Nuffnang

Pengikut

WFAUZDIN.BLOGSPOT.COM

0
sumber :-

WFAUZDIN.BLOGSPOT.COM


NAMA-NAMA CALON DUN DARI KEADILAN PAHANG BAKAL DIKETAHUI HARI INI?

Posted: 17 Apr 2013 11:55 AM PDT

ALHAMDULILLAH.  Berita yang aku terima malam tadi sedikit melegakan aku, jika berita itu benar.  Dan aku yakin ianya benar.  Tropicana akhirnya akur bahawa setiap calon yang diturunkan dan disokong oleh Negeri Pahang adalah calon yang cukup dikenali oleh Negeri.

Diberitakan lewat petang nanti kita akan ketahui siapakah calon-calon Dun dari KEADILAN yang akan bertanding di Negeri Pahang.  Sebenarnya terlalu lewat untuk diumumkan, tetapi tidak guna cepat diumumkan sekadar untuk memenuhi kehendak orang lain yang boleh membawa risiko besar kepada parti.  Syabas kepada MPN Pahang yang banyak memberikan kerjasama baik kepada Pusat dan tabik buat Pusat yang masih terbuka untuk menerima teguran dan pandangan.

InsyaAllah, petang nanti kita mungkin dapat tahu siapakah yang bakal 'terkena' untuk memikul beban besar sebagai calon Yang Berhormat.  Tidak semua calon 'perfect' kerana ianya mustahil, tetapi tidak sempurna saeseorang calon itu boleh diterima asalkan bukan seorang pengkhianat, perasuah atau mempunyai moral yang rendah sebagaimana kebanyakan calon-calon Umporno.

Berita ini pasti melegakan penyokong-penyokong dan petugas-petugas di akar umbi yang sehari dua ini 'terencat' sedikit. 


bumiperak

0
sumber :-

bumiperak


Putrajaya bergegar dgn ceramah PR malam tadi

Posted: 17 Apr 2013 05:48 PM PDT

PUTRAJAYA 17 Apr. Ceramah Tawan Putrajaya 2013 di padang bola sepak di Desa Pinggiran Putra di sini malam tadi yang menyaksikan kehadiran lebih 10,000 orang. Kakitangan awam yang mendominasi populasi Putrajaya bersesak-sesak menghadiri ceramah Pakatan Rakyat yang semakin bijak menggunakan segala hak yang ada pada mereka mengikut perlembagaan.
Ceramah Pakatan Rakyat malam tadi adalah yang pertama selepas Naib Presiden PAS Datuk Husam Musa diisytihar sebagai calon PAS bertanding bagi kerusi Putrajaya.
Ucaptama malam tadi, Presiden PAS Tuan Guru Abdul Hadi terpegum dengan sambutan yang ramai berkata ianya mencerminkan semangat perubahan di kalangan rakyat dan beliau melahirkan keyakinan, bahawa tidak mustahil Putrajaya boleh dimenangi oleh Pakatan Rakyat.
Berita lanjut di Hkhdaily


MIMPI SENJA

0
sumber :-

MIMPI SENJA


PRU 13 - Senarai penuh calon PAS Kelantan

Posted: 17 Apr 2013 09:00 PM PDT

Berikut adalah senarai penuh calon-calon PAS yang akan bertanding di kerusi Parlimen dan DUN dalam PRU 13 di Kelantan

Tumpat 
Parlimen - Datuk Kamarudin Jaffar
Kelaboran – Mohd Zaki Ibrahim
Pasir Pekan – Datuk Ahmad Yakob
Wakaf Bharu – Datuk Che Abdullah Mat Nawi

Pengkalan Chepa 
Parlimen – Dr Mohd Izani Hussin (baru)
Kijang – Wan Ubaidah Omar
Chempaka – Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat
Panchor – Datuk Mohd Amar Abdullah

Kota Bharu
Parlimen – Datuk Takiyuddin Hassan (pindah)
Tanjong Mas – Rohani Ibrahim
Kota Lama – Datuk Anuar Tan Abdullah
Bunut Payong – Dr Ramli Mamat (baru)

Pasir Mas
Parlimen – Ustaz Nik Abduh Nik Abdul Aziz (baru)
Tendong – Mohd Rozi Muhammad (baru)
Pengkalan Pasir – Hanifa Ahmad
Chetok – Ustaz Abdul Halim Abdul Rahman

Rantau Panjang
Parlimen – Siti Zailah Mohd Yusoff
Meranti – Datuk Nasuruddin Daud
Gual Periuk – Ustaz Mohamad Awang
Bukit Tuku – Abdul Rasul Mohamad (baru)

Kubang Kerian 
Parlimen – Ustaz Ahmad Baihaki Atiqullah (pindah)
Salor – Datuk Husam Musa
Pasir Tumbuh – Ustaz Abdul Rahman Yunus (baru)
Demit – Mumtaz Mohd Nawi (baru)

Bachok 
Parlimen – Ustaz Ahmad Marzuk Saari (baru)
Tawang – Ustaz Hassan Mohamood
Perupuk – Huzaimi Che Hussin (baru)
Jelawat – Abdul Aziz Kadir

Ketereh 
Melor – Dr Yusnan Mohd Yusoff (baru)
Kadok – Haji Azamin Mohd Noor
Kok Lanas – Ustaz Nik Mahadi Nik Mahmud (baru)

Tanah Merah

Bukit Panau – Datuk Abdul Fattah Mahmood
Gual Ipoh – Wan Yusoff Wan Mustafa
Kemahang – Datuk Mejar (B) Md Anizam Abdul Rahman

Pasir Puteh 
Parlimen – Datuk Dr Nik Mazian Nik Mohamad (pindah)
Selising – Drs Saipul Bahrin Mohamad
Limbongan – Ustaz Nazlan Mohamad (baru)
Semerak – Wan Hassan Wan Ibrahim
Gaal – Tuan Mazlan Tuan Mat (baru)

Machang 
Pulai Chondong – Zulkifli Mamat
Temangan – Datuk Dr Mohammed Fadzli Hassan
Kemuning – Ustaz Rosli Ismail (baru)

Jeli
Parlimen – Mohd Apandi Mohamad
Bukit Bunga – Sufely Abdul Razak
Air Lanas – Ustaz Abdullah Ya'kob

Kuala Krai
Parlimen – Dr Mohd Hatta Ramli
Mengkebang – Ustaz Abdul Latiff Abdul Rahman
 Dabong - Ku Mohd Zaki Ku Hussin
Manik Urai - Mohd Fauzi Abdullah

Gua Musang 
Parlimen - Datuk Hj Wan Abdul Rahim
Galas - Ustaz Abdullah Hussein
Senarai Calon semua parti (klik)

PRU 13 : Lingkup dah BN di Sabah . Pairin umum calon sendiri, BUKAN yang diluluskan Najib

Posted: 17 Apr 2013 08:03 AM PDT

KOTA KINABALU: Within a day of the Barisan Nasional coalition members announcing their pick for the May 5 general election, questions are being raised about whether they were reading from BN  chairman Najib Tun Razak's script.
It does not appear so and cracks are beginning to appear in the alliance three days before nomination on April 20..
The Parti Bersatu Sabah (PBS) candidates announced by its president Joseph Pairin Kitingan yesterday was not the list finalised and approved by Najib and has caused some confusion in the party.
A party's leader told FMT that the list of candidates given by Najib to all BN component party leaders in Kuala Lumpur on Monday was different from the list read out by Pairin in Donggongon yesterday.
"The changes might had been made during the PBS supreme council meeting in the morning before the announcement was made to the media in the afternoon," a divisional leader said.
According to the PBS' released list, the Inanam state seat will be defended by incumbent Johnny Goh, but this is contrary to the official list of coalition candidates.
According to that list, Joseph Paulus Lantip, an unknown in the party, has been given the green light to contest for the BN.
The party insider also disclosed that Pairin had declared incumbent assemblyman Joachim Gunsalam would defend the seat for the BN though the official list puts PBS secretary-general Henrynus Amin as the approved candidate.
Over in Kiulu, Sabah Journalist Association president Joniston Bangkuai, who has yet to resign from his job, is said to have been on Najib's list but Pairin announced that incumbent Louis Rampas has been retained.
PBS in trouble
Telephone calls to Goh, Amin and Bangkuai for confirmation or comments went unanswered.
A check of Amin's latest Facebook posting, however, indicated his anger at being left out of the PBS list of candidates.
The posting simply stated that "former secretary-general of Parti Bersatu Sabah" as his place of work.
An Inanam PBS divisional senior officer, when contacted, said Goh's office was aware of the matter but the incumbent three-term assemblyman is hoping to file his nomination papers this weekend despite the BN leadership's endorsement of Lantip.
"I am not confident that Lantip is a winnable candidate even though he might had been picked up by BN top leaders on recommendation by the state government's think-tank IDS [Institute for Development Studies]," the officer said.
The officer said without the assistance of Goh, it would be an uphill task for Lantip to defend Inanam for BN against the Sabah Progressive Party's (SAPP) deputy president Eric Majimbun, the incumbent MP for Sepanggar.
In the 2008 general election, Goh won the state seat with a 1,686-vote majority in a four-cornered contest.
Daniel John Jambun of PKR polled 4,293 votes, DAP's Jeffrey Kumin (2,864) and Independent Clafence Chin lost his deposit polling just 196 votes.
Meanwhile, the PBS Sepanggar division is having an emergency meeting tonight to discuss the latest development in Inanam.
Inanam comes under the Sepanggar parliamentary constituency, together with the state seat of Karambunai.
The BN candidate for Sepanggar is new-comer Jumat Idris from Umno while incumbent Jainab Ahmad, also from Umno, is defending her Karambunai seat.

bekas Ketua Dewan Pemuda PAS Negeri Pulau Pinang, Dr Mazlan Ismail calon UMNO lawan DSAI di Permatang Pauh

Posted: 16 Apr 2013 11:22 PM PDT

Mohd Sabri Said,17 Apr 2013

PERMATANG PAUH: PAS Permatang Pauh mengucapkan syabas dan tahniah kepada bekas Ketua Dewan Pemuda PAS Negeri Pulau Pinang, Dr Mazlan Ismail (gambar) kerana terpilih sebagai calon Umno Parlimen Permatang Pauh.

Yang Dipertua PAS Permatang Pauh, Omar Hasan dalam kenyataan pada Harakahdaily menegaskan, tanggungjawab PAS Kawasan sebelum ini yang mengadakan pertemuan silatulrahim dengan Dr Mazlan sudah selesai dan terpulang padanya untuk bertanding atau tidak melawan Datuk Seri Anwar yang mewakili Pakatan Rakyat di Permatwng Pauh.

"Bila kita ketahui pengumumanya sebagai calon Barisan Nasional (BN) kita akur itu adalah pendirianya dalam sebuah negara yang mengamalkan demokrasi untuk bersuara.

"Selepas ini PAS akan melancarkan serangan ke arah BN seperti biasa walaupun tuan tubuh yang mewakilinya merupakan ahli seumur hidup PAS, " jelasnya menangkis tohmahan yang mengatakan PAS Permatang Pauh akan memberikan sokongan pada Dr Mazlan yang juga bekas Pengarah Jabatan Piihanraya PAS Negeri.

Omar yang juga bekas Ketua Penerangan PAS Negeri menyifatkan pembabitan Dr Mazlan dalam Umno sudah dijangka.

Menyentuh mengenai statusnya sebagai ahli PAS seumur hidup yang berdaftar di kawasan Permatang Pauh beliau menyerahkan kepada pihak PAS negeri untuk tindakan sewajarnya.

Waktu ini jentera PAS dilipat gandakan bersama PKR berikutan ke tiga-tiga Dewan Undangan Negeri iaitu Penanti, Permatang Pasir dan Seberang Jaya semuanya muka baru yang tidak dikenali.

"Harapan kita kali ini untuk menang di semua Dun dan Parlimen cerah.  Dulu kita hanya tewas di Dun Seberang Jaya apabila Datuk Arif Shah Omar Shah menjadi calon.

"Maklumlah beliau baik orangnya selalu bantu tanpa kira politik serta petah berbicara dalam bahasa cina, " kata beliau.

Hari ini pula sitiasi telah bertukar apabila di Dun Seberang Jaya diberikan kepada muka baru iaitu Datuk Mohamad Nasir Abdullah, Dun Permatang Pasir, Anuar Faisal Yahaya dan Dun Penanti, Ibrahim Ahmad.

Omar berharap, pergelutan dalaman Umno Permatang Pauh memberikan keyakinan bahawa Pakatan Rakyat akan menyapu bersih kerusi Dun dan mempertahankan Permatang Pauh.

dollah yankee

0
sumber :-

dollah yankee


Tangan ada bau TAIK! sebab ayam sudah terlepas!

Posted: 17 Apr 2013 12:11 AM PDT

dollah yankee -
Kah..Kah..Kah..
Dulu... masa Dollah zzz jadi PM, Shariff ada 'gentelmen aggreement' dengan Dollah zzz.(dikatakan juga ketika berjabat tangan dalam perjanjian itu,siap baca Fatihah dan selawat) supaya  Shariff lepaskan kerusi Tasek Gelugor untuk Nor Yakob. Dan sebagai balasan nama Shariff akan direkomen untuk jadi Gabenor Pulau Pinang ganti Rahman Abbas. Shariff pula ibarat 'dengar guruh dilangit,air dalam tempayan dicurah'. Semuanya hancus,lebur  bila Pak Lah zzz ditendang.
'Balik Pulau,Bayan Lepas.Gabenor terpulau,MP pun terlepas' Kah..Kah..Kah.. 

Khabar kurang baik buat Umno apabila BEKAS calon parlimen Tasek Gelugor,Shariff Omar pula mengamuk dan ambil keputusan untuk bertanding sebagai calon bebas menentang calon umno dan calon PAS,Abdul Rahman Maidin.
 
 
 
Janji BEKAS perdana menteri, Abdullah Badawi untuk memberi peluang kepada BEKAS penyandang yang digugurkan, Nor Mohamed Yakcop bertanding hanya setakat dua penggal nampaknya tidak ditunaikan.
Sebaliknya Umno memilih ketua Umno bahagian, Shahbudin Yahya sebagai calon menyebabkan Shariff berang dan mengumumkan akan bertanding sebagai calon bebas malam tadi.
Ini pasti memberi peluang cerah kepada calon Pakatan Rakyat, Abdul Rahman untuk menang di kubu kuat Umno itu kerana undi kepada BN sudah pasti akan terpecah dua ekoran keputusan drastik Shariff.


RAKYAT MARHAEN

0
sumber :-

RAKYAT MARHAEN


PRU13: Warga facebook perlekeh Najib takut debat dengan Anwar

Posted: 17 Apr 2013 11:30 AM PDT

fbKUALA LUMPUR 17 APRIL: Sempena perdebatan Datuk Seri Anwar Ibrahim dengan Datuk Seri Najib Razak yang dijadual berlangsung malam ini, pengguna di laman facebook Ketua Umum KEADILAN dilihat meragui serta memperlekeh keberanian Perdana Menteri untuk hadir.
Kira-kira 8,000 pengguna menyukai foto Anwar yang ditandakan 'HADIR' manakala foto Najib pula diletakkan tanda soal.
Grafik tersebut dipapar dalam facebook Anwar pada semalam.
Salah seorang pengguna, Tam Sem Hoong yang mengulas foto tersebut menulis, "Najib pun tak berani debat dengan Rosmah (Mansor), macam mana nak debat dengan Anwar".
Tok Ayah Li pula menulis, "Najib mana berani…Cakap berdegar-degar kat TV. Ajak debat takut…".
Seorang lagi pengguna, Zaidi Mahat mengulas, "Penakut.. Mana berani dia datang…Macam inikah sikap ketua BN? Nahaslah rakyat kalau pilih pengecut jadi pemimpin. Kalau perang dia lari dulu…Hampeh!", demikian antara komen yang disusuli 600 ulasan lain.
Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (Bersih) pada 11 April lalu mempelawa Anwar dan Najib untuk membentangkan manifesto masing-masing dalam program debat yang berlangsung 8.45 malam ini bertempat di Dewan Perhimpunan Cina Kuala Lumpur-Selangor.
Anwar mengesahkan kehadiran melalui jadual dan laman facebooknya Isnin lalu yang bertulis 'Saya akan hadir', dan status tersebut mendapat 5,277 jumlah 'LIKE'.
Terbaru, kira-kira jam 6.55 minit petang ini, Anwar sekali lagi mengulangi pemberitahuan akan hadir ke program itu.
Read More / Baca Lagi >>

GE13 : Najib missed the chance, he should have come - Pak Samad

Posted: 17 Apr 2013 11:28 AM PDT


GE13: Hero's welcome for Anwar, coward's thumbs-down for Najib

Posted: 17 Apr 2013 11:27 AM PDT


TERKINI PRU13: SENARAI CALON PARLIMEN PAKATAN RAKYAT (Dikemaskini 18 Apr 2013 - 2 pagi)

Posted: 17 Apr 2013 11:17 AM PDT


Perlis Indera Kayangan (3 kerusi)

P 001 - Padang Besar - Azamhari Mahmood (PAS)
P 002 - Kangar - Dr Juanda Jaya (KEADILAN)
P 003 - Arau - Tuan Guru Haron Din (PAS)

Kedah Darul Aman (15 kerusi)

P 004 - Langkawi - Ahmad Abdullah (KEADILAN)
P 005 - Jerlun - (PAS - belum diperolehi)
P 006 - Kubang Pasu - (PAS - belum diperolehi)
P 007 - Padang Terap - Mohd Nasir Zakaria (PAS - penyandang)
P 008 - Pokok Sena - Mahfuz Omar (PAS - penyandang)
P 009 - Alor Setar - Gooi Hsiau Leung (KEADILAN)
P 010 - Kuala Kedah - Dr Azman Ismail (KEADILAN)
P 011 - Pendang - Mohamad Sabu (PAS)
P 012 - Jerai - Mohd Firdaus Jaafar (PAS - penyandang)
P 013 - Sik - Che Uda Che Nik (PAS - penyandang )
P 014 - Merbok - Nor Azrina Surip (KEADILAN)
P 015 - Sungai Petani - Johari Abdul (KEADILAN - penyandang)
P 016 - Baling - Brig Jen (B) Mohd Najmi Ahmad (PAS)
P 017 - Padang Serai - N Surendran (KEADILAN)
P 018 - Kulim-Bandar Baharu - Saifuddin Nasution Ismail (KEADILAN - bertukar dari parlimen Machang)

Kelantan Darul Naim (14 kerusi)

P 019 - Tumpat - Kamaruddin Jaffar (PAS - penyandang)
P 020 - Pengkalan Chepa - Dr Mohd Izani Hussin (PAS)
P 021 - Kota Bharu - Datuk Takiyuddin Hassan (PAS)
P 022 - Pasir Mas - Nik Abduh Nik Abdul Aziz (PAS)
P 023 - Rantau Panjang - Siti Zailah Mohd Yusof (PAS - penyandang)
P 024 - Kubang Kerian - Ustaz Ahmad Baihaki Atiqullah (PAS)
P 025 - Bachok - Ustaz Ahmad Marzuk Saari  (PAS)
P 026 - Ketereh - Ab Aziz Abdul Kadir (KEADILAN - penyandang )
P 027 - Tanah Merah - Nik Mahmood Nik Hassan (KEADILAN)
P 028 - Pasir Puteh - Datuk Dr Nik Mazian Nik Mohamad (PAS)
P 029 - Machang - Dr Wan Zawawi Wan Ismail (KEADILAN)
P 030 - Jeli - Mohd Apandi Mohamad (PAS)

P 031 - Kuala Krai - Dr Mohd Hatta Ramli (PAS - penyandang)
P 032 - Gua Musang - Dr Zulkefli Mohamad (PAS - belum disahkan)

Terengganu Darul Iman (8 kerusi)

P 033 - Besut - (PAS - belum diperolehi)
P 034 - Setiu - (PAS - belum diperolehi)
P 035 - Kuala Nerus - Dr Khairuddin At-Takiri (PAS)
P 036 - Kuala Terengganu - Raja Kamarul Bahrin Shah Raja Ahmad (PAS)
P 037 - Marang - Tuan Guru Abdul Hadi Awang (PAS - penyandang)
P 038 - Hulu Terengganu - (PAS - belum diperolehi)
P 039 - Dungun - Wan Hassan Mohd Ramli (PAS)
P 040 - Kemaman - Kamaruddin Chik (KEADILAN)

Pulau Pinang Pulau Mutiara (11 kerusi)

P 041 - Kepala Batas - Afnan Hamimi Taib Azamudden (PAS)
P 042 - Tasek Gelugor - Abdul Rahman Maidin (PAS)
P 043 - Bagan - Lim Guan Eng (DAP - penyandang)
P 044 - Permatang Pauh - Anwar Ibrahim (KEADILAN - penyandang)
P 045 - Bukit Mertajam - Chong Eng (DAP - penyandang)
P 046 - Batu Kawan - Dr P Ramasany (DAP - penyandang)
P 047 - Nibong Tebal - Dr Mansor Othman (bertukar dari DUN Penanti)
P 048 - Bukit Bendera - Zairil Khir Johari (DAP - belum disahkan)
P 049 - Tanjong - Chow Kon Yeow (DAP - penyandang - belum disahkan)
P 050 - Jelutong - Jeff Ooi Chuan Aun (DAP - penyandang)
P 051 - Bukit Gelugor - Karpal Singh (DAP - penyandang)
P 052 - Bayan Baru - Sim Tze Tzin (KEADILAN - bertukar dari DUN Pantai Jerejak)
P 053 - Balik Pulau - Mohamad Bakhtiar Wan Chik (KEADILAN)

Perak Darul Ridzuan (24 kerusi)

P 054 - Gerik - Norhayati Kassim (PAS - belum diumumkan)
P 055 - Lenggong - Razman Zakaria (PAS - belum disahkan)
P 056 - Larut - Fauzi Shaari (PAS)
P 057 - Parit Buntar - Dr Mujahid Yusof Rawa (PAS - penyandang)
P 058 - Bagan Serai - Dr Muhammad Nur Manuty (KEADILAN)
P 059 - Bukit Gantang - Idris Ahmad (PAS)
P 060 - Taiping - Nga Kor Ming (DAP - penyandang)
P 061 - Padang Rengas - Dr Meor Ahmad Isharra Ishak (KEADILAN)
P 062 - Sungai Siput - Dr Michael Jeyakumar (PSM - penyandang)
P 063 - Tambun - Siti Aishah Shaik Ismail (KEADILAN)
P 064 - Ipoh Timur - Thomas Su (bertukar dari DUN Pasir Pinji - belum disahkan)
P 065 - Ipoh Barat - M Kulasegaran (DAP - penyandang)
P 066 - Batu Gajah - V Sivakumar (bertukar dari DUN Tronoh - belum disahkan)
P 067 - Kuala Kangsar - Drs Khalil Idham Lim (bertukar dari DUN Titi Serong)
P 068 - Beruas - Ngeh Koo Ham (DAP - penyandang)
P 069 - Parit - Mohamad Ismi Muhamad Taib (PAS)
P 070 - Kampar - (DAP - belum diperolehi)
P 071 - Gopeng - Dr Lee Boon Chye (KEADILAN - penyandang)
P 072 - Tapah - Vasantha Kumar Krishnan (KEADILAN)
P 073 - Pasir Salak - Mustafa Kamil Ayyub (KEADILAN)
P 074 - Lumut - Laksamana Pertama (B) Imran Abdul Hamid (PAS - menggunakan lambang KEADILAN)
P 075 - Bagan Datoh - Madzi Hassan (KEADILAN)
P 076 - Teluk Intan - M Manogaran (DAP - penyandang)
P 077 - Tanjong Malim - Tan Yee Kew (KEADILAN)

Pahang Darul Makmur (14 kerusi)

P 078 - Cameron Highlands - J Appalasamy (DAP - belum disahkan)
P 079 - Lipis - Mahyudin Ghazali (PAS)
P 080 - Raub - Mohd Ariff Sabri Abd Aziz (DAP)
P 081 - Jerantut - Dr Hamzah Jaafar (PAS)
P 082 - Indera Mahkota - Fauzi Abdul Rahman (KEADILAN)
P 083 - Kuantan - Fuziah Salleh (KEADILAN - penyandang)
P 084 - Paya Besar - Murnie Hidayah Anuar (KEADILAN)
P 085 - Pekan - Fariz Musa (KEADILAN)
P 086 - Maran - Mujiburrahman Ishak (PAS)
P 087 - Kuala Krau - Shahril Azman Abdul Halim (PAS)
P 088 - Temerloh - Nasrudin Hassan (PAS)
P 089 - Bentong - Wong Tack (DAP)
P 090 - Bera - Zakaria Abdul Hamid (KEADILAN)
P 091 - Rompin - Nuridah Salleh (PAS)

Selangor Darul Ehsan (26 kerusi)

P 092 - Sabak Bernam - Dr Abdul Aziz Bari (KEADILAN)
P 093 - Sungai Besar - (PAS - belum diperolehi)
P 094 - Hulu Selangor - Khalid Jaafar (KEADILAN)
P 095 - Tanjong Karang - (PAS - belum diperolehi)
P 096 - Kuala Selangor - Dr Dzulkefly Ahmad (PAS - penyandang)
P 097 - Selayang - William Leong Jee Ken (KEADILAN - penyandang)
P 098 - Gombak - Azmin Ali (KEADILAN - penyandang)
P 099 - Ampang - Zuraida Kamaruddin (KEADILAN - penyandang)
P 100 - Pandan - Rafizi Ramli (KEADILAN)
P 101 - Hulu Langat - (PAS - belum diperolehi)
P 102 - Serdang - Ong Kian Ming (DAP)
P 103 - Puchong - Gobind Singh Deo (DAP - penyandang)
P 104 - Kelana Jaya - Wong Chen (KEADILAN)
P 105 - Petaling Jaya Selatan - Hee Loy Sian (KEADILAN - penyandang)
P 106 - Petaling Jaya Utara - Tony Pua Kiam Wee (DAP - penyandang)
P 107 - Subang - Sivarasa Rasiah (KEADILAN - penyandang)
P 108 - Shah Alam - Khalid Samad (PAS - penyandang)
P 109 - Kapar - Manivanam Govindasamy (KEADILAN)
P 110 - Klang - Charles Anthony Santiago (DAP - penyandang)
P 111 - Kota Raja - Dr Siti Mariah Mahmud (PAS - penyandang)
P 112 - Kuala Langat - Abdullah Sani Abdul Hamid (KEADILAN - penyandang)
P 113 - Sepang - Hanipa Maidin (PAS)

Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Putrajaya dan Labuan (13 kerusi)

P 114 - Kepong - Dr Tan Seng Giaw (DAP - penyandang)
P 115 - Batu - Tian Chua (KEADILAN - penyandang)
P 116 - Wangsa Maju - Dr Tan Kee Kwong (KEADILAN)
P 117 - Segambut - Lim Lip Eng (DAP - penyandang)
P 118 - Setiawangsa - Ibrahim Yaacob (KEADILAN)
P 119 - Titiwangsa - Ahmad Zamri Asa'ad Khuzaimi (PAS)
P 120 - Bukit Bintang - Fong Kui Lun (DAP - penyandang)
P 121 - Lembah Pantai - Nurul Izzah Anwar (KEADILAN - penyandang)
P 122 - Seputeh - Teresa Kok Suh Sim (DAP - penyandang)
P 123 - Cheras - Tan Kok Wai (DAP - penyandang)
P 124 - Bandar Tun Razak - Abdul Khalid Ibrahim (KEADILAN - penyandang)
P 125 - Putrajaya - Husam Musa (PAS - kekal bertanding di DUN Salor)
P 166 - Labuan - Ibrahim Menudin (KEADILAN)

Negeri Sembilan Darul Khusus (8 kerusi)

P 126 - Jelebu - Aiman Athirah Al-Jundi (PAS)
P 127 - Jempol - Wan Aishah Wan Ariffin (PAS)
P 128 - Seremban - Teo Kok Seong (DAP - bertukar dari DUN Bahau)
P 129 - Kuala Pilah - Nazeri Yunus (KEADILAN - belum disahkan)
P 130 - Rasah - Anthony Loke Siew Fook (DAP - penyandang)
P 131 - Rembau - (KEADILAN - belum diperolehi)
P 132 - Telok Kemang - Kamarul Baharin Abbas (KEADILAN - penyandang - belum disahkan)
P 133 - Tampin - Zakaria Khalim (PAS)

Melaka Darul Azim (6 kerusi)

P 134 - Masjid Tanah - Mohd Nasaie Ismail (PAS)
P 135 - Alor Gajah - Damian Yeo Shen Li (DAP - belum disahkan)
P 136 - Tangga Batu - Rahim Ali (KEADILAN)
P 137 - Bukit Katil - Shamsul Iskandar Md Akin (KEADILAN)
P 138 - Kota Melaka - Sim Tong Him (DAP - penyandang)
P 139 - Jasin - (KEADILAN - belum diperolehi)

Johor Darul Takzim (26 kerusi)

P 140 - Segamat - Dr Chua Jui Meng (KEADILAN)
P 141 - Sekijang - Julailey Jemadi (KEADILAN)
P 142 - Labis - S Ramakrishnan (DAP)
P 143 - Pagoh - Mohd Rozali Jamal Hafiz (PAS)
P 144 - Ledang - Hassan Karim (KEADILAN)
P 145 - Bakri - Er Teck Hwa (DAP - penyandang)
P 146 - Muar - Nor Hizwan Ahmad (KEADILAN)
P 147 - Parit Sulong - Khairuddin Abd Rahim (PAS)
P 148 - Ayer Hitam - Hu Pang Chaw (PAS)
P 149 - Sri Gading - Mohd Khuzzan Abu Bakar (KEADILAN)
P 150 - Batu Pahat - Dr Idris Jauzi (KEADILAN)
P 151 - Simpang Renggam - Suhaizan Kaiyat (PAS)
P 152 - Kluang - Liew Chin Tong (DAP - bertukar dari parlimen Bukit Bendera)
P 153 - Sembrong - Onn Abu Bakar (KEADILAN)
P 154 - Mersing - Roslan Nikmat (PAS)
P 155 - Tenggara - Muhamad Said Jonit (PAS)
P 156 - Kota Tinggi - Onn Jaafar (PAS)
P 157 - Pengerang - Anis Afida Mohd Azli (PAS)
P 158 - Tebrau - Steven Choong Siow (KEADILAN)
P 159 - Pasir Gudang - Dr Ahmad Faidhi Saidi (KEADILAN)
P 160 - Johor Bharu - Jen (B) Md Hashim Hussein (KEADILAN)
P 161 - Pulai - Salahuddin Ayub (PAS - bertukar dari parlimen Kubang Kerian)
P 162 - Gelang Patah - Lim Kit Siang (DAP - bertukar dari parlimen Ipoh Timur)
P 163 - Kulai - Teo Nie Ching (DAP - bertukar dari parlimen Serdang)
P 164 - Pontian - Dayangku Intan Tengku Abd Hamid (KEADILAN - belum disahkan)
P 165 - Tanjong Piai - Mahdzir Ibrahim (DAP)

Sabah Negeri Di Bawah Bayu (25 kerusi)

P 167 - Kudat - Rahimah Binti Majid (KEADILAN)
P 168 - Kota Marudu - Datuk Maijul Mahap (KEADILAN)
P 169 - Kota Belud -  Isnaraissah Munirah Binti Majlid @ Fakharudy(KEADILAN)
P 170 - Tuaran - Wilfred Bumburing (APS-KEADILAN - penyandang)

P 171 - Sepanggar - Dr Chong Eng Leong (KEADILAN - belum diumumkan)
P 172 - Kota Kinabalu - Chan Fong Hin (DAP)
P 173 - Putatan - Mazhry Nasir (KEADILAN - belum disahkan)
P 174 - Penampang - Ignatius Dorrel Leiking  (KEADILAN )
P 175 - Papar - Datuk Mohammad Yahya @ Yahya Bim Lampong(KEADILAN)
P 176 - Kimanis - Jaafar Ismail (KEADILAN )
P 177 - Beaufort - Lajim Ukin (PPPS-KEADILAN - penyandang)
P 178 - Sipitang - Ramlee Bin Dua @ Ramli Dua Lee (KEADILAN)

P 179 - Ranau - Jonathan Yassin (KEADILAN)
P 180 - Keningau - Stephen Sandor (KEADILAN)
P 181 - Tenom - Masdin Bin Tumas (KEADILAN)
P 182 - Pensiangan - Datuk Seri Dr Richard Sakian Bin Gunting (KEADILAN)
P 183 - Beluran - James Miki (KEADILAN)
P 184 - Libaran - Mohd Serman Bin Hassnar (KEADILAN)

P 185 - Batu Sapi - Hamzah Abdullah (PAS)
P 186 - Sandakan - Wong Tien Fatt (DAP)
P 187 - Kinabatangan - Mustapa Bin Datu Tambuyong (KEADILAN)
P 188 - Silan - Dr Badrulamin Bin Bahron (KEADILAN)
P 189 -  Semporna - Dr Zamree @ Mohd Suffian Bin Abdul Habi (KEADILAN)
P 190 - Tawau - Datuk Kong Hong Ming @ Kong Fo Min (KEADILAN)

P 191 - Kalabakan - Usman Madeaming (PAS)

Sarawak Bumi Kenyalang (31 kerusi)

P 192 - Mas Gading - Mordi Bimol (DAP)
P 193 - Santubong - Zulrusdi Mohd Hol (KEADILAN)
P 194 - Petra Jaya - Ahmad Nazib Johari (KEADILAN)
P 195 - Bandar Kuching - Julian Tan Kok Ping (DAP)
P 196 - Stampin - Chong Chien Jien (DAP - bertukar dari parlimen Bandar Kuching, juga penyandang DUN Kota Sentosa)
P 197 - Kota Samarahan - Abang Ahmad Kerdee Abang Masagus (PAS)
P 198 - Mambong - Willie Monggin (KEADILAN)
P 199 - Serian - Edward Andrew Luak (DAP - belum disahkan)
P 200 - Batang Sadong - Dr (H) Mohd Jolhi (PAS)
P 201 - Batang Lupar - Zulkifli Abang Engkeh (KEADILAN)
P 202 - Sri Aman - Nicholas Mujah (KEADILAN)
P 203 - Lubok Antu - Nicholas Bawing Anggat (KEADILAN)
P 204 - Betong - Cecila Una (KEADILAN)
P 205 - Saratok - Ali Biju (KEADILAN - juga penyandang DUN Krian)
P 206 - Tanjong Manis - Jurina Mut (PAS)
P 207 - Igan - Ajiji Fauzan (PAS)
P 208 - Sarikei - Andrew Wong Lin Biu (DAP)
P 209 - Julau - Andy Wong Hong Yu (KEADILAN) atau Ambrose Jabang Lamba (PAS)
P 210 - Kanowit - Thomas Laja (KEADILAN)
P 211 - Lanang - Alice Lau Kiong Yieng (DAP)
P 212 - Sibu - Oscar Ling Chai Yew (DAP)
P 213 - Mukah - Hai Merwain (DAP) atau Nani Sahari (PAS)
P 214 - Selangau - Joshua Jabeng (KEADILAN)
P 215 - Kapit - Ramli Malaka (DAP - belum disahkan)
P 216 - Hulu Rajang - Abun Sui Anyit (KEADILAN)
P 217 - Bintulu - John Brian Anthony (DAP - belum disahkan)
P 218 - Sibuti - Mohamad Zaid @ Robby Tandang (PAS)
P 219 - Miri - Lim Su Kien (DAP)
P 220 - Baram - Ronald Engan (KEADILAN)
P 221 - Limbang - Baru Bian (KEADILAN - juga penyandang DUN Ba'kelalan)
P 222 - Lawas - Dr Bob Langup (DAP)

Nota: Senarai ini belum muktamad melainkan sudah disahkan oleh pemimpin tertinggi parti masing-masing.

TERKINI PRU13 : Senarai Penuh Calon Parlimen Dan Dun Kelantan

Posted: 17 Apr 2013 10:36 AM PDT

Senarai penuh calon PAS dan KEADILAN Kelantan yang diumumkan oleh Timbalan Pesuruhjaya PAS negeri, Datuk Ahmad Yakob bagi kerusi parlimen dan Datuk Mohd Amar Abdullah bagi kerusi Dun seperti berikut:-


Tumpat

Parlimen - Datuk Kamarudin Jaffar

Kelaboran – Mohd Zaki Ibrahim
Pasir Pekan – Datuk Ahmad Yakob
Wakaf Bharu – Datuk Che Abdullah Mat Nawi
Pengkalan Kubur - Shahrom Ibrahim (KEADILAN)

Pengkalan Chepa

Parlimen – Dr Mohd Izani Hussin (baru)

Kijang – Wan Ubaidah Omar
Chempaka – Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat
Panchor – Datuk Mohd Amar Abdullah

Kota Bharu

Parlimen – Datuk Takiyuddin Hassan (pindah)

Tanjong Mas – Rohani Ibrahim
Kota Lama – Datuk Anuar Tan Abdullah
Bunut Payong – Dr Ramli Mamat (baru)

Pasir Mas

Parlimen – Ustaz Nik Abduh Nik Abdul Aziz (baru)

Tendong – Mohd Rozi Muhammad (baru)
Pengkalan Pasir – Hanifa Ahmad
Chetok – Ustaz Abdul Halim Abdul Rahman

Rantau Panjang

Parlimen – Siti Zailah Mohd Yusoff

Meranti – Datuk Nasuruddin Daud
Gual Periuk – Ustaz Mohamad Awang
Bukit Tuku – Abdul Rasul Mohamad (baru)

Kubang Kerian

Parlimen – Ustaz Ahmad Baihaki Atiqullah (pindah)

Salor – Datuk Husam Musa
Pasir Tumbuh – Ustaz Abdul Rahman Yunus (baru)
Demit – Mumtaz Mohd Nawi (baru)

Bachok

Parlimen – Ustaz Ahmad Marzuk Saari (baru)

Tawang – Ustaz Hassan Mohamood
Perupuk – Huzaimi Che Hussin (baru)
Jelawat – Abdul Aziz Kadir


Ketereh


Parlimen - Ab Aziz Kadir (KEADILAN)

Melor – Dr Yusnan Mohd Yusoff (baru)
Kadok – Haji Azamin Mohd Noor
Kok Lanas – Ustaz Nik Mahadi Nik Mahmud (baru)

Tanah Merah

Parlimen - Nik Mahmood Nik Hassan (KEADILAN)

Bukit Panau – Datuk Abdul Fattah Mahmood
Gual Ipoh – Wan Yusoff Wan Mustafa
Kemahang – Datuk Mejar (B) Md Anizam Abdul Rahman

Pasir Puteh

Parlimen – Datuk Dr Nik Mazian Nik Mohamad (pindah)

Selising – Drs Saipul Bahrin Mohamad
Limbongan – Ustaz Nazlan Mohamad (baru)
Semerak – Wan Hassan Wan Ibrahim
Gaal – Tuan Mazlan Tuan Mat (baru)

Machang 

Parlimen - Dr Zawawi Wan Ismail (KEADILAN)

Pulai Chondong – Zulkifli Mamat
Temangan – Datuk Dr Mohammed Fadzli Hassan
Kemuning – Ustaz Rosli Ismail (baru)


Jeli

Parlimen – Mohd Apandi Mohamad
Bukit Bunga – Sufely Abdul Razak
Air Lanas – Ustaz Abdullah Ya'kob
Kuala Balah - Ramlan Mat (KEADILAN)

Kuala Krai

Parlimen – Dr Mohd Hatta Ramli
Mengkebang – Ustaz Abdul Latiff Abdul Rahman

Gua Musang

Nenggiri - Mohd Azihan Che Seman (KEADILAN)PRU13: KEADILAN tanding 19 kerusi Parlimen dan 43 DUN di Sabah

Posted: 17 Apr 2013 10:29 AM PDT

Timbalan Presiden KEADILAN, Mohamed Azmin Ali hari ini mengumumkan calon Parlimen dan Dewan Undangan Negeri (DUN) Sabah yang akan bertanding di bawah tiket KEADILAN. PCSeramai 19 calon akan bertanding di kawasan Parlimen, manakala 43 di kerusi DUN Sabah pada Pilihan Raya Umum ke-13, 5 Mei ini.
Pengumuman itu dibuat pada sidang media di ibu pejabat parti petang tadi dengan kehadiran enam calon bertanding.

Berikut kerusi ditandingi KEADILAN termasuk Pakatan Perubahan Sabah (PPPS) dan Angkatan Perubahan Sabah (APS) yang menggunakan bendera KEADILAN.

P167 Kudat: Rahimah Binti Majid
P168 Kota Marudu: Datuk Maijul Mahap
P169 Kota Belud: Isnaraissah Munirah Binti Majlid @ Fakharudy
P170 Tuaran: Datuk Seri Pangima Mojilip Bin Bumburing @ Wilfred
P174 Penampang: Ignatius Dorrel Leiking
P175 Papar: Datuk Mohammad Yahya @ Yahya Bim Lampong
P176 Kimanis: Jaafar Bin Ismail
P177 Beaufort: Datuk Seri Panglima Lajim Ukin
P178 Sipitang: Ramlee Bin Dua @ Ramli Dua Lee
P179 Ranau: Jonathan Bin Yasin
P180 Keningau: Stephen Sandor
P181 Tenom: Masdin Bin Tumas
P182 Pensiangan: Datuk Seri Dr Richard Sakian Bin Gunting
P183 Beluran: James Miki
P184 Libaran: Mohd Serman Bin Hassnar
P187 Kinabatangan: Mustapa Bin Datu Tambuyong
P188 Silan: Dr Badrulamin Bin Bahron
P189 Semporna: Dr Zamree @ Mohd Suffian Bin Abdul Habi
P190 Tawau: Datuk Kong Hong Ming @ Kong Fo Min

Manakala bagi kerusi Dewan Undangan Negeri pula:

N01 Banggi: Datu Abdul Razak Bin Datu Abdul Salam
N02 Tanjong Kapor: Chin Chung Kui @ William Chin
N04 Matunggong: Jelin Bin Dasanap @ Jelani Bin Hamdan
N05 Tandek: Andonny Pilit @ Anthony Biri Mandiau
N07 Kadamaian: Uloh @ Jeremmy Bin Majalad @ Malazad
N08 Usukan: Ir Mustafa Sa'mud
N09 Tamparuli: Datuk Seri Panglima Mojilip Bin Bumburing @ Wilfred
N10 Sulaman: Mukhtar
N11 Kiulu: Rhodes Bin Panilau
N12 Karambunai: Muali Bin Aching
N13 Inanam: Roland Chia Ming Shen
N15 Api-Api: Liew Chin Jin
N18 Petagas: Mat Yunin @ Mohd Yunin Bin Atin
N20 Moyog: Terrence Siambun
N21 Kawang: Kefli @ Dzulkefli Bin Safar
N22 Pantai Manis: Fred Bin Gabriel
N23 Bongawan: Tan Ser Ibrahim Menudin
N24 Membakut: Narawi @ Sinar Bin Ahmad
N25 Klias: Datuk Seru Lajim Bin Ukin
N26 Kuala Penyu: Datuk Johan @ Christopher Bin OT Ghani
N27 Lumadan: Ustaz Abdul Rahman Yaakob
N28 Sindumin: Harunsah Bin Ibrahim
N29 Kundasang: Satiol Bin Indong
N30 Karanaan: Datuk Dr Muhiddin @ Mohd Anas Bin Yusin
N31 Paginatan: Amru Bin Abd Kadir
N32 Tambunan: Wilfred Win Bin Ponil
N33 Bingkor: Dato Ahmad Shah Tambakau
N34 Liawan: Paul Gitang
N36 Kemadong: Biou Suyan
N37 Sook: Liberty Lopog
N38 Nabawan: Raymond Bin Ahuar
N39 Sugut Petrus Zabang
N40 Labuk: Datuk Tan Yong Gee
N41 Gum-Gum: Ahmad Thamrin @ Thamrin Bin Mohd Jaini
N42 Sungai Sibuga: Irwansyhah Bin Mustafa
N43 Sekong: Musah Bin Ghani
N47 Kuamut: Benson Ingam
N49 Tungku: Johani Bin Abd Halim
N50 Lahad Datu: Dr Hamid Awong @ Abdul Hamid Awong
N52 Sulabayan: Hermeny Bin Murgal
N53 Senallang: Mohd Amin Bin Abdul Mem
N55 Balung: Frank Salazar @ Franco
N56 Apas: Alizaman Bin Jijurahman

POLIS : TAKLIMAT MEDIA PRU13 17 APRIL 2013

Posted: 17 Apr 2013 10:22 AM PDT

Is PR's "Manifesto Rakyat" a workable plan for Malaysia? by Tony Pua

Posted: 17 Apr 2013 10:21 AM PDT

Memanifestasikan Harapan Rakyat:Satu Perbualan bersama Dato' Sri Najib Tun Razak dan Datuk Seri Anwar Ibrahim

Posted: 17 Apr 2013 10:20 AM PDT

SAMM - Kebangkitan Anak Muda Tolak UMNO/BN

Posted: 17 Apr 2013 10:18 AM PDT

PRU13: UMNO Dan Fitnah Sebati

Posted: 17 Apr 2013 10:18 AM PDT


WARTAWAN RASMI LAMAN REFORMASI

0
sumber :-

WARTAWAN RASMI LAMAN REFORMASI


BERSIH janjikan kejutan jika Najib tak muncul

Posted: 17 Apr 2013 07:21 AM PDT

BERSIH janjikan kejutan jika Najib tak muncul

Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (BERSIH) menjanjikan satu kejutan kepada hadirin sekiranya pengerusi BN Datuk Seri Najib Razak atau wakilnya gagal hadir untuk berdebat dengan ketua umum PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim dalam satu majlis anjurannya pada malam ini.

Ahli jawatankuasa pemandu BERSIH, Maria Chin Abdullah berkata Anwar sudah mengesahkan kehadirannya namun, Najib masih belum memberikan maklum balas positif.

"Kami masih menanti (maklum balas Najib) dan jika sehingga akhir tiada jawapan (dari Najib), kami akan persembahkan satu 'kejutan' buat hadirin forum malam ini," kata Maria sewaktu dihubungi Malaysiakini.

BERSIH mempromosi forum 'Memanifestasikan Harapan Rakyat: Satu Perbualan Bersama' itu bagi membolehkan BN dan Pakatan Rakyat, selaku dua gabungan parti politik terbesar negara ini, untuk membentangkan manifesto masing-masing.

Ia dijadualkan berlangsung pada jam 8.45 malam bertempat di Dewan Himpunan Cina Selangor dan Kuala Lumpur.

Antara pemimpin BN yang sering tampil untuk menyertai program debat dan forum bersama pemimpin Pakatan sebelum ini adalah tokoh mudanya seperti Ketua Pemuda BN, Khairy Jamaluddin, Timbalan Menteri Pengajian Tinggi sementara Datuk Saifuddin Abdullah dan Timbalan Menteri Belia dan Sukan sementara, Gan Ping Sieu.

Najib, selaku pemimpin tertinggi BN bagaimanapun tidak pernah menyahut cabaran Anwar untuk berdebat namun masih berpeluang untuk berbuat demikian pada malam ini.

Beliau bagaimanapun dijadualkan hadir ke majlis pelancaran manifesto BN Selangor di Shah Alam pada malam ini.


ANWAR DI MANJOI

Posted: 17 Apr 2013 02:06 AM PDTTukar Tiub

0
sumber :-

Tukar Tiub


PERTAMA KALI KANG KONG BERCAKAP BETUL

Posted: 17 Apr 2013 07:53 PM PDT


BANGLA
AKAN DATANG MENGUNDI
 
 

KOMENTAR TUKAR TIUB
sila beri perhatian berita ini
kang kong ini bercakap benar

mengikut kajian selidik
kerajaan pakatan diselangor akan kekal

kalau kekal kenapa kang kong ini bercakap?

kang kong ini bercakap kerana
telah ada rancangan untuk menipu undi di selangor

selangor hanya akan jatuh ke tangan gerombolan
hanya dengan satu cara

apa cara itu?

caranya dengan menipu undi
tidak ada cara lain untuk gerombolan ambil selangor
tipu undi
tipu undi
tipu undi
INI YANG AKAN
MEMENANGKAN GEROMBOLAN

Ahli akademik ramal 

kerajaan Selangor akan tumbang

SHAH ALAM, 17 April — Seorang ahli akademik, Prof Madya Dr Ismail Sualman, hari ini meramalkan kerajaan negeri Selangor pimpinan pakatan pembangkang akan tumbang pada pilihan raya umum 5 Mei depan ekoran "gelombang kemarahan" rakyat terhadap banyak janji yang dibuat pada pilihan raya lepas masih tidak ditunaikan. Dr Ismail dari Fakulti Komunikasi Massa, Universiti Teknologi Mara (UiTM) di sini, berkata masanya akan tiba tidak lama lagi bagi rakyat Selangor untuk menghukum kerajaan pakatan pembangkang melalui peti undi di atas kemungkiran janji dan kelemahan yang ketara selama lima tahun memerintah. 


INI JAWAPAN


-------

JAM 4:00 PETANG PASTI DI TV BANGSAR UTAMA

Posted: 17 Apr 2013 07:38 PM PDT


HARI INI 
JAM 4:00 PETANG
TV PALING COOL
PALING COUNTER CULTURE
PALING POLITIKAL
MENGHASUT LAGIMAK CIK  GEROMBOLAN
NAIK BERANG
---------

CARA GEROMBOLAN SEMBELIH KAWAN

Posted: 17 Apr 2013 07:30 PM PDT


Kit Siang tuduh Ghani jadi 'proksi' Dr M

  • ghani othmanLim Kit Siang menuduh pencabarnya di kerusi Parlimen Gelang Patah - Datuk Seri Abdul Ghani Othman - menjadi proksi kepada agenda bekas perdana menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad untuk 'menguburkan' kerjaya politik pemimpin DAP itu dalam PRU13. 


KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit.... KIT  SIANG INI CAKAP MACAM KIT MALAM.... kah kah kah..

kah kah kah...INI TAK BETUL.... kah kah kah...

kah kah kah...GHANI DI HANTAR UNTUK DI PANCUNG..... mkah kah kah..

kah kah kah... JANGAN ADA EKOR ATAU TUNGGUL GHANI LAGI.... kah kah kah

NOTA:
proksi anak lelaki iskandar kutty ialah
muhyiddin yassin dan lokman adam
kah kah kah

INGIN TAHU POLITIK JOHOR
sila datang
KE DEWAN CHINA
RABU MINGGU DEPAN
semua kesah johor akan dibongkar
---------

AJEN PKR BERGERAK DALAM KELAMBU MUSUH

Posted: 17 Apr 2013 06:00 PM PDT BN akan kalah di Selangor oleh kerana Zul Noordin, kata Vell Paari
KUALA LUMPUR, 17 April — Barisan Nasional (BN) akan kalah di Selangor pada 5 Mei ini jika gabungan tersebut bertegas untuk meletakkan Datuk Zulkifli Noordin di Shah Alam, kata S Vell Paari dari MIC hari ini dalam kiriman pesanan ringkas (SMS) kepada presiden parti G Palanivel.

Menurut pemimpin MIC itu, dengan meletakkan Zulkifli, BN berisiko untuk kehilangan undi India, yang beliau katakan akan menjadi faktor penentu di negeri seperti Selangor - kini diperintah oleh Pakatan Rakyat (PR).

Menurut SMS yang dihantar ke The Malaysian Insider dari sumber dalaman parti itu malam ini, Vell (gambar) mendesak Palanivel untuk menyampaikan kebimbangannya kepada Datuk Seri Najib Razak dan meminta tindakan dari pengerusi BN itu, memberi amaran "keadaan buruk" jika tiada tindakan diambil.
"Kepada  G Palanival, Zulkifli Noordin sebagai calon di Shah Alam adalah penghinaan kepada orang Hindu di Malaysia. Di mana-mana orang emosi mengenai perkara ini," katanya dalam SMS tersebut yang turut dihantar kepada ahli jawatankuasa pusat MIC.


KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit... KARUT ANAK SAMI VELOO INI.... kah kah kah...

kah kah kah.... DIA BOCORKAN RAHSIA AJEN 008  PKR.... kah kah kah...

kah kah kah...AJEN 008 INI DI HANTAR KHAS UNTUK BUAT KACAU.... kah kah kah..

kah kah kah.... AJEN 008 TELAH MENJALANKAN TUGAS DENGAN BAIK.... kah kah akh..

kah kah kah...SUDAH HURU HARAKAN ORANG INDIA... kah kah kah,...

kah kah akh... SUDAH  PELEKEH AGAMA HINDU... kah kah kah

kah kah kah... TUGAS UTAMA AJEN 008 IALAH GADUH KAN MUSUH,... kah kah jah

NOTA:
ada dua orang lagi
ajen pkr yang telah berjaya
menyuludup dan mendapat
keyakinan musuh


---------

RANCANGAN LICIK NAJIB UNTUK IBRAHIM ALI

Posted: 17 Apr 2013 08:00 AM PDT
MAK CIK OLTAI
PANTAI DALAMKOMENTAR TUKAR TIUB
ini cara najib
ini cara orang takut
ini cara masuk pintu belakang

nak lantik tok heng

nak ikut cakap anak lelaki iskandar kutty
tapi takut ilang pengundi india
tapi takut ilang pengundi china
takut melayu yang tak btn tak sokong

najib ooo najib
mengaku kalah lebih senang
kerana polis peranchisa  pun dah mula
datang ke kuala lumpur

KES INI  MENJERAT NAJIB
Calon BN Pasir Mas akan terbatal kerana masalah teknikal?

KUALA LUMPUR: Sebaik sahaja Datuk Ibrahim Ali(gambar) disahkan tidak termasuk dalam senarai calon BN, sms bertebaran memaklumkan ia hanya wayang Umno untuk memujuk rakan-rakannya dalam Barisan Nasional (BN).

Menurut sms itu, Ibrahim Ali akan disahkan sebagai calon BN apabila calon BN yang diumumkan, Datuk Johan Che Pa akan ditolak dengan beberapa masalah teknikal.

"Ketika itu, bila calon BN tidak sah kerana masalah teknikal, para penyokong BN akan diminta menyokong Ibrahim Ali.

"Itulah rancangan Umno, jadi orang-orang  Cina dan India dan lain-lain tak boleh kata Ibrahim adalah tajaan Umno," kata SMs itu.

Ia disebarkan di merata kawasan bahkan di Pasir Mas sendiri.JANGAN BIARKAN
SANG KATAK
BUNUH DIRI
-------

BAGUS ZUL NORDIN BAWA MASUK UNDI INDIA

Posted: 17 Apr 2013 07:00 AM PDT


SAEKOR MASUK JERAT
DUA LAGI 
JADI BERUDU
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

MENANGIS TAK ADA KERUSIwoit.... INI BERITA MEMERANJATKAN.... kah kah kah...

kah kah kah...NAK CAKAP BERITA SEDIH... TAPI SERAM... kah kah kah..

kah kah kah.,..NAK CAKAP BERITA TAKUT.... INI LAWAK BODOH.... kah kah kah..

kah kah kah...KALAU ZUL BISUL INI BERPERINSIP.... kah kah kah..

kah kah kah...BAYANGKAN ZUL BISUL YANG TAK BERPERINSIP.... kah kah kah..

kah kah kah..KETIKA PRINSIP... TIPU  KERTAS PENCALONAN.... kah kah kah...

kah kah kah...KETIKA BERPERINSIP.... PINJAM DUIT PUAN AINON .... kah kah kah...

kah kah kah... KETIKA BERPERINSIP..... TAK BAYAR HUTANG.... kah kah kah..

kah kah kah... KALAU TAK PERINSIP ... MACAM MANA?....kah kah kah

SIAPA TIKAM
TOK HENG
DARI BELAKANG

----------

PEGUAM ATAU TOKAN DADAH

Posted: 16 Apr 2013 10:08 PM PDTSATU SUNTIKAN
UNTUK JADI
BATU
Peguam muda mahu suntik semangat baru kepada penduduk Air Itam

Cetak
GEORGETOWN: Calon termuda Barisan Nasional (BN) di Pulau Pinang, Loo Jieh Sheng menyifatkan pemilihannya sebagai calon untuk bertanding di kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) Air Itam adalah sebagai usaha BN untuk menyuntik semangat baharu kepada rakyat di kawasan terbabit. 

Beliau berkata, ini kerana rakyat di Air Itam telah bosan dengan wakil rakyat DAP yang dianggap tidak mesra rakyat dan sibuk berpolitik


KAH KAH KAH

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit... NAK SUNTIK APA NI?.... kah kah kah..

kah kah kah...HEROIN ... MORPHIN... kah kah kah..

kah kah kah.... PEGUAM MUDA INI  BUKAN SAJE  BODOH... kah kah kah..

kah kah kah...NAMPAK BANGANGNYA YANG TERSERLAH.... kah kah kah...

kah kah kah.... TUDUH YB PAKATAN SIBUK BERPOLITIK....kah kah kah..

woit...KALAU TAK SIBUK BERPOLITIK.... SIBUK APA?.... kah kah kahj..

kah kah kah... SIBUK BERANCUK?.... kah kah kah

kah kah kah.... SIAPA  ADA PELUANG  JUMPA MALAON INI...kah kah kah..

kah kah kah... SILA SUNTIKKAN  TIGA KILO HEROIN KE TELINGANYA.... kah kah kah..

kah kah kah...UNTUNG UNTUNG  JADI BATU.... kah kah kah


SEBUAH BUKU
HISHAMUDDIN RAIS


--------

BELI IJAZAH DARI UNIVERSITI DONUT

Posted: 16 Apr 2013 09:00 PM PDT
Lima calon BN Selangor dituduh mempunyai ijazah palsuKUALA LUMPUR, 17 April — DAP mempersoalkan integriti lima calon Barisan Nasional (BN) Selangor selepas menuduh mereka, termasuk seorang timbalan menteri, "membeli" kelulusan pengajian tertinggi.
Ahli strategi pilihan raya parti pembangkang itu Ong Kian Ming menamakan  A Kohilan Pillay ( gambar), Pengerusi Pihak Berkuasa Pelabuhan Klang (PKA) Teh Kim Pooh, Ching Eu Boon dan Lee Ban Seng dari MCA dan ketua hal ehwal agama Umno Ab Wahab Ibrahim menggunakan ijazah akademik dari universiti yang pernah didedahkan menjual ijazah.
"Calon yang merasakan mereka perlu membeli ijazah, baik diperingkat ijazah sarjana muda, ijazah sarjana, menyebabkan  integriti mereka dipersoalkan.
"Jika calon ini sanggup menipu pengundi mengenai kelayakan akademik mereka, bahagian penting dalam kehidupan seseorang, bahagian kehidupan mana lagi calon tersebut sanggup menipu termasuk kepentingan awam dan pengurusan dana awam serta tanggungjawab menggunakan sumber awam," tanya beliau dalam satu kenyataan hari ini.
Undang-undang pilihan raya Malaysia tidak memerlukan seseorang calon itu mempunyai ijazah sebagai syarat untuk bertanding pilihan raya, kata Ong dan menambah ianya tidak akan meningkatkan taraf kehidupan seseorang dalam masyarakat secara automatik.
Ong menggesa lima calon tersebut mengundurkan diri dari pilihan raya 5 Mei ini jika tidak boleh menafikan ijazah mereka yang boleh dipersoalkan itu.


KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit.... INI SUDAH TEROK.... kah kah kah...

kah kah kah... RACE BELUM MULA.... SUDAH BERAK BERAK.... kah kah kah..

kah kah kah...BAGAIMANA KALAU  DAPAT IJAZAH DARI SINTOK.... kah kah kah..

kah kah kah..BAGAIMANA DAPAT IJAZAH DARI UNIVERSITI DONUT?.... kah kah kah..

kah kah kah...BAGAI MANA DAPAT IJAZAH DARI UITM?.... kah kah kah...


------

JANGAN GANGGU IBRAHIM ALI

Posted: 16 Apr 2013 07:52 PM PDT


TOLONG
 JANGAN GANGGU TOK HENG
Ibrahim Ali: Kenapa Zul dapat tapi saya tidak
Presiden kumpulan pendesak Melayu PERKASA  Ibrahim Ali kecewa kerana tidak diberikan laluan oleh untuk bertanding atas tiket BN bagi mempertahankan Parlimen Pasir Mas yang dimenanginya pada 2008.

SEDANG BEREHATIbrahim berkata, beliau kecewa kerana kerana tidak diberikan alasan sedangkan naib presiden PERKASA Zulkifli Noordin dicalonkan oleh BN di Parlimen Shah Alam.

"Saya tidak disenaraikan maknanya saya tidak diberi peluang, sebab-sebabnya saya tak tahu. Mungkin rupa paras saya tak cantik atau sebagainya.

"Tapi saya ingin nyatakan di sini walaupun saya bertanding di Pasir Mas bukan bererti saya menentang BN. Saya kira hal Pasir Mas ini kes terpencil," beliau dipetik sebagai berkata kepada portal berita itu.


BERITA FITNAH DAN TOHMAH
berita berita telah timbul
mengatakan ibrahim ali telah putus asa
ada berita yang melaporkan
ibrahim ali akan terjun tingkap
ada berita melaporkan
yang kekanda ibrahim ali
akan bedil kepala sendirisemua ini fitnah
semua ini tohmah

laporan berita ini berniat busuk berita tidak betul 
berita berniat jahat
tolong jangan politikan berita ini
tolong jangan hina berudu dan katak


SATU JEMPUTAN
MALAM INI 
DI DEWAN CHINA KUALA LUMPUR
RADIO BANGSAR 
AKAN MEMBUAT
SIARAN LANGSUNG
----------

GEMOK PENDEK IALAH SEORANG PENGUIN

Posted: 16 Apr 2013 07:30 PM PDT
PENGUIN DAN ROSMAH MANSOR
penguin pendek dan gemok
rosmah gemok dan pendek 

idung penguin tajam
idung rosmah tajam

penguin suka makan rampai laut bernama eljeeb
rosmah suka makan jantan bernama najeeb


penguin menipu jantan untuk dapat ikan
rosmah tipu jantan untuk dapat kuasa

penguin ialah first lady di khutub utara
penguin ialah first lady di khutub selatan
rosmah ke utara ke selatan gila nak jadi first lady'Saya tak campur urusan kerja PM'

Shah Alam: Isteri Perdana Menteri, Datin Seri Rosmah Mansor, menafikan sekeras-kerasnya tuduhan pembangkang yang mendakwa beliau mencampuri urusan pentadbiran isterinya,  Najib Razak. 

Beliau berkata, walaupun menjadi tulang belakang dan penyokong kuat kepada pemimpin nombor satu negara itu, beliau sesekali tidak pernah mengambil kesempatan terhadap kedudukan itu. 

"Pelbagai tuduhan dilemparkan kepada saya... ada yang kata saya mengongkong suami. Kali ini, memandangkan Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13) akan berlangsung, ada yang tuduh saya menentukan nama calon. Ini memang tidak masuk akal," katanya. 


KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit.... INI BERITA MOOOLEK.... kah kah kah..

kah kah kah...INGAT TAK MACAM MANA BACA AKBAR DI MALAYSIA.... kah kah kah..

kah kah kah...INGAT TAK NAJIB KATA TAK KENAL ALTANTUYA.... kah kah kahj..

kah kah kah...DI MAHKAMAH DI SEBUT NAJIB MAKAN MALAM DENGAN ALTANTUYA...kah kah kah..

kah kah kah... ROSMAH NAFI  PILIH CALON?.... kah kah kah..

kah kah kah...KALAU NAFI ERTINYA BETUL..... kah kah kah...

woit... SILA TEKA SIAPA CALON  ROSMAH MANSOR?.... kah kah kah


---------

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT