Nuffnang

Pengikut

WFAUZDIN.BLOGSPOT.COM

0
sumber :-

WFAUZDIN.BLOGSPOT.COM


WARGA TENTERA DI PORT DICKSON BERSAMA BEKAS PANGLIMA TENTERA MALAM INI

Posted: 30 Jun 2012 12:10 AM PDT


Oleh:  WFAUZDIN  NS

TERUJA untuk aku kembali ke tanah tempat titik peluh aku di Port Dickson, kononnya `Bandar Tentera Darat'.  Tahun 1988, aku melapor diri sebagai warga tentera di sini.  Ketika itu politik aku simpan di dalam stor di Pusat Latihan Rekrut (PLR) yang kini menjadi PUSASDA.  

Tamat latihan selama 6 bulan, aku meneruskan kerjaya ini sehingga 22 tahun.  Tahun 1998, ketika aku masih di dalam tentera, minat untuk berpolitik kembali semula angkara kekejaman Tun Mahathir yang menganiayai Timbalannya DS Anwar ketika itu.  Namun demikian, undang-undang mencegah aku untuk menjadi ahli mana-mana parti politik tetapi aku terus mengikuti perkembangan politik tanahair sehingga aku bersara.

Hari ini aku kembali ke Port Dickson sebagai orang politik sepenuh masa.  Bukan kerana tidak mengenang jasa Kerajaan tetapi untuk memberitahu kerajaan yang memerintah hari ini bahawa hentikan saja kezaliman, hentikan rasuah dan penyelewengan.  

Malam ini (Sabtu - 30 Jun) aku akan tampil di pentas ceramah di Bt 4, Port Dickson di atas kapasiti KOBAT (Kor Bekas Angkatan Tentera). Paling membanggakan sekali malam ini program akan turut dihadiri oleh bekas Panglima Tentera iaitu Brigadier Jeneral (B) Hadi.  Program juga dihangatkan dengan kehadiran Sdr Rafizi Ramli dan tidak ketinggalan Ahli Parlimen Telok Kemang merangkap Pengerusi KEADILAN Negeri Sembilan, YB Dato; Kamarul Baharin serta beberapa pimpinan lain.

Kepada semua warga tentera sekitar Port Dickson dijemput dan digalakkan untuk hadir bagi kita mendapatkan maklumat khususnya berkaitan tentera, begitu juga kepada bekas-bekas anggota tentera.  Orang ramai juga dijemput hadir beramai-ramai malam ini. /wfauzdin.blogspot.com

 

RAKYAT MARHAEN

0
sumber :-

RAKYAT MARHAEN


Hari2 Gelap Peneroka FELDA

Posted: 30 Jun 2012 08:21 PM PDT

Hari ini, sudah ramai peneroka sedar mereka telah di tipu. Kita harap kian ramai akan sedar. Kita tidak boleh lagi percaya kepada kerajaan UMNO-BN. bercakap berdegar pasal tender terbuka, projek LRT Ampang di beri kepada syarikat rakan golf nya, Tan Kay Hock dari George Kent. Orang yang serupa jadi broker dapatkan projek larian rel berkembar Johor Bharu ke Gemas. Ini orang yang bercakap mengenai model ekonomi baru. Ianya model memantaskan rompakan dan samun keatas sumber2 kekayaan negara ini.
Read More / Baca Lagi >>

Najib Menjadi Sibuk Hari Ini, Kenapa?

Posted: 30 Jun 2012 08:20 PM PDT

Malam ini Ha Najib Razak bersama isteri dan beberapa menteri kabinet menjadi tetamu agung kepada majlis perkahwinan anak seorang korporat terkemuka di Selangor. Turut sama menjadi tetamu ialah beberapa orang sultan termasuk Yang Dipertua Agong, Raja Nazri Shah, Raja Muda Perlis, Sultan Kelantan dan lain-lain.


Najib agak monyok sikit.
Kalau mengikut hukum Najib bukan lagi harus tetapi wajib kena menghadirinya kerana tidak manis majlis dihadiri raja-raja Najib 'pulaukan'. Tetapi entah kenapa, bala apa yang menimpa dan musibah apa yang hendak datang, Najib membatkan kehadirannya di saat-saat akhir. Katanya malam tadi beliau memaklumkan kepada tuan rumah tidak dapat hadir.

Beliau menyerahkan kepada isterinya untuk menjadi pengganti. Dalam kata lain Rosmah memangku kedudukannya sebagai tetamu berstatus perdana menteri majlis itu malam ini. Pembatalan ini satu kemujuran kepada Rosmah kerana sudah pasti dia akan berada di kiri agung dalam majlis itu nanti.

Menteri-menteri lain yang turut menjadi tetamu juga ikut sama mengambil tindakan serupa. Rais Yatim sebaik mendapat tahu Najib membatalkan kehadiran, dia adalah menteri pertama berbuat demikian. Kemudian diikuti oleh Husni Handzalah, Shafei Afdal dan beberapa yang lain. Sehingga catatan ini dipostkan Ismail Sabree Yaacob yang juga diundang masih belum membatalkan notis kehadirannya di majlis berkenaan.

Read More / Baca Lagi >>

Presiden baharu Mesir ikrar sokong Palestin

Posted: 30 Jun 2012 08:19 PM PDT


MOHAMMED MORSI mengangkat sumpah sebagai Presiden Mesir di Mahkamah Agung Perlembagaan di Kaherah semalam.KAHERAH - Presiden Mesir, Mohamed Morsi mengumumkan sokongannya kepada Palestin sehingga penduduk wilayah berkenaan "mendapat semula, semua hak mereka".
Dalam ucapan sulungnya sebagai Presiden Mesir di Universiti Kaherah di sini semalam, beliau turut meminta supaya pertumpahan darah di Syria ditamatkan.
"Saya mengumumkan dari sini bahawa Mesir, rakyatnya dan institusi Presiden berdiri teguh bersama bangsa Palestin sehingga mereka mendapat semula semua hak mereka," kata Morsi.
"Kami juga menyokong rakyat Syria. Kami mahu pertumpahan darah di negara berkenaan dihentikan," tambahnya.
Beliau mengulangi bahawa Mesir akan menghormati semua perjanjian antarabangsa yang pernah ditandatanganinya.
Read More / Baca Lagi >>

Najib Belum Terima Mandat Rakyat Terajui Negara ..!!

Posted: 30 Jun 2012 08:13 PM PDT


Secara tidak rasminya, Datuk Seri Najib Razak tidak boleh mengatakan rakyat memberikannya mandat selama lima tahun untuk menerajui negara memandangkan beliau bukannya dipilih melalui pilihan raya lalu.

Sebaliknya, selepas BN memenangi pilihan raya umum ke-12, Mac 2008 lalu, Najib dilantik oleh Tun Abdullah Badawi untuk menerajui BN, sekaligus membentuk kerajaan.

"Kalau diikutkan, rakyat beri mandat melalui pilihan raya kepada Abdullah, bukan Najib. Dia tidak boleh berkata demikian, kononnya dia diberi mandat oleh rakyat," tegas Naib Presiden PAS, Datuk Mahfuz Omar kepada Harakahdaily.
Read More / Baca Lagi >>

GMI: Tutup segera Kem Kamunting

Posted: 30 Jun 2012 08:11 PM PDT

Gerakan Mansuhkan ISA (GMI) menuntut agar kem tahanan di Kamunting, Perak ditutup segera dan dijadikan 'warisan negara'.

Saranan itu dibuat anggota sekretariat GMI, Ahmad Syukri Razab sewaktu upacara memasang lilin memperingati baki 45 tahanan ISA yang ditahan di kem berkenaan di Kamunting, Perak.

"Bebaskan semua 45 tahanan ISA. Kemudian kita minta wartakan kem ISA sebagai 'warisan negara' jadi tugu untuk memperingati hakikat rakyat negara ini pernah dizalimi," laung Ahmad Syukri penuh bersemangat dalam ucapan di perhimpunan itu.
Read More / Baca Lagi >>

Pelajar Pinjaman Selangor Dapat Biasiswa Jika CGPA 3.75

Posted: 30 Jun 2012 08:07 PM PDT

SHAH ALAM, 30 JUN:  Pelajar yang mendapat pinjaman pelajaran Selangor berpeluang menukar status pinjaman kepada biasiswa sekiranya berjaya mendapat CGPA 3.75 dan ke atas selepas tamat pengajian.
Manakala mereka yang memperoleh CGPA antara 3.5 hingga 3.75 hanya perlu membayar 75 peratus dari nilai pinjaman.
Berita baik ini diumumkan oleh Exco Pendidikan, Pendidikan Tinggi dan Pembangunan Modal Insan, Dr Halimah Ali pada majlis Penyerahan Dokumen Perjanjian Pinjaman Pelajaran Kerajaan Selangor.
Menurut Halimah, ini bagi menggalakkan pelajar supaya belajar dengan lebih tekun dan memberikan sepenuh perhatian kepada pengajian.
Read More / Baca Lagi >>

Takut panggil PRU, kemenangan moral buat Pakatan

Posted: 30 Jun 2012 08:05 PM PDTSHAH ALAM:
'Ketakutan' Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak yang sehingga kini masih belum berani untuk mengumumkan pembubaran parlimen adalah satu kemenangan moral kepada Pakatan Rakyat.

Mursyidul Am PAS Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat berkata, alasan Najib kononnya untuk menunggu mandat lima tahun sebelum mengadakan pilihan raya umum (PRU) ke-13 menggambarkan 'ada sesuatu' yang belum meyakinkan presiden Umno itu.

"Satu daripada kemenangan moral kita ialah bila Umno tak berani nak bubar parlimen.
Read More / Baca Lagi >>

Peneroka Lui Timur Berdemo.... 33 tahun menunggu lampu jalan..!!

Posted: 30 Jun 2012 06:51 PM PDT


Demo aman di Lui Timur
Peneroka mendakwa selama 33 tahun mereka terpaksa melalui simpang masuk Felda berkenaan dalam keadaan gelap.
 
LUI TIMUR - Berulang kali merayu meminta disediakan lampu jalan serta menyelesaikan isu perparitan di kawasan mereka, namun permintaan mereka belum nampak ada tanda diambil perhatian.

Itu yang dialami penduduk Felda Lui Timur, di sini, yang sebahagian besarnya adalah peneroka Felda yang sudah 33 tahun melalui simpang gelap sehingga menjejaskan keselamatan mereka.

Agak menghairankan kerana hanya simpang masuk ke Felda Lui Timur saja yang masih tidak dilengkapi lampu jalan, sedangkan kawasan lain berjiranan dengan mereka sudah terang berderang di waktu malam.
Read More / Baca Lagi >>

Selamatkah kita?

Posted: 30 Jun 2012 06:28 PM PDT

Markus Lim

Saban hari ada sahaja kes-kes jenayah yang dilaporkan dalam dada akhbar.  Jelas, kes-kes jenayah yang dilaporkan itu bukanlah jenayah biasa.
Rogol, membunuh, memperkosa, pemerdagangan orang, hamba seks bahkan juga penculikan.
Insiden yang berlaku pula bukan lagi kes terpencil seperti yang dijangka sebaliknya ia menjadi satu gerakan terancang oleh kumpulan penjenayah.
Kesudahan daripada insiden jenayah yang dilaporkan itu kebanyakannya berakhir dengan kematian, paling tidak pun dengan ugutan serta penderitaan yang tidak berkesudahan.
Sememangnya, peningkatan kadar jenayah di negara kita bukan lagi satu rahsia. Walaupun inisiatif Unit Pengurusan Prestasi dan Perlaksanaan (PEMANDU) melalui NKRA Jenayahnya berjaya mencatatkan sedikit kejayaan, namun kes demi kes jenayah yang dilaporkan dalam media tidak menggambarkan sedemikian dan mencetuskan kegusaran dalam kalangan rakyat.
Ia bukan satu masalah kecil yang harus disapu ke bawah permaidani. Tanyalah kepada mana-mana penduduk di negara ini mengenai prioriti utama dalam hidup mereka, aspek pertama yang terus terlintas dalam fikiran mereka ialah mengenai keselamatan diri, isteri dan anak-anaknya.
Read More / Baca Lagi >>

Mongolian working team to retrace Altantuya's murder

Posted: 30 Jun 2012 06:22 PM PDT

PKR rep: I was offered RM5mil to defect to BN

Posted: 30 Jun 2012 06:22 PM PDT

Fitnah UMNO BN Makan Diri, PAS Terus Diterima Masyarakat Bukan Islam

Posted: 30 Jun 2012 06:20 PM PDTSudah hampir 5 tahun slogan PAS Untuk Semua (PAS For All) dilancarkan dan kehadiran slogan yang dikira agak keramat ini, bukan sahaja telah berjaya menenggelamkan usaha pihak UMNO BN menakut-nakut kaum bukan Islam terhadap PAS, malah sambutan bukan Islam terhadap PAS semakin hari semakin nyata.

Hukum kebenaran & keadilan menetapkan yang dengki dan khianat akan kembali kepada yang berdengki dan yang mengkhianat itu sendiri. Lagi dihentam lagi difitnah PAS ini oleh UMNO BN, lagi ramai yang menyokong PAS. Dan lebih ramai menjauhkan diri dari UMNO BN.
Read More / Baca Lagi >>

Isu lompat parti: Umno nafi dakwaan Azan...ha..ha..UMNO 2X5...!!!

Posted: 30 Jun 2012 06:19 PM PDT


 Datuk Seri Adnan Yaakob CAMERON HIGHLANDS - Kepimpinan Umno negeri Pahang menolak dakwaan Ahli Parlimen Indera Mahkota, Azan Ismail dari PKR berkaitan tawaran lumayan yang diterima beliau untuk lompat parti.

Menteri Besar yang juga Pengerusi Badan Perhubungan Umno negeri, Datuk Seri Adnan Yaakob berkata, dakwaan terbabit tiada kena mengena dengan barisan kepimpinan Umno negeri yang mahukan Azan melompat parti.

"Demi ALLAH, demi Rasulullah, saya selaku Pengerusi Perhubungan Umno negeri tidak pernah menawarkan kepada beliau (Azan) berjuta-juta ringgit untuk melompat parti.
Read More / Baca Lagi >>

Salahuddin bukan calon MB Johor...fokus tumbangkan BN dahulu..!!

Posted: 30 Jun 2012 06:18 PM PDT


Salahuddin bukan calon MB Johor
Nik Aziz ketika menyempurnakan penyerahan Salahuddin kepada pimpinan Pas Johor, kelmarin.
 
MARANG – Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang mengesahkan Naib Presiden Pas, Salahuddin Ayub yang dikatakan akan bertanding kerusi Dewan Undangan Negeri (Dun) di Johor pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13), bukan calon Menteri Besar.

Abdul Hadi yang juga Ahli Parlimen Marang berkata, Pas belum lagi mencalonkan mana-mana pemimpin daripada parti itu untuk jawatan tersebut, sebaliknya lebih menumpukan gerak kerja untuk merampas negeri itu daripada Barisan Nasional (BN).

"Kita belum calon sesiapa untuk menjadi Menteri Besar. Kita hendak menang dahulu," katanya menjawab spekulasi Salahuddin sebagai bakal calon Menteri Besar jika Pakatan Rakyat (PR) menguasai negeri itu pada PRU13.
Salahuddin yang lahir di Kampung Serkat, Tanjung Piai, Pontian, berjaya mempertahankan kerusi Parlimen Kubang Kerian pada PRU12 dan mengekalkan kerusi Naib Presiden Pas pada pemilihan parti itu pada Jun tahun lalu.

Read More / Baca Lagi >>

Anak Muda Terengganu Sudah Bersedia Bersama PAS Mara ke Putrajaya

Posted: 30 Jun 2012 06:16 PM PDT

MARANG – Anak-anak muda Terengganu menjawab dengan jelas dan tegas, mereka telah bersedia untuk menjatuhkan kerajaan Umno dan Barisan Nasional secara demokratik pada pilihanraya umum yang ke-13 akan datang.

Mereka yang menyertai sesi 'Xpresi Hijau Menuju Putrajaya' berkata demikian ketika ditanya oleh Ketua Dewan Pemuda PAS Malaysia, Ustaz Nasruddin Hassan.

"Justeru itu, saya nak tanya pada hari ini, tak kiralah anak muda lelaki ataupun anak muda muslimah, saya nak tanya pada hari ini…..
Read More / Baca Lagi >>

Diplomats getting SB hassle for meeting Pakatan leaders

Posted: 30 Jun 2012 06:15 PM PDT

Foreign diplomats are being hassled by Malaysian intelligence agents for meeting PR officials. - Reuters pic
KUALA LUMPUR, July 1 — Malaysian intelligence agents are said to be hassling diplomats here for meeting Pakatan Rakyat (PR) officials and observing political events over the past few years since Election 2008, in what is seen as a move to lessen recognition for the federal opposition.  Diplomats told The Malaysian Insider that officers from the police's Special Branch (SB) have begun asking more questions about their meetings with PR leaders and making it clear such contacts are unwelcome.
"Such meetings are normal especially since PR runs more states since the 2008 polls. But some of the SB guys hint the meetings should not happen," a Western diplomat told The Malaysian Insider.
Read More / Baca Lagi >>

MENGADU KENA KILAS TANGAN!!!Padan muka ko PERKASA , samseng sangat nak serang LGE

Posted: 30 Jun 2012 06:14 PM PDT

 
 "Berdasarkan laporan yang diterima, seorang lelaki yang merupakan anggota Perkasa mendakwa tangannya dikilas daripada belakang dan dipukul salah seorang pengiring ketua menteri ketika dia mendekati rombongan itu," katanya kepada pemberita di sini hari ini.Bernama

Padan  muka ko PERKASAM, gatai dok serang Ketua Menteri Penang. Puak-puak ni ingat orang nak biaq depa tunjuk samseng. 

Itu baru kena kilas tangan dah mengadu, report kat wartawan. Orang kilas tangan sebab ko dah melampau nak serang Ketua Menteri yag dipilih oleh rakyat.

Puak pencacai UMNO Perkasa ni dok rasa depa boleh buat apa sahaja, polis pun hanya mampu tengok saja . Jadi depa nak ambil kesempatan la. Lepaih kena kilas baru merapak nak cabut lari, hah padan muka...

Polis pun satu hal bila puak perkasa ni dah nampak nak serang Ketua Menteri buat tak nampak ja, bila puak Perkasa ni dah kena baru kelam kabut nak leraikan....

 
Penang CM Lim Guan Eng was "man handle" while visiting the rakyat.Is this the beginning of what is rumored of a possible "huru hara" in the coming 13th GE? Perkasa,a "MAFIA" organization "sponsored" by UMNO,has now cross all boundaries and Malaysians should now totally disassociate itself from UMNO/BN and that includes it's members and supporters..

The incident took place while Guan Eng was enjoyin
g a Saturday morning stroll in Teluk Bahang,and had a rude shock when a Perkasa member suddenly appeared from behind and brushed his left shoulder and arm.Some local village security and development committee (JKKK) members managed to push away the youth and escorted the chief minister to his car.

Though Guan Eng was uninjured, he was stunned by the incident.Guan Eng arrived at the Teluk Bahang wet market complex at 8am for a walkabout and dialogue session with constituents


Keganasan politik semakin serius. Apa tindakan polis?

Read More / Baca Lagi >>

Himpunan Xpresi Orang Muda Parit Buntar ke Putrajaya

Posted: 30 Jun 2012 04:10 PM PDT

108,650 Salah Laku, Betulkan Dasar Pelajaran..

Posted: 30 Jun 2012 04:09 PM PDT

 
108,650 pelajar terlibat salah laku
 KUALA LUMPUR - Sebanyak 108,650 daripada 5.3 juta pelajar sekolah rendah dan menengah di seluruh negara terlibat dengan salah laku disiplin di sekolah tahun lalu.

Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata, daripada jumlah tersebut, isu ponteng sekolah merupakan penyumbang terbesar salah laku disiplin iaitu 18,550 pelajar. Katanya, kes-kes disiplin lain yang dicatatkan oleh kementerian ialah memukul, bergaduh dan kekemasan diri.
Read More / Baca Lagi >>

Presiden Mesir: Tentera perlu hormati rakyat

Posted: 30 Jun 2012 04:06 PM PDT


Mohammed
Mohammed Mursi menyampaikan ucapan pertama selaku presidn baru Mesir selepas majlis mengangkat sumpah. Beliau kemudian berucap di Cairo University. - Foto ihsan BBC
 
KAHERAH - Mohammed Mursi mengangkat sumpah sebagai Presiden Mesir semalam dengan menegaskan - pihak tentera harus menghormati kehendak rakyat dengan kembali ke "berek" dan peranan atau fungsi asal mereka iaitu menjaga "sempadan negara."
Pada masa yang sama beliau mahu pertumpahan darah di Syria, yang berlarutan lebih 16 bulan, dihentikan dengan segera dan membela nasib rakyat Palestin.
Read More / Baca Lagi >>

GMI tuntut kem Kamunting jadi 'tugu warisan negara'

Posted: 30 Jun 2012 04:04 PM PDT

YB Jelapang tidak hadir pada 6hb Feb 2009

Posted: 30 Jun 2012 04:03 PM PDT

SudanRevolts

Posted: 30 Jun 2012 04:03 PM PDT

World powers agree to Syria transition plan

Posted: 30 Jun 2012 04:02 PM PDT

Mohamed Morsi sworn in as Egypt's president

Posted: 30 Jun 2012 04:01 PM PDT


Tukar Tiub

0
sumber :-

Tukar Tiub


SUWEY SUNGGUH NASIB NAJIB KERANA INTERNET

Posted: 30 Jun 2012 09:44 AM PDTKOMENTAR TUKAR TIUB


paling suwey nasib najib
besan kena tangkap di dubai
menantu sedang dicari polis new york
projek lrt ampang sudah kantoi

madey beri tekanan
muhyiddin senyum puas

kalau ini bukan suwey
apa agaknya yang menimpa?


LANUN KAHWIN PENYAMUN


BAKAL MENANTU NAJIB DARI KAZAKHSTAN LARI KE MALAYSIA - keadilan daily

KUALA LUMPUR 29 Jun: Beberapa blog dan facebook memberi gambaran Daniyar Nazarbayev – bakal menantu Rosmah dan Najib, berada di negara ini berdasarkan dua gambar yang tersebar di internet.

Ia memaparkan seorang individu lelaki menyerupai Daniyar, menjalani latihan ketenteraan dan lengkap berseragam seakan-akan tentera Malaysia.

Sedangkan, keluarga Daniyar Nazarbayev sebelum ini menyatakan Daniyar mendaftar di Sandhurst Military College, sebuah kolej ketenteraan berprestij.

Namun, gambar itu menunjukkan seolah-olah Daniyar berada di Malaysia, malah ada pendapat menyatakan ia dirakam di kem askar Port Dickson.

Kesahihan gambar berkenaan berkenaan belum dapat dipastikan tetapi Najib sehingga kini tidak pula membuat sebarang penafian.KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit... NAK SURUK MACAM MANA LAGI?.... kah kah kah..

kah kah kah...SEMUA SUDAH KANTOI.... kah kah kah..

kah kah kah...BESAN SUDAH KENA TANGKAP.... kah kah kah..

kah kah kah...INTERPOL CARI MENANTU..... kah kah kah..

kah kah kah.... KALAU MACAM INI BIK MAMA AKAN MINTA CERAI.... kah kah kah...

kah kah kah...BIK MAMA AKAN MASUK MEMINANG MUHYIDDIN YASSIN.... kah kah kah...


INI ROSMAH KAZAKSTAN
NOTA:
maira ialah rosmah di kazakstan
rosmah ialah maira di malaysia
hanya lanun yang kenal penyamun


DARI HITAM MENJADI LEGAM

Posted: 30 Jun 2012 09:41 AM PDTMUKA CALON KETUA BARU

PERPECAHAN BUKAN PUNCA ROMBAKAN PEMUDA UMNO : KHAIRY - mStar

PASIR GUDANG: Pergerakan Pemuda Umno akan merombak kepemimpinan peringkat negeri dalam masa terdekat sebagai usaha untuk memantapkan lagi jentera bagi menghadapi Pilihan Raya Umum (PRU) ke-13.

Ketuanya Khairy Jamaluddin berkata, rombakan itu bukan perkara luar biasa, malah sudah dilakukan di Pulau Pinang, Perak, Selangor dan Sabah.

"Bagi negeri lain termasuk Johor, saya masih pantau sama ada perlu atau tidak rombakan pemimpin negeri," katanya kepada pemberita selepas merasmikan mesyuarat Perwakilan Pemuda Umno Bahagian Pasir Gudang di kampus Universiti Kuala Lumpur (UniKL) di Bandar Seri Alam, dekat sini, Sabtu.

Khairy menafikan rombakan itu dilakukan berikutan wujud perpecahan di kalangan ahli pergerakan itu atau kepimpinan negeri yang tidak diterima peringkat akar umbi.

Beliau berkata demikian sebagai menolak desas desus mengenai Ketua Pemuda Johor, Mohd Fadzil Muskon yang dikatakan tidak diterima oleh segelintir Ketua Pemuda bahagian.

Sebelum ini, Ketua Pemuda PAS Johor, Suhaizan Kaiat, dilaporkan mendakwa terdapat 16 Ketua Pemuda Umno bahagian yang tidak menyenangi Mohd Fadzil kerana beliau dari kem Khairy, telah bermesyuarat di sebuah hotel di ibu negara Khamis lalu bagi mencapai kata sepakat untuk mendesaknya meletak jawatan.KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit.... BETUL KE CHERITA INI?..... kah kah kah...

kah kah kah .... PERANG DAH NAK MULA.....TAK KAN TUKAR TOK SARJAN... kah kah kah..

kah kah kah...INI MESTI HAL REBUT NAK JADI CALON.... kah kah kah..

kah kah kah...ATAU TAK DAPAT PROJEK.... kah kah kah..

woit....MALAON INI DULU KATA NAK BERHENTI POLITIK..... kah kah kah..

kah kah kah...ZAMBRY NAK GANTI MALAON INI.... kah kah kah...
BILA NAK BUKA CERITA INI?
KENYATAAN TAK KENA MASA -
berita hairan - arkib 11/03/2011

Khairy tak patut suara hasrat undur menjelang pilihan raya Tenang

KUALA LUMPUR: Penganalisis politik menyifatkan hasrat Ketua Pemuda UMNO, Khairy Jamaluddin untuk berehat daripada arena politik, termasuk tidak mempertahankan kerusi Parlimen Rembau ketika Barisan Nasional (BN) sedang membuat persiapan bagi menghadapi pilihan raya kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Tenang sebagai tidak kena pada masanya.

Penganalisis dari Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), Prof Dr Shamsul Adabi Mamat, berkata meskipun tindakan Khairy itu sama ada berpandukan kepada bacaan semasa terhadap gaya politik keseluruhan ketika ini atau hasratnya yang ingin melihat UMNO terus kukuh dan perkasa, waktu ini adalah tidak sesuai.

"Meskipun Khairy sudah melihat pelbagai kemungkinan atau bacaan semasa politik dan boleh membaca persepsi masyarakat mahu pun ahli politik terhadapnya, namun masanya tidak sesuai kerana UMNO dan BN kini sedang dalam proses memperkukuh parti dan bersiap menghadapi pilihan raya kecil DUN Tenang," katanya ketika dihubungi semalam.

Khairy dalam laman Twitternya, Sabtu lalu berkata, beliau tidak akan mempertahankan kerusi Parlimen Rembau yang dimenangi pada pilihan raya umum 2008 dan mahu 'berehat' daripada politik selepas pilihan raya umum akan datang.

Pensyarah politik Universiti Sains Malaysia (USM), Prof Dr Ahmad Atory Hussain pula menyifatkan hasrat Khairy itu sebagai tindakan yang terburu-buru dan dan sedikit sebanyak boleh menjejaskan nama baik UMNO dan BN.

"Beliau tidak seharusnya mengumumkan hasratnya itu dengan cara begitu (melalui Twitter) kerana ia masih terlalu awal. Sebenarnya bukan beliau saja yang merasakan untuk tidak mempertahankan jawatan dan kerusi Parlimen malah ada ramai lagi pemimpin turut merasakan hasrat sedemikian tetapi biarlah kepimpinan parti yang menentukan.

"Mungkin ada sedikit rasa terguris di hati Khairy yang mendorong beliau menyatakan hasrat sedemikian atau mungkin beliau sendiri mempunyai persepsi dan pandangan terutama sokongan terhadapnya ataupun beliau masih dihantui dengan prestasi buruk pada pilihan raya umum 2008 namun perkara itu perlu ditangani tanpa membabitkan emosi," katanya.

Atory berkata, persepsi masyarakat sebenarnya akan bertambah buruk jika hasrat itu diteruskan kerana Khairy selepas dilantik sebagai Ketua Pemuda UMNO pernah berjanji akan terus memberikan perkhidmatan terbaik kepada UMNO dan BN.

Katanya, janji untuk terus berkhidmat itu akan dipegang penyokong dan tindakan mengumumkan hasrat mengundur diri dari politik seolah-olah mengkhianati janji yang pernah dilafazkannya sebelum ini untuk memberikan khidmat terbaik kepada UMNO dan BN.


KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit...INGAT TAK BERITA INI?.... kah kah kah..

kah kah kah...MELAYU MUDA LUPA.... kah kah kah..

kah kah kah..TAPI TUKAR TIUB DAN INTERNET TAK PERNAH LUPA.... kah kah kah..

kah kah kah...INGAT TAK PEMUDA PERAK TERUS SAMBUT KENYATAAN KHAIRY.... kah kah kah..

kah kah kah...PERAK CADANGKAN ZAMBRY SEBAGAI GANTI.... kah kah kah..

kah kah kah...PADAN MUKA...kah kah kah...

kah kah kah.... DARI HITAM JADI LEGAM..... kah kah kah..NOTA:

siapa boleh teka
apa doa khairy jamaluddin
kepada mahathir muahamad

kah kah kah
NAJIB YANG SUWEY JANGAN CUBA NAK MENIPU

Posted: 30 Jun 2012 04:48 AM PDT
NAJIBAH

PERDANA MENTERI TIDAK MENAFIKAN KONSORTIUM GEORGE KENT DIANUGERAHKAN KONTRAK LRT AMPANG


Saya mengalu-alukan kenyataan pendek Dato' Seri Najib Tun Razak semalam berhubung skandal anugerah kontrak LRT Ampang, walaupun kenyataan itu lebih banyak menimbulkan persoalan baru.

Tindakan Najib Razak hanya menyebut bahawa "tiada yang salah dalam proses anugerah itu" tidak menafikan bahawa Konsortium George Kent telah dianugerahkan tender tersebut seperti yang didedahkan oleh KEADILAN. Ini mengukuhkan spekulasi bahawa Najib Razak berkeras untuk melanggar keputusan penilaian pembidaan yang berpihak kepada pembida lain.

Oleh itu, saya sekali lagi mengulangi desakan bahawa Najib Razak wajarlah menyatakan secara terbuka sama ada kontrak itu telah pun dianugerahkan kepada Konsortium George Kent kerana itu bakal menjawab pelbagai persoalan mengenai campur tangan beliau di dalam proses pemilihan kontraktor.

Saya dimaklumkan oleh sumber dalaman bahawa pihak Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) telah mengambil pelbagai dokumen rasmi berhubung kontrak ini dari pejabat Prasarana semalam.

(Dakwaan saya bahawa SPRM mengambil beberapa dokumen ini turut mendapat reaksi dari Pengarah Urusan Kumpulan Prasarana, Shahril Mokhtar melalui satu komunikasi Twitter yang disertakan bersama. Reaksi beliau tidak menafikan bahawa dokumen diambil oleh SPRM, hanya mempertikaikan penggunaan perkataan "rampas").

Salah satu dokumen yang diambil adalah kertas-kertas rasmi yang membuktikan bahawa Prasarana telah pun memulangkan kembali bon tender (tender bond iaitu jaminan kewangan yang perlu dikemukakan oleh setiap pembida) kepada Konsortium George Kent kerana kumpulan itu telah pun dikeluarkan dari senarai pembida berpotensi sejak dari awal lagi.

Maka, sebarang keputusan menganugerahkan kontrak ini kepada Konsortium George Kent sudah tentu bertentangan dengan keputusan penilaian bidaan dan tatacara tender yang diterimapakai.

Saya menyeru supaya Shahril Mokhtar, Pengarah Urusan Kumpulan Prasarana supaya mengesahkan sama ada dakwaan bahawa bon tender Konsortium George Kent benar-benar telah dipulangkan untuk mengelakkan pelbagai spekulasi baru.

Saya beranggapan bahawa kenyataan Najib Razak semalam mengesahkan kontrak pembesaran LRT Ampang telah pun dianugerahkan kepada Konsortium George Kent seperti yang disyaki oleh banyak pihak.

Bermula Isnin 2 Julai 2012, saya akan mula mendedahkan pelbagai aspek teknikal dan kewangan hasil dari proses penilaian bidaan yang membuktikan bahawa campur tangan Najib ini bukan sahaja merugikan negara, malah turut membahayakan nyawa jutaan rakyat Malaysia.


MOHD RAFIZI RAMLI
PENGARAH STRATEGI KEADILAN
30 JUN 2012MINTA MAAF BANYAKNOTA :
gambar ini disiarkan sekali lagi
bertujun untuk mematahkan selera makan

gambar ini akan mematikan selera
gambar ini akan meloyakan tekak

justeru - tak lalu makan
justeru - badan slim dan cun


NOTA:
sila besarkan gambar ini
cetak dan letakkan di dinding meja makan
jamin tak selera makan kah kah kahHARI HARI AKHIR SAEKOR NAJIB

Posted: 30 Jun 2012 12:09 AM PDT

KOMENTAR TUKAR TIUB


najib adalah pm yang bermasalah
najib adalah pm yang tidak dipileh rakyat

ini madat abdullah badawi
ini bukan mandat najib

KES KES SUWEY NAJIB:
kes rasuah di paris
kes anak perempuan hilang diri
kes anak menantu di cari polis new york
kes besan di cari polis new york
kes besan kena tangkap di dubai
kes menantu di katakan di sandhurst tapi di pd

KES KES RASUAH
rasuah lrt ampang
rasuah tanah lapangan terbang sungai besi
rasuah tanah jalan peel
rasuah tanah sungai buluh

NAJIB PM PALING SIAL
inilah pm yang paling sial nasibnya
inilah pm yang paling haprak
kahwin janda mengaku dara


HARI HARI AKHIR


BUKAN SOAL BN TIDAK YAKIN HADAPI PILIHAN RAYA
- mStar

Najib Razak berkata, tidak timbul soal Barisan Nasional tidak yakin menghadapi pilihan raya kerana apa yang penting adalah menunjukkan kemampuan parti untuk terus membela rakyat.

Beliau yang juga Pengerusi BN berkata, apabila kerajaan dipilih oleh rakyat maka telah dipilih untuk mentadbir dan memimpin negara untuk tempoh lima tahun.

"Dalam masa lima tahun itu amat penting bagi kita untuk memperlihatkan kemampuan kita mentadbir, memimpin negara dan membawa kemajuan kepada negara kita dan membela untung nasib rakyat.

"Jika kita membuat pilihan raya terlalu awal, bererti kita memendekkan tempoh yang rakyat telah berikan kepada kita," katanya kepada pemberita selepas mempengerusikan Mesyuarat Dewan Tertinggi BN di sini, Jumaat.

Beliau mengulas mengenai dakwaan pembangkang yang seolah-olah memberi gambaran bahawa BN tidak yakin kerana sengaja melambat-lambatkan pilihan raya.


KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

woit...NAJIB DAH KANTOI.... kah kah kah..

kah kah kah...PSYWAR PAKATAN MENGENA.... kah kah kah..

kah kah kah.... MAT MONGOL DI PERANGKAP.... kah kah kah...

kah kah kah.... KALAU BERANI KENAPA TAK BUAT.... kah kah kah...

kah kah kah....KALAU ADA SOKONGAN MENGAPA TAK TAYANG KERIS MACAM DULU...kah kah kah..

kah kah kah...KALAU ADA SOKONGAN NAK BUNUH AMBIGA MENGAPA TARIK BALIK....kah kah kah...

MALAYSIA AKAN DAPAT PM BARU

Posted: 29 Jun 2012 10:42 PM PDT

BKAL PM MALAYSIA TERCINTA
HARGA BAWANG PUTIH NAIK DUA KALI GANDA - mSar

Harga bawang putih di negara ini didapati melambung ekoran bekalan terhad - kenaikan sebanyak dua kali ganda di Lembah Klang dan tiga kali ganda berbanding harga asal di Pulau Pinang.

Tinjauan mendapat bawang putih yang kebiasaannya dijual RM4 sekilogram bulan lalu naik di antara RM8 dan RM9 di Lembah Klang.

Di Pulau Pinang, kenaikan sama berlaku dari harga asal RM3.

Menurut Persatuan Import-Eksport Makanan, secara purata, harga borong bagi bawang putih adalah sekitar RM6 sekilogram, berbanding RM3 awal tahun ini.

Presidennya, Alex Chuah berkata, faktor cuaca yang tidak menentukan menyebabkan hasil pengeluaran terjejas dan mendorong kenaikan harga di China, pengeluar terbesar bawang putih di dunia.

CERAI NAK KAHWIN MUHYIDDIN


TNB DI TUNTIT PERJELAS BIL ELETERIK MELONJAK NAIK- harakah daily

KUALA LUMPUR: Kerajaan dan Tenaga Nasional Berhad (TNB) diminta memberikan penjelasan segera ke atas aduan kenaikan bil elektrik ekoran sistem bil dua bulan sekali.

Ini kerana, sistem ini menyebabkan bil elektrik pengguna menjadi berlipat kali ganda.

Seorang pengguna elektrik menghantar satu surat aduan dan disiarkan oleh banyak blog termasuk dalam ruangan surat pembaca Harakahdaily sebelum ini.

Namun sehingga kini, TNB belum membuat sebarang penjelasan mengenainya sekurang-kurangnya tidak ada dalam pengetahuan pembaca Harakahdaily.KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit...INI BERIAT AMAT BAIK.... kah kah kah..

kah kah kah...INI BERITA BAWA KEMENANGAN..... kah kah kah...

kah kah kah...TOWKAY KEDAI.... TOLONG NAIK KAN LAGI BARANG... kah kah kah..

kah kah kah...KITA PAKAT PAKAT NAIKKAN HARGA BARANG.... kah kah kah...

kah kah kah...KEMUDIAN BERITAHU PADA PEMBELI... KALAU NAJIB KENA HUMBAN BARANG AKAN TURUN..... kah kah kah..

kah kah kah... BERI TAHU PADA PEMBELI BARANG NAIK KERANA MADEY DAN MUHYIDDIN BOLOK PASARAN.... kah kah kah..

kah kah kah... LEBIH SENAG LAGI CAKAP BARANG NAIK KEANA AMERIKA MAHU GANTI KERAJAAN...kah kah kah..

kah kah kah...MACAM DI LIBYA DAN IRAQ... kah kah kah..

kah kah kah...MULA MULA NAIIK IALAH BARANG KEPERLUAN HARIAN.... kah ka kah..

NOTA:
muhyiddin wajib bersedia
muhyiddin wajib buat baju baru
ini bakal pm malaysia
kah kah kah


BUKAN SALAH IBU MENGANDUNG TAPI SALAH KAHWIN MAK JANDA

Posted: 29 Jun 2012 07:11 PM PDT
AKAN DATANG SANDIWARA RADIOPENCERAHAN DARI PEMBACA

jgn terkejut kalau tiba2 keluar statement, mamat ni dah jadi warganegara malaya!! tukar nama kasim baba!! tak dapat laa interpol nak tangkap!! sial!
By Anonymous on SUWEY LAGI NASIB NAJIB DAN ROSMAH on 6/29/12

Sebenarnya korang lh yang suwey kah kah... Gambar tu banyak teka teki lah... Sesape yang pandai boleh relax goyang kaki tanpa memerah otak untuk komen dan kutuk mengutuk.. Aku tak salah kan bro TT...sebab itu dah memang kerje dia.. Korang sebagai manusia yang waras tentulah awal2 lagi dah tau apa moral of story..kah kah Gambar tu sebagai pencetus dan pemangkin kepada pencerahan..

Kalau tiada gambar tiada siapa yang nak ambik port... So bro TT bubuh gambar dan korang pun tanpa banyak soal terus menyalak..wowhh..wowhh..awwuuuhhh..aawwwuuuhhh...kah kah kah...aku pun rasa nak tergelak jugak....ha ha ha kah kah Anyway is good bro TT...kau membuatkan aku banyak berfikir...
By Anonymous on LAGI KESAH SUWEY NAJIB DAN ROSMAH on 6/29/12aku xnampak di mana silap nya.. semuanya betoi la tu... belajar di Sandhurst.. practical kat ulu tiram.. !!
By Anonymous on SUWEY LAGI NASIB NAJIB DAN ROSMAH on 6/29/12

Dahulu KTD berada di Ulu tiram, sejak setahun atau dua tahun yang lepas, sudah berpindah ke PD. Sekarang kem ktd sudah di bawah 1 RRD. Siapa pegawai kadet, kadet atma, pegawai graduan, tahu tempat ini.
By Anonymous on SUWEY MENIMPA NAJIB BERKALI KALI - APA PUNYA SIAL on 6/29/12

kimak tu sorok tunang anak dia yg dicari interpol dlm kem tentera.memang lahanat. jgn lupa rosemak punya datuk datang ke malaya dari pulau jawa naik tongkang serupa itu musang hasang dan mufti bongok. kaum dia banyak amalkan tradisi borobudur yg pelik pelik spt bom orang dan makan babi panggang.
By Anonymous on SUWEY LAGI NASIB NAJIB DAN ROSMAH on 6/29/12Korang semua sudah kena tipu kah kah kah... Gambar tempek pun tak bleh cam ke.... Sah dah kena perbodoh kah kah kah.. Cerita tak masuk akal pun korang sudah bz ngan pendapat masing.... Bro TT ko memang pandai buat orang pandai dan buat orang bodoh....tabik ko...allahuakbar..
By Anonymous on SUWEY LAGI NASIB NAJIB DAN ROSMAH on 6/29/12

yg rajagopa ramai ramai datang majlis tunang guna duit rakyat tu apa hal? tak siasat ke kos makanan siapa bayar? makan duit haram anak beranak. main judi.minum whisky.makan rasuah lynas.curi balak. pukul orang. bunuh orang.disokong dan didoakan pula oleh mufti mufti haram jadah!!!
By Anonymous on LAGI BERITA SUWEY UNTUK NAJIB DAN ROSMAH on 6/29/12

yg rajagopa ramai ramai datang majlis tunang guna duit rakyat tu apa hal? tak siasat ke kos makanan siapa bayar? makan duit haram anak beranak. main judi.minum whisky.makan rasuah lynas.curi balak. pukul orang. bunuh orang.disokong dan didoakan pula oleh mufti mufti haram jadah!!!
By Anonymous on LAGI BERITA SUWEY UNTUK NAJIB DAN ROSMAH on 6/29/12
besan sepadan tukang culik org tipu org bunuh org. mufti bongok tidur hitung gaji utk beli toyota camry secara tunai
By Anonymous on LAGI BERITA SUWEY UNTUK NAJIB DAN ROSMAH on 6/29/12

pergi mampos sama zul noding bisul keturunan keling tongkang
By Anonymous on TERKINI TERNOW - LAGI BERI SUWEY NAJIB on 6/29/12

Kenapa muka dia tu macam ader taik bawah hidung dia!, muka sial! Dia ni kalau kahwin anak najib consider aper?. Bumiputera? Melayu?. Boleh dapat diskaun beli rumah?. Boleh dapat lesen class F? Cina india duduk malaysia berkurun korang panggil pendatang..sekarang terpaksa hisap kotek si kazaksthan! Melayu bodoh!
By Aku bukan keling on PERTANDINGAN MENGENAL LOGO TENTERA on 6/29/12
BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT