Nuffnang

Pengikut

WARTAWAN RASMI LAMAN REFORMASI

0
sumber :-

WARTAWAN RASMI LAMAN REFORMASI


SEJARAH PERBINCANGAN PAS UMNO

Posted: 11 Aug 2014 03:11 PM PDTSiri 2 dari pendedahan Dialog Hasan Ali/Nasa bersama Blogger2 dari UMNO dan PAS bhg 1. Lagi rahsia parti didedahkan kepada blogger2 UMNO. Rakaman ini mendedahkan bibit2 permulaan perpecahan di kalangan kepimpinan PAS kerana belum apa2 dah nak buat perbincangan dalam gelap dengan UMNO.Uploaded on Nov 17, 2009
Siri 2 dari pendedahan Dialog Hasan Ali/Nasa bersama Blogger2 dari UMNO dan PAS bhg 1. Lagi rahsia parti didedahkan kepada blogger2 UMNO. Rakaman ini mendedahkan bibit2 permulaan perpecahan di kalangan kepimpinan PAS kerana belum apa2 dah nak buat perbincangan dalam gelap dengan UMNO.

TERKINI

Posted: 11 Aug 2014 06:20 AM PDT

Anwar kini di Terangganu untuk pujuk Haji Hadi

Dato Seri Anwar Ibrahim kini berada di Kuala Terengganu untuk berjumpa Dato Hj Hadi Awang. Anwar tiba menaiki Firefly dan disambut oleh YB Azam Ismail Adun Bandar  bersama beberapa ahli dan pemimpin PKR Negeri mengikut sumber yang dipercayai.

Mengikut sumber Anwar bergerak menaiki kenderaan proton Perve metalic WYK 319. Bersama Anwar SU PKR Saifuddin Nasution.

Pihak kami mendapat maklumat tiada sebarang pertemuan setakat ini.

Sumber PAS yang rapat dengan Rusila, Marang dihubungi tidak mengetahui tentang pertemuan ini
-tranungkite

INILAH MASA PAS NAK JADI HERO...ATAU SILAP CONGAK...

Posted: 11 Aug 2014 05:43 AM PDT

Betul lah tindakan Anwar pecat Khalid . Kalau Umno sokong Khalid bermakna ada udang disebalik mee.Sebab itu Umno sokong Khalid. Kalau Umno pakat dengan Pas , Umno umum dulu , Silap Umno umum dulu, Masa inilah PAS nak tunjuk hero. PAS tak boleh buat apa. Semua kena kelentong.
Umno meeting 1 jam saja. Mustahil meeting 1 jam kalau agenda dah dirancang rapi.

Kalau Pas tak tarik break...pas eksiden parah...kalau Pas ikut PKR dan DAP ...PAS jadi hero. Inilah masa Pas nak jadi hero semula . Kalau Pas nak terjun lobang tong taik sebagaimana penyokong kata kepada Anwar...sila kan.......yang tak cerdik dok salah Anwar gila kuasa.Siapa yang gila kuasa kalau Umno dan PAS bersatu???...Kalau Pas teruskan...pas pasti berpecah. Ini real politic.

PKR dan DAP hari ini berkata, penjelasan Tan Sri Khalid Ibrahim kepada sultan Selangor bahawa beliau masih mendapat sokongan majoriti daripada Dewan Undangan Negeri (DUN) sebagai meragukan.

Mereka justeru menuntut Khalid membuktikan sokongan yang didakwanya itu dengan memanggil sedang dewan bagi membuktikan untuk usul undi percaya bagi membuktikannya mendapat sokongan PAS dan Umno.

Dalam kenyataan bersama Setiausaha PKR Datuk Saifuddin Nasution dan Pengerusi DAP Selangor Tony Pua, mereka berkata Khalid kini telah hilang kepercayaan 28 ADUN apabila kedua-dua parti itu secara terbuka tidak menyokong ADUN Pelabuhan Klang itu.

Malah, kata mereka, PAS pula hanya akan membuat keputusan selepas bermesyuarat pada 17 Ogos depan dan Khalid kini hanya boleh mempunyai sokongan majoriti daripada 12 ADUN Umno.

"Tan Sri Khalid Ibrahim (perlu) membuktikan kepada rakyat jelata sokongan majoriti yang diperolehi oleh beliau itu seperti mana yang beliau dakwa.

"Ini termasuklah memanggil sidang Dewan Undangan Negeri untuk melakukan undi kepercayaan atau cara-cara lain yang boleh membuktikan bahawa beliau mempunyai sokongan dari ADUN PAS dan Umno," kata kenyataan itu.

Saifuddin dan Tony juga berkata sekiranya 12 ADUN Umno tidak menyokong Khalid, maka menteri besar itu telah memberi maklumat palsu kepada Sultan Selangor.

Justeru, mereka menegaskan akan terus menggunakan segala kaedah mengikut undang-undang tubuh negeri dan enakmen yang berkenaan untuk mengembalikan tampuk pemerintahan kerajaan Selangor kepada Pakatan yang dipilih rakyat.

Tukar Tiub

0
sumber :-

Tukar Tiub


SELAMAT JALAN

Posted: 11 Aug 2014 07:08 PM PDT


SELAMAT

 JALAN

kau telah
memberikan ketawa
kepada dunia
kau telah membawa
lawak
ketika dunia bersedih
kau lah mork & mindy
salut 
au revoir

KAH KAH KAH
Actor Robin Williams found dead

Oscar-winning actor and comedian Robin Williams
 has been found dead at his home in California , police said Monday.
---------

WAN AZIZAH MB SELANGOR BARU

Posted: 11 Aug 2014 06:00 PM PDTKENYATAAN MEDIA
11 OGOS 2014


Pakatan Rakyat Perlu Namakan Menteri Besar Selangor Yang Baharu 
Untuk Tangani Krisis Perlembagaan

BERSIH 2.0 hari ini berpendirian bahawa Pakatan Rakyat perlu dengan kadar segera menamakan Menteri Besar yang baharu dari kalangan mereka untuk menangani dan menamatkan krisis perlembagaan yang sedang melanda Selangor. 

BERSIH 2.0 terkejut dan kecewa dengan kenyataan yang dikeluarkan oleh Tan Sri Khalid Ibrahim berkaitan dengan kedudukan beliau di Selangor. Kami ingin mengingatkan bahawa kemelut yang timbul hasil perdebatan berkaitan dengan kedudukan Tan Sri Khalid Ibrahim sendiri telah pun menyebabkan timbulnya krisis perlembagaan di Selangor hari ini. Maka yang demikian, untuk menyelesaikan kemelut dan memecahkan kebuntuan ini, Pakatan Rakyat melalui sidang kaukus ADUN Pakatan Rakyat perlu segera menamakan Menteri Besar yang baharu.  

Berikut adalah pendirian penuh BERSIH 2.0:

1. Badan Eksekutif dalam sistem berparlimen seperti yang diamalkan di negara ini perlu berfungsi sebagai sebuah pasukan yang seia dan sekata. Tidak wajar sebuah kerajaan atau badan eksekutif dianggotai oleh ahli yang bercanggahan dari segi kedudukan politik. Pengekalan Tan Sri Khalid Ibrahim sebagai Menteri Besar hanya menyebabkan berlaku krisis perlembagaan disamping menafikan hak rakyat Selangor untuk mempunyai sebuah kerajaan yang sah dan berfungsi sepenuhnya.

2. Seorang Menteri Besar perlu ditentukan oleh parti politik atau gabungan yang mendapat majoriti di dalam pilihan raya, bukan sebaliknya. Maka dengan itu, Pakatan Rakyat di Selangor bertanggungjawab memanggil sidang kaukus yang perlu dihadiri oleh kesemua 43 orang Ahli Dewan Undangan Negeri dari Pakatan Rakyat, yang telah pun membentuk majoriti 2/3 DUN bagi melantik ketua ADUN yang baru dan seterusnya mengisi jawatan Menteri Besar. Pakatan Rakyat kemudiannya boleh mengemukakan nama calon Menteri Besar yang baharu secara rasmi untuk perkenan Sultan.

3. Dengan nama calon yang dikemukakan melalui lantikan kaukus ADUN Pakatan Rakyat tersebut, Duli Yang Maha Mulia Sultan kini jelas boleh menentukan ADUN yang benar-benar secara sah mendapat sokongan majoriti dalam kalangan mereka, seterusnya layak dan perlu diperkenankan menjadi Menteri Besar seperti yang digariskan di dalam Artikel 53(2) Perlembagaan Negeri.

4. Kami memohon Duli Yang Maha Mulia Sultan untuk memberi ruang kepada proses ini mengambil tempat di Dewan Undangan Negeri. Adalah penting bagi DYMM Sultan dari kalangan Raja Berperlembagaan untuk tidak diheret ke dalam pergelutan politik partisan yang hanya akan mencemarkan imej dan nama baik DYMM.

5. Setiap pihak dan parti yang terlibat perlu mengambil langkah segera dalam menangani krisis ini secara bijak dan mengikut Perlembagaan. Kepentingan rakyat Selangor, kelangsungan Raja-raja Berperlembagaan, dan keutuhan kerajaan Negeri perlu diutamakan berbanding mana-mana kepentingan peribadi, mahupun kepentingan parti, individu atau badan institusi.

Ditandatangani oleh
Jawatan Kuasa Pemandu BERSIH 2.0, yang terdiri daripada:
Masjaliza Hamzah (Bendahari), Farhana Halim, Thomas Fann (Naib Pengerusi Semenanjung Selatan), Jannie Lasimbang (Naib Pengerusi Sabah), Simon Lee Ying Wai (Naib Pengerusi Semenanjung Tengah) and Dato' Dr Toh Kin Woon (Naib Pengerusi Semenanjung Utara).


------------

MARI BELAJAR DARI SEJARAH

Posted: 11 Aug 2014 07:28 AM PDT


 
LIHAT DAN TONTON
babak babak sejarah
agar kita semua
dapar belajar
dari babak
sejarah
ini


TOLONG JANGAN TIPU ORANG KAMP:ONG

Posted: 11 Aug 2014 06:30 AM PDT
BN akan sokong Khalid kekal MB Selangor, kata Muhyiddin

Muhyiddin Yassin hari ini menjelaskan Barisan Nasional (BN) akan memberikan sokongan penuh kepada  Abdul Khalid Ibrahim sebagai menteri besar Selangor tanpa syarat bagi menjayakan perjanjian air yang sudah ditandatangani -KAH KAH KA
woit
tanpa syarat
kah kah kah

lee kuan yew
dapat tanah ktm
di singapura pun
memang tidak 
ada syarat 
tapi ada gambar altantuya


khalid terus 
jadi mb
mustahil tak bersyarat

syarat amat jelas
lulus langat dua
lulus kidex
beri tanah pada
adik vincent tan

baru khalid diumum
selesai hutang
tidak bangkrap

KAH KAH KAH


--------

NASI PANGGUNG KELMARIN

Posted: 10 Aug 2014 11:30 PM PDT
NASI PANGGUNG 
PETANG KELMARIN

Semalam, datang petang hujan berhenti,
Seolah memberi laluan kepada anak semua bangsa
Berkongsi rasa, merapat jiwa,
bersetiakawan dengan warga miskin kota 

Displaying 1407685581658.jpg

Menu & para penyumbang hari ini:-
Tim Dapur Jalanan - Bihun Sup Ayammm
Tim Syed Syahir - Roti Canai // Air Mineral
Tim UM kolej ke 7 - Pek Roti // Air Mineral
Qish awek cun - Cekodok Pisang
Kak Ogy Sekeluarga - Bubur Kacang
Fuzzy Ampang - Pakaian

Displaying IMAG0880.jpg

TERIMA KASEH
Mereka yg sama kerja bakti; buat sibuk & buat ramai di Jln Panggong:-
Aisyah Amira, Husna, Fahmi, Husin, Paramjit, Yan & Acino mat Brickfield
Hazman, Syu, Nad, Ajim, Quratul & cikgu2 Kelas Tuisyen percuma
Nicholas & seluruh tim UM kolej ke-7, Najwa & kawan2 dari Kolej Tunku Jaafar
Muzz, Fauzi, Ayah Halim, Kak Ogy sekeluarga
Eddy Gordo, Brader2 cool Geng Kotak, Awek-awek cun 
& semua kawan2 yg sama hadir bantu, menghidang, basuh pinggan, memeriahkan petang ahad di Jln Panggung

Terima Kasih daun keladi,
semoga kita berjumpa lagi,
minggu depan masih disini,
dengan warga miskin kota bersolidariti!

KAKI BUAT SIBUK
Displaying IMG-20140810-WA0017.jpg

TERIMA KASIH

Displaying 10608868_10201719172494704_1082871449_n.jpg

+ Dapur Raya, Hari Raya Rakyat sedang dirancang. Akan diumum dalam masa terdekat. Meraikan hari raya bersama warga miskin kota. Tungguuu!

+ Untuk maklumat info, sila cari dan tekan like Facebook page DapurJalanan KualaLumpur dan follow twitter: dapurjalananKL & insta - dapurjalananKL
+ Untuk yang mahu menyumbang boleh masuk ke akaun dapur jalanan

8001-7278-49 spkl collective

+ Untuk yang ingin sama-sama potong bawang atau sumbang makanan atau apa-apa nak disumbang boleh tekan number dibawah

 Pakwan = 019-2671285  
Hadikhalid = 012-6648873

Dapur Jalanan Kuala Lumpur
 *Makanan Adalah Hak Anak Semua Bangsa*
------------

DAH GANTI DARAH ATAU BELUM?

Posted: 10 Aug 2014 10:06 PM PDT


NOTA
nak tanya
dah tukar darah
atau belum
tukar dulu
baru shafie...opps...
baru afdal
bercakap hal islam 


Adun PAS lebih layak jadi MB Selangor, kata Ridhuan Tee

11 Aug — Pakatan Rakyat (PR) perlu memberi laluan kepada Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) PAS bagi menggantikan Abdul Khalid Ibrahim sebagai menteri besar Selangor kerana calon parti Islam itu lebih berkredibiliti, kata  Ridhuan Tee Abdullah. Pensyarah…

KAH KAH KAH

kalau makan coklat cadbury kena tukar darah
bagimana pernah makan
bak ku teh

KAH KAH KAH
HABIS SEMUA LARI

Posted: 10 Aug 2014 09:48 PM PDT


MB K'tan nafi pelawa Khalid sertai PAS

Menteri Besar Kelantan menafikan laporan berita yang beliau mempelawa pemimpin PKR yang dipecat,  Abdul Khalid Ibrahim untuk menyertai PAS.
 
Satu kenyataan oleh setiausaha akhbar menteri besar lewat malam tadi berkata laporan yang menyebut PAS membuka pintu kepada Khalid adalah tidak benar sama sekali.

Ia juga menafikan sama sekali petikan dalam laporan tersebut yang menyebut beliau sebagai berkata, "terpulanglah kepada beliau jika ingin menyertai PAS selepas ini kerana telah dipecat PKR".KAH KAH KAH

kah kah kah
tergolek dog ketawa

bila bangkai mula berulat
anjing dan lalat
cabut lari
kah kah kah

I REST MY CASE
MY LORD KAH KAH KAH
----------

ILMU CARA SELESAI HUTANG

Posted: 10 Aug 2014 09:08 PM PDTMARI BELAJAR 
CARA SELESAI HUTANG
ILMU UNTUK UTANG PTPTN
Semua peminjam PTPTN boleh langsaikan hutang mereka jika jika beramai-ramai keluar tunjuk perasaan menghentam AI/PKR/DAP dan bodek habis-habisan Najib/Rosmah/UMNO/PAS/BN/ Mufti/Imam al sunah al rasuah dan putuskan segala masalah besar yang melanda kroni-kroni tua UMNO kini adalah kerana Anuar Ibrahim yang penderhaka, anti Melayu, anti Islam dan pelbagai anti lagi.

Khalid Ibrahim entah macam mana terjebak/terjerat dengan hutang lalu menjadi serabut untuk menggekalkan stabilitinya lalu main cerita serabut dan tak masuk akal dan rela diekploitasikan oleh UMNO untuk menghuru-harakan keadaan politik PR di Selangor tanpa disedari yang kroni-kroni tua UMNO dapat lebih dari RM70 juta melalui projek KIDEK, Langat2 dan lain-lain lagi.

Caranya member gaji lumayan pada exco Selangor dan sebulan bonus duit raya tak mampu nak senyapkan gerakan yang mempecatnya.KI namapak bijak sebenarnya tak pakai OTAK on SATU SOALAN HAKIKI
Anonymous
on 8/11/14

KHALID DFAN DEEPAK SAMA
Sudah jelas lagi bersuloh, hutang Khalid diselesaikan olih Umno seperti hutang Deepak dan hutang Tanjuddin Ramli. Khalid diikat dan ditarik olih Umno. Tu fasal tak mahu lepas jawatan. Yang herannya, ulamak Pas and Majlis Syuranya sokong Khalid yang diikat dan ditarik hidungnya olih Umno. on SATU SOALAN HAKIKI
Anonymous
on 8/11/14-----------

KES REMBAT TANAH

Posted: 10 Aug 2014 08:48 PM PDT


KOMENTAR

hukum hukum hukum
undang undang
penjara rotan dan gantung
semua tak boleh
semua dilarang

kerana apa?

dikatakan kerana rakyat
dikatakan  untuk
kesejahteraan rakyat
dikatakan untuk agama
dikatakan untuk bangsa


tapi sebenarnya
semua undang undang
semua hukum ini 
dilahirkan dengan tujuan:

memastikan kuasa politik
memastikan kuasa ekonomi
terus berada dalam tangan
united malays national organisation

hujah untuk rakyat
hujah untuk orang ramai
hujah untuk agama
hujah untuk bangsa
hanya gula sira
untuk menyedapkan cerita
Sedia pinda Akta Hasutan

Bera: Kerajaan bersedia meminda Akta Hasutan dan undang-undang lain bagi membolehkan tindakan tegas diambil terhadap individu yang menggunakan media sosial untuk menghina agama atau menyebarkan kenyataan berunsur hasutan, kata  Muhyiddin Yassin. »


KAH KAH KAH

bagaimana 
kes bunuh altantuya?
bagimana kes 
rasuah scorpene?
bagaimana kes tanah 
stamford holding?

kenapa buat deeeek?

KAH KAH KAH


----------

JANGAN LUPA

Posted: 10 Aug 2014 08:00 PM PDT
KHALID AJEN 
GEROMBOLAN


'SAYA KENA SABOTAJ'

Shah Alam: Menteri Besar Selangor,  Abdul Khalid Ibrahim menyifatkan pemecatannya sebagai ahli PKR adalah tindakan sabotaj daripada pihak tertinggi parti itu. »
KUALA LUMPUR 9 Ogos - Pemecatan  Abdul Khalid Ibrahim sebagai ahli Parti Keadilan Rakyat (PKR) tidak akan menggugat kedudukan beliau sebagai Menteri Besar Selangor kerana pemecatan tersebut hanya...

Krisis Selangor akibat kerakusan kuasa
BENTONG 10 Ogos - Timbalan Perdana Menteri,  Muhyiddin Yassin menyifatkan situasi politik di Selangor ketika ini sebagai luar biasa yang berlaku disebabkan kerakusan kuasa pihak-pihak terlibat. ...


KAH KAH KAH
ingat
macam mana
baca akhbar
milik gerombolan

kalau akhbar 
gerombolan sokong
ertinya itu orang jahat
kalau akhbar
gerombolan tibai
ertinya itu orang baik

KAH KAH KAH
---------

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT