Nuffnang

Pengikut

MiLo SuaM

sumber :-

MiLo SuaM


Tun Mahathir lupa beliaulah yang membersihkan nama George Soros

Posted: 07 Oct 2012 06:00 PM PDT

RAKYAT Malaysia tidak akan kenal dengan George Soros jika tidak dikenalkan oleh bekas Perdana Menteri Malaysia, Tun Mahathir. Tun Mahathir orang yang mempopularkan George Soros di negara ini.

Rakyat Malaysia mulai mengenal George Soros sejak Tun Mahathir menghentam spekulator matawang kaya raya itu dan menuduhnya sebagai punca kejatuhan matawang dan ekonomi Malaysia pada tahun 1997.

Tun Mahathir menggelarkan George Soros sebagai penyangak matawang. Beliau mahu rakyat Malaysia percaya bahawa kejatuhan ekonomi Malaysia pada tahun 1997 adalah kerana penyangak matawang ini meskipun Perdana Menteri Malaysia pada waktu itu adalah dirinya sendiri.

Tun Mahathir mahu rakyat percaya bahawa George Soros menjahanamkan ekonomi Malaysia walaupun segala kuasa, keputusan dan lain-lain di dalam menentukan hala tuju ekonomi negara terletak di dalam tangan beliau pada waktu itu.

Cuba periksa di internet, tulis saja "Mahathir dan George Soros" di Google maka berlambak-lambak gambar Tun Mahathir bermesra bersama orang yang digelarkannya sebagai penyangak matawang itu boleh ditemui.

Setelah hampir 10 tahun Tun Mahathir menghentam dan meletakkan punca kejatuhan ekonomi Malaysia 1997 di atas bahu George Soros, pada tahun 2006, beliau jugalah orang yang membersihkan nama penyangak matawang itu.

Pada 16 Disember 2006, The Star melaporkan Tun Mahathir telah berjumpa dengan George Soros dan membuat kesimpulan bahawa spekulator matawang itu tidak boleh dipersalahkan di atas kejatuhan ekonomi Malaysia kerana dia tidak melakukannya.Jelas di sini, Tun Mahathir telah mengubah persepsi rakyat Malaysia terhadap George Soros. Daripada  watak penyangak matawang yang diciptanya kepada insan yang tidak berdosa menyebabkan kejatuhan ekonomi Malaysia.

Namun kali ini, beliau kembali semula dengan propaganda lamanya menggelarkan George Soros sebagai penyangak matawang yang kejam semata-mata untuk menakut-nakutkan rakyat daripada menyokong Pakatan Rakyat.

Tun Mahathir menyebarkan propaganda baru kononnya mengundi Pakatan Rakyat bermakna mengundi George Soros. Maka George Soros terpaksa diberi persepsi jahat semula supaya relevan dengan propaganda baru ini.
ReJaM© "Seronok tak kena tipu dengan Tun Mahathir? Kah kah kah... "

Pertandingan Debat Piala Perdana Menteri untuk malukan Najib?

Posted: 07 Oct 2012 03:00 PM PDT

LIHAT gambar di bawah ini baik-baik. Di bawah ini gambar banner promosi Pertandingan Akhir Debat Piala Perdana Menteri yang akan diadakan di Dewan Tungku Canselor Universiti Malaya pada 10 Oktober ini.

Banner promosi ini turut memaparkan gambar Perdana Menteri, Najib Razak yang diketahui umum oleh rakyat Malaysia bahawa beliau tidak berani menyahut cabaran debat oleh Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim.Rasanya sudah lebih sepuluh kali Perdana Menteri Malaysia yang lemah ini dicabar untuk berdebat. Alasan popular yang diberikan Najib untuk mengelak daripada berdebat ialah "debat bukan budaya kita".

Terbaru, Anwar Ibrahim menjemput beliau untuk membahaskan Bajet 2013 yang dibentangkan di parlimen pun beliau tak berani, malah sanggup ponteng sidang parlimen.

Nampaknya banner promosi Debat Piala Perdana Menteri ini dengan gambar Najib Razak jelas akan menjadi bahan ketawa mahasiswa dan mahasiswi di universiti serta seluruh rakyat Malaysia

Kalau debat bukan budaya kita, kenapa tak haramkan sahaja Pertandingan Debat Piala Perdana Menteri ini? Kah kah kah...

ReJaM© "Ajur debat Piala Perdana Menteri, tapi Perdana Menteri sendiri takut berdebat... "

Sumber Gambar: Facebook

Comments (0)

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT