Nuffnang

Pengikut

Anak Sungai Derhaka

sumber :-

Anak Sungai Derhaka


Jom Solat Asar Berjemaah Bersama Perdana Menteri.. Ingatkan dia nak jadi Imam.. rupanya...

Posted: 09 Nov 2012 05:19 AM PST


Kelihatan dalam gambar di atas ialah Penyelaras BN Parlimen Ampang yang juga Ketua UMNO Bahagian Ampang Datuk Ismail Kijo (kiri), memasangkan kain rentang sempena Majlis Ramah Mesra Perdana Menteri bersama Warga Pondok dan Pelancaran Yayasan Pembangunan Pondok 1Malaysia pada 6 November lalu.

Majlis akan diadakan pada 8 November ini bertempat di Masjid Taman Bukit Indah, Ampang.

Ada pihak yang mendakwa program ini adalah idea Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Mashitah Ibrahim yang dikhabarkan akan bertanding di parlimen Ampang pada pilihanraya Umum ke 13 ini.

Penyandang bagi Kerusi Parlimen ini sekarang ialah, Ketua Wanita KEADILAN, YB Zuraidah Kamaruddin.


Perlu kita akui ini adalah satu program yang bagus dan baik, sewajarnya ianya lebih kerap dilakukan oleh Najib selaku seorang pemimpin sebuah negara Islam.

Cuma ramai yang tertanya-tanya adakah Najib akan menjadi Imam dalam Program yang dimaksudkan diatas?

Adakah Najib juga punya kebolehan untuk menjadi Imam sebagaimana Timbalannya Muhyiddin Yassain lakukan seperti di bawah ini..


Setelah majlis berlalu.. persoalan ramai itu terjawab akhirnya.. korang tengoklah gambar kat bawah ni.. dia jadi Imam atau apa..


Kalau setakat nak jadi makmum.. tak payah canang seluruh Ampang la Najib...

PERKASA demo bantah Anwar Solat Jumaat di Kerteh.. (Video Inside)

Posted: 08 Nov 2012 11:35 PM PST


Pelik tapi benar, itulah kejadian yang disaksikan oleh pemimpin-pemimpin KeAdilan yang berada di dalam bas Jelajah Merdeka Rakyat yang dalam perjalanan ke Terengganu hari ini.

Sekumpulan manusia yang dipercayai Ahli-ahli PERKASA dan juga UMNO Kemaman, Terengganu yang sudah semestinya berugama Islam telah dilihat mengadakan bantahan ditepi jalan kerana membantah kehadiran DS Anwar Ibrahim untuk kesitu bagi menunaikan solat Jumaat.

Kumpulan yang melebihi 20 orang itu mengadakan bantahan sejurus ketika bas Jelajah Merdeka Rakyat menghampiri kawasan Masjid Tengku Mizan.

Dengan aksi seumpama kera kena belacan mereka melompat-lompat di tepi jalan sebagai membantah kehadiran rombongan ke Masjid tersebut untuk menunaikan solat Jumaat..


Yang peliknya ialan mereka dari pertubuhan yang mendakwa memperjuangkan Islam tetapi dalam masa yang sama membantah seorang Islam yang lain menunaikan kewajipannya..

Bukti kes rasuah yang melibatkan Kroni UMNO/BN akan dilindungi..

Posted: 08 Nov 2012 08:36 PM PST


Pegawai penyiasat India semalam berkata berkemungkinan gagal meneruskan pendakwaan ke atas skandal kes rasuah Aircel-Maxis selepas kerajaan Malaysia menolak permintaan untuk memberikan butiran perbankan melibatkan jutawan telekomunikasi, Tan Sri Ananda Krishnan (gambar).

Biro Pusat Penyiasatan India (CBI) yang duduk dalam Mahkamah Agung di New Delhi serta memantau siasatan mengakui bahawa mereka memerlukan bukti kukuh ke atas pihak berkenaan yang didakwa, serta memberi isyarat bahawa agensi tersebut mungkin terpaksa menutup kes kontroversi melibatkan pemgambilan syarikat telekomunikasi India, Aircel oleh Maxis Berhad yang didakwa melibatkan RM351 juta wang sogokan kepada bekas Menteri Telekomunikasi India, Dayanidhi Maran dan adiknya.

Kemudiannya, mahkamah meminta Pesuruhjaya Tinggi India di Malaysia melanjutkan kerjasama penuh dengan agensi penyiasatan bagi mendapatkan maklumat yang diperlukan menurut laporan akhbar di India hari ini.

Menurut laporan akhbar di India, CBI memberitahu mahkamah bahawa mereka sudah melengkapkan siasatan domestik ke atas urusniaga tersebut tetapi siasatan luar negara tergendala memandangkan jutawan Malaysia terbabit memiliki "pengaruh politik kuat".

Difahamkan pengawai penyiasat telah menghantar satu surat tuntutan maklumat lain kepada kerajaan Malaysia yang kemudiaan dibalas dengan memberi jaminan akan mencari bukti terhadap Krishnan.

Maran dan Krishnan berada dibawah pemantauan CBI selepas disyaki memaksa pemilik Aircel, C Sivasankaran menjual pegangannya kepada Maxis.

CBI memberitahu sebuah panel kerusi khas, Hakim GS Singhvi dan Hakim K Radhakrishnan walaupun mereka telah menyiapkan siasatan di India dan Mauritius, maklumat yang penting dari Malaysia masih belum lagi diperoleh.

Dalam laporan itu turut menyatakan sebab ia tertangguh adalah kerana pengaruh politik pemilik Maxis tersebut.

Menurut laporan akhbar di India lagi, pada Rabu lalu peguam CBI, K K Venugopal memberitahu Mahkamah Agung India di New Delhi bahawa pemilik Maxis tersebut menggunakan kuasanya untuk menyekat siasatan di negara asing melibatkan kes Aircel-Maxis.

Beliau turut berkata pihak agensi telah melengkapkan siasatan domestik, manakala surat telah dihantar ke Malaysia dan Mauritius untuk mewujudkan hubungkait dengan pelaburan di Sun Direct TV yang dilakukan oleh kumpulan Maxis dan pemberian lesen kepada Aircel.

CBI telah memfailkan kes rasuah pada 10 Oktober tahun lepas ke atas Ananda, yang mengawal Maxis, syarikat multimedia dan telekomunikasi terbesar di Asia Tenggara.

Ralph Marshall adalah merupakan pengarah bukan eksekutif di Maxis dan Marans.

Mereka mendakwa syarikat satelit Ananda, Astro All Asia Networks telah "menaikkan dengan tinggi" pembelian saham dalam Sun Direct TV mengakibatkan penyaluran RM351 juta suapan haram kepada Marans yang menjadi punca Aircel tidak mendapat tujuh lesen dan kemudahan lain serta memaksa C. Sivasankaran menjual 74 peratus pegangan kepada Maxis.

Kedua-dua Dayanidhi dan Maxis menafikan melakukan sebarang kesalahan serta mendakwa pembelian pegangan RM2.5 bilion ke ata Aircel daripada Sivasankaran dilakukan secara pembelian sukarela, penjualan sukarela dan usahawan India tersebut masih kekal memegang 26 peratus pegangan ke atas "faedah terbalik" sekiranya syarikat itu diapungkan.

Syrikat telekomunikasi tersebut berkata Sivasankaran hanya membuat aduan kepada CBI selepas dakwaan dia telah ditolak penimbangtara antarabangsa awal tahun ini, lebih lima tahun selepas perjanjian dimerterai pada 30 Disember 2005.

Astro juga memberitahu CBI yang pembelian 20 peratus ke atas Sun TV merupakan transaksi sah antara dua rakan kongsi niaga lama yang telah melakukan urusniaga sejak 1996.

Siasatan terdahulu terarah ke Malaysia dan Mauritius melibatkan dengan penyaluran dana bagi pengambilalihan Aircel tetapi jejak wang kemudian membawa CBI ke negara-negara lain termasuk United Kingdom dan Bermuda.

Empat negara yang telah dihantar surat tuntutan daripada India yang meminta memberikan butiran kewangan melibatkan urusniaga Maxis-Aircel.

~ The Malaysian Insider

Himpunan Pemuda PAS bantah Nurul Izzah dianjurkan oleh Papa Gomo?

Posted: 08 Nov 2012 06:09 PM PST


TERBACA berita tentang sebaran SMS palsu menjemput orang ramai menyertai himpunan aman serta penyerahan memorandum oleh Pemuda PAS membantah Nurul Izzah kononnya kerana menyamakan Islam dengan agama lain serta menyokong LGBT.

Ketua Pemuda PAS, Nasaruddin Tantawi mengesahkan bahawa SMS tersebut adalah SMS palsu yang disebarkan oleh individu yang tidak bertanggung jawab.

Ramai juga sahabat yang hampir percaya kepada SMS palsu ini, antaranya ialah MiLo SuaM.

Beliau sendiri ada menerima SMS seperti ini melalui BBM (Blackberry Messengger).

Menurut MiLo SuaM jika ditanya kepadanya siapakah barua atau dajjal yang menyebarkan SMS palsu ini?

Jawabnya ialah  SMS ini dicipta dan disebarkan oleh gabungan blogger lucah United Malays No Otak.

Ini kerana mesej ini dikesan paling awal disebarkan oleh blogger lucah Papa Gomo.


Beliau telah menerima mesej ini daripada Papa Gomo pada jam 4:27 petang hari Rabu lepas.

Maknanya Himpunan ini kalau ada pun bukan dianjurkan oleh Pemuda PAS, sebaliknya dianjurkan oleh Papa Gomo.

Kita dah faham sangat bahawa propaganda kononnya Pakatan Rakyat menyokong LGBT ini adalah propaganda blogger-blogger United Malays No Otak.

Sumber dari sini ( MiLo SuaM )

Comments (0)

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT