Nuffnang

Pengikut

MIMPI SENJA

sumber :-

MIMPI SENJA


KL kini lokasi lambakan majalah bogel

Posted: 10 Dec 2012 05:33 PM PST

  
Tuesday, 11 December 2012 12:19
Majalah yang memaparkan wanita seksi dalam keadaan separuh bogel boleh didapati dengan mudah di pasaran tempatan ketika ini. Pix: Kosmo!Majalah yang memaparkan wanita seksi dalam keadaan separuh bogel boleh didapati dengan mudah di pasaran tempatan ketika ini. Pix: Kosmo!KUALA LUMPUR: Lambakan majalah erotik dari luar negara yang memaparkan gambar wanita berbogel tanpa seurat benang atau lebih dikenali sebagai majalah dewasa kini didapati dijual secara terbuka dan meluas di kedai-kedai buku di negara ini.
Majalah-majalah yang boleh didapati dengan harga murah serendah RM10 itu boleh dibeli oleh orang ramai termasuk golongan remaja bawah umur secara terbuka tanpa ada sebarang sekatan.
Tinjauan Kosmo! di beberapa premis menjual buku sekitar ibu negara semalam mendapati terdapat beberapa majalah yang rata-ratanya diimport dari luar negara secara terang-terangan menyiarkan gambar model dalam keadaan mengghairahkan.

Antara majalah tersebut ialah Vanity Fair edisi Disember 2012 yang secara terang-terangan menyiarkan empat keping foto model Kate Moss yang tidak memakai coli.

Majalah-majalah lain yang turut memaparkan imej seumpama itu ialah FHM, Maxim, Tattoos, Shape dan Inked.

Jualan majalah erotik itu secara berleluasa di pasaran tempatan dikhuatiri boleh menjejaskan golongan remaja kerana gambar-gambar yang tidak ditapis untuk siaran itu boleh ditatap oleh mereka dengan mudah tanpa sebarang halangan.

Pensyarah Jabatan Sosiologi dan Antropologi Universiti Islam Antarabangsa Malaysia, Prof Dr Fatimah Daud yang menyelar jualan majalah tersebut secara terbuka menegaskan, bahan bacaan tersebut berupaya merangsang nafsu golongan remaja dan ia boleh menyumbang kepada masalah sosial.

Menurut beliau, masalah keruntuhan akhlak dalam kalangan remaja di negara ini akan menjadi lebih sukar untuk dibendung kerana bahan-bahan yang menyajikan imej-imej sumbang boleh didapati dengan mudah.

Fatimah berkata, golongan remaja sanggup melakukan kegiatan tidak bermoral tanpa perasaan bersalah apabila pemikiran mereka telah dicemari oleh bahan bacaan berkenaan.

"Bahan-bahan yang mendedahkan imej perempuan dalam keadaan mengghairahkan boleh merangsang nafsu tidak kira lelaki atau perempuan dan ia seterusnya menyebabkan mereka sanggup melakukan kegiatan yang melanggar ajaran agama.

"Keadaan ini boleh menyumbang kepada peningkatan kes anak luar nikah dan masalah seks bebas dalam kalangan remaja yang belum matang pemikiran mereka," katanya ketika dihubungi Kosmo! di sini semalam.

Selain itu, jelas beliau, masalah tersebut turut menyumbang kepada peningkatan kes jenayah apabila ada dalam kalangan remaja sanggup bertindak di luar batasan termasuk merogol atau menggugurkan kandungan secara haram.

Dalam pada itu, Pegawai Psikologi Kanan Universiti Sains Islam Malaysia, Nurhazreen Mohd Nor memberitahu, majalah yang mempunyai unsur-unsur seksual itu harus disekat jualannya atau sekurang-kurangnya ditapis terlebih dahulu sebelum dijual di pasaran tempatan.

Menurut beliau, pihak berkuasa seharusnya memandang serius aktiviti jualan majalah tersebut dan edarannya perla segera dibendung bago mengelakkan gejala itu terus berleluasa sehingga sukat untuk dikawal.

Beliau melahirkan rasa hairan bagaimana majalah-majalah import tersebut boleh dijual di negara ini secara terbuka tanpa ada sebarang pemantauan daripada pihak berkuasa.

Kebanyakan majalah tersebut sebenarnya tidak dicetak di negara ini, sebaliknya diimport dari luar negara seperti Amerika Syarikat, China, Jepun dan Taiwan.Oleh Nadia Shaiful Bahari dan Lily Yean / Kosmo!
http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2012&dt=1211&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_01.htm

Tak keluar Umno, tapi Tengku Azlan akui sokong Pakatan

Posted: 10 Dec 2012 04:14 AM PST


(Oleh Norutul Ilham)
KUALA LUMPUR 10 Dis: Ahli Parlimen Jerantut, Tan Sri Tengku Azlan Sultan Abu Bakar yang juga Ketua Umno Bahagian Jerantut, mengakui menyokong perjuangan Pakatan Rakyat (Pakatan).
Adik kepada Sultan Pahang itu yakin dengan hala tuju Pakatan yang disifatkannya lebih berani bertemu rakyat bagi menerangkan dasar mereka untuk memenangi Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU 13).
Katanya, tindakan mesra rakyat itu bukan sahaja berjaya meraih undi untuk Pakatan, malah lebih senang mendekati pengundi dengan tawaran menarik.

Tengku Azlan
"Mereka (Pakatan) cuba terangkan apa yang boleh diberikan kepada rakyat dan negara jika menang dalam pilihan raya. Ini tak ada masalah," katanya kepadaKeadilan Daily.
Perkembangan terbaru  ini tentunya menggerunkan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak berikutan Tengku Azlan adalah ahli parlimen di negeri kelahirannya.
Dalam pada itu, Tengku Azlan menafikan dakwaan akhbar berbahasa Tamil dan laporan beberapa blog menyatakan beliau keluar Umno dan menyertai badan bukan kerajaan (NGO) Amanah Merdeka Rakyat (Amanah).
"Tak betul, saya hanya 'berundur', tapi bukan keluar Umno. Belum terlintas lagi. Belum lagi (masuk Amanah). 'Amanah' (saya) untuk selamatkan negara, untuk tolong rakyat miskin.
"InsyaAllah…(akan sertai Amanah) Tapi bukan tahun ini, lagi pun sudah hujung tahun. Saya sokong perjuangan Amanah. Amanah untuk membantu masyarakat lebih maju," jelas bekas Menteri Pengangkutan itu.
Menurut Ahli Parlimen selama tiga penggal itu, beliau akan berundur daripada menjadi calon PRU 13 dan menyerahkan mandat kepada orang muda.
"Bagi laluanlah kepada orang muda…Saya kena buat pembaharuan. Tapi orang muda jangan hanya pandai bercakap, mesti bertindak. Tunaikan melalui perbuatan untuk kebaikan orang muda juga," tegas veteran Umno Pahang itu lagi.
Short URL: http://www.keadilandaily.com/?p=40955

Musa Hassan vs Ramli Yusuff

Posted: 10 Dec 2012 02:20 AM PST


Ada ahli politik di belakang Ramli Yusuff, kata Musa

December 10, 2012

PETALING JAYA, 10 Dis — Tan Sri Musa Hassan (gambar) mencadangkan hari ini terdapat tokoh politik yang tidak dinamakan menyokong pengkritik dan bekas rakan sekerja beliau Datuk Ramli Yusuff dalam 'perang mulut' antara kedua-dua bekas pemimpin tertinggi Polis Di Raja Malaysia (PDRM) itu.
Menurut bekas Ketua Polis Negara (KPN) itu, Ramli diberi platform untuk mengkritik beliau dan menunjukkan imej PDRM dalam keadaan baik.
"Kelihatan seperti beliau adalah penyelamat PDRM…. Dan saya adalah penjahat yang memusnahkan PDRM," kata Musa dalam sidang akhbar disini hari ini.
Menjawab soalan oleh wartawan tentang bagaimana Ramli boleh mengumpulkan kekayaan ketika hanya memegang jawatan Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Komersil (JSJK), Musa berkata Ramli "mungkin mempunyai pautan di beberapa tempat".
"Beliau harus menjawab kepada orang awam... bagaimana dia mempunyai begitu banyak harta dan kekayaan," kata Musa.
Musa minggu lalu bertegas dengan pendiriannya beliau tidak pernah menyalahgunakan kuasa semasa 41 tahun berkhidmat dengan pasukan polis walaupun Ramli secara konsisten menuduh bekas KPN itu mempunyai kaitan dengan kongsi gelap di Johor.
Bekas KPN itu memberitahu beliau tidak melakukan apa-apa kesalahan dan bersedia untuk disiasat oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) untuk membersihkan namanya.
Ramli, bekas pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Komersil (JSJK), berulang kali mendakwa bekas pemimpin tertinggi polis itu mempunyai hubungan rapat dengan sindiket bawah tanah Cina semasa berkhidmat sebagai ketua polis Johor.
Ramli, bekas rakan sekerja bertukar pengkritik lantang, baru-baru ini membangkitkan khabar angin tahun 2006 yang mengaitkan Musa dengan Goh Cheng Poh atau lebih dikenali dengan nama "Tengku Goh" — dikatakan sebagai ketua kongsi gelap Johor selepas bekas KPN mendedahkan terdapat campurtangan eksekutif dalam tugas-tugas polis.
Dokumen mahkamah difailkan oleh Tengku Goh dan menjadi pengetahuan umum dalam perbicaraan sensasi pada Ogos 2007 telah menyemarakkan lagi spekulasi hubungan khas beliau dengan Musa yang sudah menggantikan Tan Sri Mohammed Bakri Omar sebagai KPN selama hampir setahun.
Dalam afidavitnya, Goh dilaporkan berkata: "Saya percaya KPN tidak diberitahu tentang penangkapan dan penahanan."
Musa juga disiasat oleh agensi anti-rasuah kerana disyaki terlibat dengan tiga ahli sindiket perjudian haram sejurus selepas kenaikan pangkat menjadi KPN pada September 2006, akan tetapi Peguam Negara Tan Sri Abdul Gani Patail dilaporkan telah mengarahkan fail siasatan ditutup pada Julai 2007 kerana kekurangan bukti.
MENYUSUL LAGI = The Malaysian Insider

Ramli : Musa adalah anjing yang saya tolong lepaskan dari tersepit


KUALA LUMPUR: Bekas Ketua Polis Negara (KPN) Tan Sri Musa Hassan adalah orang yang tidak boleh dipercayai dan ini terbukti sepanjang masa beliau dalam pasukan polis, kata bekas rakan sekerja Ramli Yusuff.
Dalam beberapa minggu lepas, Musa telah menarik perhatian dgn menuduh menteri kabinet dan ahli-ahli politik mengganggu siasatan dan tangkapan polis, menamakan Menteri Dalam Negeri Hishammuddin Hussein khususnya.
Tetapi motifnya menjadi tanda tanya memandangkan 'masa' pendedahannya; semasa beliau berkhidmat sebagai KPN selama empat tahun, tiada satu perkataan keluar kepada orang ramai mengenai campur tangan menteri yang didakwa.
Sebaliknya, pengumuman mengejutkan telah dibuat pada malam pembukaan Perhimpunan Agung Umno, lantaran itu Menteri Dalam Negeri mengatakan bahawa ia adalah hanya satu cubaan untuk mengalihkan orang ramai daripada isu-isu yang dibincangkan semasa perhimpunan. 
Untuk menambah marak api itu, mantan Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Komersial (CCID) Ramli, yang mungkin paling dikenali kerana peranannya dalam penyiasatannya dalam urusan 'Copgate', berasa sangsi pada watak Musa dengan pembongkaran isu-isu lama membabitkan bekas KPN itu. 
"Musa berkhidmat di bawah saya selama hampir enam tahun. Saya adalah bertanggungjawab sebahagiannya bagi promosinya pada tahun 1995 dari jawatan penguasa junior untuk menjadi pembantu saya, dan pada akhirnya, dia 'mengenakan' saya," kata Ramli. 
"Jadi, adakah anda berfikir wataknya boleh dipercayai? Saya samakan dia 'melepaskan anjing tersepit', " katanya, merujuk kepada ungkapan Melayu yang bermaksud membantu seseorang yang tidak tahu berterima kasih. 
Ramli merujuk kepada lima pertuduhan yang dihadapi beliau pada tahun 2007 dan 2009 di mana beliau telah akhirnya dibebaskan untuk caj yang dia dakwa telah didalangi oleh Musa bersama-sama dengan Peguam Negara Abdul Gani Patail dan bekas Pengarah Pendakwaan Pencegah Rasuah Nordin Hassan dalam usaha untuk menjatuhkan beliau. 
Caj termasuk dakwaan gagal mengisytiharkan harta beliau, kerana melanggar undang-undang yang melarang kakitangan awam daripada terlibat dalam perniagaan swasta, dan kerana menyalahgunakan kuasa selepas didakwa menggunakan pesawat Cessna Polis Diraja Malaysia Caravan terbang dia untuk melihat plot tanah di Ulu Tungku dan Lahad Datu. 
Ramli mendakwa beliau telah dijebak kerana peranan beliau dalam urusan Copgate, di mana beliau dan pasukannya telah mengambil tindakan terhadap tokoh penjenayah yang didakwa mempunyai sokongan Musa - hanya kemudiannya dibebaskan empat bulan kemudian. 
Musa kemudiannya disiasat dan dibersihkan oleh Abdul Gani dan BPR, dan kontraknya diperbaharui sehingga beliau bersara pada tahun 2010, menurut Malaysiakini. 
Ramli memberitahu bahawa beliau membantu untuk promosi Musa dari penguasa junior kepada pembantunya pada 1995 kerana Musa dijangka ditukarkan ke Perlis. 
"Musa datang menangis kepada saya, memberitahu saya tentang kesusahan ... anak yang masih bersekolah, sangat berpuas hati. 
Jadi saya mengesyorkan beliau [untuk promosi] kerana beliau berkhidmat di bawah saya pada tahun 1987 sebagai salah satu pegawai saya di kolej polis di Kuala Kubu Baru. 
"Jadi, pada masa itu, dia adalah seorang lelaki yang baik, dan saya percaya dia," kata Ramli, sambil menambah bahawa dia mempunyai masa yang sukar meyakinkan bekas pengarah CID untuk mempromosikan Musa disebabkan kekurangan kelayakan akademik. 
Malah hakim kata Musa tidak boleh dipercayai Merujuk di atas penyalahgunaan perbicaraan kuasa yang berakhir pada 2009, Ramli berkata komen hakim mahkamah sesyen pada Musa - yang merupakan saksi bagi pihak pendakwa – tambah menjelaskan lagi watak KPN sangat meragukan. 
"Sepanjang perbicaraan saya di Sabah, seorang hakim mahkamah sesyen dalam penghakiman beliau mengulas bahawa Musa adalah saksi 'luar biasa' kerana dia bercanggah dengan bukti pegawainya sendiri," kata Ramli. 
"Dan hakim lebih percaya bukti kesalahan pegawai-pegawai bawahan Musa bukannya dia. Dan beliau ketika itu masih berkhidmat sebagai KPN. 
Malu (memalukan), "tambah Ramli. 
Penyalahgunaan kuasa melalui perbicaraan melibatkan dakwaan penggunaan pesawat polis untuk kepentingan peribadi beliau, di mana peguam beliau Rosli Dahlan mempertahankan dia. 
Menurut Rosli, Hakim Supang Lian memberitahu mahkamah pada penutup pendengaran 59 hari bahawa keterangan Musa adalah tidak boleh dipercayai dan tidak boleh diambil kira. 
Rosli memberitahu Hakim Supang Lian mengulangi perkataan "bohong" dua kali dalam menilai bukti kesaksian Musa sebagai saksi ke-75, didakwa dipanggil terakhir dalam usaha untuk menyangkal keterangan orang-orang yang datang sebelumnya. 
Antara saksi ialah juruterbang Ramli, yang telah menafikan telah menerbangkan Ramli ke Ulu Tungku dan Lahad Datu, di mana syarikat hartanah Kinsajaya Sdn Bhd mempunyai kepentingan. 
Supang Lian memutuskan bahawa pihak pendakwaan gagal membuktikan kes prima facie dan Ramli berhak untuk dilepas dan dibebaskan. Setahun kemudian, Mahkamah Tinggi menolak rayuan oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) terhadap keputusan Mahkamah Sesyen untuk membebaskan Ramli. 
'Musa berbohong mengenai kelayakan akademik beliau' 
Satu lagi sebab mengapa kata-kata Musa perlu diambil dengan secubit garam adalah kerana dia telah berbohong mengenai kelayakan akademik semasa suruhanjaya siasatan diraja (RCI) pada tahun 1999, dakwa Ramli. 
"Dia tidak boleh dipercayai kerana apabila beliau memberi keterangan kpd suruhanjaya siasatan diraja, apabila mereka bertanya kepadanya tentang kelayakan beliau, beliau berkata diploma lanjutan dalam bidang undang-undang." 
Yang sebenarnya, dia hanya mempunyai sijil dalam bidang undang-undang dari kursus satu tahun yang dia ambil dalam undang-undang. Sijil sahaja. Satu diploma lanjutan adalah sama dengan ijazah, anda tahu." 
Ramli berkata bahawa peguam dan ahli PKR R Sivarasa membuat laporan polis berkaitan dengan "kelayakan palsu" itu satu atau dua tahun lalu, tetapi tiada siasatan telah dijalankan. 
RCI dalam soalan telah ditubuhkan untuk menyiasat isu mata lebam Ketua Pembangkang, Anwar yang diterima ketika dilokap, kata Ramli. 
Kemudian KPN Rahim Noor pada mulanya berkata luka itu adalah disengajakan, tetapi selepas RCI diadakan, beliau mengakui telah memukul Anwar. - SUMBER

Comments (0)

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT