk di planet lain yang masih on SATU LAGI HUKUM HAKAM
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 3/4/16
----------

EKONOMI DUNIA

Posted: 04 Mar 2016 01:00 AM PST

EKONOMi DUNIA

PETANG INiBHS threatens to close half its stores putting hundreds of jobs at risk

BHS, the cash-strapped department store group, is threatening to close up to half its shops if landlords do not agree to a reduction in rents.
BHS has filed a company voluntary arrangement (CVA), a type of insolvency proceeding, at the high court in an attempt to push through a vital restructuring of its finances.
It is understood that the business has told landlords it will shut 50-60 shops without substantial reductions in rent, while another 30 are also at risk without cuts. Hundreds of jobs could be lost if BHS presses ahead with its threat.

"It's A Recession Stupid" - US Factory Orders Tumble For 15th Month In A Row: In 60 years, the US economy has not suffered a 15-month continuous YoY drop in Factory orders without being in recession.


Brazil's economy slumps to 25-year low

Brazil's economy suffered its worst slump for quarter of a century last year as a global commodity rout, a domestic political crisis and rising inflation forced businesses to slash spending and jobs.

Economists warned that the country's recession had further to run and could deepen amid fresh signs that a drop in demand has continued into 2016.
Official figures showed Brazil's GDP fell 3.8% in 2015, the steepest decline since 1990, when the country was battling hyperinflation. Last year finished on a gloomy note with fourth quarter GDP down 1.4% on the previous quarter against the backdrop of a deepening political corruption scandal.
-------------

KAKI REMBAT DUIT MARA

Posted: 04 Mar 2016 12:00 AM PST

REMBAT DUIT

MARA CEPAT

YANG iNI SLOO

Ramai sahabat hairan Muhyiddin tiba-tiba 'lantang'
KUALA LUMPUR - Tindakan  Muhyiddin Yassin yang tiba-tiba bersuara lantang di luar mesyuarat Majlis Tertinggi (MT) Umno kini, menimbulkan tanggapan beliau mempunyai agenda peribadi sendiri.

Ketua Penerangan Umno, Annuar Musa berkata, perkara itu timbul kerana Muhyiddin sebelum ini, tidak banyak bersuara dalam mesyuarat MT Umno, jauh sekali bersikap lantang.

"Saya menjadi ahli MT lebih 25 tahun lalu dan memang Muhyiddin bukanlah seorang yang banyak bersuara dalam MT. Ini jauh berbeza daripada apa yang beliau
cuba gambarkan sekarang," katanya dalam satu kenyataan.

Beliau berkata sebab itulah ramai kalangan sahabat hairan kerana Muhyiddin tiba-tiba bersuara lantang termasuk mengungkit isu yang beliau sendiri tidak pernah bawa dalam mesyuarat MT secara terus terang.  

KAH KAH KAH

woit
apa nak hairan
napa maloan ni bangang
masa rembat duit mara 
masa beli rumah di australia
cekap pantas bijak
yang ini jadi bodoh pulak
kah kah kah
mestilah bising
mestilah lantang
mestilah bengang
dulu menteri senang mencuri
dulu timbalan parti
senang kelentong
sekarang hapah pun taraaak
pukrak mukrak wakkrak
%4^7qw#9n%5@#%$&
ciiit wunek pundek mundek
kah kah kah

FULUSSIKOM

--------------

SILA BACA LAGI

Posted: 03 Mar 2016 11:08 PM PST


BACA DiSNI:

http://www.malaysiakini.com/columns/332395

---------------

SATU LAGI HUKUM HAKAM

Posted: 03 Mar 2016 10:00 PM PST

SATU KERJA

YANG BANYAK

LAGI BERAT

Mufti larang tulis, baca Al Quran selain bahasa Arab

Menulis dan membaca al-Quran dalam bahasa selain bahasa Arab adalah dilarang, demikian tegas Lembaga Pengawalan dan Pelesenan Pencetakan al-Quran (LPPPQ).
Dalam kenyataan hari ini, Pengerusinya  Harussani Zakaria berkata ini kerana penulisan al-Quran dalam bahasa lain tanpa adanya teks bahasa Arab tidak boleh dianggap sebagai al-Quran.
Perbuatan itu juga boleh diambil tindakan undang-undang di bawah Akta Pencetakan Teks al-Quran (APTQ) 1986 dan Akta Mesin Cetak (AMCP) 1984, katanya.

KAH KAH KAH

woit
ini kerja berat
jakim jawi jais jaik
jait jains dan satu juta ji ji ji
kena kerja berat
ada quran dalam mandrin
ada quran dalam french
ada quran dalam swedish
macam mana nak jaga
kah kah kah
tapi okay juga
ramai mahasiswa dari jordan
graduan API universiti malaya
graduan dari pakistan
graduan dari mesir
graduan dari saudi
boleh dapat kerja
kah kah kah
ini namanya cari rezeki halal
kah kah kah
PUKRAK DURAK
----------

TEORI UNITED FRONT

Posted: 03 Mar 2016 09:00 PM PST


INI AMALAN

DARI TEORI

FRONT BERSATU

UNITED FRONT

Anwar sokong Mahathir, pembangkang bersatu guling NajibAnwar Ibrahim hari ini menyatakan sokongannya terhadap keputusan parti pembangkang dan pertubuhan sivil‎ berganding dengan  Mahathir Mohamad dan  Muhyiddin Yassin dalam usaha menggulingkan  Najib.
Bekas ketua pembangkang itu berkata, usaha mendesak Najib meletak jawatan perlu disusuli dengan reformasi institusi di Malaysia dan perselisihan peribadi haruslah diketepikan.
"Saya menyokong pendirian rakan-rakan dari masyarakat sivil, parti politik dan individu-individu​ termasuk  Mahathir, Muhyiddin Yassin dan lain-lain untuk menggembleng kekuatan dan persefahaman bersama seperti disuarakan ketua pembangkang baru-baru ini.
- See more at: http://www.site2unblock.com/service/page.php?u=elWGO9R2wwuQpNwOSBYZ10qHmPamH0biS3%2BOM08ScvdKCshmCH%2FxVfDx7SxQaP3GLbyohNTCLk%2FHSldPTaCJGV3Ib07zuwGOwE2U56HWpcvJFkff2GSxJw%2FM5MU6ftkXUlbn%2Bnic4%2FU%3D&b=5#sthash.vmcRAl2z.dpufBACA SEKALI LAGI:

http://tukartiub.blogspot.my/2016/03/baca-sekali-lagi-teori-united-front.html
-------------

DARI PENJARA SUNGAI BULUH

Posted: 03 Mar 2016 08:03 PM PST


KENYATAAN MEDIA


Saya menyokong pendirian rakan-rakan dari masyarakat sivil, parti politik dan individu-

​individu​ termasuk Mahathir, Muhyiddin Yasin dan lain-lain untuk menggembleng kekuatan dan persefahaman bersama seperti disuarakan oleh Ketua Pembangkang baru-baru ini. 

Persefahaman bersama ini ​akan​ menumpukan untuk menuntut perletakan jawatan Najib selaku Perdana Menteri yang telah nyata gagal mentadbir negara. Beliau bertanggungjawab meneruskan tindakan-tindakan politik rakus, merosakkan institusi pemerintahan dan membebankan rakyat dengan kegawatan ekonomi yang berterusan. 

​Pada masa yang sama, tuntutan perubahan ini semestinya akan melibatkan reformasi institusi utama dalam negara yang sudahpun retak dan parah di bawah pentadbiran  Najib.

Selama ini kita mewakili suara nurani hati rakyat  telah berikrar untuk memperjuangkan pengembalian hak rakyat di sebuah negara merdeka dan berdaulat. Tuntas dengan kesedaran ini maka hak rakyat harus dikembalikan melalui sistem pilihanraya yang bersih serta badan kehakiman dan media yang bebas. Dasar ekonomi harus diubah untuk mengutamakan semula usaha ke arah pertumbuhan yang segar dan pengagihan kekayaan yang saksama. 

Skandal 1MDB yang melibatkan Perdana Menteri adalah skandal terparah dalam sejarah dan turut menjejaskan imej negara. Ini hanya mungkin berlaku apabila terdapat pemusatan kuasa kepada seorang Perdana Menteri serta kegagalan institusi kewangan, keadilan dan penguatkuasaan menjalankan tugas dengan bebas. 

Kita juga telah belajar dari pengalaman sejarah bahawa peralihan kuasa
​yang bermakna ​bukanlah peralihan tokoh semata tetapi perubahan sistem. 

Justeru itu saya tegas menggesa rakan-rakan dan rakyat bersama dalam usaha ini tanpa membataskan ia sebagai agenda peribadi mahupun permusuhan peribadi. Kita harus merangka halatuju baru bagi menyelamatkan negara. 

Anwar​ Ibrahim​
3 Mac 2016

-------------

Comments (0)

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT