Nuffnang

Pengikut

WFAUZDIN.BLOGSPOT.COM

0
sumber :-

WFAUZDIN.BLOGSPOT.COM


US BADRUL AMIN GEMPUR PEKAN MALAM INI BERSAMA US NASRUDDIN TANTAWI

Posted: 04 Apr 2012 12:33 PM PDT

Oleh:  WFAUZDIN NS

MALAM ini (Khamis - 05 April 12), bertempat di Markas PAS, Kg Mengkasar, Pekan, Pahang penampilan tokoh kontroversi, Ustaz Dr Badrul Amin Baharom akan menggempur Parlimen Pekan iaitu kawasan Najib Razak.   


Sebelum ini, Umno amat menyukai akan nama tokoh ini kerana dapat memainkan isu kononnya `tangkapan khalwat' yang melibatkan Us Dr Badrul Amin yang sehingga kini masih belum dibicarakan dan dibuktikan.  Malam ini, beliau akan tampil dengan berbagai isu yang mungkin boleh mematahkan fitnah serta propaganda Umno selama ini.

Turut bersama beliau malam ini adalah Ketua Dewan Pemuda PAS Pusat, Us Nasruddin Tantawi.  Orang ramai dijemput memenuhi Markas PAS, Kg Mengkasar, Pekan malam ini.  Mohon hebahkan.

MIMPI SENJA

0
sumber :-

MIMPI SENJA


Pak Sanggup (cina buta) pendapatan lumayan mencecah RM10 sebulan

Posted: 04 Apr 2012 08:03 PM PDT

BUKTI...Ramli menunjukkan cek bayaran sebagai cina buta.
BUKTI...Ramli menunjukkan cek bayaran sebagai cina buta.
JOHOR BAHRU: Sekumpulan lelaki menjadi pak sanggup atau cina buta semata-mata mengidamkan imbuhan lumayan mencecah RM10,000 serta berpeluang bermalam dengan isteri ekspres bagi memuaskan nafsu selama sebulan sebelum diceraikan.
Dengan imbuhan serta pelbagai barangan mewah lain diberikan isteri ekspres masing-masing, kumpulan cina buta terbabit tidak kisah dilabel dengan gelaran itu, malah memberi alasan ia bukan perkara mendatangkan kesalahan kerana segala-galanya dilakukan mengikut syarak.
Bagi memudahkan pelanggan terdesak menghubungi mereka, kumpulan cina buta terbabit mendedahkan identiti serta maklumat peribadi berserta nombor telefon masing-masing dalam laman web.

Seorang daripada cina buta yang hanya mahu dikenali sebagai Ramli, 31, berkata, dia yang berasal dari Tapah, Perak, datang ke bandar raya ini enam tahun lalu sebelum terjebak kegiatan itu setahun kemudian.

Menurutnya, dia mula terjebak kegiatan cina buta apabila menganggur lima bulan sebelum ditawarkan peluang menjadi cina buta kepada seorang kerani yang tinggal di Kuala Lumpur - MyMetro

Najib bertanggung jawab 'task force' warga asing

Posted: 04 Apr 2012 06:15 PM PDT

KUALA LUMPUR- Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak adalah orang yang paling bertanggungjawab atas kewujudan 'task force' yang memberi taraf kerakyatan kepada warga asing, kata Naib Presiden PAS, Salahuddin Ayub.

"Apabila 'task force' itu memberi taraf kerakyatan kepada warga asing bagi membolehkan mereka mengundi dalam pilihan raya nanti, tak mungkin mereka diberi kerakyatan untuk memilih mana-mana parti. Tentulah mereka dikehendaki memilih Barisan Nasional (BN) yang dipimpin oleh Najib sahaja.

"Lebih penting lagi, tak mungkin 'task force' seperti itu boleh wujud tanpa keizinan dan persetujuan Perdana Menteri memandangkan sebahagian dari yang terlibat itu adalah pegawai-pegawai kerajaan berprofil tinggi," katanya.

Bagi Salahuddin, apa yang berlaku itu adalah satu pengkhianatan yang sangat keji ke atas kedaulatan negara dan undang-undangnya.


"Lebih malang lagi, bolehkah kita mendakwa bahawa Perdana Menteri bukanlah boss besar kepada 'task force' itu?

"Apabila berlaku pengkhiantan, bolehkah kita mendakwa Perdana Menteri tidak mengetuai pengkhianatan terhadap negara itu?" katanya.

Ahli Parlimen Kubang Kerian itu juga yakin projek memenangkan BN yang melibatkan 'task force' itu pasti menggasak wang rakyat dalam jumlah yang sangat besar.

"Selepas diberi taraf kerakyatan kepada warga asing bagi membolehkan mereka mengundi dalam pilihan raya nanti, tentulah wajib diadakan sistem pemantauan dan ugutan untuk memastikan warga asing berkenaan mengundi BN.

"Semua itu tentulah menggasak begitu banyak wang rakyat. Tak mungkin Najib dan para pemimpin Umno dan BN mahu mengeluarkan wang dari poket sendiri untuk membiayai projek memenangkan BN itu," kata Salahuddin.

Malah, katanya, pelbagai kesan dan akibat dari tindakan membanjirkan negara ini dengan warganegara asing yang diberi taraf kerakyatan itu juga akan memakan belanja yang luar biasa besar.

"Dengan taraf sebagai warganegara semata-mata kerana hendak memenangkan Umno dan BN, mereka juga akan mendapat pelbagai keistimewaan yang sememangnya dinikmati oleh rakyat negara ini. Semua itu akan memakan belanja berterusan yang sangat besar jumlahnya.

"Negara terpaksa menangung beban tambahan berterusan semata-mata kerana hendak memenangkan Umno dan BN. Itu belum lagi diambilkira kesan dan masalah sosial yang tidak dapat dielakkan akan tercetus," kata Salahuddin.

Sebab itulah beliau yakin, 'task force' tersebut akan menjadi pencetus kemarahan rakyat dan mereka akan membanjiri ibu negara dan tempat-tempat perhimpunan lain yang ditentukan di seluruh negara pada 28 April ini.

Bersih 3.0 menetapkan 28 April ini untuk mengadakan perhimpunan besar-besaran duduk bantah di Dataran Merdeka dan di tempat-tempat lain yang ditentukan di seluruh negara.

"'Task force' itu pasti menjadi satu lagi penyebab utama yang mendorong seramai-ramai rakyat berhimpun dalam perhimpunan Bersih 3.0 seluruh negara 28 April ini.

"500,000 duduk dan bantah di ibu negara bukanlah sesuatu yang mustahil untuk dicapai oleh perhimpunan Bersih 3.0 pada 28 April ini," kata beliau.

Salahuddin tidak menolak kemungkinan besar PAS akan menubuhkan 'task force'nya sendiri bagi menghadapi kerja jahat 'task force' itu.

-Harakahdaily

Anak Bapa

0
sumber :-

Anak Bapa


Selangor Milik Pakatan Rakyat

Posted: 04 Apr 2012 01:21 AM PDT
Kenapa rakyat Selangor perlu "serahkan" Selangor kembali kepada UMNO dan BN? Selepas segala penyelewengan dan salahlaku pimpinan mereka selama ini tiada sebab rakyat perlu terus memberi mandat kepada mereka. Pelbagai nikmat rakyat Selangor rasai sejak Pakatan Rakyat mentadbir Selangor. InsyAllah Anak Bapa yakin lebih banyak manfaat akan diperolehi rakyat Selangor jika mandat kerajaan Pakatan Rakyat disambung dalam pilihanraya umum akan datang.

Mari kita beramai-ramai hadir ke program di atas. UMNO dan BN perlu dinyahkan daripada persada kuasa, bukan saja di Selangor tetapi juga di Putrajaya!

Kopitiam Bang Nan

0
sumber :-

Kopitiam Bang Nan


Tuuuuu dia!!

Posted: 04 Apr 2012 01:43 AM PDT


Anggota'task force' pengundi warga asing didedah

APRIL4, 2012
SalmiyahHarun (MKini)

KUALALUMPUR, 4 April: Ahli Parlimen Pokok Sena Datuk Mahfuz Omar (gambar)mendedahkan wujudnya 'task force' yang bertanggungjawab memberi tarafkerakyatan kepada warga asing bagi membolehkan mereka mengundi dalam pilihanraya nanti.

MenurutMahfuz 'task force' tersebut diketuai oleh Penasihat Khas Perdana Menteri DatukOsman Razak, Setiausaha Majlis Keselamatan Negara Datuk Tajuddin Wahab, danTimbalan Pengerusi SPR Datuk Wan Ahmad Wan Omar.

Bukanitu sahaja, Mahfuz turut mendedahkan beberapa pegawai di Jabatan PendaftaranNegara (JPN) yang dikatakan terlibat sama antaranya, Ketua Pengarah PendaftaranNegara Datuk Jariah, Nik Norashikin  NikMansur, Rashid Basiron, dan Shahrul Anwar Ahmad Zahidi,

JelasMahfuz, isu ini amat serius seolah-olah memperlihatkan kerajaan mahu menjualnegara kepada rakyat asing.

"KerajaanBN tidak boleh berhadapan dengan politik terdesak dengan mengatasi, membawawarga asing untuk mengundi BN.

WanAhmad dan Tajuddin Wahab, dua tokoh penting di belakang task force,dakwa Mahfuz.

"Apabilalonjakan kebangkitan rakyat negara ini mahu menolak BN, tidak boleh diatasidengan membawa warga asing untuk diberikan kerakyatan bagi memastikan mengundiUmno BN. Ini sangat berbahaya!" katanya.

Kebimbanganini, katanya akan menafikan hak rakyat di mana hak itu diboloti oleh wargaasing akhirnya masa depan negara akan di tentukan oleh mereka.

"Sayapercaya keputusan rakyat selepas ini akan dimanipulasi oleh warga asing,"katanya dalam sidang media hari ini di bangunan Parlimen.

Katanya,kerajaan boleh memanggil ketiga-tiga mereka serta pegawai JPN berkenaan bagimenjawab dakwaan itu melalui Suruhanjaya Diraja yang dibentuk.

"Sebabitu kita desak kerajaan bentuk Suruhanjaya Diraja bagi menjawab segala dakwaanyang timbul dan suruhanjaya itu boleh memanggil mereka yang terlibat.

"Kalausekarang hendak panggil mereka, siapa yang berani? Perdana Menteri pun tidak,"katanya.

Tambahnya,Suruhanjaya Diraja amat penting dibentuk dengan segera bagi mengenalpastitentang semua dakwaan yang dibuat berhubung pemberian taraf kerakyatan bagimembolehkan warga asing mendaftar dalam daftar pemilih.

Mahfuzberkata, suruhanjaya ini harus di bentuk sebelum pilihan raya umum ke-13.

Bacajuga: RCI IC perlu sebelum PRU13

~penarik beca

0
sumber :-

~penarik beca


Kalau tak undi Umno BN, boleh selamat RM5 juta duit rakyat

Posted: 04 Apr 2012 12:14 AM PDT


RAKYAT MARHAEN

0
sumber :-

RAKYAT MARHAEN


Record-high stock market: Najib's election year manipulation or global phenomenon?

Posted: 04 Apr 2012 07:54 PM PDT

Record-high stock market: Najib's election year manipulation or global phenomenon?Speculation is rife that Malaysian Prime Minister Najib Razak will soon call for snap general elections, with government insiders citing a slew of positive factors including returning public confidence in his leadership.
Now whether this is true or not, the country's benchmark share index is certainly behaving like a typical election-year stock market - typical for Malaysia anyway.
On Monday, the FBM KLCI, hit a new record high of 1,603.96 points, boosted by positive news of infrastructure, oil and gas deals although trading volume was only moderate.
While technical analysis and the charts predicted this, many fundamentalists were puzzled because just the week before the Malaysian authorities had to peel back Najib's own overly rosy growth forecast made less than 6 months ago. Malaysia's GDP is now forecast to grow at between 4-5% in 2012 instead of 5-6% as Najib had previously announced.
Read More / Baca Lagi >>

Tali pinggang ketiga tiada: Saman dimula

Posted: 04 Apr 2012 07:47 PM PDT

Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) sudah mula menyaman para pemilik kenderaan yang tidak mematuhi peraturan memasang tali pinggang keselamatan ketiga pada kenderaan mereka, sejak awal tahun ini.Pengarah Penguatkuasa Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) Jaafar Mohamed yang mengingatkan orang ramai mengenai penguatkuasaan peraturan itu berkata pihaknya amat mengharapkan kerjasama orang ramai menjadikan amalan menitikberatkan soal keselamatan sebagai satu budaya, dan bukan hanya melihatnya daripada segi penguatkuasaan semata-mata.
Read More / Baca Lagi >>

Ajaran Nafsu Serakah : Ahmad 100 mahu 13 isteri

Posted: 04 Apr 2012 07:45 PM PDT

ahmad
SHAH ALAM - Wajah muda, penampilan menarik, malah petah berkata-kata.
Itu daya penarik dimiliki Ahmad, lelaki didakwa penggerak utama sebuah ajaran diragui hala tujunya dikenali Ajaran Ahmad 100.

Kelebihan dimiliki itu diguna sepenuhnya Ahmad untuk mempopularkan ajarannya yang berpusat di sebuah kediaman di Wangsa Maju, Kuala Lumpur menerusi gerak kerja merekrut pengikut seluruh negara menerusi konsep ceramah berunsur agama dengan dilazatkan dengan kata-kata manis berunsur nasihat.

Read More / Baca Lagi >>

Noh Belakangi Undang-Undang Komanwel

Posted: 04 Apr 2012 07:40 PM PDT

SHAH ALAM, 4 APR: Tindakan Menteri Pertanian dan Asas Tani menggesa Lembaga Kemajuan Ikan Malaysia (LKIM) menyaman pihak yang mendakwa pembinaan jeti LKIM di Kuala Selangor kerana tidak mempunyai plan yang diluluskan bertentangan dengan undang-undang tubuh negara Komanwel yang dianggotai Malaysia.
Menurut Naib Presiden PKR, N. Surendran, Menteri Pertanian, Datuk Seri Noh Omar mengarahkan Lembaga Kemajuan Ikan Malaysia (LKIM) berbuat demikian merupakan suatu tindakan berasaskan kepentingan.
Read More / Baca Lagi >>

'Why stop at driver, let's change the car as well'

Posted: 04 Apr 2012 07:38 PM PDT

'Why stop at driver, let's change the car as well'Serdang member of parliament Teo Nie Ching (pic) has responded to prime minister Najib Razak's recent plea to Malaysians to not change the driver mid-journey, or in other words, re-elect his present government.
Giving a breakdown of how the government had been steadily running away from its responsibility to subsidise essential goods for the people, Teo suggested that Malaysians should consider ditching away the "faulty, petrol-consuming 54-year-old junk of a car so that we don't end up in a fatal car accident!"
"Only by changing the driver and the battered car will Malaysians get a shot at a brighter future and a better country!" she added, referring to Barisan Nasional's 54 years in power.
Teo repeated calls for Najib to accept a debate challenge from opposition leader Anwar Ibrahim so that he could prove his claims that the highly-publicised Government Transformation Programme (GTP) and Economic Transformation Programme were 'successful'.
Read More / Baca Lagi >>

BERSIH 3.0 :KERAGUAAN WARGA ASING MENGUNDI DI TERENGGANU .

Posted: 04 Apr 2012 07:37 PM PDT


KEMAMAN – PAS Terengganu mempunyai fakta kukuh bagi menyokong dakwaan mereka yang berjaya mengesan kira-kira 5,006 warga asing mendaftar sebagai pengundi di negeri ini, dengan 43 daripadanya turut dikesan tiada rekod dalam Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) tetapi tersenarai dalam daftar pemilih.

Pesuruhjayanya, Haji Mohd Abdul Wahid Endut berkata, pendedahan itu bersandarkan fakta dan bukti serta bukan omongan kosong.

Justeru, beliau berkata, isu berkenaan juga akan dibangkitkan dalam Sidang Dun Terengganu yang akan bersidang pada 22 dan 23 Ogos ini.

Read More / Baca Lagi >>

Sistem Pendidikan di Malaysia Lebih Baik Daripada Amerika Syarikat, Jerman & Britain?

Posted: 04 Apr 2012 07:13 PM PDT

sistem pendidikan Sistem Pendidikan di Malaysia Lebih Baik Daripada Amerika Syarikat, Jerman & Britain?
Tahniah di atas pencapaian yang berjaya dicapai oleh Datuk Seri sepanjang bergelar Menteri Pelajaran. Bukan mudah sebenarnya, tetapi tidak mustahil. Sekurang-kurangnya ada perubahan ke arah yang lebih baik. Ada pencapaian yang boleh dibanggakan untuk sistem pendidikan di Malaysia sebenarnya. 

Sistem Pendidikan Malaysia Lebih Baik Berbanding Negara Maju – Muhyiddin

Read More / Baca Lagi >>

AIC: Jadikan 28 April tarikh keramat

Posted: 04 Apr 2012 06:58 PM PDT

Anwar Ibrahim Club terpanggil untuk menyatakan sokongan terhadap penganjuran BERSIH 3.0, yang dilancarkan oleh Jawatankuasa Pemandu Bersih 3.0 sebentar tadi di Dewan Perhimpunan Cina Kuala Lumpur-Selangor.  Ini adalah ikhtiar rakyat Malaysia melalui 84 NGO dengan dokongan padu orang awam untuk mendapatkan perhatian kerajaan bagi menilai semula kebobrokkan sistem pilihanraya yang tidak bersih dan tidak adil.

AIC melihat beberapa perkara seperti yang dinyatakan oleh Jawatankuasa Pemandu BERSIH 3.0 itu mempunyai asas yang kukuh dan berintegriti, tidak mewakili pihak berkepentingan tetapi sebagai satu desakan untuk kerajaan segera bertindak bagi memberikan rakyat Malaysia satu bentuk pilihanraya yang lebih terjamin.
Read More / Baca Lagi >>

Transformasi ekonomi masih gagal bantu Melayu

Posted: 04 Apr 2012 06:36 PM PDT


Usahawan Bumiputera didakwa masih terpinggir sehinggakan mereka gagal bersaing walaupun pelbagai dasar dilaksanakan termasuklah Program Transformasi Ekonomi.

Demikian tegas Ahli Parlimen Parit Buntar, Dr Mujahid Yusof Rawa (gambar) dalam soalan tambahannya ketika sesi soal jawab pagi tadi.

Beliau turut mempersoalkan kerajaan apakah punca sebenar usahawan Melayu dilihat gagal bersaing dalam perniagaan mereka.

Sedangkan, katanya, dasar menggalakkan keusahawanan di kalangan Bumiputera pada awalnya bermula daripada Dasar Ekonomi Baru (DEB).
Read More / Baca Lagi >>

Mazlan: Tunjukkan bukti peneroka sokong

Posted: 04 Apr 2012 06:34 PM PDT

Pengerusi Anak Peneroka Felda Kebangsaan (ANAK), Mazlan Aliman meminta Lembaga Kemajuan Tanah Persekutuan (FELDA) membuktikan dakwaan bahawa seramai 112,635 peneroka menyokong penyenaraian Felda Global Venture Holding (FGVH) di Bursa Malaysia.

Beliau berkata, jika dakwaan tersebut benar, FELDA perlu menunjukkan referendum sokongan daripada peneroka yang menyokong penyenaraian itu.

"Apa bukti? Mereka ada ke referendum yang dapat sokongan daripada peneroka? Berapa ramai yang bersama mereka?" katanya ketika dihubungi Malaysiakini.
Read More / Baca Lagi >>

Himpunan Hijau 3.0 diadakan bersama BERSIH 3.0

Posted: 04 Apr 2012 06:32 PM PDT

Himpunan Hijau mengumumkan keputusannya untuk mengadakan Himpunan Hijau 3.0 bersama BERSIH 3.0, pada jam 2 petang, 28 April di Dataran Merdeka.
Teruja dengan pengumuman perhimpunan BERSIH 3.0 tadi, Jawatankuasa Pemandu Himpunan Hijau mengeluarkan kenyataan bahawa mereka akan mengadakan Himpunan Hijau 3.0 bersama BERSIH 3.0, dan menjangkakan bahawa perhimpunan yang mengumpulkan suara rakyat ini bakal menjadi perhimpunan terbesar dalam sejarah negara.
Clement Chin, anggota jawatankuasa pemandu Himpunan Hijau menjelaskan bahawa mereka tiada pilihan, kecuali  untuk meneruskan usaha mereka dengan Himpunan Hijau 3.0, berikutan respon kerajaan yang tidak rasional dan tidak bertanggungjawab terhadap isu Lynas.
Read More / Baca Lagi >>

EC says it again: We are powerless ..!!

Posted: 04 Apr 2012 06:17 PM PDT

EC says it again: We are powerlessThe embattled leadership of the Election Commission said the 22 recommendations put forward by electoral reform parliamentary select committee are outside its jurisdiction, adding that implementing them would be time-consuming.
"In fact, many PSC recommendations require the approval from Federal government besides amending Federal constitution. So, many of these cannot be implemented before the 13th general election," EC deputy chief Wan Ahmad Wan Omar told Malay daily Sinar Harian.
Wan Ahmad said some recommendations involved policy change which could be done by the Federal government.
Read More / Baca Lagi >>

Adam Adli: 'Salahkah saya ke Kerinchi'

Posted: 04 Apr 2012 06:16 PM PDT


adam adli
SHAH ALAM – "Salahkah saya ke sana untuk melihat sendiri apa yang berlaku," demikian kata aktivis mahasiswa Adam Adli Abd Halim mengulas mengenai pihak yang mempersoalkan kehadirannya semasa operasi pecah unit kosong Rumah Pangsa Empat Tingkat Kampung Kerinchi, kelmarin.

Menurutnya, dia bersama 12 lagi rakannya dari Solidariti Mahasiswa Malaysia hadir ke kawasan itu untuk melihat dengan lebih dekat apakah yang sebenarnya berlaku di kawasan tersebut.

"Semasa di sana, saya dan rakan tidak protes. Kami hanya duduk di bawah pokok melihat pihak Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) melakukan kerja pecah rumah.
Read More / Baca Lagi >>

Apa usaha atasi lambakan guru sains, matematik

Posted: 04 Apr 2012 06:11 PM PDT


KUALA LUMPUR, 5 April: Menteri Pelajaran diminta menyatakan apakah perancangan kementerian untuk menangani masalah lambakan guru subjek Sains dan Matematik di seluruh negara.
Ahli Parlimen Kota Raja, Dr Siti Mariah Mahmud (gambar) juga meminta menteri berkenaan menyatakan apakah pelan kontigensi untuk memastikan guna tenaga guru-guru ini masih dapat dimanfaatkan oleh para pelajar dan kementerian.

Beliau mengemukakan pertanyaan itu bagi jawab lisan pada persidangan Dewan Rakyat hari ini yang bermula jam 10.00 pagi.

Berikut ialah soalan-soalan bagi jawab lisan daripada ahli-ahli Parlimen PAS, hari ini.

Dr. Mohd Hatta Md Ramli [Kuala Krai] minta MENTERI KERJA RAYA menyatakan usaha tebatan banjir yang dilakukan bagi mengatasi banjir daripada Sungai Durian di jalan utama Kuala Krai ke Kota Bharu.
Read More / Baca Lagi >>

GE-13: Can the BN win at all costs?

Posted: 04 Apr 2012 06:09 PM PDT


GE-13: Can the BN win at all costs?The 13th General Election is the most talked about event in the country today. It is on every citizen's mind and is also the focus interest of every existing and prospective foreign investor. Likewise, it certainly is a closely watched development by all our neighboring countries.
Although the prime minster of the nation is still keeping the date under wraps and alluding to the secret to be akin to the Coke recipe, the people are already taking offence to his lack of respect and dignity for the citizens' duty to vote.
Some are even asking: Why is our very own prime minister and leader for all Malaysians holding us at ransom for the sake of his own political party?
Trying to win at all cost
Read More / Baca Lagi >>

Bersih shows how a voter can be 'cloned'

Posted: 04 Apr 2012 06:05 PM PDT

Pendedahan Mahfuz serius, hukum pengkhianat negara

Posted: 04 Apr 2012 06:02 PM PDT

Dewan Pemuda PAS Malaysia (DPPM) menegaskan PRU13 adalah hak rakyat Malaysia yang sah, bukan hak warga asing yang diberikan taraf kerakyatan dan seterusnya diberikan peluang untuk mengundi.

Justeru, DPPM memandang serius kenyataan Ahli Parlimen Pokok Sena, Datuk Mahfuz Omar bahawa wujudnya task force yang bertanggungjawab memberi taraf kerakyatan kepada warga asing bagi membolehkan mereka mengundi dalam pilihan raya.

Mahfuz yang juga Naib Presiden PAS mendedahkan task force tersebut diketuai oleh Penasihat Khas Perdana Menteri Datuk Osman Razak, Setiausaha Majlis Keselamatan Negara Datuk Tajuddin Wahab, dan Timbalan Pengerusi SPR Datuk Wan Ahmad Wan Omar.
Read More / Baca Lagi >>

Khianat Negara : PAS Dakwa ‘Orang Najib’ Terlibat Sindiket Daftar Warga Asing

Posted: 04 Apr 2012 06:00 PM PDT

SHAH ALAM, 4 APRIL : PAS hari ini mendedahkan terdapat 'pasukan khas' dalam pengambilan rakyat asing untuk menjadi pengundi.
Naib Presiden PAS, Mahfuz Omar mendakwa beliau mempunyai bukti untuk menunjukkan bahawa kerajaan menubuhkan pasukan petugas yang bertanggungjawab memberi taraf kerakyatan kepada warga asing bagi membolehkan mereka mengundi dalam pilihan raya umum akan datang.
Kenyataan itu dipetik oleh organ rasmi PAS, Harakahdaily menamakan seorang pembantu kepada Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pegawai-pegawai kanan Majlis Keselamatan Negara, Jabatan Pendaftaran Negara dan Suruhanjaya Pilihan Raya.
Read More / Baca Lagi >>

PAS Akan Gerak 100 % Jentera Sertai BERSIH 3.0

Posted: 04 Apr 2012 05:48 PM PDT

SHAH ALAM 4 APRIL : PAS akan mengerakan seratus peratus jenteranya untuk turut serta memobalisasi Perhimpunan BERSIH 3.0 pada 28 April ini sebagai menyokong usaha menuntut satu perubahan yang sihat dalam sistem pilihanraya di negara ini.
Timbalan Presiden PAS Pusat Mohamed Sabu berkata keputusan Jawatankuasa Penambahbaikan berhubung Pilihan Raya (PSC) di Parlimen baru-baru ini jelas menafikan kehendak rakyat yang inginkan perubahan pada Pilihanraya Umum ke-13 akan datang.
"Kami dari PAS sedang mengerakkan usaha memberi ransangan terhadap ahli-ahli kita untuk turut serta pada hari itu.
Read More / Baca Lagi >>

RTM batal siaran debat Lynas

Posted: 04 Apr 2012 05:47 PM PDT

KUALA LUMPUR 4 April: RTM bertindak membatalkan penyiaran Program Bicara Rakyat berkenaan isu Lynas, yang membariskan Ahli Parlimen Kuantan, Fuziah Salleh; Ketua Pengarah Lembaga Pelesenan Tenaga Atom (AELB), Datuk Raja Abdul Aziz Raja Adnan; dan Ketua Pemuda Parti Gerakan Kedah, Tan Keng Liang sebagai ahli panel.
Ahli Kuantan Environmental Watch Group, Soo Jin Hou berkata, debat itu diadakan pada 16 Mac, dan sepatutnya disiarkan di saluran RTM1 pada 23 Mac lalu.
"Maklum balas dari peserta yang hadir meyakinkan kami bahawa siaran itu dibatalkan kerana Raja Abdul Aziz dan Tan kalah dalam debat tersebut," katanya dalam satu kenyataan.
Beliau berkata, satu laporan dibuat kepada kepada Center of Journalism (CIJ) berhubung perkara ini.
Read More / Baca Lagi >>

Pak Samad ready for Bersih 3.0, ‘disturbed’ by lagging reforms

Posted: 04 Apr 2012 05:42 PM PDT

KUALA LUMPUR, April 5 — National literary icon Datuk A. Samad Said made headlines last year when it was his slightly-hunched, barefooted frame that was seen leading a group of Bersih 2.0 marchers to deliver a memorandum on electoral reforms to the Yang di-Pertuan Agong.
Today, he is "disturbed" that no real electoral reforms have taken place since the chaotic July 9 event.
Samad makes a point at the Bersih press conference in Kuala Lumpur on April 4, 2012. On his left is Ambiga. — Picture by Jack Ooi
The soft-spoken septuagenarian told The Malaysian Insider repeatedly that he was "not happy" with the 22 recommendations put forward by the Parliamentary Select Committee (PSC) on polls reform in its report tabled in Parliament on Tuesday. The government's and PSC's failure to suggest total reform, he said, was "good reason" why Bersih 3.0 "should" be held.
"I'm not happy with what has happened. I'm not happy. Not happy," the bearded poet said yesterday, shaking his shock of white hair.
"So that's why I think, because of what's happening, it is very disturbing as far as I'm concerned.
"That's a good reason why we should have this (Bersih 3.0)," he said.
Read More / Baca Lagi >>

Bantah kempen politik, 3 siswa berdepan JK disiplin

Posted: 04 Apr 2012 05:40 PM PDT

Tiga mahasiswa Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (UTHM), Johor berdepan dengan tindakan tegas termasuk kemungkinan dibuang universiti selepas didakwa membuat representasi video membantah dakwaan kempen politik melalui satu program universiti.

Mereka didakwa membuat rakaman video itu tanpa mendapat kebenaran daripada Naib Canselor Prof Datuk Dr Noh Dalimin berhubung kempen itu dalam program 'International Youth Day Unesco' pada 18 November lalu di kampus berkenaan.

Sehubungan itu, ketiga-tiga mahasiswa itu - Muhammad Saiful Farhan Mohamad Razi, Mohd Hidayatullah Masjud dan Ahmad Adam Samsudin - akan dihadapkan ke jawatankuasa tatatertib esok susulan penyiaran video bantahan itu pada 21 November lalu.
Read More / Baca Lagi >>

Majlis Peguam: Laporan PSC tidak lengkap

Posted: 04 Apr 2012 05:33 PM PDT


logo_psc
SHAH ALAM – Majlis Peguam menyifatkan laporan akhir Jawatankuasa Khas Parlimen (PSC) Berhubung Penambahbaikan Pilihan Raya, yang diluluskan oleh Dewan Rakyat semalam tanpa bahas, tidak lengkap dan tidak cukup untuk mencapai pilihan raya adil dan bebas.
Presiden Majlis Peguam, Lim Chee Wee berkata, walaupun syor yang disenaraikan PSC adalah positif,  dan memperlihatkan langkah yang betul, tetapi jawatankuasa itu telah melepaskan satu peluang ideal untuk menyediakan syor-syor komprehensif lagi menyeluruh bagi merealisasikan pilihan raya yang adil dan bebas.
Read More / Baca Lagi >>

TGNA : Kg.Kedap,Gual Periok,Rantau Panjang

Posted: 04 Apr 2012 05:26 PM PDT

Ustaz Nassuruddin Hj Daud - Kg.Kedap,Gual Periok,Rantau Panjang

Posted: 04 Apr 2012 05:25 PM PDT


BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT