Nuffnang

Pengikut

WARTAWAN RASMI LAMAN REFORMASI

sumber :-

WARTAWAN RASMI LAMAN REFORMASI


Banyak lagi krisis 1MDB akan saya bongkar – Rafizi

Posted: 10 Jan 2015 01:58 AM PST

Banyak lagi krisis 1MDB akan saya bongkar – Rafizi

KUALA LUMPUR : Naib Presiden KEADILAN, Rafizi Ramli berkata, beliau akan terus meneliti lebih mendalam isu berbangkit membabitkan badan pelaburan negara, 1Malaysia Development Berhad (1MDB).
Katanya, siri pendedahan terbabit tidak akan berubah walaupun kenalannya, Arul Kanda Kandasamy akan menerajui syarikat yang sedang dikritik hebat itu.

Rafizi 


"Sebenarnya, saya baru sahaja habis mesyuarat berkenaan 1MDB, kita akan sambut dia dengan lebih banyak pendedahan," katanya, lapor MalaysiaKini.

Rafizi yang juga Ahli Parlimen Pandan berkata, beliau dan Arul Kanda, 39, menyambung pelajaran ke United Kingdom, pada masa yang sama sebelum ini.

Arul Kanda menggantikan Mohd Hazem Abdul Rahman yang meletakkan jawatan sebagai Ketua Pegawai Eksekutif 1MDB, semalam.

Dalam satu kenyataan, Pengerusi 1MDB, Datuk Lodin Wok Kamaruddin berkata, Arul, dilantik sebagai Presiden dan Pengarah Eksekutif Kumpulan berkuatkuasa serta-merta.

Arul Kanda berkata, keutamaannya adalah melakukan semakan strategik terhadap operasi syarikat milik Kementerian Kewangan itu.

Beliau pernah menyertai Bank Perdagangan Abu Dhabi sebagai Naib Presiden Eksekutif dan Ketua Pelaburan Perbankan.

HARI HARI MENGHASUT HINGGA DIDENDA 5000....TERUSKAN MENGHASUT..BIAR DARI KECIL JADI BUSUT,BUKIT DAN GUNUNG

Posted: 10 Jan 2015 01:28 AM PST


GAMBAR GAMBAR FITNAH ROSMAH BERSHOOPING DI BANGKOK?

Posted: 10 Jan 2015 01:25 AM PST

Gambar-Gambar Rosmah Membeli-Belah Di Thailand

Gambar-Gambar ini dirakamkan sekitar pukul 8.00 malam, Sabtu 3 Januari di Central Chidlom, sebuah kompleks membeli-belah di Bangkok, Thailand.

Sebelum itu, jet kerajaan yang tidak diketahui siapa para penumpangnya juga dikesan oleh FlightRadar24 melepasi beberapa bandaraya utama dunia seperti Los Angelas, New York, London, Dubai sebelum mendarat di Bangkok.

Gambar-Gambar Rosmah Di Thailand Tersebar

Pada Ahad malam, 4 Januari pula, Najib dan keluarganya berlepas pulang ke Kuala Lumpur daripada Bangkok dan tiba di KLIA sebelum 11 malam. Jet itu kemudian berlepas ke pengkalan TUDM Subang sebagai tempat penyimpanannya.

Najib kini sedang berehat atas nasihat doktor kerana dijangkit bakteria e.coli yang dipercayai menjangkitinya ketika meninjau keadaan banjir di beberapa negeri sebelum itu.
Sumber : sozcyili.blogspot.comMenurut Penyelaras Kebangsaannya, Zulkifli Ibrahim, Rosmah langsung tidak mempedulikan sentimen kesedihan yang dirasai ratusan ribu rakyat akibat banjir, sebaliknya tetap meneruskan aktiviti membeli-belah di beberapa bandar raya dunia.

"Rosmah menghabiskan hampir setengah juta ringgit untuk minyak pesawat Airbus 319 bernombor pendaftaran 9M-NAA, sedangkan nilai perbelanjaan itu boleh menampung bantuan untuk misi kemanusiaan di kawasan terjejas banjir," dakwanya dalam kenyataan media.


Soalnya, mengapakah Rosmah terus menggunakan pesawat tersebut dan membiarkan Perdana Menteri menggunakan pesawat komersial untuk ke Hong Kong dan kemudiannya diambil oleh jet khas Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) untuk kembali ke tanah air?

Sehubungan itu SAMM mendesak isteri Perdana Menteri memberikan penjelasan penuh dan meminta maaf kepada seluruh rakyat Malaysia atas keterlanjuran beliau.

SAMM turut menggesa agar Rosmah berhenti menggunakan kemudahan tersebut dalam keadaan rakyat menghadapi sengsara serta penderitaan.

Sebelum ini, Pemuda PKR membidas Najib ekoran pendedahan portal Bangkok Post yang mendakwa Perdana Menteri bersama isterinya Datin Seri Rosmah Mansor ke Thailand atas urusan peribadi dan bukannya lawatan rasmi.- freemalaysiatoday.com

Comments (0)

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT