Nuffnang

Pengikut

Biaqpila

sumber :-

Biaqpila


TANDA-TANDA KIAMAT KIAN HAMPIR

Posted: 12 Jun 2013 11:28 AM PDT
VIDEO MUNCULNYA BARA API DI YAMAN


YAMAN- Jumaat (07/06/13) Secara tiba-tiba api dan asap keluar dari perut bumi di salah satu propinsi Yaman. Hal ini mengundang kebanyakan rasa takut dikalangan penduduk tersebut, di mana mereka tidak pernah mendapat penjelasan secara ilmiah untuk fenomena aneh ini.

Penduduk yang tinggal di lingkungan al-Salam, kota al-Hodaidah, panik akibat meunculnya api dari bawaah tanah sebelah cekungan drainase dan lidah asap yang mengepul dari retakan bumi.

Warga Yaman mengatakan, sejak 10 hari yang lalu secara tiba-tiba asap mengepul dan keluar dari bumi. Kemudian diikuti oleh kebakaran yang mengakibatkan retakan. Dan dua hari kemudian api semakin meningkat secara mendadak.

Maka sesungguhnya telah datang (hari Kiamat) tanda-tandanya. (QS.47:18)

Sebenarnya hari kiamat itulah hari yang dijanjikan kepada mereka dan kiamat itu lebih dahsyat dan lebih pahit. (QS.54:46)

Telah dekat kepada manusia hari menghisab segala amalan mereka, sedang mereka berada dalam kelalaian lagi berpaling (daripadanya). (QS.21:01)

Dari Abu Hurairah Radhiyallahu 'Anhu bahwa Rasulullah Shallallahu 'Alaihi wa Sallam bersabda :
"Tidak akan terjadi hari Kiamat sampai api keluar dari tanah Hijaz yang menerangi leher-leher unta di Bashra."

Daripada Huzaifah bin Asid Al-Ghifari ra, berkata: "Datang kepada kami Rasulullah SAW dan kami pada waktu itu sedang berbincang-bincang. Lalu beliau bersabda: "Apa yang kamu perbincangkan?" Kami menjawab: "Kami sedang berbincang tentang hari kiamat". Lalu Nabi SAW bersabda: "Tidak akan terjadi hari kiamat sehingga kamu melihat sebelumnya sepuluh macam tanda-tandanya". Kemudian beliau menyebutkannya: "Asap, Dajjal, binatang, terbit matahari dari tempat tenggelamnya, turunnya Isa bin Maryam as, Ya'juj dan Ma'juj, tiga kali gempa bumi, sekali di timur, sekali di barat dan yang ketiga di Semenanjung Arab yang akhir sekali adalah api yang keluar dari arah negeri Yaman yang akan menghalau manusia kepada Padang Mahsyar mereka". – (H.R Muslim)


suraual-ikhwan

RUANG IKLAN TEKS RM10 SEBULAN
NAK TAU CARA CAJ HANDPHONE DI MANA SAJA ANDA BERADA?
P-A-N-A-S-S-S!!... Rahsia 'BESAR' Suami Saya...

GEMPAQ!!!! DALANG RED BEAN ARMY DIKENALPASTI

Posted: 12 Jun 2013 05:00 AM PDT
DEY MACHA!!!
NI DIA DALANG PENYEBAB TIMBULNYA CERITA
RED BEAN ARMY YANG UMNOBN TAKUT SANGAT TU
KAH! KAH! KAH!

DEPA BANYAK SANGAT MAIN CANDY CRUSH SAGA
SAMPAI RED BEAN ARMY PUN DEPA TAKUT
LEPAS TU BUAT MACAM-MACAM CERITA MENGARUT
LALOK KALAH MABUK KETUM BEB
KAH! KAH! KAH!RUANG IKLAN TEKS RM10 SEBULAN
NAK TAU CARA CAJ HANDPHONE DI MANA SAJA ANDA BERADA?
P-A-N-A-S-S-S!!... Rahsia 'BESAR' Suami Saya...

TURUN HARGA KEPALA HOTAK DIA

Posted: 12 Jun 2013 02:51 AM PDTPeugeot 308Vti ni aku beli dalam bulan Ogos 2012 harganya OTR RM102,888.00. Kononnya Januari 2013 harga keta ni RM115,663.00.... skrg kerajaan umum keta ni turun harga 11%, oleh itu 1 Mei 2013 harga balik semula seperti dulu (bulan Ogos) RM102,888.00. Turun harga ke camtu?

sumber

Cara melawan tipu daya umnobn adalah dengan menjadi lebih pintar..kah! kah! kah!
Lagi kes tipu menipu di sini.

RUANG IKLAN TEKS RM10 SEBULAN
NAK TAU CARA CAJ HANDPHONE DI MANA SAJA ANDA BERADA?
P-A-N-A-S-S-S!!... Rahsia 'BESAR' Suami Saya...

BUAH ZAKAR SEBERAT 45KG BERJAYA DIBUANG

Posted: 11 Jun 2013 06:32 PM PDT
Azab yang dilalui Wesley Warren kini semakin berkurangan.Lelaki berusia 48 tahun itu yang berasal dari Las Vegas ialah bekas pemilik buah zakar seberat 45 kilogram dan muncul dalam dokumentari baru
mengenai azab mempunyai kantung zakar sebesar itu.
Program yang menitiskan air mata itu meninjau secara unik mengenai kesusahannya menjalani kehidupan harian, termasuk terpaksa kencing di tempat duduknya serta memakai pakaian berpenutup kepala sebagai
seluar dalam. Dokumentari itu turut memaparkan detik Warren menjalan pembedahan hidup atau mati selama 13 jam yang akan membawanya semula kepada kehidupan normal.Warren menghidap penyakit yang dikenali sebagai crotal lymphedema, menyebabkan kantung zakarnya membesar dalam masa tidak sampai dua tahun. Penyakitnya itu menyebabkan dia pernah diundang menjadi
tetamu dalam rancangan televisyen Howard Stern Show dan Comedy Cental.Warren yang kini menjalani pemulihan di sebuah hospital di California berkata: "Tubuh saya kini menjalani proses penyesuaian. Saya sungguh berterima kasih kepada peminat yang membantu saya.
Saya masih belum boleh banyak bergerak, memandu atau keluar makan malam."Namun saya berhasrat melakukannya selepasini. "Semua ini sebahagian daripada kehidupan menyayat hati yang perlu dilaluiuntuk pulih daripada kecacatan yang amat teruk."-mymetroRUANG IKLAN TEKS RM10 SEBULAN
NAK TAU CARA CAJ HANDPHONE DI MANA SAJA ANDA BERADA?
P-A-N-A-S-S-S!!... Rahsia 'BESAR' Suami Saya...

Comments (0)

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT