Nuffnang

Pengikut

Era Pasca

sumber :-

Era Pasca


EDISI PEMBOGELAN: DATABASE REGIM UMNO DICABUL

Posted: 17 Apr 2012 03:24 AM PDT


BERITA YANG TAKKAN MEDIA LEMBUMNO KELUARKAN UNTUK TATAPAN RAKYAT MALAYSIA. Terserlah kemaluan mereka kerana dicabul secara terang terangan.. Sebelum ni rakan sebantal APCO kene hack.. Baca le kat SINI dulu ye?

Pentadbir sistem bagi parti-parti politik samada Barisan Nasional atau Pakatan Rakyat digesa untuk memastikan sistem yang diselenggara oleh mereka sentiasa selamat dengan memantapkan keselamatan laman web masing-masing. Pengodam yang mengelarkan dirinya sebagai 'politikus' dilaporkan oleh blog kenahack berjaya menceroboh pengkalan data keahlian UMNO. 




Semua data yang bersaiz hampir 30GB berjaya dicuri oleh pengodam tersebut termasuk maklumat keahlian UMNO Perdana Menteri. Difahamkan 'politikus' akan cuba untuk mengodam semua laman web parti-parti politik dan mencuri maklumat keahlian parti-parti tersebut tanpa mengira BN atau PR. Justeru, pentadbir sistem bagi parti-parti politik yang menggunakan windows sebagai operating system untuk sistem mereka perlu memastikan semua patches penting dikemaskini sebagaimana yang dicadangkan oleh microsoft.

Maklumat lanjut boleh diperolehi melalui blog
 http://www.kenahack.com



AIK? KONON APCO BUATKAN SISTEM PALING BAIK UNTUK MALAYSIA, ITU PUN KENE CEROBOH? 
BAIK LAGI SISTEM ANAK TEMPATAN KITA...


Pesanan : Satu Pages fb baru nama 'PR supporter' (khas kepada penyokong PR) telah diwujudkan oleh rakan blogger pada 19.2.2012. Sasaran 1 Juta sebelum 13 March 2013. Sila klik di sini http://on.fb.me/zKwAgs untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih Mohon Like "Like" di bawah juga. 

Free education is not impossible. Infact

Posted: 17 Apr 2012 01:30 AM PDT



After Pakatan Rakyat announce to abolish PTPTN some people said....."Bayar la.. dah tau berhutang, bayar la". Easier said then done. Kita dulu kalau ada choice di antara belajar berhutang dan belajar tidak berhutang yang mana kita nak pilih?

Persoalan utamanya, kita ada pilihan ke?

Jawapannya kat kat SINI

Pesanan : Satu Pages fb baru nama 'PR supporter' (khas kepada penyokong PR) telah diwujudkan oleh rakan blogger pada 19.2.2012. Sasaran 1 Juta sebelum 13 March 2013. Sila klik di sini http://on.fb.me/zKwAgs untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih Mohon Like "Like" di bawah juga. 

10 Mutiara Kata Tuan Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat..Part II

Posted: 16 Apr 2012 06:30 PM PDT


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 



"Jika kereta rosak, mekanik yang akan membaikinya. Jika tubuh badan bermasalah, doktor yang akan mengubatinya. Jika kehidupan manusia bermasalah, maka Pencipta manusia itulah yang perlu dirujuk. Pelik sungguh manusia yang mengaku Allah SWT sebagai tuhan tetapi enggan merujuk kepada syariat Allah bila berdepan dengan masalah..."


"Perbezaan yang paling besar di antara manusia dengan makhluk yang lain ialah ilmu. Manusia diberikan kebolehan untuk diajar dan mengajar. Binatang ternakan contohnya, boleh diajar untuk mematuhi perintah tuannya, tetapi tidak boleh mengembangkan ilmu tersebut kepada binatang yang lain. Berbeza dengan manusia, sedikit ilmu yang diperolehinya mampu dikembangan dengan lebih meluas.."

Nak tahu lagi 8 Mutiara Kata kenalah tengok kat SINI sebab ini PR-s punya apa pulak kata tuan punya nanti

Sama-samalah kita share ye

Pesanan : Satu Pages fb baru nama 'PR supporter' (khas kepada penyokong PR) telah diwujudkan oleh rakan blogger pada 19.2.2012. Sasaran 1 Juta sebelum 13 March 2013. Sila klik di sini http://on.fb.me/zKwAgs untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih Mohon Like "Like" di bawah juga. 

VIDEO DEBAT PENUH ANTY LYNAS dan PRO LYNAS yang DISOROK MEDIA! (mesti tonton)

Posted: 16 Apr 2012 04:33 PM PDT



UMNO dan RTM Penakut...Tidak berani siarkan debat YB Fauziah Sallleh..

Selepas tiga minggu, rakaman debat melibatkan anggota parlimen Kuantan daripada PKR Fuziah Salleh berhubung kontroversi pembinaan pusat pemprosesan nadir bumi bernilai RM700 juta di Gebeng, Kuantan masih tidak disiarkan di televisyen.

Fuziah berkata, RTM tidak memberikan sebarang penjelasan kepadanya kepada debat dalam rancangan "Bicara Rakyat" yang dikendali oleh Syed Munawar Syed Norfazli Mustaphar masih belum disiarkan.

P/s : Benda ni tak masuk TV tapi rakaman videonya hanya ada pada RTM jer...yg dapat dirakam hanyalah rakaman audio jer...kenapa RTM tak nak siarkan....fikirlah sendiri...

Pakatan Rakyat Supporters

Pesanan : Satu Pages fb baru nama 'PR supporter' (khas kepada penyokong PR) telah diwujudkan oleh rakan blogger pada 19.2.2012. Sasaran 1 Juta sebelum 13 March 2013. Sila klik di sini http://on.fb.me/zKwAgs untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih Mohon Like "Like" di bawah juga. 

Melayu tidak berpecah, hanya berbeza pendapat

Posted: 16 Apr 2012 08:30 AM PDT



TUAN IBRAHIM TUAN MAN
16 April 2012

Isu perpaduan menjadi topik utama dalam pelbagai medium perbincangan, khusus di kalangan orang Melayu. Perpecahan digambarkan berpunca dari wujudnya parti politik yang ditunjangi oleh kelompok orang Melayu. Ia seolah-olah menjadi unsur utama perpecahan sehingga diucap oleh kebanyakan pimpinan samada pimpinan politik atau agama.

Persoalan utama apakah kewujudan parti politik menjadi punca perpecahan Melayu. Kalau kewujudan parti politik menjadi punca perpecahan, kenapa kita menerima sistem demokrasi yang mengizinkan wujudnya pelbaga parti politik, dan kenapa kerajaan meluluskan pendaftaran pelbagai parti politik khusnya parti berteraskan perkaumanan - kerana dengan meluluskan pendaftaran parti tersebut, kita mengizinkan rakyat Malaysia berpecah.

Hakikatnya masyarakat Melayu tidak berpecah, mereka hanya berbeza pandangan dan sokongan kepada parti parti politik yang sah dari sudut perlembagaan. Bila mana kita menerima sistem demokrasi bermakna kita mesti bersedia untuk menerima perbezaan pandangan, sokongan dan kelompok yang berbeza.

selanjutnya baca di  Pakatan Rakyat Supporters

Pesanan : Satu Pages fb baru nama 'PR supporter' (khas kepada penyokong PR) telah diwujudkan oleh rakan blogger pada 19.2.2012. Sasaran 1 Juta sebelum 13 March 2013. Sila klik di sini http://on.fb.me/zKwAgs untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih Mohon Like "Like" di bawah juga. 

PECAH BERITA! ELEKTRIK AKAN NAIK HARGA ISNIN INI!

Posted: 16 Apr 2012 04:34 AM PDT

Dari sumber Ajensi Berita Fakap EP Bil Eletrik akan di naikan tariff nya, Ini berikutan kerugian setiap tahun oleh TnB, maka bagi menampung kerugian syarikat-syaikat GLC atau bahasa Komunisnya syarikat Kroni Anak dan Bini maka cara penyelesaiannya ialah dengan memerah hasil keringat rakyat Malaysia untuk membayar lebih bagi setiap penggunaan.

Berita ini belum lagi di umumkan oleh KERAjaan seperti biasa di mana mereka tidak akan sama sekali akan berkata akan menaikan tarif atau harga tetapi akhbar-akhbar tempatan heboh mengatakan akan mengurangkan atau merasionalisasikan subsidi sahaja.

Anda sebagai pengguna TnB juga tak perlu risau kerana harga yang di naikan ini masih di bawah tahap terendah di banding negara-negara lain, kerana negara lain juga tidak mengamalkan pendidikan percuma kata Najib Tun Razak pula, ia juga tidak merugikan negara malah mengkayakan negara yang sebenarnya mengkayakan kroni anak dan bini sahaja.

Maka sebagai rakyat Malaysia yang Nasional dan mempunyai semangat Sekular serta Kapitalis hendaklah menerima ini dengan hati yang tabah dan bersemangat malah perlu berbangga dengan kejayaan Najib serta Kabinet bahawa tanpa rakyat siapa lagi akan dikenakan dulu bagi membantu masalah kenaikan harga elektrik global ini.. Sekian -Agensi Berita Fakap EP!

Gambar di atas adalah gambar yang tiada kene mengene dengan kenaikan harga tariff elektrik, ia sekadar gambar hiasan yang menggambarkan kejayan UMNO BN dalam mentadbir rakyat Malaysia supaya bersama-sama di lembukan bagi menampung masalah global ini.. 


Pesanan : Satu Pages fb baru nama 'PR supporter' (khas kepada penyokong PR) telah diwujudkan oleh rakan blogger pada 19.2.2012. Sasaran 1 Juta sebelum 13 March 2013. Sila klik di sini http://on.fb.me/zKwAgs untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih Mohon Like "Like" di bawah juga. 

Comments (0)

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT