Nuffnang

Pengikut

Era Pasca

sumber :-

Era Pasca


EDISI MAIN BEDAL: Rais Yatim Penipu...

Posted: 19 Jul 2012 01:33 AM PDT

Oooooopppssss!!! Aku x cakap pasal kes Rais ngan Amizudin Sharpshooter tu. Ni lain.. Walaupun tajuk tu agak lain sikit.. Aku pun bedal je tajuk tu... Waaaakakakkaaaa..


Ape ke mengong si Rais Yatim ni? Malu la aku ada menteri macam ni.. Cakap pun main bedal.. tau la aku Najib nak guna ayat ni, tak payah la ko nak tunjuk pandai.. Apa salahnya cakap je slogan tu digunakan sebab najib suka, takpun sebab nak pancing undi rakyat? Kan mudah. tak la nampak sangat kebodohan ko tu!!! Kenapa aku cakap ko bodoh? Sebab len kali kalau nak bercakap guna akal, bagi fakta.


Sejak bila pulak negara lain seperti yang dinyatakan Rais Yatim ni guna tema slogan Pilihanraya sebagai tema Hari Kemerdekaan negara tu? Aku xnak cakap pasal negara yang jauh jauh, cukup sekadar Singapura. 




Ini tema Hari Kemerdekaan Singapura untuk tahun ni.. Untuk Pilihanraya Umum Singapura yang diadakan tahun lepas bertemakan "VOTE FOR CHANGE". Tak pulak sama dengan tema Hari Kemerdekaan Singapura 2011 "Majulah! The Singapore spirit"... Kah kah kaaaaaaaahhh..








Nak menipu pun agak agak laaaaa..
Hanya lembUMNO yang duk kat ladang ternakan je bleh kene klentong..
Rakyat semakin bijak!










Pesanan : Satu Pages fb baru nama 'PR supporter' (khas kepada penyokong PR) telah diwujudkan oleh rakan blogger pada 19.2.2012. Sasaran 1 Juta sebelum 13 March 2013. Sila klik di sini http://on.fb.me/zKwAgs untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih Mohon Like "Like" di bawah juga. 

Pengumuman - Selangor ambil alih Syabas, Kakitangan kekal

Posted: 19 Jul 2012 12:39 AM PDT

STEP IN - SEMUA KAKITANGAN SYABAS KEKAL

Kerajaan negeri Selangor memberi jaminan, semua kakitangan Syabas dikekalkan kecuali pengurusan kanan Syabas apabila proses 'Step-In' (campur tangan) kerajaan negeri Selangor ke dalamnya.

Exco kerajaan negeri, Dr Xevier Jayakumar membuat pengumuman itu dalam satu kenyataan yang dikeluarkan hari ini bagi pihak kerajaan negeri Selangor berikutan pengumuman sebelum ini oleh Menteri Besar.

Ia lanjutan kepada pengumuman Menteri Besar Selangor yang menggunakan kuasa di bawah klausa 32 perjanjian konsesi air untuk 'step in' dalam memantau perkhidmatan operasi Syabas baru-baru ini.

Menteri Besar, Tan Sri Khalid Ibrahim dalam kenyataannya sebelum ini memaklumkan kerajaan negeri Selangor akan 'step in' ke dalam Syabas berikutan pengumuman Syabas mahu mencatu air di negeri itu.

Ini kerana, langkah itu tidak wajar berikutan semua empangan air yang ada di negeri itu penuh.

"Semua kakitangan Syabas dibawah kategori teknikal dan kakitangan serta pegawai pengurusan dan pentadbiran peringkat pertengahan akan dikekalkan manakala pegawai-pegawai di peringkat pengurusan kanan akan dirombak semula.

"Jadi kita harap kakitangan Syabas yang banyak pengalaman serta berdedikasi kepada syarikat agar tidak berasa cemas terhadap masa depan mereka dalam proses 'step-in' Kerajaan Negeri tidak berapa lama lagi," kata Xevier dalam kenyataannya.

Kerajaan Negeri, kata Xevier membidas saranan Tan Sri Muhyiddin Yassin, Timbalan Perdana agar Kerajaan Negeri Selangor perlu mengemukakan rancangan dan pelan mereka untuk menguruskan bekalan air di negeri itu, jika berhasrat mahu mengambil alih peranan itu daripada Syarikat Bekalan Air Selangor Sdn Bhd (Syabas) seperti yang disiarkan oleh beberapa media perdana pada hari ini.

Kerajaan negeri, katanya, curiga dengan tindakan beliau sebagai orang nombor dua negara dan juga seorang penjawat awam yang bercakap menyebelahi Syabas sebuah syarikat yang berpaksikan keuntungan komersial, mendahului kepentingan syarikat dan pemegang-pemegang sahamnya sahaja.

Dalam kata lain Muhyuddin lebih mengutamakan keuntungan sebuah syarikat melebihi kepentingan lebih 5.7 juta orang rakyat Selangor yang menggunakan air untuk keperluan harian mereka, dakwa Xevier.

Sepatutnya, dakwa beliau, Muhyiddin menyokong usaha-usaha Kerajaan Negeri yang dipilih oleh majoriti rakyat Selangor dan bukannya kepentingan sebuah syarikat semata-mata.

"Kita juga ingin menegaskan disini bahawa Syabas tidak mempunyai sebarang kuasa (authority) untuk mencadang atau mengumumkan sebarang bentuk program catuan air (water ration) kerana Syabas tidak diperuntukan kuasa tersebut di dalam perjanjian konsesi air tersebut mahupun dari segi obligasi moral kepada rakyat Selangor.

"Hanya Kerajaan Negeri diberikan kuasa mengumumkan catuan air, itupun hanya dibenarkan dalam situasi kecemasan dan darurat setelah dibawa dalam mesyuarat Majlis Gerakan Negeri (Mageran)," tegasnya.

Beliau juga menyarankan Syabas agar berhenti membuat kenyataan mengenai apa-apa catuan air kerana Syabas dilihat berlagak umpama sebuah parti politik.

Kerajaan Negeri Selangor akan menghantar satu kumpulan profesional untuk meneliti operasi harian Syarikat Bekalan Air Selangor Sdn Bhd (Syabas) bagi mengenal pasti keadaan semasa air terawat di Selangor.

Kumpulan profesional ini dianggotai oleh Suhaimi Kamaruzaman (Ketua Pengawai Eksekutif KDEB), Ir Abas Abdullah (Pengarah ABASS), Karim Endut, (Pengurus Besar Pengurusan Air, Kumpulan Perangsang Selangor) dan Kevin Lee (Ketua Perancangan Strategik dan Pelaburan, Perangsang Selangor).

P/S : DONT PLAY-PLAY WITH SELANGOR..LOL

Pesanan : Satu Pages fb baru nama 'PR supporter' (khas kepada penyokong PR) telah diwujudkan oleh rakan blogger pada 19.2.2012. Sasaran 1 Juta sebelum 13 March 2013. Sila klik di sini http://on.fb.me/zKwAgs untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih Mohon Like "Like" di bawah juga. 

EDISI TAKDE ISU: lembUMNO PENIPU Dulu Kini & Selamanya...

Posted: 18 Jul 2012 10:57 PM PDT

Tergelak aku hingga hampir tersedak bila ada kawan bagitaw aku ada tawaran INCOME jd cybertrooper PR dibawah Jingga 13.. Caitrooper BN dan fitnah memang x dapat dipisahkan.. Depa nak main politik tapi jahil, bangang, dangkal dan yang sewaktu dengannya.. Rupanya UMNO memang takut dengan Jingga 13 ni ye? Sabar, banyak lagi skandal dan kes Najib Dam Dam dan konco konco kabinet pasang siapnya akan didedahkan untuk pengetahuan rakyat.. 


Ni id FB dia. Acc ni masih 'muda'.. Entah gambar siapa yang mereka rembat.. Caitrooper BN mana berani dedah identiti sendiri.. mereka bagaikan anjing yang takut dengan bayang bayang sendiri.. Dari apa yang aku tengok dia ni memang follow cai cai pemfitnah menerusi fb dia.. Paling rapat ngan Kambing Kemetot Azmy Awang Kelana Jaya (AAKJ). 




Gambar ini diambil dari SINI. Fuh, kaya la macam ni bebudak Jingga 13.. Tak payah lagi kerja makan gaji ngan syarikat swasta, mana yang berniaga kecil kecilan pun x payah berniaga lagi, yang buat part-time di kedai2 makanan segera pun baik brenti je.. Jingga 13 kaya woooooooooooooo!!! Kah kah kaaaaaaaaaaaaahh!!


Tapi sebelum terlupa, UMNO menerusi UMB pernah mewar-warkan tawaran yang menarik untuk cai caitroopers yang menyebelahi mereka.. Aku malas la nak terangkan lebih lanjut pasal ni.. Korang ppun banyak dah tahu.. Silap silap lebih banyak dari apa yang aku tahu.. 

Difahamkan semua ni mainan cai cai dari Nadi Rakyat, salah satu group yang beriya iya dalam jaja fitnah dalam online yang diketuai oleh Azmy Awang Kelana Jaya dan juga dibantu oleh Papagomo dan beberapa yang lain.. Maklum la, bajet untuk caitroopers UMNO ni besar, maka berebut la mereka... Gambar disebelah ni antara orang orang kuat Nadi Rakyat..









Tahniah buat Jingga 13 kerana membuatkan cai cai lembUMNO hari hari meroyan & jaja fitnah jatuhkan Jingga 13 bersama ahli ahlinya. 
Makin cai cai ni meroyan makin menunjukkan kelembuan mereka.. Kah kah kaaaaaaaaaaaaahh!!










Pesanan : Satu Pages fb baru nama 'PR supporter' (khas kepada penyokong PR) telah diwujudkan oleh rakan blogger pada 19.2.2012. Sasaran 1 Juta sebelum 13 March 2013. Sila klik di sini http://on.fb.me/zKwAgs untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih Mohon Like "Like" di bawah juga. 

Borang Keahlian PAS macam pisang goreng panas.

Posted: 18 Jul 2012 09:37 PM PDT

Alhamdulillah...kali ni 262 Pemuda UMNO Bachok sertai PAS..

Pesanan : Satu Pages fb baru nama 'PR supporter' (khas kepada penyokong PR) telah diwujudkan oleh rakan blogger pada 19.2.2012. Sasaran 1 Juta sebelum 13 March 2013. Sila klik di sini http://on.fb.me/zKwAgs untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih Mohon Like "Like" di bawah juga. 

Apa tak kena dengan gambar ini? Aduhh

Posted: 18 Jul 2012 05:36 PM PDT


Pedih-pedih.. kebetulan atau suratan.. ha ha ha

Pesanan : Satu Pages fb baru nama 'PR supporter' (khas kepada penyokong PR) telah diwujudkan oleh rakan blogger pada 19.2.2012. Sasaran 1 Juta sebelum 13 March 2013. Sila klik di sini http://on.fb.me/zKwAgs untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih Mohon Like "Like" di bawah juga. 

Comments (0)

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT