Nuffnang

Pengikut

RAKYAT MARHAEN

1
sumber :-

RAKYAT MARHAEN


MP Segambut buat laporan polis desak identiti suspek keempat kes Dhamendran didedah

Posted: 11 Jun 2013 09:12 PM PDT

KUALA LUMPUR, 12 Jun – Satu laporan polis hari ini dibuat oleh Ahli Parlimen (MP) DAP Lim Lip Eng bagi menggesa pihak polis mendedahkan identiti suspek anggota polis yang terlibat dalam kes pembunuhan N. Dhamendran.
Lim mendesak pihak polis supaya memaparkan wajah dan nama suspek tersebut yang disyaki berpangkat inspektor di dalam semua akhbar dan media massa lain, selain meletak gambar suspek di semua balai polis seluruh negara.
"Seorang lagi suspek dalam kes Dharmendran masih bebas dan tidak dapat dicari," kata Lim dalam satu sidang media selepas membuat laporan polis di balai polis Jinjang Utara di sini.
"Saya buat laporan polis hari ini supaya menggesa pihak berkuasa memaparkan gambar dan nama suspek dalam semua akhbar, selain mempamerkannya di semua balai polis seluruh negara."
Menurut Lim lagi, gesaan tersebut  bukan sesuatu perkara yang sukar untuk dilakukan memandangkan pihak polis sentiasa melakukannya dalam memburu penjenayah lain, serta menyifatkan kegagalan bertindak sedemikian bukti pihak polis tidak telus dan adil dalam menjalankan tugas.
"Kalau gagal berbuat demikian, bermakna polis tidak telus dan adil dalam penyiasatan," tambahnya lagi.

Himpunan 22 Jun kemuncak penolakan penipuan PRU – Anwar

Posted: 11 Jun 2013 08:19 PM PDT

anwar_kangarKANGAR 12 JUN: Rakyat terus bangun untuk melawan penipuan dalam Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU 13) lalu terutama selepas bertahun-tahun menuntut sistem pilihan raya yang bersih dan adil, kata Ketua Umum KEADILAN, Datuk Seri Anwar Ibrahim.
Menurut beliau, dengan adanya Gabungan Pilihanraya Bersih dan Adil (Bersih) yang membuat lapan tuntutan termasuk dakwat kekal, namun penipuan terus berlaku.
Berucap pada Himpunan Black 505 peringkat Perlis, Anwar berkata, pada PRU 13, semua rakyat yang turun mengundi telah ditipu oleh Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR).
"Yang kita marah betul adalah kerana sejak beberapa tahun ini terutamanya sejak 2008 dengan adanya Bersih, seluruh kempen kita tertumpu kepada sistem pilihan raya yang bersih. Setelah kempen-kempen yang kita buat, mereka masih tipu," katanya depan kira-kira 7,000 rakyat di Dataran Kompleks Perniagaan di Kampung Bakau, dekat sini malam semalam.
"Saudara tahu betapa susahnya kita nak dapat dakwat kekal? Dengan lapan tuntutan Bersih, berapa kali kita berhimpun dengan ratusan ribu yang turun ke Kuala Lumpur, kemudian jawatankuasa Parlimen berbahas selama beberapa bulan, bertengkar dalam Parlimen dan akhirnya Najib kata setuju dan SPR pun kata setuju dengan dakwat kekal. Tapi kekal atau tidak?
"Dia tipu siapa? Dia tipu rakyat. Bolehkah kita begitu bodoh untuk ditipu, di mana maruah kita? Kalau tak selesai pilihan raya ini, penipuan ini tak diperbetulkan dan SPR tidak letak jawatan, percayalah bahawa tidak akan ada pilihan raya yang bersih selepas ini," katanya lagi dipetik Harakah Daily.
Read More / Baca Lagi >>

Rakyat diseru bangkit lawan penipuan PRU di KL 22 Jun

Posted: 11 Jun 2013 08:18 PM PDT

SONY DSCSUNGAI PETANI 12 JUN: Naib Presiden KEADILAN, Tian Chua menyeru rakyat yang mahukan pembaharuan turun beramai-ramai ke Himpunan Black 505 di Padang Merbok, Kuala Lumpur, 22 Jun ini bagi membantah  penipuan pilihan raya dan menuntut anggota Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) meletak jawatan.
Beliau berkata, Pakatan Rakyat tidak berpeluang memenangi pilihan raya sekiranya masih tiada perubahan dalam sistem pengendalian pilihan raya yang dikendalikan SPR.
"Kita seru rakyat turun beramai-ramai. Kita juga menggesa pilihan raya diadakan semula di semua kawasan Parlimen dan DUN yang kita kenalpasti dan ada bukti berlaku penipuan," katanya  depan 5,000 rakyat di Padang Awam, Bandar Puteri Jaya, Sungai Petani, dalam Himpunan Black 505 peringkat Kedah malam tadi.
Ahli Parlimen Batu itu berkata, Datuk Seri Najib Razak patut sedar beliau bukan Perdana Menteri sebenar bagi majoriti rakyat negara ini berdasarkan kepada keputusan Pilihan Raya Umum 5 Mei lalu.
Read More / Baca Lagi >>

Persempadanan semula: Adilkah SPR ?

Posted: 11 Jun 2013 08:16 PM PDT

Oleh Mohammad Agus Yusoff
Tahun ini SPR akan mempersempadankan semula kawasan pilihan raya yang tertangguh sejak tahun 2012. Tujuan persempadanan semula ini adalah untuk menambahkan bilangan kerusi parlimen dari 222 kepada satu angka baru. Namun, pertambahan kerusi ini sukar dilakukan kerana ia melibatkan pindaan kepada Perkara 46 Perlembagaan yang memerlukan sokongan majoriti dua pertiga ahli Dewan.


Tetapi jika sekadar hendak mempersempadankan semula kawasan pilihan raya tanpa pertambahan kerusi, maka cukup sekadar sokongan majoriti mudah sahaja (Seksyen 9 Jadual 13). Persoalannya, apakah SPR hanya akan mempersempadankan semula kawasan pilihan raya tanpa pertambahan kerusi baru atau akan membuat penambahan kerusi dari 222 kepada satu angka baru?

Jika SPR mahu mempersempadankan semula kawasan pilihan raya seperti tuntutan Perkara 113(2) Perlembagaan, sama ada dengan atau tanpa pertambahan kerusi, maka SPR perlu memberi perhatian kepada aspek berikut.

i. Sebelum pindaan tahun 1973, beza pengundi bagi setiap kawasan parlimen yang dibenarkan adalah 5% bagi kawasan bandar dan 15% antara kawasan bandar dan luar bandar. Selepas itu, perbezaan pengundi yang dibenarkan bagi setiap kawasan pilihan raya ialah sebanyak 33%. Pada hari ini, peruntukan tentang varian perbezaan yang dibenarkan ini sudah tidak ada lagi. Oleh sebab itulah, pada hari ini perbezaan antara kawasan Putrajaya 15,000 (terkecil) dan Kapar 150,000 (terbesar) ialah sehingga 900%. Ini menunjukkan satu pengundi di Putrajaya adalah bersamaan dengan 10 pengundi di Kapar. Perlukah SPR mengekalkan jurang perbezaan sebanyak ini?
Read More / Baca Lagi >>

Kalau hendak berubah, ia mesti perubahan secara ‘total’

Posted: 11 Jun 2013 08:15 PM PDT

Aspan Alias

12 JUN — Saya tidak dapat mengelak dari memerhati dan memberikan fokus kepada perkara yang saya mudah tertarik. Saya tertarik dengan isu transformasi yang pimpinan Umno sebut siang dan malam tanpa henti seolah-olah ia kedengaran begitu biasa seperti saya mendengar azan dari masjid yang berdekatan dengan rumah saya.
Setiap malam dan pagi istilah transformasi dan perubahan kita dengar dan ini jugalah isu yang sama kita dengari sejak dua tiga puluh tahun dahulu. Tetapi penekanan tentang transformasi ini lebih hebat sekali semasa Umno sedang duduk diatas hujung tanduk sekarang ini. Janji-janji transformasi itu tidak juga membawa apa-apa perbezaannya. Kenapa begitu? Tentu ramai yang boleh memberikan jawapannya mengikut penilaian dan perincian masing-masing.
Bagi saya tidak ada sesuatu yang kita tidak boleh ubah. Pertamanya kita mesti tahu apa yang perlu diubah dan yang keduanya untuk membaik-pulih itu mesti dilakukan oleh manusia pemimpin yang boleh melakukannya. Sebelum itu kerosakan yang hendak diperbaiki itu mestilah kerosakan yang masih boleh diubah. Jika kerosakan itu sudah terlalu teruk maka mungkin kah pembaik-pulihan itu akan dapat dilakukan?
Ramai tertunggu-tunggu janji-janji pucuk pimpinan Umno untuk memperbaiki kelemahan dan kesalahan yang lampau. Jika mereka (pemimpin) melakukan introspeksi yang serius mereka akan tahu sejauh mana kerosakan yang dialami dan setakat mana usaha untuk memulihkan keadaan itu boleh dilakukan. Tetapi bagi saya, kerosakan kepada Umno itu tidak boleh diperbaiki lagi tanpa "political will" yang kuat.
Sebabnya mudah. Jika kita ibaratkan sebagai sebuah kereta, Umno itu sudah tidak boleh diperbaiki hanya oleh mekanik biasa sahaja kerana kerosakannya melibatkan keseluruhan struktur kereta itu. Setakat mekanik tidak mencukupi untuk memperbaiki kereta yang usang itu.
Read More / Baca Lagi >>

‘Chinese tsunami’ and other Chinese stuff

Posted: 11 Jun 2013 08:14 PM PDT

Targeting the Chinese as some sort of rebellious voters is not the way forward for Najib's 'national reconciliation' plan and his claim of wanting to be a leader for all Malaysians

Selena Tay

Prime Minister Najib Tun Razak has been undiplomatic in his post-13th General Election remarks when he uttered the phrase 'Chinese tsunami'. Since then, BN leaders have jumped on the bandwagon condemning the Chinese who have been singled out as opposition voters.
Evidence has been furnished that it is an urban tsunami and not a Chinese one and therefore the Prime Minister should make amends for his thoughtless remark. However, even if many Chinese voted for the opposition, there is nothing wrong in that. Are the opposition candidates not Malaysians?
In the general election of a democratic country, is one not allowed to vote for a candidate/party of one's choice? If everyone is compelled to vote only for BN, then it is not democracy and Najib need not boast that Malaysia is a 'model democracy'.
Besides the voting, the crowds at the Black 505 rallies have also been singled out for attack with some irresponsible BN leaders commenting that many in the crowd are Chinese. It is stupid to point to a portion of the crowd where there is a large group of Chinese friends at the rally and leaping to the conclusion that many in the crowd are Chinese. Have these irresponsible leaders attended the rallies? If they have, they should note that there are many participants of other races too.
Irresponsible media people have reported that the Bersih 3.0 Rally held on April 28 last year had many Chinese participants while the KL112 Rally held on Jan 12 this year had less Chinese participants. This obsession with the number of Chinese participants is certainly bordering on the neurotic.
Read More / Baca Lagi >>

Mahathir pelopor hina Agong - Tamrin

Posted: 11 Jun 2013 06:52 PM PDT


KUALA LUMPUR: Bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad merupakan individu pelopor yang mengaibkan institusi beraja di negara ini, tegas Tamrin Tun Ghafar (gambar).

Anak bekas Timbalan Perdana Menteri, Tun Ghafar Baba itu mempersoalkan mengapa Mahathir yang suatu masa dahulu melakukan tindakan berupa penghinaan ke atas sultan tidak pula dikatakan menderhaka.

Beliau membangkitkan kisah Mahathir "membelasah" institusi beraja ekoran muncul semula isu Kerajaan Umno-BN yang galak mengaitkan kenyataan beberapa orang awam di laman sosial sebagai kononnya menderhaka kepada sultan atau Yang di-Pertuan Agong.

Dakwat kekal: Rakyat ditipu hidup-hidup

Posted: 11 Jun 2013 06:51 PM PDT


KANGAR: Rakyat terus bangun untuk melawan penipuan di dalam pilihan raya umum ke 13 (PRU13)  yang lalu terutamanya selepas bertahun-tahun menuntut sistem pilihan raya yang bersih kata Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Menurut beliau, dengan adanya Gabungan Pilihanraya Bersih dan Adil (Bersih) yang membuat lapan tuntutan termasuk dakwat kekal tetapi penipuan terus berlaku.

Berucap pada program Himpuan Black 505 peringkat negeri Perlis malam semalam, beliau berkata pada PRU13 yang lalu, semua rakyat yang turun mengundi telah ditipu oleh Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR).

"Yang kita marah betul kali ini bukan apa, sejak beberapa tahun ini terutamanya sejak sejak tahun 2008 dengan adanya Bersih, seluruh kempen kita adalah tertumpu kepada sistem pilihan raya yang bersih. Setelah kempen-kempen yang kita buat, mereka masih tipu.

"Saudara tahu betapa susahnya kita nak dapat dakwat kekal? Dengan lapan tuntutan Bersih, berapa kali kita berhimpun dengan ratusan ribu yang turun ke Kuala Lumpur, kemudian jawatankuasa parlimen berbahas selama beberapa bulan, bertengkar dalam parlimen dan akhirnya Najib kata setuju dan SPR pun kata setuju dengan dakwat kekal. Tapi kekal atau tidak?

"Dia tipu siapa? Dia tipu rakyat. Bolehkan kita begitu bodoh untuk ditipu, di mana maruah kita? Kalau tak selesai pilihan raya ini, penipuan ini tak diperbetulkan dan SPR tidak letak jawatan, percayalah bahawa tidak akan ada pilihan raya yang bersih selepas ini.
Read More / Baca Lagi >>

PAS kekalkan tuntutan pemimpin SPR berundur

Posted: 11 Jun 2013 06:50 PM PDT(Mohamad Sabu berucap di himpunan Black 505 Kangar)

KANGAR: Sekiranya tatacara pengurusan pihan raya di negara ini tidak diperbetulkan, parti yang mendapat undi minoriti akan terus memerintah dan parti yang memperolehi majoriti akan terus tertindas kata Timbalan Presiden PAS, Mohamad Sabu.

Berucap dalam himpunan Black 505 peringkat negeri Perlis malam semalam, bersama-sama dengan sokongan padu suara rakyat beliau sekali lagi mempertegaskan bahawa kedua-dua penjawat tertinggi di dalam Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) perlu meletakkan jawatan.

"Melihat kepada segala bentuk penipuan yang berlaku dalam pilihan raya umum yang lalu, SPR bukan lagi bebas dan sudah menjadi kuda tugggangan, kita mahu Pengerusi SPR dan Timbalannya meletakkan jawatan," ujarnya di hadapan kira-kira 7000 orang yang hadir membanjiri dataran kompleks perniagaan di Kampung Bakau dekat sini.

Menurutnya lagi, rakyat sudah sedar dengan segala penipuan yang dibuat dan mereka bangkit tanpa perlu diseru atau dihasut.

"Lihat saja himpunan di Kelana Jaya pada 8 Mei lalu, siapa yang hasut rakyat? 5 Mei hari mengundi, 6 Mei semua orang letih, 7 Mei barulah kita mula bercakap dan melalui SMS dan sebagainya, pada 8 Mei 200 ribu orang hadir. Ertinya rakyat dengan sendirinya sedar belaku penipuan dalam pilihan raya.
Read More / Baca Lagi >>

KANTOI: PEMBINAAN JAMBATAN KEDUA PULAU PINANG YANG RUNTUH DIBAWAH KAWAL SELIA KERAJAAN NEGERI PR PULAU PINANG?

Posted: 11 Jun 2013 06:48 PM PDT

KESEMUA LIMA PEMBANTU POLITIK NAJIB YANG TUMPAS PADA PRU 13 YANG LALU DIGUGURKAN!

Posted: 11 Jun 2013 06:47 PM PDT

BARU LU TAU....HABIS MADU..LU KENA TENDANG BEB...!!!

KANTOI: VOLKSWAGEN MALAYSIA MENGESAHKAN HARGA VOLKSWAGEN GOLF SEJAK DULU LAGI BERHARGA RM157,888.00 TIDAK PERNAH DIJUAL DENGAN HARGA RM169,888.00!

Posted: 11 Jun 2013 06:44 PM PDT

Pergh!!!! Akhirnya kebenaran terbongkar jua...Jelas sekali laporan muka depan akhbar lidah biawak rasmi UMNO Utusan didapati menipu dalam pemberitaan kononnya harga kereta Volkswagen Golf telah turun sebanyak 7.1% dari RM169,888.00 ke harga RM157,888.00 sebagai memenuhi janji Aku Janji BN yang mau menurunkan harga kereta secara beransur-ansur sehingga tahun 2017.

Yang buat kenyataan rasmi ini ialah Volkswagen Malaysia pengedar rasmi kereta-kereta volkswagen dinegara ini.

Pelik bin hairan.. Mengapa sampai ketahap begitu sekali Utusan sanggup menipu rakyat.. rakyat yang ditipunya bukan saja yang tidak menyokong UMNO/BN pada PRU 13 yang lalu tetapi juga para pendokong dan penyokong tegar UMNO jua.

Nah!!!!  Sekarang mana nak letak muka!!!!!..Oppss.. terlupalah pula.. Utusan mana tahu malu dan ada kulit muka.

Tertekan: PM akan singkirkan lima pembantu yang kalah PRU13

Posted: 11 Jun 2013 06:42 PM PDT


KUALA LUMPUR, 12 Jun – Kesemua pembantu politik kepada Datuk Seri Najib Razak akan digugurkan daripada jawatan masing-masing kerana dikatakan meletakkan kepentingan diri melebihi perdana menteri dalam langkah dilihat untuk menyingkirkan tunggul-tunggul tidak berguna dari pejabat beliau menjelang pemilihan Umno tahun ini, kata sumber-sumber dari Barisan Nasional (BN) kepada The Malaysian Insider.
Dipilih untuk bertanding dalam pilihan raya 5 Mei, Datuk Latt Shariman Abdullah, Datuk Shahlan Ismail, Datuk Mohd Shafei Abdullah, Datuk Mohamad Fatmi Che Salleh dan Datuk Mohamed Suffian Awang telah diserang oleh penulis-penulis blog Umno dan pengkritik pro-kerajaan kerana kekalahan memalukan mereka dalam pilihan raya umum ke 13.
Kelima-lima dilihat oleh ahli strategi "bilik perang" Najib mempunyai peluang terbaik untuk menang membantu gabungan pemerintah itu mendapatkan semula majoriti tradisi dua pertiga di Parlimen yang mereka hilang semasa Pilihan Raya 2008.
Akan tetapi penulis-penulis blog Umno telah mengecam Najib (gambar) kerana membenarkan pembantu-pembantunya untuk bertanding, berhujah kelima-lima lelaki itu mempunyai sedikit sokongan akar umbi di kawasan pilihan raya mereka.
BN menang 133 kerusi daripada 222 anggota Dewan Rakyat dan Umno, tunjang kepada gabungan itu mendapat 88 kerusi Parlimen dalam Pilihan Raya 2013 – meningkat sembilan kerusi berbanding 2008.
Read More / Baca Lagi >>

UAI antara alasan BN fail petisyen

Posted: 11 Jun 2013 06:40 PM PDT

UAI antara alasan BN fail petisyen
Antara kata-kata kempen Ustaz Azhar Idrus di poster yang didakwa BN mempengaruhi daripada segi kerohanian dan agama.
 
KOTA BHARU - Kempen yang memaparkan kata-kata pendakwah bebas, Ustaz Azhar Idrus, antara alasan yang dikemukakan BN dalam lima petisyen yang difailkan di Pejabat Pendaftar Mahkamah Tinggi di sini, semalam.
Petisyen difailkan membabitkan keputusan PRU13 di Parlimen Bachok, Dun Jelawat, Gaal, Mengkebang dan Manik Urai.

Peguam BN, Nor Azli Ahamed mendakwa, Pas menggunakan banyak pengaruh tidak wajar, antaranya Azhar dan Ustaz Zahazan Muhammad, bagi menarik sokongan pengundi di Kelantan.

"Antara penggunaan bahan kempen salah itu boleh dilihat di seluruh Kelantan seperti papan tanda memaparkan gambar Ustaz Azhar Idrus dengan kata-kata yang mempengaruhi dari segi kerohanian dan agama.
Read More / Baca Lagi >>

Blackout 505: Ucapan Anwar di Sg Petani Kedah

Posted: 11 Jun 2013 05:37 PM PDT

QA - Reclaim Your Heart KL - Yasmin Mogahed

Posted: 11 Jun 2013 03:59 PM PDT

Ahmadiyah PENGKHIANAT Persaudaraan Umat Islam - Sheikh Ahmad Deedat

Posted: 11 Jun 2013 03:58 PM PDT

Turkish police move in to clear Taksim Square

Posted: 11 Jun 2013 03:57 PM PDT

Please Help Us, We Are 16 And 14

Posted: 11 Jun 2013 03:56 PM PDT

Ucapan Zairil Khir Johari di Sg Petani Black 505

Posted: 11 Jun 2013 03:53 PM PDT

Watch out for 22nd, 23rd and 24th key dates - Dtk Johari Abdul

Posted: 11 Jun 2013 03:52 PM PDT

Ketibaan Anwar Ibrahim ke Sg Petani Black 505

Posted: 11 Jun 2013 03:51 PM PDT

Blackout 505 Sg Petani: Hujan tiba-tiba menyebabkan kelam kabut....

Posted: 11 Jun 2013 03:50 PM PDT

VINTAGE Mat Sabu: Mocks Umno at Sg Petani Black 505

Posted: 11 Jun 2013 03:46 PM PDT

Wakil PAS bawa isu rakyat ke sidang Dun

Posted: 11 Jun 2013 07:58 AM PDT


Tukar Tiub

0
sumber :-

Tukar Tiub


UTUSAN SUDAH MULA TIBAI NAJIB

Posted: 11 Jun 2013 06:40 PM PDTANAK MUDA
BERSEDIA!

 KOMENTAR TUKAR TIUB
apa makna berita ini
baca betul betul untuk faham

nazir ialah adik kepada najib
dengan menibai nazir
ianya juga menibai najib

tidak cukup lagi
baca betul betul
tidak ada siapa dibelakang ngo ini
besar kemungkinan nama ngo ini
sengaja diwujudkan
untuk tibai najib

adik lupa daratan
abang pun pula daratan

tidak cukup denagn ini
berita ini jelas membuktikan bahawa
utuusan melaysia telah mewngambil garis
untuk tidak menyokong najib

siapa yang akan disokong?
kita tunggu dan lihat


CEO CIMB dipersoal sokong Azran
KUALA LUMPUR 11 Jun - Gabungan Pertubuhan Bukan Kerajaan (NGO) Islam mempersoal tindakan Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) CIMB Bank Bhd., Nazir  Razak yang memuji sikap CEO AirAsia X, Azran Osman-Rani melabel akhbar Utusan Malaysia sebagai rasis.

Pertubuhan itu dalam kenyataan di sini hari ini menjelaskan, mereka kesal dengan tindakan Nazir itu dan menyifatkan beliau terperangkap dalam kerangka minda membelakangkan sensitiviti kaum Melayu.

Sehubungan itu, pertubuhan berkenaan secara sinis meminta Nazir bertukar-tukar jawatan atas dasar suka sama suka dengan Azran demi menguatkan lagi sikap anti-Melayu mereka.

"Nazir dan Azran adalah dua contoh terbaik anak Melayu yang menepati maksud peribahasa 'Seperti Kacang Lupakan Kulit'.
Dalam pada itu, Gabungan NGO Islam juga menggesa Nazir serta Azran supaya segera sedar asal-usul mereka dan jangan sekali-kali bersikap angkuh dengan wang, kekayaan termasuklah pangkat yang dimiliki.

"Apa yang anda berdua miliki adalah hasil perit-jerih nenek moyang bangsa Melayu menyabung nyawa, jiwa dan raga mempertahankan tanah tumpah darah yang bertuah ini.

"Adakah benar seperti yang pernah diluahkan oleh bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad bahawa anak Melayu seperti anda adalah 'Melayu mudah lupa'?" jelas kenyataan itu.
--------

RAKYAT MALAYSIA NAK TAHU

Posted: 11 Jun 2013 06:00 PM PDTBUKAN FITNAH   - NAK TANYA
SATU MALAYSIA NAK TAHU
saja nak tanya
ini bukan fitnah
ini bukan tohamh
kenapa muka tak macfam muka melayu
kulit sawo matang
kenapa kulit gelap
kenapa rupa macam muka gobala macam mana kulit jadi legam 
macam kulit zambry

Jawab segala tohmahan - KSN
KOTA KINABALU 11 Jun - Setiap agensi dan jabatan kerajaan dicabar untuk melakukan 'serangan balas' menerusi perkhidmatan terbaik bagi menjawab segala tohmahan yang dilemparkan pihak tidak bertanggungjawab dalam laman sosial.

Ketua Setiausaha Negara,  Ali Hamsa berkata, jika selama ini pihak agensi dan jabatan kerajaan hanya bertindak 'bertahan' pada setiap masa terhadap segala tohmahan, kini sudah tiba masa untuk pihak jabatan dalam perkhidmatan awam bertindak melakukan serangan.

"Walau bagaimanapun, tindakan serangan balas menerusi laman sosial ini tidak boleh dilakukan seperti yang dilakukan mereka seperti memfitnah, sebaliknya perlu mengemukakan fakta yang menyokong segala tugas yang telah dilaksanakan," katanya ketika berucap dalam majlis perhimpunan penjawat awam negeri dan persekutuan bersama beliau, di sini hari ini.

ANAK MUDA
BERSEDIA 

---------

PENCERAHAN DARI PEMBACA

Posted: 11 Jun 2013 08:00 AM PDT

AZIZAN KANTOI
MB Kelantan yang baru ni akan jadi mcm Azizan.. lu tunggu sajalah. Sene potong kepara..kahkahkah.. Buat kerje senyap2 mcm melancap sorang2.. lama2 BN akan balun dalam PRU-14.. Kelantan akan hilang spt Kedah. Menteri Besar Kedah dulu dan Kelantan sekarang, langsung tak ada taring.

Cuma penyokong saja yang poyo kata dia baguih dok ada.. Khalib MB jauh lebih bertaring dari MB Kelantan skrg. MB dan CM bertaring akan kekal menjadi pilihan rakyat. MB lembam, lu boleh pergi mampos la.. 

Kedah akan bungkus terus dan PAS tak akan mampu lagi mencuri MB untuk 30 tahun akan datang. 100x TKO kene dengan gerombolan. on MEMAHAMI TANDA DAN MAKNA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
at 5:45 PM
 
CINA HORMAT PADA NIK AZIZ
Populariti mb patut dinaikkan supaya tenggelam aura tgna..sebab kekuatan sokongan bukan ahli pas kepada pas adalah nik aziz cina pun hormat.tenggelam tgna dan caranya.. membawa tenggelam pas. 

Mungkin diharap mb mesra ketuandewan ulama dr harun taib ..kukuhkan cengkaman ulama keatas pimpinan pas dan kurangkan kekuatan golongan profesional.keran pendinding mereka tgna.

mb s3karang perlu dipopuoarkan supaya matlamat disebutka diatas dapat dicapai.ni andaian je.munkin betul.tq tukar tiub hang memang pandanagn jauh on MEMAHAMI TANDA DAN MAKNA
Anonymous

at 3:57 PM-------------

LAGI LAWAK PETANG SELASA

Posted: 11 Jun 2013 06:00 AM PDT

  • Himpunan 22 Jun: 
  • PKR dakwa DBKL tunduk pada BN
  • MP Pandan Rafizi Ramli mendakwa DBKL terpaksa tunduk kepada tekanan Umno/BN kerana enggan memberi kebenaran kepada Pakatan Rakyat untuk menggunakan Padang Merbok bagi perhimpunan 'Black 505' pada 22 Jun.

  • Katanya, beliau mendakwa demikian kerana DBKL sehingga kini gagal memberi alasan jelas kepada keputusan untuk menolak permohonan tersebut.

    NONEKatanya, DBKL semalam menyatakan bahawa padang berkenaan digunakan untuk acara Larian Olimpik McDonalds anjuran Majlis Olimpik Malaysia – pada 23 Jun.

  • DBKL juga menyatakan bahawa pihak berkuasa berkenaan memerlukan tempoh sehari sebelum acara tersebut bagi membuat persiapan, katanya.
     

KAH KAH KAH

KAH KAH KAH

KAH KAH KAH

woit....LAGI MEK DONALD ..LAGI WAJIB DI TIBAI ..kah kah kah..

kah kah kah...LANCOW MEK DOGAL.... kah kah kah..

kah kah kah... MAKANAN BERACUN YANG MENGEMOKAN RAKYAT MALAYSIA...kah kah kjahg..

kah kah kah... SYARIKAT INI SENGAJA BUBUH RACUN UNTUK BODOHKAN WARGA DUNIA KETIGA... kah kah kah...

-------

SATU JUTA SABTU 22 JUN 2013

Posted: 11 Jun 2013 01:36 AM PDT


DARI ARKIB  SEJARAH
bersih 1 - 70,000
bersih 2 - 100,000
kelana jaya - 150,000
bersih 3 - 300,000
hkr#121 - 500,000

DATARAN PADANG MERBOK
SABTU 22 JUN 2013
Himpunan Black 505 Johor dipinda ke 16 Jun

BATU PAHAT, 11 JUN: Himpunan Black 505 Johor akan diadakan pada hari Ahad, 16 Jun ini di Parit Haji Salleh Ros, Parit Raja, Batu Pahat.
6-16
Program yang pada awalnya dijadualkan pada 14 Jun dipinda ke 16 Jun untuk memberi laluan kepada maklumat akhir dan persiapan himpunan Black 505 di Padang Merbok, Kuala Lumpur.
Ketua Umum KEADILAN,  Anwar Ibrahim akan menyampaikan pidatonya pada program yang bermula seawal jam 8 malam.
Manakala pemimpin lain yang turut serta dalam himpunan malam itu ialah ketua parlimen DAP, Lim Kit Siang, Timbalan Presiden Pas, Mohamad Sabu dan pimpinan Pakatan Rakyat Johor.
Blackout 505 di Johor adalah siri akhir sebelum kemuncak himpunan Black 505 di Padang Merbok, 22 Jun ini
BERSEDIA
ANAK ANAK MUDA
TURUN TURUN TURUN
------

LAGI LAWAK HARI SELASA

Posted: 11 Jun 2013 01:08 AM PDTJAI KETAWA
KAH KAH KAH
TERGOLEK DOG KETAWA
kah kah kah
kah kah kah
kah kah kah
KAH KAH KAH

KAH KAH KAH

KAH KAH KAH
kah kah kah
kah kah kah
kah kahTan Sri Pandikar Amin Mulia
KUALA LUMPUR - Ahli Parlimen yang tidak hadir pada hari pertama tanpa sebab munasabah dianggap sebagai penghinaan kepada Yang di-Pertuan Agong, Dewan Rakyat serta negara ini.
CURVEY KETAWA
KAH KAH KAH

KAH KAH KAH

KAH KAH KAH
KAH KAH KAHTUKAR TIUB: i rest my case my lord kah kah kah...
-------

MEMAHAMI TANDA DAN MAKNA

Posted: 10 Jun 2013 11:30 PM PDT KENALI
TANDA DAN MAKNA
ini mini cooper hijau

TUKAR TIUB: 
apabila musuh menyerang kamu
itu petanda yang baik
ertinya ada perbezaan hakiki
antara kamu dengan musuh

apabila musuh tidak menyerang kamu
itu pentanda tidak sehat
ertinya sama ada kamu tidak relevan 
atau kemu telah bersama musush

NOTA
bekas menteri besar kedah
apa khabar
jangan lupa makan ubat


Syabas RTM siar langsung ucapan MB Kelantan

Harakahdaily11 Jun 2013
KUALA LUMPUR:DPPN Pulau Pinang berpandangan bahawa langkah profesional RTM sebegini sepatutnya telah dimulakan lebih awal dan diperluaskan kepada semua ketua kerajaan negeri Pakatan Rakyat.


KENALI
TANDA DAN MAKNA
ini kayu balak


--------

SATU LAGI PROJEK TAKUT KAN MELAYU

Posted: 10 Jun 2013 09:30 PM PDTKOMENTAR TUKAR TIUB
hina agong
hina nabi
sekarang ini hina memula moon

apa makna nya?

maknanya semau ini adalah projek
untuk menakut nakut kan melayu

untuk apa?

untuk jangan terpengaruh dengan penolakan
keputusan pru13

untuk apa lagi?

untuk jangan turun ke jalan raya
membantah penipuan spr

NOTA
ini trik lama
ulang pakai

CUN DAN BERGETAH

DENGAR DAN HAYATI
KAH KAH KAH
KAH KAH
KAH
Lagu Negaraku pula mangsa penghinaan
Bukit Aman kesan tindakan melampau pemilik akaun Facebook siswa UMT

Kuala Lumpur: Bukit Aman mengesan tindakan melampau pemilik akaun Facebook dikenali sebagai Mohd Farizal dipercayai menyiarkan kata-kata penghinaan terhadap lagu kebangsaan negara, Negaraku. 

Mohd Farizal dipercayai graduan Universiti Malaysia Terengganu (UMT) menyiarkan lirik lagu kebangsaan yang diubah suai menggunakan perkataan lucah, menghina dan berbaur hasutan terhadap Raja dan keadaan negara ini. 

Mohd Farizal dipercayai graduan Universiti Malaysia Terengganu (UMT) menyiarkan lirik lagu kebangsaan yang diubah suai menggunakan perkataan lucah, menghina dan berbaur hasutan terhadap Raja dan keadaan negara ini.
.
 YANG INI MAT JEPUN PULAK


KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

woit... BILA NAK TANGKAP ANNEKE GRONLOH.... kah kah kah..

kah kah kah...MASIH DI JAKARTA... ATAU DAH PINDAH KE AMSTERDAM.... kah kah kah..

SEMUA INI TEKNIK
UNTUK TAKUTKAN MELAYU
AGAR JANGAN TURUN
KE DATARAN PADANG MERBOK


-------

MELAYU TERUS DI TAKUT DAN DIBODOHKAN

Posted: 10 Jun 2013 08:40 PM PDT


KOMENTAR TUKAR TIUB

anak lelaki iskandar kutty kata
united malays national organisation menang
kerana melayu takut
bukan kerana gerombolan kuat

ini adalah salah satu dari teknik
menakut nakut kan melayu

Anasir baru murtadkan umat Islam

JAKIM kesan gelombang kedua digerakkan guna media sosial

Putrajaya: Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) semalam mendedahkan anasir luar dan dalam menggunakan laman sosial bagi menggerakkan gelombang kedua untuk memurtadkan umat Islam di negara ini.


KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

KAH KAH KAH

woit... DARI DULU SUDAH BERI AMARAN... kah kah kah..

kah kah kah... MAKIN RAMAI MURTAD...kah kah kah.,..

kah kah kah...MURTAD KERANA LAMA TUNGGU VIDEO MURTAD HASAN ALI...kah kah kahj

woit... MAKIN BANYAK MURTAD ... MEREKA KENA  SOLAR PPOWER.,.. kah kah kahj

Hasan Ali should ban the sun, too
your sayHuman Being: Does Selangor exco in charge of Islamic affairs Hasan Ali mean Muslims are so backward that they are amazed with this new technology that Christians are using as educational tools?

Hasan Ali dan Bible bertenaga solar
Sumber: Malaysiadaily.net

Kenyataan exco kerajaan negeri Selangor, Datuk Hasan Ali bahawa umat Islam di negara ini boleh dimurtadkan dengan menggunakan sejenis radio rakaman menggunakan tenaga solar yang dimuatkan dengan cerita-cerita Kristian atau disebut 'Solar Powered Handheld Talking Bible' sebagai menghina, kata bekas Mufti Perlis, Profesor Madya Dr Mohd Asri Zainul Abidin.


---------

LAWAK PAGI SELASA

Posted: 10 Jun 2013 07:46 PM PDTKAH KAH KAH
KAH KAH
KAH 
DBKL Tolak Permohonan Adakan Himpunan "Black 505" Di Padang Merbok


PETALING JAYA: Dewan Bandar raya Kuala Lumpur (DBKL) menolak permohonan daripada penganjur perhimpunan "Black 505" untuk mengadakannya di Padang Merbok pada 22 Jun.

--------

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT