Nuffnang

Pengikut

DUNIACACAMARBA

sumber :-

DUNIACACAMARBA


[Gambar] Cuba Perhatikan Ceramah Nizar Ini? Di Mana? Dalam Suasana Begitu Pun Ada Orang Datang?

Posted: 27 Jun 2012 06:00 AM PDT

Kredit tertera pada gambar.P/s: Tabik spring kepada Datuk Seri Nizar Jamaluddin. 
Tumpo BN!

[Video] Bayangkan Tasik Lava Ini Neraka!

Posted: 27 Jun 2012 05:00 AM PDT
Gambar dan pautan video di bawah ini menunjukkan suatu eksperimen sebuah beg seberat 30kg dicampakkan ke tasik lava dari ketinggian 240 kaki.

Tasik lava gunung berapi Erta Ale di
Ethiopia ini telah kekal dalam keadaan kini sejak bertahun-tahun.

Saintis berpendapat bahawa beg yang dicampakkan itu mungkin jatuh di atas kerak lava dan kekal di permukaannya, namun hal sebaliknya berlaku.Bayangkan kalau manusia yang terjatuh ke dalam tasik lava itu.-DCM

Videonya di sini.


Pegang Jawatan MB Sama Ada Masuk Syurga atau Neraka

Posted: 27 Jun 2012 04:00 AM PDT


[SH] SHAH ALAM - Menteri Besar Kelantan, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat menegaskan usaha membersihkan pentadbiran beliau daripada rasuah bermula dari dirinya sendiri.

Menurutnya, beliau tidak pernah menggunakan peruntukan menteri besar seperti kenderaan untuk ahli keluarga, rumah, perabot dan kemudahan lain.

Beliau berkata, menteri besar tidak boleh mengambil rasuah kerana mereka juga seorang manusia yang akan dihitung sama ada masuk syurga atau neraka.

"Saya tidak ambil kerana saya tahu pegang jawatan ini (menteri besar), sama ada masuk syurga atau neraka, saya tidak mahu masuk neraka.

"Pembantu rumah pun saya cari sendiri, pengawal keselamatan tiada, kereta yang sepatutnya dua, saya ambil satu sahaja, malah kereta keluarga saya beli sendiri," katanya dalam ucaptama Wacana Ilmu Buku Rasuah, di sini, semalam.

Beliau berkata, rasuah tidak dapat dihapuskan melalui undang- undang, sebaliknya melalui perubahan akhlak dalam diri sendiri.

"Perkara ini mesti difikirkan oleh rakyat kerana selagi sekular menguasai manusia tiada agama, masalah tidak akan selesai," katanya.

Mengulas dakwaan penyelewengan dalam pentadbiran Kelantan Golden Trade Centre Sdn Bhd (KGT), beliau memberi jaminan tidak akan menghalang anak syarikat Perbadanan Menteri Besar Kelantan (PMBK) itu disiasat.

"Sesiapa hendak siasat, 25 jam saya bagi, bukan 24 jam," katanya.

Timbalan Menteri Kewangan, Datuk Dr Awang Adek Hussin pada 24 Jun lalu memberi tempoh tiga minggu kepada Kerajaan Negeri Kelantan untuk menyiasat secara terperinci berhubung dakwaan terbabit.

Awang Adek berkata, hasil siasatan terhadap pengeluar mata wang dinar dan dirham itu harus didedah kepada rakyat, dan jika ada pihak yang mempertikaikannya, kementerian akan mengarah Bank Negara Malaysia dan Suruhanjaya Sekuriti membuat siasatan. KGT adalah anak syarikat PMBK yang mengeluarkan, menempa, mengedar, menjual syiling dinar dan dirham Kerajaan Negeri Kelantan.
Tusuk Timun ke Dubur Untuk Bunuh Diri

Posted: 26 Jun 2012 10:02 PM PDT


Seorang lelaki berusia 62 tahun dikejarkan ke hospital selepas cuba membunuh diri dengan cara kuno.

Warga emas itu dilaporkan memasukkan timun ke dalam duburnya di rumahnya di Hong Kong.

Menurut Ming Pao, anak perempuan lelaki itu yang pulang pada kira-kira pukul 10:40 malam terkejut apabila melihat bapanya meraung kesakitan dan mendapati bahagian punggungnya berdarah dengan teruk.

Dia bergegas membawa bapanya ke hospital kerana pendarahan dubur yang teruk.

Apabila ditanya oleh pembantu perubatan, lelaki itu berkata bahawa beliau mahu mati dan memasukkan sesuatu ke dubur merupakan cara kuno untuk mengambil nyawa sendiri.

Lelaki itu berehat di hospital selepas doktor mengeluarkan timun yang tertinggal di dalam rektum.-DCM/DCComments (0)

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT