Nuffnang

Pengikut

Tukar Tiub

0
sumber :-

Tukar Tiub


MAT BANGANG

Posted: 06 Oct 2014 05:30 PM PDT

SANGA BANGANG

Ahmad Maslan dikecam kerana pertahan kenaikan harga minyak

6 Oct — Rakyat Malaysia melepaskan kemarahan mereka di media sosial, mengecam Ahmad Maslan kerana mempertahankan keputusan kerajaan menaikkan harga petrol RON95 sebanyak 20 sen sejak 2 Oktober. Mereka yang marah dengan tindakan Putrajaya memotong subsidi…

BEROK PUN MALU

KAH KAH KAH


tukar tiub tak setuju
kecaman ini
buat apa kecam orang bodoh
tak perlu ikut sama jadi bodoh
buat apa kecam orang bangang
nanti sama jdi bangang

KAH KAH KAH


-------------

TUKAR TIUB BUAT KAH KAH KAH

Posted: 06 Oct 2014 07:00 AM PDT

KAH KAH KAH

KHAMIS 

MALAM
Oktober datang lagi dan kami mengalu-alukan dengan lawak berdiri (sebut stand-up comedy) yang memaparkan komik-komik dari kaum India. Memandangkan umat Islam sibuk menunaikan ibadah haji, Persembahan kali ini diramaikan dengan komik yang tidak sibuk atau terlibat dengan perayaan Oktoberfest.

Tarikh: 9 Oktober 2014 (Khamis)
Masa: 9-11pm
Tempat: Cabaret, PJ LiveArts, 2A-3, Blok K Jaya One, Section 13 No 72 Jalan Universiti, 46200 Petaling Jaya, Selangor

Antara komik yang akan membuat persembahan nanti ialah:

1. Botak
2. Teruna Wangi
3. JD Raja Lawak
4. Hishamuddin Rais
5. Aiman Azri 
6. Prakash Daniel
7. Benjy
8. Harekeshwaran
 .
Seperti biasa, hos anda ialah Faisal Mustaffa

UNTUK PERHATIAN: Persembahan ini hanya untuk penonton di atas 18 tahun dan matang.

Tiket untuk masuk menonton persembahan ini ialah RM20.

Untuk tempahan tiket, anda boleh hubungi  017-2BUY-TIX (017-2289 849_ atau 03-7960 0439 atau terus ke TIX.

Anda juga boleh turut menyumbang kepada kami. Sila rujuk ke POZIBLE.

Jika anda ingin turut serta menjadi komik di persembahan kami seterusnya, sila hubungi  Rumah Anak Teater atau terus ke 012-229-0944.

---------

SIAPA NAK JATUHKAN HADI

Posted: 06 Oct 2014 06:00 AM PDT


FACE BOOK


Nik Mohamad Abduh kata ada komplot luar negara nak jatuhkan Haji Hadi.
Pada waktu yang sama nama Haji HAdi tidak masuk pun senarai 500 orang Islam Malaysia berpengaruh.
Malahan, Zainah Anwar lebih berpengaruh berbanding Haji Hadi Wang.

Maka, siapakah di luar negara itu yang mahu membazir duit mereka menjatuhkan Haji Hadi yang hampir tiada pengaruh.
Malahan, maklumat Tulang Besi dapat buku2 Haji Hadi sudah lama tidak laku.
Harakah sendiri terpaksa meletak gambar orang lain dari Haji Hadi. Kalau gambar depan Harakah adalah Haji Hadi, Harakah minggu itu tidak laku.

Sekali lagi, siapakah yang mahu membazir duit mereka mahu menjatuhkan Haji Hadi?
Hakikatnya selagi Haji Hadi Presiden PAS maka PAS akan terus menjadi lemah dan longlai.
Maka, siapakah yang mahu menjatuhkan Haji Hadi ini?
LikeLike ·  · 


KAH KAH KAH

ni mesti
syarikat mini cooper
yang nak jatuhkan
haji hadi
KAH KAH KAH-----------

SATU KOMPLOT DUNIA

Posted: 06 Oct 2014 01:20 AM PDT

KUALA LUMPUR: Seorang Ahli Jawatankuasa (AJK) PAS Pusat mendakwa wujud gerakan oleh musuh Islam pada peringkat antarabangsa untuk menjatuhkan Presiden PAS, Datuk Seri Hadi Awang dan Majlis Syura Ulama parti itu.
KAH KAH KAH

i rest my case
my lord
nothing to add my lord
kereta morris cooper
berapa harga my lord

KAH KAH KAH-----------

SATU LAGI KONSPIRASI

Posted: 05 Oct 2014 11:30 PM PDT

FACE BOOK

Bapak kena banyak beristifar dgn perangai anak2 bukannya memBARUAkan anak sendiri di khalayak ramai. Bapak kena menjaga akhlaknya baru anak2 akan hormati tapi kalau bapak lebih kurang ajar dari anak2 acaner tuh?

Teuku Zacharyah Iskandar
Admin FB : Anak Muda Bangkit Hancurkan UMNO


KAH KAH KAH

ini satu  lagi konspirasi
dari lebai bean 
anak jantan
kulup sudin------------

MELAYU KENA KELENTONG

Posted: 05 Oct 2014 10:38 PM PDT
KOMENTAR


dulu lihat
cara mesir
sekarang
lihat cara
hong kong

Ismail Sabri Yaakob
KUALA LUMPUR - Kementerian Pertanian dan Industri Asas Tani akan bekerjasama dengan Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) melalui


KAH KAH KAH

woit
berapa kali nak cakap
kenapa bebal sangat
kenapa banganga sangat
pantau harga barang apa tujuan
ini nak redakan kemarahan
orang ramai

orang ramai bukan mahu pantau
orang ramai mahu barang murah
tak faham faham ke?

pantau pantau ini
semua taktik nak sedapkan
nak redakan kemarahan rakyat
orang ramai  nak
turun ke jalan raya
nak ikut hong kong

CARA DIM SUM-----------

BODEEEK GILA

Posted: 05 Oct 2014 09:00 PM PDT

KAKI BODEK


Ahmad Maslan puji Najib sebagai satu-satunya PM turunkan harga minyak


Ketika rakyat Malaysia cuba menyesuaikan diri dengan kenaikan harga minyak dan bersedia dengan inflasi tinggi,  Ahmad Maslan dikenalpasti sebagai menteri paling kerap mempertahankan tindakan kerajaan memotong subsidi bahan api tersebut di laman sosial Twitter.

Dalam beberapa entrinya sejak 1 Oktober lalu, Ahmad yang menggunakan akaun @ahmadmaslan berkata,  Najib Razak merupakan ‎satu-satunya perdana menteri yang menurunkan harga minyak ketika harga di pasaran jatuh pada 2009.

Dakwaan itu yang dimuat naik dalam laman Twitter pada 3 Oktober ‎dan disertakan dengan paparan grafik untuk menjelaskan secara terperinci berapa banyak harga minyak meningkat naik pada 1990 hingga 2013.

- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/ahmad-maslan-puji-sebagai-najib-satu-satunya-pm-turunkan-harga-


KAH KAH KAH

woit
gila ini ada 9999 macam
tapi yang ini
dipanggil
bodeek gila
bukan gila booodek

sah anak felda ni
tak cukup minum sawit

KAH KAH KAH

----------

SATU LAGI UCAPAN

Posted: 05 Oct 2014 08:19 PM PDT

SATU

UCAPAN

KAH KAH KAH


ZAKAR NAIK

Posted: 05 Oct 2014 08:00 PM PDT


AUTA KELING

mana mana pun ada
KAH KAH KAH


ALHUSSEYN

0
sumber :-

ALHUSSEYN


Bot tempur CB204 gagal berfungsi di bawah keadaan cuaca buruk ...

Posted: 06 Oct 2014 01:15 PM PDT

Anak-anak kapal di atas kapal tentera laut hilang kapal meriam CB204 yang telah mengesahkan bahawa ia selamat, kata Ketua Tentera Laut Diraja Malaysia Laksamana Tan Sri Abdul Aziz Jaafar.

"KD Ganas terima panggilan distress drpd Bot jam 1500. Bot hadapi masalah enjin dan steering gear." (KD Ganas received a distress call from the boat at 1500 hours. The boat has engine and steering gear trouble.) 


 Petang ini, Aziz telah memberi sidang akhbar di Kota Kinabalu pada misi mencari dan menyelamat untuk kapal yang terakhir yang diketahui kedudukan adalah 20 batu nautika timur Pulau Mengalum, dekat Spratlys, di luar perairan Sabah. CB204 terputus hubungan pada  11:15am beberapa jam semalam,  selepas meninggalkan pangkalan tentera laut di Kota Kinabalu.

  Enam kapal-kapal dari tentera laut dan Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia (APMM), dan tiga pesawat telah mencari kawasan itu pagi ini.

  CB204 adalah bot tempur dan dapat berfungsi di bawah keadaan cuaca yang buruk terima kasih kepada ciri-ciri keselamatan dan kestabilan.

 Aziz memberitahu Bernama bahawa bot boleh terapung tegak lagi walaupun ia terbalik akibat ombak besar. Beliau berkata beliau menjangkakan anak-anak kapal selamat diberikan ciri-ciri kapal, jika tiada sebarang kebocoran di bawah keadaan cuaca yang melampau.

 CB204 telah belayar dengan satu lagi kapal tentera laut, KD Paus, pada pukul 5 pagi pada semalam. KD Paus adalah yang pertama untuk memberitahu asas bahawa kedua-dua kapal telah berpatah balik kerana cuaca buruk, tetapi sejam kemudian berkata ia telah kehilangan kedua-dua radio dan komunikasi visual dengan CB204. - 6 oktober 2014. Berita lengkap di sini


komen pengunjung

cktai6137: Mari pecahkan kawasan untuk penambahbaikan / membuang wang. Pecahan
1. Engine - kemahiran penyelenggaraan atau membeli bot cangih baru.
2. Sesat - kemahiran pelayaran atau membeli alat GPS mahal.
3. laut ganas - latihan atau biarkan dunia tahu bahawa TLDM merupakan unit cuaca baik.
4 Radar - jangan menyerang semasa cuaca buruk. 

Woody : Oh benar? Bot tempur laut dengan enjin dan masalah gear stereng boleh hilang? Pelaut lama akan memberitahu anda kapal dengan pendorongan berkembar (CB90 mempunyai jet pendorongan berkembar) boleh "mengemudi" tanpa gear stereng. sesebuah Kapal itu adalah dianggap "hilang" apabila ia keluar dari penglihatan, atau daripada suara atau komunikasi radio. Mungkin Ketua Tentera Laut tidak mendengar apa-apa perkara yang dikenali sebagai radar?

tomasina1 : Ini sebuah bot tempur tentera laut dan anak-anak kapal hilang dalam pelayaran dan tidak dapat mengemudi kembali kepada pengkalan? Saya menganggap leftenan itu, Sargent, dan lain-lain anak-anak kapal semuanya terlatih dalam akademi tentera laut pada pelayaran, bagaimana perkara seperti ini berlaku? Atau krew kakitangan tidak terlatih mengendalikan bot.  Hakikat bahawa anak-anak kapal hilang dalam pelayaran hanya bermakna bahawa anggota tentera laut Malaysia tidak cekap.  Jika anda berkata, ada kegagalan enjin, itu perkara yang berbeza tetapi bot laju hilang? Makan Gaji buta ka?

Lovemalaysia2 : Seluruh kejadian menunjukkan SOP dan pengawasan Tentera Laut yang kurang. Jika mereka mengambil masa yang lama untuk mencari salah satu bot mereka sendiri, apakah mereka mempunyai peluang untuk mencari lanun, penceroboh atau penyeludup?

Zakk49 : Semua anak-anak kapal mesti mendapat pening laut di laut yg bergelora. VHF C16 adalah saluran awam. Malangnya VHF adalah jarak dekat dan terhad kepada garis penglihatan. Tidakkah mereka mempunyai komunikasi radio yang lebih terjamin?

pputeh : Hanya duduk di sini membaca kehilangan sementara ini dan tidak dapat memikirkan apa yang akan datang untuk Malaysia? Pertama, adalah enjin jet dan kemudian ditemui di America selatan. Seterusnya muncul M370. Sekarang bot ini. Bernasib baik kerana ia ditemui dan kakitangan semua selamat. Kelihatan seperti kita adalah 'bahan jenaka di dunia'

randomalaysian : Mari kita rakyat Malaysia meluangkan sedikit masa untuk mengucapkan terima kasih kepada Tuhan bahawa kita telah dielakkan lagi potensi tragedi kapal hilang bersama orang-orang di atas kapal. Apa yang menyebabkan kejadian ini perlu disiasat dengan teliti dan bertujuan atas nama melindungi keselamatan negara kita. Tetapi untuk sekarang, marilah kita hanya menarik nafas lega. 

Apa? Rizalman masih belum di extradisi lagi?

Posted: 05 Oct 2014 08:20 PM PDT


Pegawai Malaysia lebih mendiamkan diri apabila ditanya bila diplomat Pegawai Waran 2 Muhammad Rizalman Ismail akan dikembalikan ke New Zealand untuk menghadapi dakwaan pecah rumah dan serangan seksual 

Dalam diam-diam rupa-rupanya, persoalan tersebut kini terjawab .... dengan sangat memalukan :
Rizalman masih belum diekstradisi ke New Zealand bagi menghadapi tuduhan selepas Malaysia menggunakan kekebalan diplomatik ke atasnya.
 "Mereka tidak boleh dilihat berdolak-dalik apabila terdapat kelewatan yang tidak wajar menghantar Rizalman ke New Zealand untuk menghadapi tuduhan," tambah sumber itu.
 Pelepasan dan pemulangan Rizalman ke Malaysia selepas menggunakan kekebalan diplomatik di New Zealand mencetuskan kemarahan kedua-dua negara.
 Bapa kepada empat anak itu dituduh mengekori Tania Billingsley, 22, dari perhentian bas ke rumahnya di Brooklyn, sebelum membuka pakaiannya sendiri. Wanita itu mendakwa dia melawan sehingga Rizalman melarikan diri selepas jirannya datang membantu. Demikian pendedahan di sini

Awal Julai lalu, lantaran terlalu kecewa dan marah dengan sikap lembab pemimpin-pemimpin negaranya mengambl tindakan, Tania Billingsley telah tampil mendedahkan dirinya sebagai wanita yang menjadi serangan sex oleh Muhammad Rizalman. Sila baca di sini

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT