Nuffnang

Pengikut

Era Pasca

sumber :-

Era Pasca


LIVE : HKR dan PGU Terengganu 14dan15 December 2012

Posted: 14 Dec 2012 01:46 AM PST

#KL112 #TumbangBN Turun 12Januari ini berbaju hitam kempen turunkan Najib dan Rosmah
Siri Jelajah Himpunan Kebangkitan Rakyat bergabung dengan Himpunan PAS Ganti UMNO di Terengganu. Selamat Menonton

Pogram PGU akan bermula malam ini pukul 9 Pm. Stay tune with us!
Mohon sebaran. Jika tidak dapat menonton sila download player ini, (Player)


Atau tonton Video streaming 2 ini. Pause salah satu.


COUNTDOWN JANGKA HAYAT UMNO BN

DANA PALESTIN : ALI KETAM DIMINTA BERI PENJELASAN

Posted: 13 Dec 2012 10:09 PM PST

Click untuk besarkan.
  • Merujuk kepada Laporan Audit 2010, kerajaan Negeri Melaka telah mewujudkan akaun Amanah Tabung Kemanusiaan Palestin pada 2009.
  • Jabatan audit negara mendapati sejumlah RM680,747.00 telah berjaya dikumpulkan hasil dari sumbangan Jabatan/Agensi kerajaan dan orang awam.
  • Namun Jabatan audit menemui bahawa wang tersebut tidak disalurkan kepada rakyat Palestin sehingga April 2011 (tarikh audit dilakukan).
  • Saya berharap Ketua Menteri, Datuk Seri Ali Rustam memberi penjelasan berikut :- 
  • Pertama : Bila wang tersebut diserahkan kepada Rakyat Palestin.?
  • Kedua : Sekiranya wang itu telah disalurkan, kenapa ia mengambil masa yang sebegitu lama?
  • Penjelasan Ketua Menteri adalah dituntut kerana ia melibatkan sumbangan orang ramai.

    KL112 Jangan TAK TURUN! depa tak mau turun, kita turunkan Najib dan Rosmah.. kahkahkahCOUNTDOWN JANGKA HAYAT UMNO BN

Cerita Sebenar Di Balik Nama ‘HARIMAU MALAYA' berasal dari INDONESIA

Posted: 13 Dec 2012 04:28 PM PST

Secara umum ramai mengetahui Harimau Malaya merupakan nama gelaran bagi pasukan bolasepak negara Malaysia. Tetapi, ada kemungkinan juga ramai yang belum mengetahui asal-usul nama Harimau Malaya  diperolehi.

Sebenarnya, nama tersebut adalah berasal dari gelaran kepada seorang pemain bolasepak era 1940′an. Pemain tersebut bermain di posisi 'striker' dan beliau adalah Dollah Don. 

Nama sebenar beliau ialah Abdullah bin Mohd Don, dilahirkan pada 23 Mac 1923 di Stulang Laut, Johor. Dollah Don pada mulanya bermain bolasepak semasa kecil dengan menggunakan bola tenis. Sewaktu di sekolah Dollah Don juga merupakan atlit olahraga yang berjaya. Pernah memenangi beberapa acara dan membolehkan beliau bergelar Olahragawan di sekolah.

Sebelum bermain untuk pasukan kebangssan, beliau bermain untuk pasukan Johor di era awal Piala Malaya dan Piala H.M.S Malaya.

Nama sebenar beliau ialah Abdullah bin Mohd Don, dilahirkan pada 23 Mac 1923 di Stulang Laut, Johor.

PERISTIWA DI SUMATERAJika kumpulan rock, SEARCH pernah menggegarkan Indonesia dengan lagu Isabella pade era 1990′an, begitu jugalah Dollah Don dengan mutu permainan bolasepaknya.

Dollah Don mempunyai ramai peminat bola sepak di Indonesia.
Dari sumber yang dicari, beliau sering menerima jemputan untuk bermain di sana. Pada tahun 1946, Dollah Don telah dijemput untuk bermain menentang Pasukan Medan di Sumatera. Malangnya beliau jatuh sakit dan tidak dapat diturunkan beraksi.

Pada era 1950′an Indonesia dipimpin oleh Sukarno sebagai Presiden negara tersebut. Sukarno begitu kagum dengan Dollah Don sehingga menggelarkan beliau sebagai 'Harimau Malaya'Ini semua bermula dari satu perlawanan yang disaksikan oleh Sukarno sendiri. Perlawanan tersebut ialah sewaktu menentang pasukan Peseja di Indonesia, pada 1953, Dollah Don mewakili Melayu Singapura dan barisan lawan diwakili oleh pemain tempatan dan Belanda. Penjaga gol lawan, Van Der Veen, dianggap terkenal di Asia ketika itu.

Presiden Sukarno turut menyaksikan perlawanan itu. Tamat separuh masa pertama, pasukan Melayu Singapura ketinggalan 3-0. Bermula separuh masa kedua, mereka mengasak ke kubu Peseja dan hasilnya mereka berjaya menyamakan kedudukan seri. Ketiga-tiga gol tersebut telah dijaringkan oleh Dollah Don sendiri. Sejak itu gelaran Harimau Malaya melekat kepada Dollah Don dan hingga membawa ke hari ini kepada Pasukan Bolasepak Kebangsaan Malaysia.

12 January 2013 Jangan lupa! 1Juta turun ke KL kempen turunkan Najib dan Rosmah!COUNTDOWN JANGKA HAYAT UMNO BN

Comments (0)

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT