Nuffnang

Pengikut

WARTAWAN RASMI LAMAN REFORMASI

sumber :-

WARTAWAN RASMI LAMAN REFORMASI


Husam Minta Rakyat Jangan Was-Was Demi Kemenangan PR

Posted: 23 Feb 2013 06:06 PM PST

Husam Minta Rakyat Jangan Was-Was Demi Kemenangan PR

BERITA MALAM                                                                                                               

Naib Presiden PAS, Husam Musa mengingatkan orang ramai supaya tidak bersikap was-was dalam membuat pilihan dan hendaklah teguhkan hati dengan apa yang sudah dikonsensuskan sebelum imi.

Husam: Jangan was-was
Tegasnya kalau kita was-was dengan sesuatu menyebabkan apa yang telah kita tetapkan akan rosak maka beliau meminta agar banyak membaca surah al-Ikhlas untuk mendapat perlindungan syiatan yang suka mengwas-waskan manusia.

Berucap pada majlis ceramah di Taman Permata Hulu Kelang, Kuala Lumpur bersama Timbalan Presiden PKR, Mohamed Azmin Ali, Ketua Muslimat PAS, Siti Zailah Yusuf dan artis Abby Abadi sekejap tadi, Husam juga berharap rakyat dapat menahankan sabar kerana pilihan raya sudah pun hampir tiba.

"Kita hendaklah bersabar, kerana tidak berapa lama lagi pilihan raya dan insya-Allah kita akan menumbangkan kerajaan BN, kita hendak uji dengan menukar kerajaan BN yang ada sekarang ini" katanya disambut dengan sorakan dan takbir.

Semasa mengahkhiri ceramahnya Husam sekali lagi memberi ingatan itu, ini menyebabkan dirasakan ada mesej tersembunyi yang ingin disampaikannya. Adalah penting kalau para penyokong Pakatan Rakyat khasnya merenungi apakah mesej yang disampaikan oleh Exco Kanan Kerajaan Kelantan itu.

Jika ia tidak mustahak tidak mungkin beliau memulakan ceramah dengan memberi peringatan itu dan mengakhirnya dengan memberi ingatan yang sama.

Apakah ianya ada sangkut paut dengan lantonan idea di luar logik di dalam Pakatan Rakyat ke belakangan ini berhubung calon perdana menteri?  Ada cadangan dari pihak tertentu di dalam PAS untuk untuk memberi laluan kepada tokoh di luar komponen itu menjadi PM dan membelakangkan Anwar Ibrahim.

Dalam pada itu Husam menjangkakan pilihan raya akan diadakan pada 6 April dan yakin Pakatan Rakyat akan menang besar dan kerajaan BN akan dapat ditumbangkan.

"Inysa-Allah pada 6 April nanti atau pada malamnya kita akan dipanggil menghadap Yang di-Pertuan Agong untuk menubuh kerajaan," katanya disambut sorakan dan takbir.

Beliau menolak tohmohan dan ugutan kononnya pilihan raya kali ini sebagai kotor sebaliknya pilihan raya kali ini adalah paling bersih dan selamat.

Alasannya kerana dalam pilihan raya kali ini lima jeneral akan bersama kita (Pakatan) di mana keadaan ini belum ada sebelum ini. "Apabila jeneral bersama kita sudah tentu selamat kerana setiap jeneral ada jaringan dengan tentera di mana mereka akan mematuhi apa yang jeneral mereka arahkan," katanya lagi.

Beliau juga membuat gambaran siapa lagi yang hendak melakukan kekacauan kalau Pakatan menang kerana ketika itu semua pemimpin negara termasuk Najib Razak dan Mahathir Mohamad sudah terbang melarikan diri di luar negara. "Mereka tidak akan berada dalam negara lagi kerana mereka banyak masalah," sinisnya.

Selainh itu keyakinan Husam dengan kemenangan Pakatan Rakyat juga kerana kali ini Pakatan Rakyat berjaya menampilkan pemimpin yang jauh berwibawa berbanding dengan pemimpin Umno. "Kita mempunyai pemimpin yang baik, bersih dan hebat dengan Abdul Hadi Awang, Anwar Ibrahim dan Lim Kit Siang", katanya yang menyifatkan gabungan mereka adalah umpama tiga tuku menjerang.
"Saya tidak nampak di mana kehebatan pemimpin Umno, Muhyuddin Yassin kita hendak kata dia perjuang Melayu tidak terserlah, beliau tidak ada wawasan. Apa yang beliau perjuangkan untuk Melayu?" soal Husam.

Abdul Hadi dan Anwar katanya mewakili Melayu manakala Kit Sing mewakili kaum bukan Melayu khasnya Cina dan India. Pemimpin ini telah membina kekuatan menggabungkan sokongan semua pihak kaum dan bangsa di negara ini.[wm.kl.9:18 am 24/02/13]

BUMI DIPIJAK MILIK KRONI

Posted: 23 Feb 2013 05:58 PM PST


KERAJAAN PERPADUAN LONTARAN PERIBADI TERTENTU-TOK GURU NIK AZIZ

Posted: 23 Feb 2013 09:58 AM PST
WAKIL SHAH ALAM TOLAK KERAJAAN PERPADUAN

Posted: 23 Feb 2013 09:54 AM PST
PENDEDAHAN OLEH TULANG BESI

Posted: 23 Feb 2013 09:11 AM PST


Peranan Harun Din Dalam Menjana Perpecahan Dalam PAS (Rakaman)

 Apa pula peranan Tok Pa  

Tulang Besi ada mendapat serangan dari seorang di Facebook bernama Mohd Shahir Abu Hasan. Mulanya dia panggil Tulang Besi sebar fitnah. Besoknya dia ubah cerita pulak. Dia tuduh Tulang Besi dedah maklumat rahsia AJK PAS Pusat serta Majlis Syura Ulama PAS. Sdr Mohd Shahir ini rupanya bekas anak murid Ustaz Harun Din di Darul Syifa.

Rasanya bukan Mohd Shahir sorang saja yang terkejut. Ramai juga terkejut bagaimana Ustaz Harun Din boleh terlibat dalam konspirasi melantik Ku Li sebagai PM ini.

Di sini Tulang Besi ingin menyiarkan semula rakaman ucapan Ustaz Nasa berkaitan peranan Ustaz Harun Din di dalam membawa kepada perpecahan di dalam PAS dalam projek UG1 dahulu. Sila pergi ke minit 04:15 sehingga minit 06:00.

(minit 04:15)"Until the 31st April 2008 ada mesyuarat Majlis Syura Ulama. Dalam masa tempoh sebulan daripada Mac 08 sampai April 08 rupanya Ustaz Harun Din tak duduk diam. Dia study the political scenario within ourselves. Kita dah mula Nampak perkembangan2 di Selangor. Walaupun baru tempoh sebulan. Kita dah mula Nampak kita dah dengar cerita di Penang. 
Ustaz HArun Din came up with a paper. Paper tu bertajuk "Tahaluf Siyasi dalam pasce Pilihanraya Umum ke 12". Dia bagi konsep syarak apa itu dipanggil tahaluf siyasi and contemporary political situation.  On that paper dia menyebut beberapa option. Salah satu dari option yg perlu diambil oleh PAS ialah mengadakan perbincangan dengan UMNO. For the sake of Islam sebab kita lihat ada benda yang ada pada UMNO dan ada benda yang ada pada kita tiada pada UMNO.  
Kita bincang dalam pertemuan tu delete perkataan UMNO takut sensitif sangat, kita kata mengadakan perbincangan dengan sesiapa pun. Keputusan mesyuarat 24th of April tu saya rekod. Mesyuarat Majlis Syura Ulama pada 24 April 2008 memutuskan untuk memberi mandat kepada Presiden, Timbalan Presiden dan Setiausaha Agung untuk mengadakan perbincangan dengan mana-mana pihak bagi kepentingan Islam dan umat Islam.  
Yang asal wordingnya UMNO, kita tahu benda tu sensitive, kita delete perkataan UMNO itu, tapi the meaning of the particular clause is reference to UMNO"(minit 06:00) "
Ertinya, tanpa sebab atau alasan munasabah, Ustaz Harun Din telah pun berkempen mahukan PAS mengadakan hubungan belakang dengan UMNO bermula dengan dialog ataupun perbincangan. Partai2 politik tidak akan mengadakan perbincangan untuk saja2 berbincang. Setiap perbincangan pasti akan ada natijah dan keputusannya. 

Dengan kata lain, baru lepas sebulan kerajaan Pakatan Rakyat ditubuhkan, Harun Din telah pun mencadangkan PAS mengadakan hubungan (tidak kira rasmi atau tidak rasmi) dengan UMNO. Ini adalah kata2 yang datang dari Nasaruddin sendiri dan bukannya dakwaan orang2 yang tidak dikenali. Jelas, Harun Din bertanggungjawab terhadap perjumpaan dalam gelap serta perpecahan dalaman PAS yang berlaku selepas itu. Empat tahun kebelakangan ini dihabiskan berperang dengan puak2 dalam PAS yang mahukan PAS bersama dengan UMNO. 

Maka, kalau Harun Din menjadi penaja kepada perbincangan dalam gelap serta kerajaang perpaduang dahulu, jangan lah terkejut kalau Harun Din juga boleh terlibat dalam konspirasi melantik Ku Li sebagai PM. Malahan, mereka2 yang terlibat dalam konspirasi berjumpa dalam gelap dengan UMNO tempohari adalah yang sama terlibat dalam konspirasi melantik Ku Li sebagai PM. 

Tulang Besi sendiri berpendapat Ustaz Harun Din ini adalah duri dalam daging di dalam PAS. Kehadziran beliau di dalam PAS hanya membawa kerugian serta perpecahan dan tiada untungnya beliau bersama PAS. 

TULANG BESI 

 ps ada beberapa penipuan dalam ucapan Ustaz Nasa itu:
1.0 Kertas kerja Ustaz Harun Din itu tidak pernah diluluskan oleh Majlis Syura. Kalau ia pernah diluluskan, mengapa setelah berita perjumpaan dalam gelap pecah, terpaksa diaadakan mesyuarat Syura di JKR 10 bersama Tok Guru Nik Aziz. 
2.0 Yang dikatakan "Keputusan Syura" membenarkan perjumpaan dalam gelap dengan UMNO juga adalah pembohongan. Permintaan beberapa AJK PAS Pusat untuk melihat MINIT MESYUARAT SYURA sebagai bukti keputusan itu juga sehingga hari ini tidak pernah ditunaikan 
3.0 Kita tidak faham apa perlunya pertemuan dengan UMNO sedangkan kerajaan PR baru umurnya sebulan lebih Sudah tentulah banyak kelemahan dan ketidak serasian yang berlaku dan perlu dibetulkan secara dalaman. Apa perlunya berjumpa UMNO hanya setelah sebulan lebih sahaja kerajaan terbentuk? 
4.0 Mengapa keputusan berjumpa dalam gelap dengan UMNO itu TIDAK DIKETAHUI OLEH TOK GURU NIK AZIZ SELAKU PENGERUSI MAJLIS SYURA ULAMA PAS? Namun, waktu mula2 isu itu dipecahkan oleh Pak LAh, alasan yang digunakan adalah mereka mendapat mandat dari Majlis Syura Ulama PAS. 
5.0 Sedikit pun Nasa tidak bercerita mengapa perlunya bercakap dengan UMNO walaupun baru sebulan lebih PR memerintah. Hakikatnya, tiada apa2 isu yang membahayakan Islam mahupun bangsa Melayu berlaku dalam tempoh sebulan setengah itu. Yang ada hanyalah geng2 NAsa yang sudah kemaruk mahu bersenggama dengan UMNO.

Comments (0)

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT