Nuffnang

Pengikut

KRAI Utara

sumber :-

KRAI Utara


Oh artis: Bintang Real Madrid derma 1.5 juta euro untuk anak gaza....bintang kita mana?

Posted: 24 Nov 2012 02:38 AM PST

Bintang Real Madrid Cristiano Ronaldo membuat keputusan mengejutkan dengan menderma 1.5 juta euro untuk kanak-kanak Gaza. Seperti dilaporkan Russia Today, Jumaat, (22/11) bintang Liga Sepanyol itu menyerahkan Kasut Emas yang dia perolehi pada 2011 kepada Yayasan Real Madrid untuk dilelong. Yayasan tersebut kemudian mengadakan acara lelong dan dana yang terkumpul disumbangkan untuk pendidikan kanak-kanak di Gaza dan Tebing Barat. Keputusan Ronaldo itu sesuai dengan polisi Los Blancos yang baru-baru ini iaitu United Nations Relief and Works Agency (UNRWA) untuk mendidik 10 ribu kanak-kanak Palestin.Kedua-dua belah pihak bersefahaman untuk memberi kanak-kanak penghuni di Jalur Gaza dan Tebing barat agar dapat melalui program pengenalan bola sepak. Kemudian, dana itu juga bakal digunakan Yayasan Real Madrid untuk pembangunan 167 sekolah di 66 negara. Khusus CR7, bantuan ke Palestin bukan kali pertama dilakukannya. Sifat dermawan yang ada dalam dirinya sudah ditunjukkan dengan melelong kasut sukan yang dilelong Yayasan Real Madrid pada tahun lalu. Dana puluhan juta yang terkumpul semuanya disumbangkan untuk pembangunan sekolah di Jalur Gaza yang hancur teruk akibat serangan brutal Zionis pada 2009.

* kita yang mengaku islam ni macam mana, nak letak kat mana muka lu? muka gua xsah cerita r, lu pemimpin, bisnesman,tok wakil, sultan, pegawai! Songkok tinggi tiga jengkal, serban besar bakul apa cerita...tok sah cerita pengerusi jkkk. Berapa duit dah lu hulur dalam bakul masa budak mintak derma untuk sedara islam lu?

Lu jangan kata nak bagi derma sekupang, lima duit pun lu rela diam. Buat tak tau je, apa lu ingat lu tadak tanggungjawab nak tolong sedara islam...ooo lu ingat dia orang arab lu malayu bukan sedara la. Kalau macam tu lu mampus esok jangan buat semayang mayat atas diri lu laaa....sebab semayang tu baca quran dalam bahasa arab...

Lu memang lancau pasai memalukan gua...lu malukan gua depan ronaldo yang lu ingat kapiaq! Tapi dalam hati dia baiiik!

Hot! Wanita cuba bunuh teman lelaki dengan dada bersaiz dd

Posted: 23 Nov 2012 05:57 PM PST

 UNNA - Seorang wanita berdada besar, didakwa mencuba membunuh teman lelakinya, dengan cara mencekik menggunakan payudaranya yang berukuran DD.Franziska Hansen (33) didakwa dengan pasal 'percubaan pembunuhan dengan senjata', setelah peguam mangsa menyatakan, Franziska mencuba mencekiknya, sambil berpura-pura bahawa itu adalah bahagian dari permainan seks.Perempuan asal Jerman membantah tuduhan itu, dan mengatakan itu memang sebuah permainan seks. Demikian dilaporkan Daily Mail dan dikutip The Mirror, Jumat (23/11/2012).Namun, Tim Schmidt, mangsa sekaligus teman lelaki terdakwa mengungkapkan, Franziska memang sudah berniat membunuhnya. Dalam pembicaran di telepon, Franziska mengatakan ingin membuat kematian teman lelakinya semenyenangkan mungkin.Di Mahkamah Kota Unna, Jerman, Schmidt menceritakan peristiwa yang dia alami. Kejadian berawal saat ia berhubungan seks dengan teman wanitanya, Mei 2012.Tiba-tiba, Franziska menyambar kepala Schmidt, lalu mendorongnya di antara payudaranya, dengan sekuat tenaga."Aku tidak boleh  bernafas lagi. Mungkin saat itu wajahku sudah membiru. Saat itu saya fikir saya akan mati," ujar Schmidt.Singkat cerita, Schmidt berhasil lolos dari sekapan payudara pacarnya. Dia kemudian melarikan diri dengan bogel ke rumah tetangganya. Schmidt menduga, sang pacar mencuba membunuhnya, kerana dia memang berencana meninggalkan perempuan yang sudah ia pacari sekitar empat tahun. (*)Penulis: Yaspen Martinus  | TRIBUNNEWS.COM,

Comments (0)

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT