Nuffnang

Pengikut

WFAUZDIN.BLOGSPOT.COM

0
sumber :-

WFAUZDIN.BLOGSPOT.COM


BETAPA BANGSATNYA HASSAN JATI APABILA GILA KUASA

Posted: 03 Jul 2012 09:38 AM PDT

Oleh:  WFAUZDIN NS
 
DI DALAM mana-mana ceramah Hassan beras JATI@Akidah ini kita akan dapati isi kandungan tetap sama iaitu mensasarkan PAS, Anwar dan DAP.  Maka, dibawa lah isu kononnya PAS, Anwar dan DAP ini adalah anti Islam serta suka jika umat Islam ini dimurtadkan.  Ertikata lain, hanya beliau dan Umno sahaja yang amat prihatin dengan gejala murtad ini.
 
 

Jika dahulu orang ramai kenal Hassan Ali adalah penceramah hebat, tambahan pula beliau adalah bekas Pengacara atau Pengerusi Forum Perdana Ehwal Islam sewaktu kegemilangan rancangan ini bersama dengan Ahli Panel seperti Prof Dr Haron Din Al-Hafiz, Us Ismail Kamus dan Tuan Ibrahim Tuan Man.  Waktu itu, rancangan Forum Perdana Ehwal Islam amat popular sekali. Itu dulu.

Sekarang sejajar dengan namanya yang berubah kepada Hassan JATI@Akidah, beliau masih popular tetapi tidak lebih popular dari betina Umi Hafilda jika pun tidak satu level dengan Datuk Nalla.  Kalau Umi Hafilda betina tua yang masih bujang ini popular dengan ceramah lucah dan fitnah, Hassan JATI juga tidak kalah.  Umi Hafilda yakin Anwar kaki seks, Hassan JATI pun selalu mempersoalkan moral Anwar.  Ertikata lain, "jodoh" Hassan JATI dengan Umi Hafilda ini umpama "pinang dibelah dua."

Baru-baru ini, beliau menafikan bahawa JATI terlibat mengedarkan risalah tentang bagaimana DAP terlibat untuk memurtadkan umat-umat Islam dan ingin mencabar kedudukan agama Islam di dalam Perlembagaan.  Baca DI SINI.  Risalah ini didapati diedar sewaktu program JATI.

Pelikkah kita jika risalah sedemikian diedar di dalam program ceramah Hassan JATI? Sebelum ini kita selalu dengar ucapan Hassan JATI di majlis-majlis ceramah JATI mengenai cubaan menukar Malaysia jadi republik oleh DAP, pengkristianan Melayu dan penghapusan Raja-Raja Melayu.  Tidakkah ceramah beliau selari dengan risalah berkenaan?  Jadi, apa yang peliknya?
 
Dari ucapan disalin menjadi risalah, apa bezanya? Isi tetap sama nak menghentam DAP dan balas dendam kesumat terhadap PAS yang menerajang beliau dari parti.  Hassan JATI ini ada harga diri ke? Manusia ini telah menipu ribuan pengundi PAS dan yang benci Bn di Selangor dan Daerah Parit Buntar, Perak.  Ribuan pengundi yang menderma untuk memenangkannya sewaktu dia bertanding di Parit Buntar, Perak di setiap ceramahnya dulu, begitu ramai pakcik-pakcik dan dan makcik-makcik yang meredah bendang di waktu malam gelita untuk mendengar ceramahnya menghentam Umno dan kemudian menderma untuknya. Pakcik-pakcik dan makcik-makcik yang jujur ini tidak pernah merasa dan faham erti gaji puluhan ribu yang pernah dirasai oleh Hasan JATI selepas beliau dipilih untuk menjadi Wakil Rakyat, bahkan sebagai Exco di Selangor.
 
Kini manusia yang hina ini menjaja sumpah seranah yang ditujukan kepada PAS yang disokong oleh pakcik-pakcik dan makcik-makcik serta anak-anak muda yang jujur dan tidak mengharapkan apa-apa imbuhan kewangan. Hanya kerana apa?  Hanya kerana sakit hati dan dendam kesumat, hati busuk dan dengki akibat tidak boleh menjadi MB Selangor.  Manusia bangsat ini sanggup ke hulu ke hilir memburukkan PAS, Anwar dan DAP yang sehingga kini tiada satu bukti atau fakta yang beliau boleh tunjukkan kebenaran dakwaannya di dalam setiap ceramahnya.  
 
Apabila tuduhan beliau terhadap PAS, Anwar dan DAP dijaja siang malam tanpa sebarang bukti, ertinya beliau dan Umi Hafilda sama taraf.  Kesihan anak bini Hassan JATI terpaksa tebalkan muka apabila berdepan dengan masyarakat angkara ayah yang gila dan meroyan mahu menjadi MB./wfauzdin.blogspot.com


MIMPI SENJA

0
sumber :-

MIMPI SENJA


[Video] DSAI : Siapa nak bangkit isu 3 bilion? Bangun, saya jawab

Posted: 03 Jul 2012 10:04 PM PDT

Nora Danish dah bertudung? Betul ker?

Posted: 03 Jul 2012 08:23 AM PDT


RAKYAT MARHAEN

0
sumber :-

RAKYAT MARHAEN


RTM SENDIRI SAHKAN YANG PERDANA MENTERI KE-6 MALAYSIA SEBENARNYA IALAH DATIN SERI HAJAH "DR" ROSMAH MANSOR..TUKANG BAKOR JAMBATAN DIAM JERK..!!!

Posted: 03 Jul 2012 08:45 PM PDTSelama ini masih samar-samar dan kelabu tentang persepsi rakyat bahawa Perdana Menteri Malaysia ke-6 sebenarnya ialah Datin Seri Hajah "Dr" Rosmah Mansor dan bukannya Datuk Seri Mohd Najib Razak.

Perkara ini disahkan sendiri oleh RTM melalui satu program dinamakan Expresi Remaja Bersama Perdana Menteri.
Read More / Baca Lagi >>

Hudud: Ayub tidak berniat raih publisiti..tapi kena bersedia untuk beralih angin le..!!!!

Posted: 03 Jul 2012 08:41 PM PDTDatuk Ayub Rahmat JOHOR BAHRU - Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Kemelah, Datuk Ayub Rahmat tidak berniat meraih publisiti dengan mencadangkan pelaksanaan hudud di Johor, sebaliknya beliau hanya mahu meningkatkan kesedaran masyarakat mengenainya.

Katanya, bagaimanapun, beliau enggan membincangkan perkara itu secara terbuka kerana bimbang akan menimbulkan kekeliruan dalam masyarakat kerana ia berkaitan dengan soal akidah dan kepercayaan umat Islam.
"Saya bimbang perkara ini akan disalah tafsir kerana ia memerlukan pemahaman yang jelas dan mendalam. Saya sendiri tidak arif mengenainya dan perlu mendalaminya dengan lebih luas.
"Perkara ini perlu dibincangkan pakar yang benar-benar mahir dalam perundangan Islam khususnya bagi hukum hudud," katanya.
Ayub juga sebelum ini telah beberapa kali membangkitkan isu ini termasuk membahaskannya dalam Sidang Dewan Undangan Negeri (Dun) Johor yang berlangsung akhir tahun lalu.

Sementara itu, Menteri Besar, Datuk Abdul Ghani Othman ketika ditemui wartawan Sinar Harian, enggan mengulas isu ini.

Hudud : Mahfuz mahu Umno pertahan Ayub

Posted: 03 Jul 2012 08:40 PM PDT


Datuk Mahfuz Omar KUALA LUMPUR - Naib Presiden Pas, Datuk Mahfuz Omar menggesa Umno menyatakan pendirian berhubung kenyataan Presiden MCA, Datuk Dr Chua Soi Lek yang menyifatkan Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Kemelah, Datuk Ayub Rahmat, 'hilang akal' kerana mencadangkan hudud dilaksanakan di Johor.
 Beliau turut menggesa dua pertubuhan bukan kerajaan (NGO) iaitu Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa) dan Pertubuhan Kebajikan dan Dakwah Islamiah SeMalaysia (Pekida) memberi respons segera berhubung tindakan Presiden MCA itu.
"Saya ingin tahu sikap Umno berkenaan kenyataan Soi Lek bahawa Ayub sebagai orang hilang akal atau gila apabila menyatakan cadangannya untuk melaksanakan hudud di Johor.
Read More / Baca Lagi >>

Hudud: PPPMM sokong Adun Kemelah

Posted: 03 Jul 2012 08:39 PM PDT


SENAI - Pertubuhan Penyatuan Pembelaan Melayu Malaysia (PPPMM) menyokong cadangan Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Kemelah, Datuk Ayub Rahmat untuk menjadikan Johor sebagai negeri pertama melaksanakan hukum hudud di Malaysia.
Presidennya, A Rahman Mahadi berkata, negeri ini terkenal dengan wujudnya Sekolah Agama Rakyat di merata-rata daerah, namun pihaknya menganggap soal hukum hudud sebagai subjek yang tercicir.

"Majoriti semua orang Islam tahu Malaysia sendiri merupakan sebuah negara Islam dan Islam merupakan satu-satunya agama yang disebut dengan namanya yang jelas di dalam Perlembagaan Persekutuan. Signifikannya kita tahu apa yang dikandung oleh Perlembagaan Persekutuan.

Read More / Baca Lagi >>

Pinda Perlembagaan jika laksana hudud

Posted: 03 Jul 2012 08:38 PM PDT


Prof Dr Nik Ahmad Kamal Nik Mahmod SHAH ALAM - Kerajaan perlu meminda Perlembagaan Persekutuan ataupun membatalkan Akta Mahkamah Syariah jika mahu membenarkan undang-undang hudud dilaksanakan di mana-mana negeri di negara ini.
Ketua Kluster Governans, Perundangan dan Pengurusan Awam, Majlis Profesor Negara, Prof Dr Nik Ahmad Kamal Nik Mahmod berkata, mengikut akta berkenaan yang dipandu Jadual 9 Perlembagaan Persekutuan, setiap negeri berkuasa untuk menggubal undang-undang berkaitan agama Islam dan penganutnya di negeri masing-masing.
Read More / Baca Lagi >>

Hudud: NGO minta rangka pelan induk berlandas syariah

Posted: 03 Jul 2012 08:35 PM PDT

SHAH ALAM – Pertubuhan Bukan Kerajaan (NGO) Islam menyokong penuh cadangan Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Kemelah Datuk Ayub Rahmat agar hukum hudud dilaksanakan di Johor, dan menggesa satu pelan induk berlandaskan hukum syariah perlu dirangka terlebih dahulu.
Presiden Angkatan Belia Islam Malaysia (Abim), Amidi Abdul Rahman berkata, pelaksanaan itu perlu diteliti supaya tidak menimbulkan sebarang kekeliruan kepada umat Islam.
"Kita bimbang masyarakat keliru dengan hukum hudud padahal ia merupakan sebahagian kecil daripada syariat Islam yang meliputi aspek kehidupan.
Read More / Baca Lagi >>

Hudud: Gembira Umno mula buka mata

Posted: 03 Jul 2012 08:33 PM PDT

GEORGETOWN - Pelaksanaan hukum hudud di seluruh negara sepatutnya dimulakan oleh Kerajaan Pusat berikutan Umno yang memimpin negara ini.
Setiausaha Agung Badan Anti Liberalisme Agama (Badai), Mohamed Hafiz Mohamed Nordin berkata, pihak mahu Kerajaan Pusat membuat persediaan sepenuhnya bagi melaksanakan hukum yang ditetapkan ALLAH ini.
"Badai antara NGO Islam yang gembira dengan perkhabaran ini, namun kita harap ia bukan sekadar gimik pilihanraya.
Read More / Baca Lagi >>

Apabila orang Umno mahu hudud

Posted: 03 Jul 2012 08:30 PM PDT

FARUSH KHAN

FARUSH KHAN SECARA mendadak, Ahli Dewan Undangan Negeri Kemelah, Datuk Ayub Rahmat, menjadi lebih terkenal daripada apa yang beliau jangkakan.

Pada masa yang sama, waktu tidurnya pasti menjadi semakin kurang akibat deringan bunyi telefon yang bertambah kerap dan program serta jemputan yang bertambah banyak.

Semuanya berlaku selepas beliau mengemukakan suatu cadangan yang ringkas, tetapi sangat sensitif, menarik dan penting, iaitu mengenai pelaksanaan hudud. Saya tidak bermaksud Ayub banyak berehat sebelum ini.

Saya bersama rakan-rakan wartawan Sinar Harian Johor bertemu beliau ketika kami menyertai konvoi ke kawasannya di daerah Segamat Julai tahun lalu, untuk program membantu masyarakat.
Read More / Baca Lagi >>

Hudud: 'Ribut' bakal landa BN

Posted: 03 Jul 2012 08:29 PM PDTProf Madya Dr Samsul Adabi Mamat SHAH ALAM – Tindakan berani Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) dari Umno, menyuarakan cadangan supaya Johor melaksanakan hukum hudud sepenuhnya bakal memberi implikasi dalam Barisan Nasional (BN).
Penganalisis politik, Prof Madya Dr Samsul Adabi Mamat berpendapat, implikasi itu akan berlaku setelah pimpinan tertinggi pusat menerima cadangan itu.
"Implikasi pasti ada, tetapi tidak sehebat dalam Pakatan Rakyat (PR). Seperti mana DAP menentang keras usaha Pas melaksanakan hukum hudud sebelum ini.
"Keadaan ini berbeza kerana, Umno adalah parti teras dalam BN, selalunya apa yang dibawakan Umno itu diterima oleh parti komponennya yang lain," katanya kepada Sinar Harian, semalam.
Beliau berkata, keadaan itu disebabkan oleh rakan dalam BN mempunyai kepercayaan yang kuat terhadap Umno.
Read More / Baca Lagi >>

Hudud: Akhirnya perjuangan PAS ditiru Umno?

Posted: 03 Jul 2012 08:24 PM PDT

Dewan Pemuda PAS Malaysia (DPPM) melihat cadangan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Kemelah, Johor dari Umno Datuk Ayub Rahmat untuk menjadikan Johor sebagai sebuah negeri pertama yang melaksanakan hukum hudud membuktikan bahawa perjuangan PAS selama ini terbukti benar.

DPPM melihat cadangan Datuk Ayub Rahmat ini adalah cadangan yang baik dan wajar disahut oleh semua umat Islam. Seharusnya Datuk Ayub sedari bahawa cadangan beliau adalah usaha perjuangan PAS sejak awal penubuhannya.
Mungkin baru hari ini beliau faham bahawa perjuangan menegakkan syariat Islam adalah kewajipan setiap pemerintahan Islam untuk laksanakannya, dan ia bukan isu politik kepartian semata-mata.
Mungkin juga beliau baru menyedari bahawa dengan usaha inilah PAS semakin diterima baik oleh segenap masyarakat tanpa mengira kaum sehingga bukan Islam turut menerima dan menghormati pendirian PAS.
Read More / Baca Lagi >>

Himpunan seniman bantu Lebuhraya Rakyat

Posted: 03 Jul 2012 08:23 PM PDT


KUALA LUMPUR: Persatuan Seniman Paksi Rakyat (Paksi) dengan kerjasama PAS Kawasan Batu akan mengadakan perhimpunan seniman dan artis untuk membantu pembinaan Lebuhraya Rakyat di Kelantan.

Himpunan ini akan diadakan pada 6 Julai di Dewan Besar KUIZM, Taman Melewar, Kuala Lumpur bermula pada jam 9.30 malam.

Inilah julung-julung kali program seperti ini dianjurkan oleh Paksi yang teruja dengan saranan Menteri Besar Kelantan Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat yang memohon supaya rakyat jelata turut terlibat dalam pembinaan Lebuhraya Rakyat ini.

Himpunan ini bertujuan untuk mengutip derma pembinaan Lebuhraya Rakyat di Kelantan.

Himpunan yang bertemakan 'Semarak Seni, Lebuhraya Rakyat' akan diisi dengan pelbagai acara kesenian dan kebudayaan termasuk deklamasi sajak, lagu puisi, pantun seloka selain ceramah.
Read More / Baca Lagi >>

Najib ‘mati kutu’ untuk bubar parlimen – Aziz Bari

Posted: 03 Jul 2012 08:22 PM PDT


MELAKA: Pakar perlembagaan negara, Dr Abdul Aziz Bari (gambar) berkata Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak sekarang berkeadaan 'mati kutu' untuk membubarkan parlimen kerana rakyat semakin menolak BN.
"Perdana Menteri dan Umno BN sebenarnya 'mati kutu' untuk membubarkan parlimen kerana mereka tahu bahawa sokongan rakyat kepada BN semakin teruk, Najib tidak yakin BN akan menang sebab dia takut untuk bubar Parlimen.

"Segala perancangan dan tindakan Umno BN selama ini tidak dapat mengubah persepsi negatif terhadap Umno BN, walaupun pelbagai bantuan, sogokan dan projek pembangunan dilakukan tetapi rakyat tetap menolak BN," ujar Abdul Aziz yang sekarang menjadi ahli politik sepenuh masa.

Read More / Baca Lagi >>

Adun hilang akal: Mana keris pemuda Umno?

Posted: 03 Jul 2012 08:21 PM PDT


 KOTA BHARU: Pemuda Umno bolehlah dianggap sebagai dayus jika terus berdiam diri ekoran ejekan Presiden MCA, Datuk Seri Chua Soi Lek (gambar) kepada seorang Adunnya di Johor.

Sehubungan itu, Ketua Penerangan Pemuda PAS Kelantan, Fadli Shaari berpandangan, Umnokhususnya pergerakan pemudanya tidak wajar berdiam diri sahaja apabila tuduhan sebegini dilontarkan kepada ADUN Umno hanya kerana mencadangkan hukum hudud di Johor.

"Di manakah maruah pemimpin Umno yang sanggup melihat sebegini hina label yang diberikan kepada pemimpin mereka?" kata Ahmad Fadli dalam kenyataannya hari ini.

Menurut beliau, Dewan Pemuda PAS Negeri Kelantan (DPPNK) menggesa Umno khususnya kepimpinan pemudanya agar tidak menjadi dayus dengan berdiam diri terhadap label yang dilontarkan oleh Presiden MCA itu.

Ini ekoran kenyataan Chua Soi Lek kepada salah seorang ADUN Umno Johor sebagai out of his mind  atau hilang akal.
Read More / Baca Lagi >>

Isu Hudud Johor: Realiti Beserta Fakta Bergambar

Posted: 03 Jul 2012 08:20 PM PDT


Mula Mula ..
|
\/

Kemudian .. PAS Bagi Sokongan Penuh
|
\/

Tapi Ditempelak Oleh Chua Soi Lek
|
\/

Namun, DiBack Up Mufti Pahang
|
\/Malangnya Ditepis Jawatankuasa Agama
|
\/


Sebabnya Bos Dah Bagi Tau Awal Awal
|
\/


Maka .. Inilah Pengakhirannya .....
|
\/

Polis Dwi Standard Tangani Kes Pemimpin PR

Posted: 03 Jul 2012 08:19 PM PDT

SUBANG JAYA  3 JUL : Adun Pakatan Rakyat (PR) hari ini mengecam sikap dwi standard Polis Diraja Malaysia (PDRM) dalam menangani kes terutama membabitkan pemimpin mereka.
Adun Meru, Dr Abdul Rani Osman berkata, sepanjang PR mentadbir negeri Selangor dan Pulau Pinang, ramai pemimpin mereka diganggu dan diserang, namun tiada tindakan diambil pihak berkuasa.
Beliau turut menyifatkan tindakan 'sambil lewa'  polis itu sebagai tidak profesional.
"Contohnya, serangan terhadap Lim Guan Eng (Ketua Menteri Pulau Pinang) yang dipukul individu yang kami kenal pasti daripada sebuah pertubuhan bukan kerajaan (NGO), tetapi tiada tangkapan dibuat sehingga kini.
Read More / Baca Lagi >>

Selamatkan Rohingya

Posted: 03 Jul 2012 08:18 PM PDT

KEMAH KEMING - USTAZ AZHAR IDRUS

Posted: 03 Jul 2012 08:17 PM PDT

Promo Xpresi Anak Muda ke Putrajaya

Posted: 03 Jul 2012 08:58 AM PDT

Negara Penjenayah : Culik, samun dan rompak

Posted: 03 Jul 2012 08:58 AM PDT

Microsoft writes off ad agency billions

Posted: 03 Jul 2012 08:56 AM PDT

Best Editing

Posted: 03 Jul 2012 08:55 AM PDT

Most Outstanding Promo of the Year

Posted: 03 Jul 2012 08:54 AM PDT

Best Promo never made it on-air

Posted: 03 Jul 2012 08:53 AM PDT

Best Promotional Campaign - Egyptian Election

Posted: 03 Jul 2012 08:52 AM PDT

PKR desak PDRM rombak cawangan khas

Posted: 03 Jul 2012 08:45 AM PDT


BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT