Nuffnang

Pengikut

pemuda cheh

sumber :-

pemuda cheh


DUN Akan Dibubarkan Mac Tahun Depan

Posted: 30 Nov 2012 04:16 AM PST


 Menteri Besar Selangor, Tan Sri Khalid Ibrahim mengumumkan bahawa Dewan Undangan Negeri itu akan dibubarkan Mac tahun depan bagi membolehkan pilihan raya negeri diadakan.
Inilah buat pertama kalinya sebuah negeri di Semenanjung Malaysia mengumumkan tarikh pilihan raya negeri secara bersendirian dan lebih awal dari Kerajaan Persekutuan.

Selangor juga akan menjadi negeri yang pertama di Semenanjung mengadakan pilihan raya negeri secara berasingan dengan persekutuan.
Khalid berkata demikian pada sidang Dewan Undangan Negeri Selangor pada Jumaat sebagai menjawab pertanyaan Azmin Ali (PKR-Bukit Antarabangsa) apakah kemungkinan dewan undangan dibubarkan serentak dengan Dewan Rakyat.
"Kami (di Selangor) mendapat mandat untuk berkhidmat selama lima tahun...ini adalah kehendak rakyat," katanya kepada para pemberita selepas selesai persidangan dewan.

Jam Tangan Platinum Berharga Rm12.6 Juta

Posted: 29 Nov 2012 03:52 PM PSTJam tangan antara termahal didunia ini adalah milik seorang penyanyi lagenda, Eric Clapton. Jam tangan platinum ini bakal dijual pada harga £2.6 juta (RM12.6 juta) dalam satu lelongan yang dilakukan di Geneva di Switzerland.

Jam kronograf berjenama Patek Philippe telah diperbuat daripada logam platinum dan akan dilelong oleh firma Christie di pusat lelongan Geneva. Jam tangan platinum Patek Philippe hanya ada 2 sahaja di dunia dan seutas lain kini berada di sebuah muzium yang tidak kenalpasti tempatnya.
Barangan jam tangan platinum rekaan Patek Philippe itu adalah antara 310 jam eksklusif lain dengan harga keseluruhan yang dijangka mencecah £9.9 juta (RM48.1 juta) telah dilelong oleh firma Christie tersebut.
Berita mengenai jualan jam itu telah disiarkan selepas sebuah lukisan karya Gerhard Richter milik Clapton dilelong pada harga £21.3 juta dalam sebuah lelongan di Sotheby di London sekali gus menjadi lelongan termahal di dunia bagi hasil karya seorang pelukis yang masih hidup. Clapton yang cukup popular dengan lagu Wonderful Tonight membeli lukisan terbabit pada harga £2 juta (RM9.7 juta) pada tahun 2001.

Comments (0)

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT