Nuffnang

Pengikut

PENYAPU SIAL

sumber :-

PENYAPU SIAL


selepas manjakan kroni pukimak tajudin ramli... kini titik peluh rakyat di perah lagi sampai lumat....Kerajaan UMNO pimpinan Najib haramjadah cuba sembunyi hutang Syed Mokhtar....!!!!

Posted: 28 Sep 2012 11:29 PM PDT

tajudin ramli  dan penipu rakyat

kroni musibat UMNO yang Najib cuba manjakan sampai bangkrap negara....!!!!

Kita  mengesyaki bahawa kerajaan cuba menyembunyikan isu berhubung hutang komersil ditanggung syarikat milik jutawan Tan Sri Syed Mokhtar Al-Bukhary yang didakwanya bakal menyebabkan "malapetaka ekonomi" kepada negara.

Mreka cuba sembunyikan sesuatu tentang hutang komersial empayar perniagaan taikun Syed Mokhtar Al-Bukhary.

Ia adalah malapetaka ekonomi yang hanya menunggu masa untuk meletup,Keadaan itu mungkin sama seperti keadaan yang berlaku sebelum ini ketika kumpulan syarikat Renong Bhd menanggung hutang RM20 juta daripada bank tempatan.

Di fahamkan  kumpulan syarikat milik Syed Mokhtar kini menanggung hutang lebih RM34 bilion daripada institusi kewangan.

mana babi sial menteri menteri dan ulamak ulamak UMNO....projek emel tak masuk akal kompeni kesayangan adik najib dah bangkrap ....semuanya membisu mulut di sumbat pelir najib ....!!!!

Posted: 28 Sep 2012 11:20 PM PDT

Januari lepas, anak syarikat yang 70 peratus dimiliki Tricubes Bhd - Tricubes NCR JV Sdn Bhd - telah dianugerahkan projek bernilai RM6 juta oleh Kementerian Dalam Negeri untuk menyelenggara perkakasan dan perisian pasukan polis serta server sistem pengurusan mudah alih yang dipertingkatkan (EMMS).

Syarikat tersebut telah dianugerahkan projek kontroversi e-mel 1Malaysia pada April tahun lepas sebagai saluran digital yang ditetapkan untuk badan-badan kerajaan, berkomunikasi dengan orang ramai.

Projek itu mencetuskan kritikan awam sengit kerana semua badan kerajaan dikehendaki membayar bagi setiap e-mel yang dihantar menggunakan akaun e-mel 1Malaysia.

Yang jelas  projek  berkenaan  adalah  bertujuan untuk "menyelamatkan" Tricubes.

Tricubes berkata sekuritinya, yang ketika ini didepositkan dengan Bursa Malaysia Depository Sdn Bhd, akan kekal didepositkan walaupun sekuriti digugurkan daripada senarai rasmi Bursa Securities.

Secara alternatifnya, pemegang sahamnya yang berhasrat untuk memegang sekuriti mereka dalam bentuk sijil fizikal, boleh mengeluarkan sekuriti ini daripada akaun Sistem Depositori Pusat (CDS) pada bila-bila masa selepas sekuriti itu digugurkan daripada senarai rasmi Bursa Securities.

Selepas pengguguran penyenaraian, Tricubes akan terus beroperasi tetapi sebagai entiti tidak tersenarai.

Ia masih boleh meneruskan operasinya dan juga penyusunan semula korporat manakala pemegang saham masih boleh menerima ganjaran daripada prestasi syarikat.

Bagaimanapun, pemegang saham akan memegang saham yang tidak lagi disebut harga dan diniagakan di Bursa Securities

DAN RAMALAN RAKYAT TELAH MENJADI KENYATAAN....INILAH APABILA SYARIKAT KRONI YANG ADA HUBUNG KAIT DENGAN ADEK NAJIB DIBERIKAN PROJEK YANG TIDAK MASUK AKAL..

najib jantan pundek lagak pondan....cakap sorang sorang dia berani...ajak debat pastinya telurnya di celah burid bini....jantan dayussss....!!!

Posted: 28 Sep 2012 05:07 PM PDT

Datuk Seri Anwar Ibrahim mencabar Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak mendengar perbahasannya berhubung Bajet 2013 yang dibentangkan beliau, Isnin ini.

Anwar selaku Ketua Pembangkang akan membahaskan cadangan Bajet 2013 Isnin ini.

"Saya cabar najib untuk turut hadir dan mendengar perbahasan Isnin ini."Jika selama ini Barisan Nasional (BN) hanya tahu mengkritik apa yang pembangkang lakukan, beliau (Najib) mesti berani juga untuk hadir Isnin ini," tegas beliau ketika ditemui pemberita selepas pembentangan Bajet 2013. - Sinar

Ada kejantanan kah Najib..? Time bentang belanjawan 2013 berdentum dentam sindir PR, isnin ni ada berani ke bersemuka dalam perbahasan..?

sure aku pasti najib akan jadi pondan ...telurnya terkepit  di celah burid rosmah botox  bini puakanya...pasti dia akan tanya dengan juak juak haramjadahnya....nak bahas ke ni...patut ke kita bahas...???.....pastinya juak juak pembodek akan kata....buang masa ....tak payah layan....otak sengkek....fikiran mereng....itulah mentaliti orang tak bertamadun...!!!!

Comments (0)

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT