Nuffnang

Pengikut

dollah yankee

0
sumber :-

dollah yankee


Chegu Bard kena pulak dahhh ...

Posted: 05 Jun 2013 05:26 AM PDT

Chegu Bard kena lagi ... hari ini kena 'charge' akta hasutan pulak !

Chegu Bard, satu nama dimana personalitinya menggerunkan ramai. Sebut nama Chegu Bard, semua orang tahu, ini orang tak takut pada siapa-siapa pun dalam 'circle' politik di-Malaysia. Kalau kita lawat blog "perjuangan adalah perlaksanaan kata-kata" nya disini: http://chegubard.blogspot.com , blog itu dipenuhi dengan gambar-gambar dia turun berdemonstrasi mewakili rakyat-rakyat marhein bagi menunjukan rasa tidak puas hati terhadap satu-satu benda, gambar-gambar dia bakar seseorang (gambar bakar patung yang menyerupai seseorang), bantah sana-sini. Gambar kena 'katok', gambar kena gari, gambar kena usung dengan polis, macam-macam lagi lah gambar-gambar yang menunjukan dia seorang 'fighter'. Gurkah-gurkah politik di'port' kata, kalau tanya dia siapa hero atau idola dia, garenti dia jawab Che Guevara.

Bagi gurkah-gurkah politik di'port', chegu Bard adalah 'chief' kepada anak-anak muda 'GENERASI REFORMASI'

Gurkah-gurkah politik di'port' tak kan lupa peranan Chegu Bard pada satu tunjuk perasaan beberapa tahun lepas dimana dia telah sanggup untuk mengusung sebuah tilam sebagai simbolik untuk dihadiahkan kepada Dollah Badawi kerana sikap Perdana Menteri Dollah Badawi yang didakwa suka tidor. Begitu juga dengan perhimpunan untuk dia hadiahkan 'kek harijadi Altantunya' kepada Najib.

"Tak ada hal kalau saya tidak mendapat restu dari Anwar Ibrahim. Banyak calon-calon yang dok jual nama Anwar pun, tapi bila bertanding, keputusan dalam pemilihan tak bagus juga," Chegu Bard memulangkan paku buah keras kepada gurkah-gurkah yang bekerja untuk sesiapa juga yang jadi calun pada PRU 13 yang lepas


dollah yankee -
Rugi sangat-sangat bila orang2 Sg.Aceh tak pilih Chegu Bard


RAKYAT MARHAEN

0
sumber :-

RAKYAT MARHAEN


PATI akan jadi pewaris Negara ini ?

Posted: 05 Jun 2013 08:02 AM PDT

Ketua Pemuda DAP Kecam Utusan ! Apa pula Umno nak boikot?

Posted: 05 Jun 2013 07:26 AM PDT

Bila CEO Air AsiaX Azran Osman Rani kecam Utusan Malaysia, maka pakat bangun habis pejuang melayu haprak meminta orang melayu boikot penerbangan Air Asia...


Hari ini , Anthony Loke secara anak jantan yang bertelur ditemani rakan-rakan dari PKR dan PAS, kesemuanya Melayu turut sama menemani Anthony mengecam Utusan Malaysia... Ha ha ha .. apa macam?Berita sepenuhnya boleh baca Di Sini
Read More / Baca Lagi >>

Graduan disisih kerana dasar UMNO tidak untungkan Melayu

Posted: 05 Jun 2013 07:24 AM PDT


KUALA LUMPUR, 5 JUN: Dakwaan ramai graduan Melayu gagal mendapat pekerjaan di syarikat besar bukan bermakna mereka disisih tetapi disebabkan pelbagai dasar kerajaan Barisan Nasional (BN) yang tidak menguntungkan orang Melayu.
Senator Dr Ariffin Omar berkata, peminggiran graduan Melayu ini harus dilihat melalui pelbagai sudut secara holistik.
"Kita tidak boleh sewenang-wenangnya menyalahkan pihak yang tidak mengambil graduan Melayu bekerja sahaja tetapi perlu melihat pokok pangkal punca berlakunya perkara itu," ujar beliau ketika dihubungi hari ini.
Mengulas laporan tajuk utama akhbar Utusan Malaysia hari ini 'Graduan Melayu disisih', Dr Ariffin berkata, rakyat Malaysia harus sedar bahawa penguasaan BN dan UMNO lebih 50 tahun lalu menyebabkan banyak dasar yang dibuat tidak seimbang malah merugikan orang Melayu dan rakyat.
Contoh, kata pakar dalam sejarah dan kebudayaan Melayu, Dasar Ekonomi Baru (DEB) sendiri telah gagal memajukan orang Melayu tetapi lebih menguntungkan syarikat kroni UMNO yang tidak berpengalaman.
"Akibatnya, berlaku gejala 'alibaba' dan kita tidak berasa janggal kalau ada pihak yang mendakwa DEB lebih menguntungkan 'bukan Melayu'. Jangan kita salahkan orang lain. Ini adalah disebabkan dasar UMNO yang tidak minat untuk majukan orang Melayu sendiri," tegasnya.
Ditanya mengenai kemunculan banyak Institusi Pengajian Tinggi Awam dan Swasta (IPTA/S) negara ini, Dr Ariffin berkata, kerajaan memang tidak ada masalah untuk melaksanakannya.
Read More / Baca Lagi >>

Kemelut projek KLIA2 terbongkar, MAHB akui kelemahan

Posted: 05 Jun 2013 07:23 AM PDT


KUALA LUMPUR, 5 JUN: Malaysia Airports Holdings Bhd (MAHB) akhirnya mengakui  projek KLIA2 tergendala teruk setelah berbulan-bulan menafikan kepincangan yang berlaku itu.
Pengakuan MAHB ini dibuat selepas Pakatan Rakyat (PR) beberapa kali mempertikaikan kelancaran pelaksanaan projek berkenaan sejak tahun lalu.
Bagaimanapun, Setiausaha Publisiti DAP Kebangsaan, Tony Pua, berkata, MAHB memberi alasan kelewatan menyiapkan kerja pembinaan yang sepatutnya siap pada September 2011 itu kerana beberapa bahagian projek yang gagal disiapkan kontraktor terbabit.
"Kami tidak terkejut apabila kontraktor utama projek itu menafikan dakwaan MAHB sebaliknya menyalahkan MAHB sendiri kerana memberi arahan berulang kepada kontrak asal," katanya Pua dalam kenyataannya, hari ini.
Pua yang juga Ahli Parlimen Petaling Jaya Utara mempertikaikan tindakan MAHB yang menyalahkan pihak kontraktor selepas dua tahun berlaku kelewatan.
"Jika ianya benar kesalahan pihak kontraktor, mengapa mereka tidak dikenakan denda dan ganti rugi yang ditetapkan atau LAD (Liquidated Ascertained Damage) sejak September 2011 kerana kelewatan menyiapkan projek berkenaan," katanya.
Menurut Pua, masalah membabitkan kontraktor itu tidak pernah disebut MAHB atau Kementerian Pengangkutan sepanjang 18 bulan lalu ketika beliau dan Ahli Parlimen Lembah Pantai, Nurul Izzah Anwar mengetengahkan isu berkenaan.
Read More / Baca Lagi >>

Matlamat Black 505 bukan mengadakan perhimpunan semata-mata, kata pakar strategi MCA

Posted: 05 Jun 2013 07:13 AM PDT

KUALA LUMPUR, 5 Jun — Perhimpunan yang dianjurkan parti pembangkang serta penyokong mereka selepas Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU13) dipercayai mempunyai matlamat yang lebih jauh daripada hanya untuk mencela Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) yang mereka dakwa bertanggungjawab menyebabkan berlakunya penyelewengan dalam pilihan raya.

Beberapa pemimpin politik dan pakar strategi percaya perhimpunan yang diadakan di pelbagai tempat itu juga merupakan suatu usaha untuk membentuk minda anak muda Malaysia yang akan mencapai usia 21 tahun dan layak menjadi pemilih pada tahun-tahun akan datang.

Harapan mereka ialah untuk menarik golongan muda supaya memberi sokongan kepada pakatan pembangkang 'untuk memperbetulkan' keadaan tidak seimbang dan sistem pilihan raya yang tidak adil di negara ini, seperti yang mereka dakwa, memandangkan kebanyakan yang menghadiri perhimpunan itu terdiri daripada para belia.

"Ini merujuk kepada kemunculan kira-kira tiga juta pemilih baharu dalam masa lima tahun akan datang. Apabila mereka dapat membentuk pendapat golongan muda ini, mereka (golongan muda) akan mendaftar sebagai pemilih dan menyokong parti terbabit pada pilihan raya akan datang," kata anggota jawatankuasa pusat MCA Datuk Ti Lian Ker.
Read More / Baca Lagi >>

UMNO BN Menang Tetapi Mereka Masih Berantakan Dan Meroyan..

Posted: 05 Jun 2013 07:00 AM PDT


Perjuangan Umno sudah tidak bertenaga

KUALA LUMPUR: Selepas keputusan PRU13, parti komponen BN nampak gelabah sehingga ada cadangan untuk menjadikan BN parti tunggal.

Selain itu, ada cadangan membubarkan semua parti komponen menjadi satu sahaja seperti yang disuarakan pemangku Presiden Gerakan, Datuk Chang Ko Youn.

Mesyuarat MT UMNO, Jumaat lalu, bersetuju mewujudkan makmal khusus bagi memperincikan cadangan itu dengan mendapatkan maklum balas dan pandangan ahli di seluruh negara.

AJK PAS Pusat, Ustaz Idris Ahmad berkata, ini ditambah pula kenyataan Tun Mahathir Mohamad yang mengatakan Umno menang bukan kerana kuat, tetapi kerana Melayu berjaya ditakutkan sehingga mereka mengundi Umno pada PRU13.

"Sampai bila Melayu hendak ditakutkan kerana Melayu yang berjaya ditakutkan sudah tidak ramai, sebagaimana orang Melayu sudah tidak ramai yang takut kepada hantu," ujarnya yang juga Ahli Parlimen Bukit Gantang kepada Harakahdaily.

Menurutnya, Umno berada pada situasi yang merbahaya jika hanya mengharapkan Melayu menyokong berdasarkan emosi kerana Melayu yang celik maklumat dan faham agama tidak diserang dengan budaya takut.

Katanya, mereka sedar, Melayu musnah semuanya angkara Umno.

Beliau berkata, golongan ini mula mempersoalkan kenapa setelah 57 tahun merdeka, Melayu semakin tertinggal ke belakang.

Ini, katanya kerana Umno telah khianat amanah untuk membantu orang Melayu.

"Berapa banyak projek yang dikhas untuk orang Melayu gagal diselenggarakan dengan baik.

"Kenapa Umno hendak mengkambing hitamkan kaum lain, supaya Umno terus selamat?" tanya beliau.
Read More / Baca Lagi >>

Disebalik kisah MIRZAN, PETRON & SAN MIGUEL.....

Posted: 05 Jun 2013 06:55 AM PDT

Selangor water issue: Ministry response positive, says Khalid

Posted: 05 Jun 2013 06:29 AM PDT

PELAJAR: We are Youth

Posted: 05 Jun 2013 05:28 AM PDT

Indian rights group to protest RTM's Interlok drama series

Posted: 05 Jun 2013 05:27 AM PDT

The Hindraf brothers: Uthaya jailed the day Waytha becomes senator

Posted: 05 Jun 2013 05:27 AM PDT

Segera: Helaian Mata (Score Sheet) Parlimen Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur

Posted: 05 Jun 2013 05:25 AM PDT

Segera: Helaian Mata (Score Sheet) Dun Selangor

Posted: 05 Jun 2013 04:49 AM PDT

PRU13: PAS fail petisyen minggu depan

Posted: 05 Jun 2013 04:41 AM PDT


KUALA LUMPUR: PAS akan memfailkan petisyen Pilihan raya Umum ke-13 bermula minggu depan di enam buah negeri.

Setiausaha Jawatankuasa Khas Petisyen Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13) PAS, Abang Ahmad Kerdee Abang Masagus berkata setakat ini, terdapat lapan petisyen yang disahkan akan difailkan, tidak termasuk enam dari Terengganu.

"Setakat ini, jumlah petisyen yang disahkan lapan, tidak termasuk enam dari Terengganu. Jika Terengganu memutuskan enam petisyen, maka 14 petisyen akan difailkan. Mungkin juga akan berlaku perubahan sama ada hanya lima yang difailkan Terengganu, bergantung kepada keputusan Badan Perhubungan PAS Negeri Terengganu dan Jabatan Pilihan Raya Negeri (JPN) esok," kata beliau ketika dihubungi Harakahdaily, hari ini.

Mengulas lanjut, Abang Kerdee berkata pada asalnya sebanyak 20 petisyen akan difailkan, bagaimanapun selepas enam kali bermesyuarat dan beberapa saringan dilakukan, jawatankuasa bersetuju untuk memfailkan lapan petisyen.

Petisyen tersebut akan difailkan di Wilayah Persekutuan, Perak, Johor, Negeri Sembilan, Selangor, dan Terengganu.
Read More / Baca Lagi >>

I remember seeing these 3 cops at the lockup when I visited Dharmendran - widow

Posted: 05 Jun 2013 04:32 AM PDT

EAIC forms task force to probe custodial deaths

Posted: 05 Jun 2013 04:30 AM PDT

Postmortem PRU13 selesai menjelang muktamar - Salahudin

Posted: 05 Jun 2013 03:43 AM PDT


KUALA LUMPUR: Jawatankuasa Postmortem Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13) dijangka selesai menyiapkan laporan lengkap berhubung prestasi PAS dalam PRU13, menjelang muktamar tahunan PAS ke-59.

Pengerusinya, Salahuddin Ayub (gambar) , berkata laporan lengkap itu akan dibentangkan selewat-lewatnya akhir Oktober ini dengan penglibatan 15 kumpulan sasaran yang bakal memberikan pandangan dan input kepada jawatankuasa tersebut.

Selain organ parti, kata Salahuddin kumpulan sasaran lain yang akan terlibat dalam memberikan input itu, termasuklah daripada badan NGO, tokoh politik, sosial, ekonomi dan juga akademik.

Dalam masa sama, tegas Salahuddin yang juga Naib Presiden PAS itu, jawatankuasa juga akan mengadakan pertemuan dengan wakil-wakil negeri untuk mendapatkan input secara langsung supaya laporan yang diterima meliputi di peringkat akar umbi.

"Setelah bermesyuarat dua kali sebelum ini, jawatankuasa telah menyediakan format laporan serta terma-terma bagi kegunaan jawatankuasa, selain menetapkan tarikh-tarikh untuk diadakan pertemuan dengan PAS negeri-negeri bagi mendapatkan maklumat mengenai prestasi PAS pada PRU13 lepas," kata beliau kepada Harakahdaily, hari ini.
Read More / Baca Lagi >>

'Utusan Malaysia berbohong untuk jatuhkan DAP'

Posted: 05 Jun 2013 03:42 AM PDT

DAP menuduh akhbar harian milik Umno - Utusan Malaysia - menyiarkan "pembohongan" dalam  laporan muka depannya untuk membawa "agenda" pemiliknya supaya pendaftaran parti pembangkang itu dibatalkan.

NONELaporan itu memetik seorang pemimpin kanan DAP yang enggan namanya disiarkan mendakwa, pemilihan itu dipercayai bagi 'mencantas' mana-mana cawangan yang bertindak lantang
menyuarakan rasa tidak puas hati dengan cara pemilihan Jawatankuasa Kerja Pusat (CEC) pada Disember lepas.

Dalam satu sidang akhbar hari ini, Setiausaha Penganjur DAP, Anthony Loke berkata, laporan tersebut tidak mempunyai merit.

Katanya, ini kerana pemilihan peringkat cawangan adalah urusan tahunan parti itu dan tahun ini ia telah ditangguhkan dari April/Mei kepada Jun kerana pilihan raya umum ke-13.

NONE"Utusan Malaysia nak tipu sampai bila? Jelas ia nak beri tanggapan buruk dan negatif dengan motif akhirnya untuk memberi justifikasi
ROS (Pendaftar Pertubuhan) untuk membatalkan pendaftaran DAP," kata Loke (kiri dalam foto).

Tegasnya, walaupun jika ROS akhirnya mendapati DAP perlu mengadakan pemilihan CEC, senarai senarai perwakilan asal dari Disember lepas akan digunakan.

Oleh itu, hujahnya, tidak timbul persoalan pemilihan peringkat cawangan diadakan untuk menggagalkan sebarang pemilihan CEC.

Selain itu, katanya, ROS juga belum menemui sebarang kesalahan DAP.

Kes Nik Aziz saman bekas KPN, NSTP RM10 juta selesai di luar mahkamah

Posted: 05 Jun 2013 03:40 AM PDT

KUALA LUMPUR, 5 Jun — Saman fitnah RM10 juta yang difailkan bekas Menteri Besar Kelantan Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat terhadap bekas Ketua Polis Negara Tan Sri Abdul Rahim Mohd Noor dan enam yang lain, selesai hari ini apabila kedua-dua pihak bersetuju untuk menyelesaikannya di luar mahkamah.

Peguam Choo Shi Jin, yang mewakili Abdul Rahim memberitahu pemberita bahawa kedua-dua pihak mencapai persetujuan itu di hadapan Pesuruhjaya Kehakiman Mahkamah Tinggi Lee Heng Cheong.

Choo berkata plaintif dan defenden bersetuju dengan penyelesaian itu tanpa melibatkan sebarang liabiliti. Bagaimanapun, kata beliau, syarat penyelesaian tidak dapat diumumkan. "Susulan itu, Nik Abdul Aziz menarik balik saman berkenaan," katanya.

Pada 31 Mei tahun lepas, Nik Abdul Aziz memfailkan saman itu dengan menamakan Abdul Rahim, tiga pemberita akhbar New Straits Times (NST) — Rahmah Ghazali, Lim Poh Lean and Nik Imran Abdullah —, ketua pengarang kumpulan News Straits Times Press (M) Bhd (NSTP) Datuk Abdul Jalil Hamid, ketua pengarang NST Datuk Syed Nadzri Syed Harun dan NSTP sebagai defendan. Dalam penyata tuntutannya, Nik Abdul Aziz berkata defendan secara bersama bertanggungjawab menulis dan menyebabkan penerbitan satu artikel berunsur fitnah pada muka surat 6 akhbar itu pada 8 Mei tahun lepas. — Bernama

Sidang Media Exco Selangor: Isu Pelantikan Saifuddin & Perumahan Bukit Botak

Posted: 05 Jun 2013 03:32 AM PDT

'Saya puas hati' but I will be watching the trial closely - Dharmendran's widow

Posted: 05 Jun 2013 03:32 AM PDT

Badan Hak Asasi Antarabangsa Gesa PM Henti Ganggu Peserta Himpunan Aman - BULETIN 13

Posted: 05 Jun 2013 03:31 AM PDT

Segera: Helaian Mata (Score Sheet) Parlimen Selangor

Posted: 05 Jun 2013 02:07 AM PDT

MB Yakin Saifuddin Mampu Bantu Laksana Manifesto PR Di Selangor

Posted: 05 Jun 2013 01:58 AM PDTSHAH ALAM 5 JUN : Pelantikan Datuk Saifuddin Nasution Ismail sebagai Pegawai Perhubungan Politik di Pejabat Menteri Besar dilihat dapat membantu Kerajaan Negeri dalam melaksanakan manifesto Pakatan Rakyat yang dibentangkan pada Pilihan Raya Umum Ke 13 lalu.
SUK Saifudin copyMenteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim berkata Kerajaan Negeri mempunyai kuasa untuk melantik mana-mana individu yang layak bagi membantu menjayakan usaha Kerajaan Negeri.
"Tak payah bincang (perjelas) apa yang dilakukan Kerajaan Negeri untuk mencari individu yang mempunyai keupayaan untuk melaksanakan manifesto yang kita bentangkan dalam PRU13 lalu," katanya dalam sidang media selepas mempengerusikan mesyuarat Exco Selangor, di Pejabat Kerajaan Negeri, di sini.
Abdul Khalid menambah Kerajaan Negeri akan mengadakan pertemuan dengan Saifuddin bersama pegawai Unit Perancang Ekonomi Negeri (UPEN) pada minggu depan bagi membincangkan usaha meningkatkan pembangunan luar bandar yang akan diterajui Setiausaha Agung PKR itu.
Pelantikan Saifuddin diumumkan oleh Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim dalam Kongres Kali Ke 9 parti itu di Petaling Jaya bulan lalu.

Dalam masa yang sama, katanya, isu tuntutan PAS dan DAP terhadap jawatan yang setara dengan Saifuddin turut akan dibincangkan dalam pertemuan itu.

Segera: Helaian Mata (Score Sheet) Dun Pahang

Posted: 05 Jun 2013 01:47 AM PDT


WARTAWAN RASMI LAMAN REFORMASI

0
sumber :-

WARTAWAN RASMI LAMAN REFORMASI


Komen ZAM yang nampak cerdik sikit... (LM)

Posted: 05 Jun 2013 07:48 PM PDT

Antara Tan Sri Michelle Yeoh, Alleycats dan Fauziah Nawi — Zainuddin Maidin

6 JUN — Walaupun namanya terkenal sebagai pelakon filem-filem Barat dan Hong Kong, tetapi Michelle Yeoh bukanlah celebriti yang meniti di bibir rakyat negara ini sama ada di kalangan masyarakat Cina atau Melayu tetapi tiba-tiba namanya bagitu banyak disebut, diperkatakan dan dibincangkan umum di cafe, di kopitiam, kedai Mamak dan sebagainya apabila beliau dikuniakan Darjah PSM yang membawa gelaran Tan Sri bersempena dengan Hari Keputeraan Seri Paduka Yang di-Pertuan Agong Tuanku Abdul Halim Mua'zam pada 1 Jun lalu. 

3 anggota polis didakwa membunuh... (LM)

Posted: 05 Jun 2013 03:25 AM PDT

Tiga anggota polis didakwa dan dituduh membunuh seorang tahanan ketika sesi soal-siasat manakala anggota keempat yang tidak dinamakan, masih bebas. 

Jangan pula nanti, ketiga-tiga mereka diberikan pertuduhan pilihan, bersubahat membantu orang keempat yang melakukan pembunuhan... Agak-agaknya, wujudkah 'tertuduh keempat' itu?

Tiga anggota polis dituduh bunuh Dhamendran

Tiga anggota polis dihadapkan ke Mahkamah Majistret Kuala Lumpur hari ini atas tuduhan membunuh N Dhamanderan pada 21 Mei lalu.


Seterusnya:   3 anggota polis didakwa membunuh...

Tukar Tiub

0
sumber :-

Tukar Tiub


NAJIB NAK BUKA KESAH LAMA

Posted: 05 Jun 2013 07:00 PM PDT


BARU BETUL GUSTI


Kembali bersatu hati - Najib

KUALA LUMPUR 5 Jun - Sempena peristiwa Israk dan Mikraj,  Najib  Razak menyeru umat Islam di negara ini agar kembali bersatu hati meneruskan agenda transformasi demi menjadikan Malaysia sebuah negara Islam moden yang progresif.

Mengambil contoh Nabi Muhammad SAW yang mengimami solat yang disertai seluruh para nabi semasa peristiwa itu di Masjidil Aqsa, Perdana Menteri berkata, ia menjelaskan kepentingan menyatukan ummah dalam menegakkan risalah Allah di muka bumi ini.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

woit... TAK PAYAH LAAA CAKAP HAL ISLAM.... kah kah kah...

kah kah kah... CAKAPLAH SESUATU YANG SENDIRI TAHU DAN HAYATI.... kah kah kah..

klah kah kah...CAKAP HAL ALTANTUYA.... KEMUTNYA MACAM MANA?... kah kah kah..

kah kah kah...CAKAP LAAA HAL ZIANA ZAIN ... SEDUTNYA  MACAM MANA?... kah kah kah...

woit.,.. HAL EHWAL  ISLAM INI BERIKAN  KEPADA LEBAI VINCENT TAN.... kah kah kah

DEMO ANTI PENIPUAN PRU13
DATARAN PADANG MERBOK
SABTU 15 JUN 2013
JAM 2:00 PETANG
PAKAIAN HITAM

--------

TAJUL ROSALI SUDAH BERI AMARAN PADA RAJA

Posted: 05 Jun 2013 06:00 PM PDTSILA DENGAR 
APA KATA TAJUL ROSLI
Rakyat wajib bangkit pertahan raja - Harussani

Mufti Perak,  Harussani Zakaria berkata, institusi raja yang menjadi payung kepada agama Islam di negara ini wajib dipertahankan apabila terdapat pihak tertentu mengancam kelangsungan institusi tersebut.

Tambahnya, Islam sendiri mengarahkan setiap umatnya mentaati raja dan adalah berdosa jika rakyat bertindak menderhaka termasuk menghasut orang ramai bangkit mengancam institusi raja.

"Apabila raja diancam, umat Islam wajib berjihad mempertahankannya apatah lagi dalam situasi di Malaysia dan saya lihat selepas pilihan raya umum lalu macam-macam ancaman sedang dilakukan ke atas institusi raja.

"Derhaka kepada raja itu adalah satu dosa kerana Islam sendiri mengarahkan umatnya mentaati raja selaku pemimpin," katanya semasa membentangkan kertas kerja bertajuk Islam dan Raja pada Seminar Institusi Raja di sini hari ini. - UTUSAN MELOYO ONLINE
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit...  SETUJU... KITA  WAJIB HORMAT MENGHORMATI SESAMA MANUSIA.... kah kah kah..

kah kah kah..KALAU INSAN ITU JUJUR DAN BAIK MAKA KITA WAJIB HORMAT....kah kah kah...

kah kah kah... TAK KIRA LAAA...RAJA ATAU TAK RAJA.....kah kah kah..

kah kah kah... KALAU INSAN ITU ZALIM DAN JAHAT... WAJIB DI TENTANG.... kah kah kah..

kah kah kah...TAK KIRA LAAA ... RAJ ATAU TAK RAJA..... kah kah kah...


PERTANYAAN

1 - zaman nabi dahulu siapa jadi raja?
2 - ayat mana kata derhaka pada raja satu dosa?PERTANYAAN
1 - zaman nabi dahulu siapa jadi raja?
2 - ayat mana kata derhaka pada raja satu dosa?
----------GERAKAN TERAJANG NAJIB SEKARNG SEDANG KERJA KERAS

Posted: 05 Jun 2013 08:00 AM PDT
SEMUA BERSEDIA  • Mukriz kempen untuk Najib, Muhyiddin jika mereka dicabar
  • Mukhriz Cucu Lelaki Iskandar Kutty  berkata beliau akan berkempen untuk Presiden Umno Datuk Seri Najib Tun Razak dan timbalannya, Tan Sri Muhyiddin Yassin jika kedua-dua pemimpin itu dicabar dalam pemilihan parti tahun ini.


KAH KAH KAH

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit.. SAHEH  TNS SEDANG BERGERAK.... kah kah kah..

kah kah kah... TAHNIAH JOHAN JAAFAR....kah kah kah...

kah kah kah.... SELAMAT BERKERJA ADNAN YACOB.... kah kah kah..

kah kah kahg... CARGAS KHALID NORDIN.... kah kah kah..

BACA SEBELUM 15 JUN
NOTA
jawa lawan bugis
raden zahid dimana
kah kah kah

NOTA
dah bagi tahu abah
atau belum
kah kah kah-------

PESURUH JAYA SPR WAJIB LETAK JAWATAN

Posted: 05 Jun 2013 06:30 AM PDT
KOMENTAR TUKAR TIUB
dua ekor malaon ini mesti letak jawatan
lima orang lagi  yang sama bekerja menipu 
sebagai pusuruh jaya spr
wajib juga letak jawatan

inilah salah satu darti 3 tuntunan
demo yang akan diadakan di dataran padang merbok
pads sabtu 15 jun 2013 
jam 2:00 petang

juga
pemilihan semula 
di 30 kawasan yang terbukti berlaku penipuan

juga hentikan
kerja jahat persempadanan semula


Wan Ahmad
SHAH ALAM - Tuduhan yang mendakwa calon BN di Terengganu 'membeli' kertas undi daripada pegawai Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) untuk mengundi bagi pihak mereka demi memastikan kemenangan parti itu tiada kaitan dengan suruhanjaya itu.

 Abdul Aziz Yusof
KUALA LUMPUR - Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) berharap menerusi Jawatankuasa Khas Parlimen (PSC) yang akan memantau fungsi dan kawal sedia badan itu, persepsi negatif berhubung kebebasan dan ketulusan SPR tidak lagi dipersoalkan.


ANAK MUDA
SEMUA DI JEMPUT TURUN
PAKAI
BAJU HITAM


--------

TIPU PILIIHAN RAYA - TURUN JALAN RAYA

Posted: 04 Jun 2013 10:37 PM PDT
 TIPU PILIHAN RAYA
TURUN JALAN RAYA

Black505: Pakatan Raykat  Pilih Dataran Padang Merbok

PETALING JAYA: Pembangkang akan meneruskan siri terakhir perhimpunan bagi membantah keputusan Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU-13) di Dataran Padang Merbok, Kuala Lumpur pada 15 Jun ini.


KITAB RUJUKAN

SABTU 15 JUN 2013
JAM: 2:00 PETANG
DATARAN PADANG MERBOK


--------

TUKAR TIUB MEMECAH BERITA

Posted: 04 Jun 2013 10:19 PM PDTTERAJANG NAJIB
SEKARANG

KAH KAH KAH

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

woit...NAJIB AKAN KENA TERAJANG.... kah kah kah..

kah kah kah... TNS - TERAJANG NAJIB SEKARANG  SUDAH BERGERAK.... kah kah kah..

kah kah kah... INI JAWA LAWAN BUGIS.... kah kah kah...

TELAH BERI
AMARAN
PADA NAJIB

Biar akar umbi Umno tentukan saingan untuk jawatan tertinggi, kata wartawan veteran

KUALA LUMPUR, 5 Jun ― Ahli akar umbi Umno seharusnya diberikan hak untuk menentukan sama ada jawatan presiden dan timbalan presiden boleh dicabar atau tidak dalam pemilihan parti itu yang perlu diadakan akhir tahun ini kata wartawan veteran,  A Kadir Jasin.
Menurut bekas ketua pengarang kumpulan akhbar milik Umno New Straits Times itu, Umno tidak akan mendapat 88 kerusi Parlimen dalam Pilihan Raya 2013, meningkat berbanding 79 kerusi yang mereka perolehi pada 2008 tanpa sokongan ahli.
"Wajar sangatlah mereka diberikan hak menentukan sama ada mereka mahu Mohd Najib dicabar atau tidak kerana Umno tidak akan memperoleh 88 kerusi keramat itu kalau ahli dan penyokong Umno tidak membulatkan tekad memangkah BN pada 5 Mei lalu," kata Kadir merujuk kepada Datuk Seri Najib Razak (gambar) dalam tulisan di blognya semalam bertajuk, "Cabar Atau Tidak Biar Ahli Umno Tentukan."

SMS
DARI MB PAHANG
UNTUK NAJIB
NOTA
dari berita yang diterima
johan jaafar dulu pembodek anwar
kini akan menjadi kempen manager untuk muhyiddin

akhbar utusan kini bersama muhyiddin

mb johor kini orang muhyiddin
mb pahang telah meminta najib undur

jeng jeng jeng
kah kah kah

apa pernan raden zahid hamidi
bersama jawa
atau
bersama bugis
kah kah kah

------

SENDIRI TAK LAKU JANGAN SALAHKAN YANG KACAK

Posted: 04 Jun 2013 09:00 PM PDTKUALA LUMPUR 4 Jun - Kerajaan diminta mewujudkan undang-undang baharu dengan mewajibkan pengendali media sosial serta portal berita di negara ini mempunyai lesen seperti di Singapura dalam usaha membendung...


KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit...TENGOK MUKA MAMAT INI BETUL BETUL.... kah kah kah..

kah kah kah...MUKA MACAM INI PATUT JUGA DI LESEN....kah kah kah..

kah kah kah... KERANA MENGGANGU SELERA MAKAN..... kah kah kah

kah kah kah..MUKA MACAM INI WAJIB DILESEN ..kah kah kah

kah kah kah ...MENAKUTKAN KANAK KANAK....kah kah kah..
NOTA
muka kecewa
tak ada kawan
di face book
kah kah kah
siapa agaknya
kaum keluarga muka ini
harap harap mereka sehat wal afiat
penyakit tak berjangkit
kah kah kah


---------

PADAN MUKA - CERMIN BONTOT SENDIRI

Posted: 04 Jun 2013 08:30 PM PDTPADAN MUKA

Graduan Melayu didiskriminasi

KUALA LUMPUR 4 Jun - Satu kajian yang dilakukan seorang penyelidik sebuah universiti awam mengesahkan wujud diskriminasi terhadap graduan Melayu yang memohon pekerjaan di syarikat swasta yang majoriti dimiliki kaum Cina dan asing.

Menurut kajian itu, faktor kaum lebih diutamakan berbanding kualiti pendidikan dengan graduan kaum Cina menjadi pilihan untuk dipanggil temu duga berbanding kaum Melayu yang merupakan penduduk teramai di negara ini.
Kajian selama enam bulan itu mendapati, syarikat yang dimiliki oleh kaum Cina dan pihak asing lebih mengutamakan graduan kaum Cina untuk bekerja dengan mereka
KAH KAH KAH

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit...PADAN MUKA TAK DAPAT KERJA....kah kah kah..

woit...KENAPA MARAH KEPADA CHINA?.... kah kah kah..

kah kah kah...TENGOK DAN CERMIN BONTOT SENDIRI.... kah kah kah..

kah kah kah...JANGAN TUDUH SEMBARANGAN.... kah kah kah

kah kah kah...LIHAT DAN SAKSIKAN APA KEUPAYAAN PELAJAR.... kah kah kah..

kah kah kahg.... SATU BUAT DONUT ..... SATU BUAT JADUAL.... kah kah kah..PENCAPAIAN
ILMU PELAJAR MELAYU

Pelajar UIA hasil logo terbesar guna donat
 Pelajar UIA hasil logo terbesar guna donatKUALA LUMPUR - Penuntut Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM) mencipta rekod Malaysia Book of Records (MBR) apabila berjaya menghasilkan logo universiti itu menggunakan 19,300 biji donat.

Wakil MBR, Zulhairi Md Zin berkata, UIAM merupakan universiti pertama di negara ini mencipta logo terbesar bersaiz 10 meter x 10.2 meter dengan menggunakan donat dalam kuantiti yang banyak.


"Ini merupakan iktiraf rekod terbaharu dan pertama kali di Malaysia buat logo gunakan donat, pengiktirafan ini diberikan berdasarkan memenuhi kriteria yang ditetapkan oleh MBR sendiri," katanya pada majlis penyampaian sijil pengiktirafan MBR di sini hari ini.

Cipta jadual berkala terbesar

 Nuril Mutmainnah Roslan | bhnews@mediaprima.com.myCetak
Cipta jadual berkala terbesarSahol Hamid, warga fakulti dan pelajar bersama jadual berkala terbesar pada majlis perasmian Karnival Keusahawan FSG 2013, semalam.
Shah Alam: Warga Fakulti Sains Gunaan (FSG), Universiti Teknologi MARA (UiTM), mencipta sejarah tersendiri apabila menerima pengiktirafan Malaysia Book of Records selepas menghasilkan jadual berkala terbesar bersaiz 56 meter panjang dan satu meter lebar. 
KITA BERJUMPA
DI KUALA LUMPUR
--------

SAEKOR LAGI KANG KONG BUAT REKOD

Posted: 04 Jun 2013 08:00 PM PDT
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit... SATU LAGI KEJAYAAN MELAYU BODOH... kah kah kah..

kah kah kah...DENGAN BANGGA NYA MENAYANGKAN KEBODOHAN KEPADA DUNIA..kah kah kah..

kah kah kah... 274 EKOR MELAYU BANGANG.... kah kah kah..

kah kah kah... 26 EKOR KANG KANGONG PUNTAI NGONG.... kah kah kah


NOTA:
kalau bodoh
jangan bagi tahu orang ramai
malu emak bapak
malu kaum keluarga
kah kah kah

Cipta jadual berkala terbesar

 Nuril Mutmainnah Roslan | bhnews@mediaprima.com.myCetak
Cipta jadual berkala terbesarSahol Hamid, warga fakulti dan pelajar bersama jadual berkala terbesar pada majlis perasmian Karnival Keusahawan FSG 2013, semalam.
Shah Alam: Warga Fakulti Sains Gunaan (FSG), Universiti Teknologi MARA (UiTM), mencipta sejarah tersendiri apabila menerima pengiktirafan Malaysia Book of Records selepas menghasilkan jadual berkala terbesar bersaiz 56 meter panjang dan satu meter lebar. 

Seramai 300 peserta membabitkan 274 pelajar serta 26 kakitangan fakulti terbabit berjaya menghasilkan jadual berkala itu menggunakan kain dan dilukis dengan pen. 
Pengiktirafan itu diisytiharkan pada majlis perasmian Karnival Keusahawan FSG 2013 yang disempurnakan oleh Naib Canselor UiTM, Prof  Sahol Hamid Abu Bakar, di sini, semalam. -------

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT