Nuffnang

Pengikut

PAKATAN RAKYAT N15 DUN JUASSEH

0
sumber :-

PAKATAN RAKYAT N15 DUN JUASSEH


MATC Yg Ke Sebelas Cabang Kuala Pilah

Posted: 16 Sep 2012 05:24 AM PDT


Syabas & Tahniah....!!! 

Dalam kesibukan diakhir Syawal dan dalam kesibukan jemputan kenduri....pendokong Keadilan tetap hadir demi tanggung jawab kepada Parti. 

Hari demi hari...gabungan Orang Lama dan baru, selang seli dengan bahas dan hujah yg cukup mematangkan ahli dan Parti. 

Lagak2 pendebat dalam emosi dan tawa...dapat dirasai kemeriahan dewasanya PKR. 

Diakhirnya....gerak jentera pilihan raya perlu diperkemaskan...perlu pertajamkan dan perlu diperkemaskan. Kerana kejayaan tidak terjadi dengan sendirinya tanpa usha dan kesungguhan.

MIMPI SENJA

0
sumber :-

MIMPI SENJA


Aktres filem hina Islam telan pil tidur, penerbit serah diri pada polis

Posted: 16 Sep 2012 10:05 PM PDT


Aktres Innocence of Muslims telan pil tidur
WARTAWAN SINAR HARIAN
17 September 2012
Aktres Innocence of Muslims telan pil tidur
Gurji bersama Bacile semasa proses rakaman filem itu. (Gambar kanan) Gurji tidak menyangka Bacile memperdayanya sehingga mencetuskan rusuhan berdarah.
Aktres Innocence of Muslims telan pil tidur
Nakoula dibawa oleh pegawai persekutuan selepas menyerah diri, kelmarin.
AKTRES filem mencetuskan amarah masyarakat Islam dunia, terpaksa menelan pil tidur apabila merasa dikecam dan  tidak selamat selepas protes dan pembunuhan  berlaku berikutan tersiarnya klip video Innocence of Muslims di YouTube sejak seminggu lalu.

Anna Gurji, 21, mendakwa melakonkan watak isteri muda kepada seorang lelaki bernama George, tetapi pengarahnya Nakoula Basseley atau dikenali sebagai Sam Bacile, bertindak menukarnya kepada Muhammad.

"Saya tidak tahu George ditukar kepada Muhammad. Kini saya hanya berkurung di rumah. Saya bimbang masyarakat dunia memusuhi saya kerana filem itu.

"Saya penganut Kristian Katolik, jadi mereka terfikir saya juga menentang Islam.Saya berasa dikhianati Bacile. Saya telah dikenali seluruh dunia dan jujur saya akui berasa malu apabila menonton watak itu," katanya kepadaThe Mail Online.

Gurji berkata, selain beliau barisan pelakon filem itu turut diperbodohkan Bacile yang kononnya tajuk filem berkenaan adalah Desert Warrior  atau  Innocence of Bin Laden selain langsung tidak berkaitan dengan isu keagamaan.

"Saya diberi watak sebagai Hilary. Menurut Bacile, filem itu mengisahkan sebuah komet jatuh di kawasan Timur Tengah, dan perebutan komet berlaku sehingga cetus peperangan untuk merebutnya.

"Filem itu sepatutnya mempunyai banyak kesan khas kerana kami berlakon di hadapan layar hijau. Kos penggambaran rendah, saya hanya dibayar $75 (RM227.73) sehari.

"Saya tidak tahu bagaimana Bacile boleh menukar jalan cerita itu. Mungkin saya bodoh tetapi tiada sesiapa menceritakan hal sebenar.
Tiada seorang pun daripada barisan pelakon terfikir filem ini mempunyai agenda rahsia," katanya mengakui filem itu dirakamkan di California.
   
Bahana Innocence of Muslims

Rusuhan dan protes yang tercetus sejak 11 September lalu dilihat sebagai pengulangan memori insiden serangan di Menara Berkembar di New York, Amerika Syarikat (AS) sekali gus mengilhamkan pengikut anti-Islam dengan menuduh Islam adalah ganas dan jahat.

Jika filem Innocence of Muslims tidak disiarkan, pastinya bangunan Kedutaan AS di Libya tidak dibakar sehingga meragut empat nyawa.

Rentetan itu, pastinya lebih 20 Kedutaan AS di seluruh dunia tidak diserang masyarakat Islam yang berang dengan tindakan Bacile.

Seterusnya, Presiden AS, Barack Obama tentu tidak akan menghantar tenteranya ke Libya dengan satu tujuan iaitu untuk membalas dendam ke atas kematian rakyatnya. Namun, Obama menggunakan alasan mahu bekerjasama bagi menangkap pembunuh dutanya, Christopher Stevens.

Jelas sekali, filem berkenaan telah mencetuskan protes secara besar-besaran dari Maghribi sehingga ke Malaysia. Setakat ini, tujuh terbunuh, ribuan cedera dan rusuhan menular ke Sydney, Australia, semalam.

Semalam, AS terpaksa memanggil balik dutanya di Sudan dan Tunisia selepas mendapat amaran, Al-Qaeda bakal menyerang kerajaan Obama di Arab dan Barat.

Si penghina Nabi disiasat

Masuk hari kelima, protes filem pendek Innocence of Muslims, lelaki Kristian Koptik, Bacile yang berperanan sebagai penerbit dan pengarah filem itu menyerah diri untuk disoal siasat pegawai persekutuan di balai polis Cerritos, Los Angeles, kelmarin.

Bagaimanapun, Bacile, 55, hanya disoal siasat mengenai penglibatan jenayah kewangan yang berpotensi untuk dipenjarakan semula selepas menjalani hukuman penjara selama 21 bulan kerana kesalahan penipuan bank pada tahun 2010.

Jurucakap polis memberitahu, pihak berkuasa tidak melakukan siasatan ke atas projek filem berkenaan dan jika sekalipun ia pencetus keganasan kerana AS tidak mengiktirafnya sebagai jenayah berikutan ia termasuk di dalam akta kebebasan bersuara.

Google Sekat Video Anti Islam 'Innocence of Muslims' di Malaysia

Posted: 16 Sep 2012 08:42 PM PDT

  
Monday, 17 September 2012 11:17


DISEKAT: Pesanan yang terpampar di YouTubeDISEKAT: Pesanan yang terpampar di YouTubeKUALA LUMPUR: Google telah menyekat klip filem "Innocence of Muslims" dari perkhidmatan perkongsian video YouTube di Malaysia sejak lewat semalam berikutan aduan daripada pengawal selia Malaysia Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia (SKMM) mengenai klip yang telah mencetuskan protes ganas di seluruh dunia Islam kerana Nabi Muhammad.
The Malaysian Insider difahamkan bahawa SKMM telah menggunakan Seksyen 298A (1) Kanun Keseksaan dalam aduan kepada enjin carian terkemuka di dunia yang juga memiliki laman YouTube.

Kedua-dua Google dan YouTube mempunyai laman tempatan di Malaysia, yang mempunyai hampir 70 peratus penembusan jalur lebar dan pasaran utama bagi laman perkongsian video.


Semakan The Malaysian Insider menunjukkan bahawa mana-mana carian klip video kontroversi dari alamat IP Malaysia akan menunjukkan nota berkata, "Kandungan ini tidak boleh didapati di negara anda kerana aduan undang-undang.

"Video telah disekat di Mesir dan Libya, negara berlakunya protes ganas terhadap video tersebut.

"Kita mempunyai garis panduan masyarakat yang jelas, dan apabila video melanggar peraturan mereka, kita keluarkan.

"Di samping itu, kita telah melancarkan YouTube tempatan dan jika kita diberitahu bahawa video menyalahi undang-undang di negara itu, kita akan menyekat akses kepada maklumat itu selepas kajian menyeluruh," kata ketua komunikasi dan hal ehwal awam Google Malaysia Zeffri Yusof.

Sumber-sumber dari pemain industri berkata SKMM bergantung kepada Seksyen 298A (1) Kanun Keseksaan kerana ia adalah cukup luas untuk menjadikan kes terhadap klip video itu. Undang-undang menyatakan bahawa "Sesiapa yang dengan perkataan, sama ada secara lisan atau bertulis, atau dengan tanda-tanda, atau oleh perwakilan dilihat, atau oleh apa-apa perbuatan, aktiviti atau menjalankan, atau dengan menganjurkan, mempromosi atau mengatur, atau membantu dalam menyusun, mempromosi atau mengatur, apa-apa aktiviti, atau selainnya dalam mana-mana cara lain:-

(a) punca, atau cuba untuk menyebabkan, atau berkemungkinan untuk menyebabkan ketidakharmonian, perpecahan atau perasaan permusuhan, kebencian, sakit akan; atau

(b) prejudis, atau cuba memudaratkan, atau berkemungkinan memudaratkan, pengekalan keharmonian atau perpaduan, atas alasan agama, di antara orang atau kumpulan orang yang menganut sama atau berbeza agama, hendaklah dihukum dengan pemenjaraan selama tempoh tidak kurang daripada dua tahun dan tidak lebih daripada lima tahun. "

Beberapa kumpulan Islam membantah terhadap klip video di luar Kedutaan AS di sini Jumaat lepas dan Pemuda Umno telah menyatakan akan membuat bantahan. Pergerakan itu telah menyertai yang lain dalam mengutuk video klip tersebut.

Agensi berita Reuters telah melaporkan bahawa seorang lelaki California disabitkan penipuan bank telah diambil untuk disoal siasat pada hari Sabtu lalu oleh pegawai-pegawai yang menyiasat pelanggaran akhlak mungkin berpunca daripada pembuat klip video tersebut.

Nakoula Basseley Nakoula, 55, secara sukarela meninggalkan rumahnya pada awal pagi Sabtu untuk mesyuarat di stesen sheriff di pinggir bandar Los Angeles di Cerritos.

Nakoula, yang telah menafikan penglibatan dalam filem itu dalam panggilan telefon kepada Kristian Koptik biskop, telah diiringi keluar dari rumahnya ke kereta menunggu oleh timbalan sheriff beberapa, mukanya dilindungi oleh selendang, topi dan cermin mata hitam.

Filem bahasa Inggeris yang dibuat selama 13-minit, yang difilemkan di California dan disebarkan di Internet di bawah beberapa tajuk termasuk "Innocence of Muslims", yang mengejek Nabi Muhammad.

Filem itu mencetuskan protes ganas di Konsulat AS di Libya di bandar Benghazi menyebabkan duta AS dan tiga lain terbunuh pada hari Selasa lepas.

Protes telah merebak ke negara-negara lain di seluruh dunia Islam.

Bagi kebanyakan orang Islam, mana-mana gambaran nabi adalah menghina. Karikatur yang dianggap menghina pada masa lalu telah menimbulkan bantahan dan dikutuk daripada pegawai, pendakwah, umat Islam biasa dan ramai orang Kristian.

Nakoula, yang namanya telah secara meluas dikaitkan dengan filem dalam laporan media, mengaku bersalah terhadap penipuan bank pada tahun 2010 dan telah dihukum 21 bulan di dalam penjara, diikuti oleh lima tahun diselia akhlak, menurut satu dokumen mahkamah.

Klip filem itu disiarkan di Internet sejak Julai lalu dikaitkan dengan seorang lelaki menggunakan nama Sam Bacile, di mana dua orang yang dikaitkan dengan filem itu telah berkata berkemungkinan nama tersebut hanyalah nama samaran.

Satu nombor telefon dikatakan milik Bacile, diberikan kepada Reuters oleh aktivis Kristian Koptik dari Amerika Syarikat, Morris Sadek, berkata beliau mempromosikan filem itu, kemudiannya dikesan kembali kepada orang yang berkongsi kediaman Nakoula.

-- The Malaysian Insider

Bekas Ratu cantik Malaysia Nadia Heng dijual kepada seorang peguam dengan harga RM600

Posted: 16 Sep 2012 03:58 AM PDT

KUALA LUMPUR: Bekas Ratu Cantik Dunia Malaysia, Nadia Heng 'dijual' dengan harga RM600.
Bagaimanapun urusan jual beli itu bukannya seperti perdagangan hamba sebaliknya bagi tujuan amal.
Heng antara lima personaliti tempatan yang 'dijual' dan 'dilelong' bagi tujuan baik kepada pembida tertinggi bagi mengumpul dana untuk menaik taraf Pusat Sumber UndiMsia!
Sebagai habuan, 'pembeli' akan mendapat peluang keluar bersama-sama personaliti berkenaan.
Heng berkata beliau tidak kisah sama ada akan dibawa untuk makan malam istimewa ataupun sekadar makan di kedai mamak.
"Saya tidak keberatan 'dijual' seperti itu kerana ia adalah untuk tujuan yang baik," katanya ketika ditemui di majlis lelongan bersempena sambutan ulang tahun pertama UndiMsia! di Bangsar di sini pada Sabtu.
Menurusi bidaan untuk Heng, seorang peguam, Dipendra Rai, 37, berjaya 'membeli' dengan harga RM600.
Ditanya ke mana beliau merancang untuk membawa Heng, Rai berkata dia mahu memberi kejutan kepada bekas ratu cantik itu. - mStar

Siulan Apadianie

0
sumber :-

Siulan Apadianie


Satu Lagi Tarikh Keramat selepas 31Ogos dan 16Sept..

Posted: 16 Sep 2012 08:20 PM PDT


Satu lagi tarikh keramat selepas 31Ogos Hari Kemerdekaan Malaya... 16September Hari Malaysia.....

20Oktober 1947 Hari Hartal Semalaya..

Pada yang xtaw apadia Hari Hartal Semalaya...pi tali tanya Kuanter Pertanyaan di Google dan Yahoo.huhuhuhu..

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak mahu perdebatan mengenai tarikh 31 Ogos 1957 dan 16 Sept 1963 dihentikan kerana kedua-dua tarikh itu membawa makna besar dan penting dalam sejarah negara 31 Ogos dan 16 Sept kedua-dua adalah tarikh keramat.Najib berkata yang penting sekarang untuk tidak menoleh ke belakang sebaliknya bergerak ke hadapan demi kepentingan rakyat dan negara dengan kerajaan persekutuan memberi jaminan pembangunan yang berterusan dinikmati Sarawak.- MalaysianInsider

usinkata;..pooodahhcittt...gaji minimum pon xsama dengan semenanjung apahal....semenanjung RM900...Sabah Sarawak RM800..???

Kopitiam Bang Nan

0
sumber :-

Kopitiam Bang Nan


Sejarah akan ditulis semula selepas PRU13... Inilah yang paling menakutkan Che Det!!

Posted: 16 Sep 2012 08:04 PM PDTEx-top cop: Mahathir could be probed for abetment

EXCLUSIVE Former premier Dr Mahathir Mohamad, who had played an instrumental role in the sacking of his then deputy, Anwar Ibrahim, could be investigated for abetting present attorney-general (AG) Abdul Gani Patail and former inspector-general of police (IGP) Musa Hassan in fabricating or concealing material facts.

This is unless Mahathir can show proof that he had taken necessary action to prevent the two from doing so, said former Kuala Lumpur Criminal Investigation Department chief Mat Zain Ibrahim, who was the man in charge in the investigation of Anwar's black-eye incident.

This, he said, follows the admission by Musa in an interview with Malaysiakini last May that he took Anwar's blood sample from Mat Zain's black-eye probe to conduct DNA test for another case - the one involving allegations of sodomy - which Musa was the investigator.

Seterusnya di sini....

RAKYAT MARHAEN

0
sumber :-

RAKYAT MARHAEN


Umno : Jangan perjudikan nasib orang Melayu...!!! Tapi Umno sejak dulu telah perjudikan orang Melayu.......???

Posted: 16 Sep 2012 09:16 PM PDT

KUANTAN - Pemuda Umno Bahagian Kuantan mahu orang Melayu merenung secara mendalam kenyataan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak yang meminta mereka supaya bijak membuat pilihan pada Pilihan Raya Umum ke-13 nanti, jika tidak mahu maruah bangsa tergadai.

Menurut Ketua Pemudanya, Datuk Mohamed Suffian Awang, kenyataan Najib itu bukan satu ugutan tetapi realiti kerana selama ini Umno yang menunjangi tampuk pemerintahan negara sentiasa berjuang untuk memastikan survival orang Melayu terus terpelihara di negara ini.

Katanya, keadaan ini amat berbeza jika dibandingkan dengan perjuangan pembangkang terutamanya Pas dan PKR yang hanya memikirkan kuasa sehingga sanggup mempertaruhkan nasib orang Melayu.

Read More / Baca Lagi >>

SUDAH KANTOI!!!!.. LAGI SEKALI PAKAR KAKI PUTAR NAJIB SUDAH DIKANTOIKAN!!!!..

Posted: 16 Sep 2012 09:11 PM PDT

RUMAH TERBUKA AIDIL FITRI DIPEKAN PAHANG DIHEBAHKAN HADIR BERIBU ORANG RUPANYA GUNA GAMBAR YANG SUDAH DIEDIT!!!!.Lagi sekali tembelang propaganda Najib Razak konnnya rumah terbuka yang beliau hadiri beribu rakyat yang datang meyambut beliau sudah kasi pecah.

Kali ini rumah terbuka kawasan Parlimen Pekan, Pahang.  Kawasan Parlimen yang beliau wakili semenjak tahun 1975.

Dihebahkan satu dunia konnya habis semua penduduk Pekan, Pahang keluar menyambutnya.

Untuk membuktikannya gambar diterbitkan hampir semua media arus perdana milik dan kawalan UMNO/BN.

Bila dikaji dan diteliti secara halus.. DAPATI GAMBAR TERSEBUT SUDAH DIEDIT.

Kalau gambar rumah terbuka pun sanggup mereka tipu apa tah lagi perkara lain.

UMNO and the Malay Mental Serfdom

Posted: 16 Sep 2012 09:08 PM PDT

We know things are the opposite when our Dear Leader Kim Il Najib spoke about Malay survival being linked to UMNO. What else can he say? The easiest way to rebut this simplistic assertion is to point out to him that 1 in 6 Malays is an UMNO member. So when one UMNO Malay is out of the loop, there are 5 more other Malays left to survive. So, it's not true that if UMNO is out, Malays are also finished off. Only that lone UMNO is out of the equation. So we ignore his shrieking and false assertion.
I am most baffled when he says or suggests that UMNO has an ideology. Since when does UMNO has an ideology consisting of beliefs and basic driving force? What ideology? Since the time when I was still in UMNO until now, we have been taught that UMNO hasn't got an ideology. It has always claimed it's pragmatic although the word actually means anything goes. No sir, UMNO hasn't got any ideology.  
Read More / Baca Lagi >>

Sejarah akan ditulis semula selepas PRU13... Inilah yang paling menakutkan Che Det!!

Posted: 16 Sep 2012 09:05 PM PDT


Ex-top cop: Mahathir could be probed for abetment


EXCLUSIVE Former premier Dr Mahathir Mohamad, who had played an instrumental role in the sacking of his then deputy, Anwar Ibrahim, could be investigated for abetting present attorney-general (AG) Abdul Gani Patail and former inspector-general of police (IGP) Musa Hassan in fabricating or concealing material facts.

This is unless Mahathir can show proof that he had taken necessary action to prevent the two from doing so, said former Kuala Lumpur Criminal Investigation Department chief Mat Zain Ibrahim, who was the man in charge in the investigation of Anwar's black-eye incident.
Read More / Baca Lagi >>

Deklarasi Kuching: Pakatan komited tubuh RCI isu pendatang asing Sabah, S’wak

Posted: 16 Sep 2012 08:59 PM PDT

KUCHING 17 September: Deklarasi Kuching yang ditandatangani pemimpin tertinggi Pakatan Rakyat (Pakatan) sempena sambutan Hari Malaysia semalam antara lain bertujuan meningkatkan taraf hidup rakyat Sabah dan Sarawak serta pembangunan kedua-dua negeri.
Deklarasi yang menggariskan tujuh perkara pokok bagi membela rakyat di kedua-dua negeri itu adalah kotmitmen Pakatan untuk menghormati Perjanjian Malaysia 1963.
Ia telah ditandatangani oleh Ketua Umum KEADILAN, Datuk Seri Anwar Ibrahim; Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang; Ketua Penasihat DAP, Lim Kit Siang di Chong Ling Park, Kuching petang semalam. Deklarasi berkenaan turut diumumkan pada majlis itu.
Tujuh perkara yang terkandung dalam deklarasi tersebut adalah:
1. Kerjasama bersekutu
Kami akan memulihara intipati Perjanjian Malaysia dan memperkasakan kedudukan Sarawak dan Sabah setanding dengan Semenanjung Malaysia dengan mengembalikan autonomi Sarawak dan Sabah mengikut lunas Perlembagaan Persekutuan.
2. Perwakilan yang adil
Read More / Baca Lagi >>

Paderi Sabah ingatkan Putrajaya tentang Batu Sumpah Peringatan Keningau pada 16 September

Posted: 16 Sep 2012 08:58 PM PDT

KUALA LUMPUR, 17 Sept — Seorang bishop Katholik Sabah bertanya apakah perjanjian 49 tahun kerajaan persekutuan untuk menghormati kebebasan beragama dan hak orang asal selepas hari Malaysia semalam, menunjukkan rasa tidak puas hati kepada Putrajaya selama ini.
Bishop Datuk Cornelius Piong (gambar) berkata, 49 tahun yang lalu, kerajaan persekutuan Malaya telah berjanji untuk maju bersama-sama dan melindungi hak asasi manusia, dengan menubuhkan negara yang dikenali sebagai Malaysia bersama Sarawak dan Singapura.
Antara tiga janji adalah untuk memastikan hak orang Sabah akan bebas menganut apa juga agama, tanah adat akan terus dijaga dan kerajaan persekutuan akan menghormati adat budaya Sabah.
"Adakah janji-janji ini dihormati dan ditunaikan?" beliau bertanya dalam ucapannya yang dicetak semalam di akhbar terbaru Herald, akhbar Katholik di Sabah.
"Perjanjian itu telah diukir di Batu Sumpah Peringatan yang masih ada di Keningau," kata bishop yang menjaga diocese (daerah Katholik) Keningau.
Beliau berkata batu peringatan itu masih berada di depan pusat pentadbiran daerah di Keningau.
Read More / Baca Lagi >>

Bekas polis kanan: Mahathir boleh disiasat kerana subahat

Posted: 16 Sep 2012 08:57 PM PDT

Bekas perdana menteri Tun Mahathir Mohamad, yang memainkan peranan penting dalam dalam pemecatan timbalannya pada masa itu, Datuk Seri Anwar Ibrahim, mungkin boleh disiasat kerana bersubahat dengan peguam negara Tan Sri Abdul Gani Patail dan bekas ketua polis negara Tan Sri Musa Hassan atas dakwaan mereka dan menyembunyikan fakta material.

Melainkan, Mahathir boleh menunjukkan bukti bahawa beliau mengambil langkah perlu untuk menghalang Gani dan Musa daripada berbuat demikian, kata bekas ketua CID Kuala Lumpur, Mat Zain Ibrahim, yang bertanggungjawab ke atas siasatan kes mata lebam Anwar.

Mat Zain berkata, beliau menyatakan demikian berdasarkan pengakuan Musa dalam satu wawancara dengan Malaysiakini bahawa bekas ketua polis itu mengambil sampel darah Anwar daripada siasatan mata lebam Mat Zain untuk ujian DNA bagi satu kes lain – melibatkan dakwaan liwat.
Read More / Baca Lagi >>

YB Salahuddin Ayub Di Jamuan Makan Malam PKR Johor

Posted: 16 Sep 2012 08:50 PM PDT

YB Dato Hj Husam Musa | Kuliah Jumaat 14 Sept 2012

Posted: 16 Sep 2012 08:34 PM PDT

Ucapan TGNA Hari Malaysia ke-49 | 16 Sept 2012

Posted: 16 Sep 2012 08:31 PM PDT

Anwar Ibrahim: Sokong Kita, Kita Akan Membuktikan UMNO & Polisi Mereka Salah.

Posted: 16 Sep 2012 08:30 PM PDT

Anwar Ibrahim: Pakatan Rakyat Akan Menjadi Pemerintah Yang Lebih Baik

Posted: 16 Sep 2012 08:29 PM PDT

Anwar Ibrahim - Jaga hubungan antara agama & suku kaum. - Sabah

Posted: 16 Sep 2012 08:28 PM PDT

Lim Guan Eng - Hari Malaysia Sabah

Posted: 16 Sep 2012 08:28 PM PDT

Senator Khairiah Mohamed Himpunan Hijau ke Putrajaya | 13 Sept 2012

Posted: 16 Sep 2012 08:27 PM PDT

Dato Tuan Ibrahim Tuan Man Himpunan Hijau ke Putrajaya | 13 Sept 2012

Posted: 16 Sep 2012 08:27 PM PDT

Cikgu Lau Himpunan Hijau ke Putrajaya | 13 Sept 2012

Posted: 16 Sep 2012 08:26 PM PDT

TGNA Himpunan Hijau ke Putrajaya | 13 Sept 2012

Posted: 16 Sep 2012 08:26 PM PDT

Tuan Guru Hj Abd Hadi Awang Himpunan Hijau ke Putrajaya | 13 Sept 2012

Posted: 16 Sep 2012 08:26 PM PDT

Coral Speaking Himpunan Hijau ke Putrajaya | 13 Sept 2012

Posted: 16 Sep 2012 08:24 PM PDT

PRU 13 : Tok Mun mahu tanding lagi

Posted: 16 Sep 2012 08:16 PM PDT


Tok Mun mahu tanding PRU lagi
Tok Mun yang bertanding sebagai calon Bebas bagi kerusi Parlimen Kuala Terengganu membuang undi pada PRU12 lalu di Sekolah Kebangsaan (SK) Sultan Sulaiman 1, Kuala Terengganu
 
KUALA TERENGGANU – Maimun Yusuf, 93, atau terkenal dengan nama Tok Mun yang pernah menggemparkan rakyat Malaysia pada Pilihan Raya Umum Ke-12 (PRU12) yang lalu kini mencari pihak yang sudi menjadi penyokong dan pencadang untuk membolehkan beliau bertanding pada pilihan raya umum akan datang.

Tidak serik dengan kekalahan pada pilihan raya umum lalu, Tok Mun yang sebelum ini turut memberitahu sebuah akhbar untuk bertanding lagi pada PRU13 berkata, kesukaran mencari kedua-dua individu tersebut disebabkan penyokong 'dacing' terlalu ramai.

"Tiada orang mahu menjadi penyokong dan pencadang sebab ramai yang sokong dacing (Barisan Nasional) sekarang ini," katanya kepada Sinar Harian ketika ditemui di rumah sewanya di Kampung Gemia, di sini, semalam.
Read More / Baca Lagi >>

Filem kontroversi: Pemuda Pas pelawa Pemuda Umno sertai protes Jumaat ini

Posted: 16 Sep 2012 08:13 PM PDT

SHAH ALAM - Pemuda Pas mengajak sayap pemuda Umno dan seluruh umat Islam agar menyertai pihaknya dalam bantahan terhadap filem kontroversi Innocence of Muslims  di ibu negara, Jumaat ini.

Setiausaha Pemuda Pas, Khairul Faizi Ahmad Kamil berkata, soal jemputan tidak timbul tetapi mahu semua menyertai bersama bagi menunjukkan keprihatinan dalam isu tersebut.

Menurutnya, Pemuda Pas telah mengambil langkah awal berhubung isu tersebut dan kelmarin, wakil Pemuda Umno ada menghubunginya bagi membincangkan perkara berkenaan.

"Saya ada dapat panggilan daripada pejabat Pemuda Umno dan mereka memang ada mengajak untuk bersama dalam bantahan yang akan diadakan namun tarikhnya tidak dimaklumkan.

"Tapi kalau Ketua Pemuda Umno, Khairy Jamaluddin turut mahu buat perkara sama, kita tak kisah... marilah bersama berkumpul di hadapan Kedutaan Amerika Syarikat (AS) nanti.
Read More / Baca Lagi >>

Hezbollah: Filem kontroversi 'perang baru' ke atas Islam

Posted: 16 Sep 2012 08:11 PM PDT


 konsulat Amerika Syarikat (AS).
Ratusan penunjuk perasaan berhimpun di luar konsulat AS.
BEIRUT - Sementara ketegangan di negara-negara Islam ekoran filem kontroversi masuk minggu kedua, pemimpin Hezbollah mahu protes barudiadakan hari ini sambil menyifatkan Innocense of Muslims "perang baru" ke atas Islam.

Bercakap kepada televisyen Hezbollah, al-Manar malam tadi, Hassan Nasrallah berkata, sedutan filem itu yang boleh diakses atas talian mencerminkan satu bentuk "perang" ke atas Islam dan Nabi Muhammad.

Read More / Baca Lagi >>

Aktres Innocence of Muslims telan pil tidur

Posted: 16 Sep 2012 08:10 PM PDT


Aktres Innocence of Muslims telan pil tidur
Gurji bersama Bacile semasa proses rakaman filem itu. (Gambar kanan) Gurji tidak menyangka Bacile memperdayanya sehingga mencetuskan rusuhan berdarah.
Aktres Innocence of Muslims telan pil tidur
Nakoula dibawa oleh pegawai persekutuan selepas menyerah diri, kelmarin.
 
AKTRES filem mencetuskan amarah masyarakat Islam dunia, terpaksa menelan pil tidur apabila merasa dikecam dan  tidak selamat selepas protes dan pembunuhan  berlaku berikutan tersiarnya klip video Innocence of Muslims di YouTube sejak seminggu lalu.

Anna Gurji, 21, mendakwa melakonkan watak isteri muda kepada seorang lelaki bernama George, tetapi pengarahnya Nakoula Basseley atau dikenali sebagai Sam Bacile, bertindak menukarnya kepada Muhammad.

"Saya tidak tahu George ditukar kepada Muhammad. Kini saya hanya berkurung di rumah. Saya bimbang masyarakat dunia memusuhi saya kerana filem itu.
Read More / Baca Lagi >>

Google sekat video anti Islam di Malaysia

Posted: 16 Sep 2012 08:08 PM PDT

KUALA LUMPUR, 17 Sept — Google telah menyekat klip filem "Innocence of Muslims" dari perkhidmatan perkongsian video YouTube di Malaysia sejak lewat semalam berikutan aduan daripada pengawal selia Malaysia Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia (SKMM) mengenai klip yang telah mencetuskan protes ganas di seluruh dunia Islam kerana Nabi Muhammad.
Read More / Baca Lagi >>

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT