Nuffnang

Pengikut

Komentar Kini

sumber :-

Komentar Kini


Mat Sabu oh Mat Sabu

Posted: 23 Feb 2016 05:37 PM PSTTidak lama dahulu ramai orang marah kat penulis. Mereka marah kat penulis apabila penulis kata Mat Sabu tak tahu urus emosi.

Sekarang sudah nyata Mat Sabu yang popular sepanjang berada dalam parti PAS sudah mula mengamuk dan menuduh itu dan ini dalam satu siri ceramah.

Mat Sabu rasa dirinya popular apabila menang dua kali dengan jawatan timbalan presiden.Malah beliau syok sendiri dalam siri ceramah yang mendapat sambutan lebih ramai berbanding siri ceramah presiden.

Rasa yakin jadi kuat kerana sudah hampir pasti ada harapan untuk jadi presiden parti islam se Malaysia dalam muktamar agung tahunan pememilihan presiden, timbalan dan naib naib presiden.

Belum sempat dicalonkan untuk bertanding lawan presiden, mat Sabu yang bertanding jawatan timbalan presiden lawan Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man kalah teruk.

Bukan Mat Sabu sahaja yang kalah teruk, malah golongan G18 yang benci presiden kalah belaka kecuali Mazlan Aliman yang kekal.

Pada yang marah kat penulis tempohari boleh fikir dan fikir betapa benarnya kata penulis bahawa Mat Sabu tak tahu urus emosi dan tergamak mengamuk sakan dalam satu majlis cermah sehingga pembesar suara menjadi mangsa.

Sehubungan dengan itu, bukan Mat sabu sahaja yang tak tahu urus emosi, malah rakan rakannya termasuk Datuk Husam Musa dan Datuk Mahfuz Omar turut tak tahu urus emosi miskipun masih kekal sebagai  batu api dalam Pas sekarang.

Penulis berani berkata selain Husam dan mahfuz, masih ramai lagi orang yang duduk dalam parti Pas kini telah, sedang dan akan bertindak  sebagai api dalam sekam, gunting dalam lipatan dan duri dalam daging.

Kata kata tersebut pernah disebut banyak kali oleh Datuk Dr Harun Din, ketika jadi timbalan mursyidul Am agar Pas waspada dengan gerakan golongan tersebut.

Penulis berani mengatakan Mat Sabu, walapun dapat RM 15,000 sebelun dengan DAP, akan tetapi kelihatan sudah dipijak kepalanya. Terutama sekali untuk dijadikan batu loncatan  agar dalam PRU 14 nanti DAP dapat tambah kerusi parlimen melebihi 39 kerusi.

Maka berbaloilah pelaburan yang dilaburkan terhadap orang orang Melayu yang tidak tahu urus emosi itu.

Sebelum ini DAP mendapat untung besar dari menang 10 kerusi parlimen dan tambah 39 kerusi,dengan alasan pas tak rugi  bekerjasama dengan parti anti islam itu.

Kini baru tahu, rupa rupa kata kata presiden pas tak rugi itu jadi terbalik kot dan rata rata bersetuju DAP telah mengkhianti kerjasama, macam Yahudi mengkhianati perjanjian kerajaan Madinah yang di terajui Nabi Muhammad SAW.

Jika perjanjian yang dibuat oleh Rasulullah SAW dengan Yahudi telah dikhianati. Apatah lagi dengan kerjasama antara DAP dengan Pas dalam pakatan rakyat. kerana manusia suatu zaman nanti menjadi lebih buruk dan babrak lagi berbanding dizaman kerajaan Madinah.

Kafir modern lebih kejam dan zalim berbanding kafir zaman silam. Bukit, Yahudi telah membunuh dua juta rakyat palestin dan meracun 250 kanak kanak palestin di kem Sabra dan Satilla. Merogol, membedah perut wanita mengandung dan membunuh umat Islam di Bosnia.

Bukti terdekat dengan kita. peristiwa 13 Mei, umat islam di Kuala Lumpur di perlakukan dengan kejam dan zalim oleh kafir modern dan tidak musthail akan berulang kembali apabila umat islam gagal mempertahankan kuasa memerintah Negara.

 

Comments (0)

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT