Nuffnang

Pengikut

PENYAPU SIAL

sumber :-

PENYAPU SIAL


pengerusi SPR anjing UMNO adalah seorang penipu besar....!!!!

Posted: 22 Sep 2012 08:50 AM PDT

Pengerusi suruhanjaya pilihan raya (SPR) Tan Sri Abdul Aziz Mohd Yusof  adalah  seorang  “penipu besar” kerana telah membawa fakta yang salah dalam pendaftaran undi di Selangor.

Menurut  setiausaha agung PKR, Datuk Saifuddin Nasution Ismail, berkata beliau berdiri teguh dengan laporan audit partinya yang terkini, mengatakan ia bukan hanya untuk menafikan laporan SPR. “Dia (Abudl Aziz) boleh cakap apa sahaja alasan yang dia suka, tetapi saya tetap mengatakan laporan kita adalah tepat,” kata ahli parlimen Machang itu 

Pada sidang media hari ini, Abdul Aziz mendedahkan tentang terdapatnya unsur penipuan yang berlaku dalam audit daftar pemilih yang dilakukan oleh PKR di negeri Selangor.

Pengerusi SPR itu berkata, penipuan dikesan sewaktu dijemput dalam sebuah program radio Bernama bersama-sama Saifuddin baru-baru ini.

“Gambar itu telah diubah,” kata Abdul Aziz kepada media, dengan menambah parti itu telah menipu dengan laporannya.

Abdul Aziz turut menunjukkan gambar-gambar hasil penyiasatan yang dilakukan oleh pasukan penyisat SPR Selangor ke Kampung Sungai Pusu yang menunjukkan 32 keluarga yang menetap di kampung tersebut menggunakan satu alamat yang terletak di pondok tersebut.

Tetapi Saifuddin menafikan kenyataan pengerusi SPR tersebut mengambil gambar daripadanya untuk mengesahkan, semasa program tersebut, beliau hanya menunjukkan gambar tersebut dari iPadnya.

“Dalam hal ini, saya boleh katakan dia penipu besar,” kata Saifuddin. “Saya tunjuk gambar ini.

“Kecuali kalau daya ingatannya kuat, dia perlu untuk ke tempat yang sama dan buktikan dia salah.

“Saya akan pastikan bahawa alamat ini adalah pondok dan bukan tempat meletak motorsikal,” kata Saifuddin lagi.

Kerajaan Selangor yang diperintah Pakatan Rakyat berkata mereka tidak akan mengadakan pilihan raya serentak dengan persekutuan kecuali bila SPR dapat membersihkan daftar pemilih yang akan digunakan dalam pilihan raya akan datang.

Dalam statistik terbaru SPR digazet pada 16 Ogos,  SPR merekodkan jumlah pemilih berdaftar seramai 13,052,374 orang di mana 12,778,127 orang adalah pengundi biasa dan 274,247 orang adalah pengundi tidak hadir yang terdiri daripada tentera, polis dan pengundi luar negara.

Selangor mempunyai pengundi luar negeri yang paling tinggi iaitu 597 orang manakala Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur mempunyai jumlah pengundi tidak hadir paling tinggi iaitu seramai 40,543 orang.

pendidikan lembu.... aku setuju dengan cakap si sembab nie....kerajaan UMNO beri pendidikan kepada rakyat lebih baik dari amerika syarikat ,britain dan jerman...kah kah kah...!!!

Posted: 21 Sep 2012 07:03 PM PDT

betul kata si sembab tu....lembu pun boleh...negara luar mana boleh..kah kah kah....!!!!

PENDIDIKAN MALAYSIA LEBIH BAIK DARI NEGARA MAJU KATA MUHYIDDIN - INI BUKTINYA!!

Timbalan Perdana Menteri kita...merangkap Menteri yang bertanggungjawab memberikan projek fidlot bernilai RM250 juta kepada syarikat keluarga Sharizat mengumumkan bahawa Generasi muda negara ini mendapat pendidikan  LEMBU yang lebih baik berbanding pelajar di Amerika Syarikat, Britain dan Jerman...dan aku setuju dengan kenyataan beliau itu...

Berikut adalah pengumuman beliau yang dengan rasa tidak bersalahnya berbangga dengan kenyataan tersebut...

Jom mari kita lihat pembangunan yang telah dilakukan oleh kerajaan Malaysia di bawah seliaanya terhadap pendidikan bagi rakyat negeri Sabah....

Yang ini adalah..
Sekolah kebangsaan Tampulan Telipok Kota Kinabalu Sabah  Malaysia

Yang ini pulak adalah..Sekolah Kebangsaan Pula Bait,SempornaSabah,Malaysia

Sabah selama ini dianggap sebagai deposit tetap BN setiap kali pilihanraya...
tempat BN yang paling selamat selain Sarawak..

Tetapi...


inilah balasan yang diberikan kepada rakyat Sabah..
kehidupan rakyat Sabah tidak dijaga seperti yang sepatutnya..
tidak berbaloi dengan sokongan yang diberikan oleh rakyat Sabah terhadap BN...

Maknanya....


sekolah kat  amerika ,Britain dan jerman lagi teruk lah dari yang ni yer..?

pandai  sungguh menteri  UMNO ini ... beri  pendidikan di negara ini sampai LEMBU pun  boleh duduk di kondo dan berkata  kata...

Lembu  Betina Shahrizat: Saya tiada kaitan dengan projek lembu

Lembu  Betina Shahrizat: Lembu itu laki saya, bukan saya!

 

Comments (0)

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT