Nuffnang

Pengikut

Era Pasca

sumber :-

Era Pasca


RAKYAT BERSEDIA UNTUK BERSIH 3.0

Posted: 23 Mar 2012 01:04 AM PDT

Semboyan Suara Rakyat akan kembali menggegar jalan raya! Semboyan KUNING akan menguasai suara suara rakyat Malaysia...



Demi menuntut HAK sebagai RAKYAT MALAYSIA yang inginkan PILIHANRAYA YANG LEBIH TELUS DAN ADIL, dengan ini BERSIH 3 akan kembali mengajak rakyat berhimpun dan buktikan KUASA RAKYAT!!!




Seperti yang pernah dijanjikan, BERSIH 3 akan kembali sebelum Pilihanraya ke 13. Dengan apa yang kerap berlaku sekeliling kita, dengan segala penipuan terancang UMNO-BN dan sekutunya, RAKYAT sudah muak! RAKYAT sudah BOSAN! MASA UNTUK BANGKIT!!!








TARIKH JANGKAAN: 28 APRIL 2012








Adakah ini akan berulang? Adakah UMNO-BN akan memungkiri janji? Tangkaplah, pukullah, samanlah, penjarakanlah..
Semua itu tidak menggentarkan PEJUANG RAKYAT walau seinci!
REFORMASI!!!
TAKBIR!!!


Pesanan : Satu Pages fb baru nama 'PR supporter' (khas kepada penyokong PR) telah diwujudkan oleh rakan blogger pada 19.2.2012. Sasaran 1 Juta sebelum 13 March 2013. Sila klik di sini http://on.fb.me/zKwAgs untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih Mohon Like "Like" di bawah juga. 

Gempar!! Menteri Jaga Negeri Auta Rakyat Malaysia! wartawan arab yg di katakan menghina nabi sudah berada di malaysia sebelum di tangkap

Posted: 22 Mar 2012 11:51 PM PDT

Pesanan : Satu Pages fb baru nama 'PR supporter' (khas kepada penyokong PR) telah diwujudkan oleh rakan blogger pada 19.2.2012. Sasaran 1 Juta sebelum 13 March 2013. Sila klik di sini http://on.fb.me/zKwAgs untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih Mohon Like "Like" di bawah juga. 



Ternyata BN adalah sebuah kerajaan yg penuh PEMBOHONGAN!

''ditahan semasa ketibaannya di negara ini'' - menteri jaga negeri

gambar-gambar menunjukkan Hamza Kashgari
sebenarnya berada di negara ini untuk
beberapa hari sebelum beliau ditangkap pada 9 Februari, 2012,

gambar yang menunjukkan Hamza
berada di Taman Tasik Titiwangsa
dan Istana Budaya di Kuala Lumpur

manakala satu lagi dirakamkan
di balai berlepas Lapangan Terbang
Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA).

gambar ini menyangkal dakwaan
Kementerian Dalam Negeri
bahawa Hamzah yang dikehendaki
di Arab Saudi, ''ditangkap semasa ketibaan''.

Menteri Dalam Negeri dan polis pertahankan kenyataan mereka
bahawa Hamza ditangkap apabila tiba di KLIA pada 9 Februari,

sedangkan hakikatnya beliau ditangkap
oleh pihak imigresen di dewan berlepas KLIA
ketika cuba untuk menaiki pesawat ke Auckland,
New Zealand selepas tiba di Malaysia pada 7 Februari,"

Hamzai melarikan diri dari Arab Saudi
selepas membuat komen di Twitter
yang dianggap menghina Nabi Muhammad,
dan mencetuskan kemarahan rakyatnya.

Pada sambutan Hari jadi Nabi SAW,
wartawan berusia 23 tahun ini didakwa
menulis kata-kata yang menyinggung perasaan umat Islam.

Hamza Kashgari  tulis dalam twitter,
 ''dia amat mengagumi sifat yang ada pada Nabi tetapi mahu bersalaman dengan baginda bukan sebagai pengikut tetapi setaraf dengannya''.

kemudian memohon maaf dan mahu bertaubat
tetapi sekumpulan ulama terkemuka negara itu
melabelkan beliau sebagai murtad
dan mahu beliau dibicarakan dan dihukum di negara itu.

Menghina Islam dan Nabi adalah satu jenayah
yang boleh dihukum mati di Arab Saudi.

------------------------------------------------------------------

 


































































 15. yg tidak memiliki apa apa itu lebih terjamin menuju jannah..
selawat dan salam ke atas nabi s.a.w semoga kita semua berada
dalam umatnya di akhirat kelak.. insyaallah..







Dosa Besar NAJIB Pada Rakyat

Posted: 22 Mar 2012 05:00 PM PDT

Apakah DOSA DOSA Najib selama tempoh 35bulan dia memerintah negara? Gimik politik Najib yang memohon maaf kepada rakyat Malaysia atas "kesalahan-kesalahan" lampau UMNO dan Barisan Nasional masih kabur kerana tidak pernah diakui secara khusus kesilapan-kesilapan kerajaan. JOM KITA KUPAS SATU PERSATU..


1. Rancangan Najib yang berjaya merampas kuasa secara HARAM Pemerintahan Pakatan Rakyat Negeri Perak yang dipimpin oleh MB Dato Seri Nizar Jamaluddin yang secara terang terangan SALAH dan BERTENTANGAN dengan PERLEMBAGAAN
2. Kegagalan Najib dalam konteks 1Malaysia dimana Timbalannya Tan Sri Muhyiddin Yassin menentang secara terang terangan dan mengumumkan beliau mendahulukan MELAYU kemudian baru RAKYAT
3. Politik HIPOKRASI berbaur Rasis Perkauman yang diterajui oleh Pencacai UMNO, Blogger UMNO dan Utusan Malaysia hingga masalah polarisasi kaum dan agama semakin teruk sejak Najib memegang pemerintahan


4. Ucapan Najib di PAU 2010 yang dilihat rakyat sebagai terlalu gila kuasa
5. Keganasan terhadap pimpinan dan penceramah Pakatan Rakyat oleh gangster2 upahan UMNO menyebabkan orang awam cedera dan harta benda rosak. Polis buat tak tau, habis kuat pun ambil keterangan tanpa sebarang perintah reman.
6. Sarat dengan skandal RASUAH yang terburuk sepanjang tempoh 55 tahun pemerintahan 6 Perdana Menteri 
7. Beberapa kontroversi kematian yang meragukan melibatkan kes kes penting. Juga kes kes kematian yang melibatkan Polis seperti V. Kugan dan adik Aminul Rashid yang tidak dapat pembelaan sewajarnya
8. Keengganan Najib meluluskan penubuhan Suruhanjaya Siasatan Diraja tentang masalah PATI yang membanjiri Sabah hingga menjadi satu ancaman kepada rakyat Sabah sendiri











Ikutkan bersepah lagi, kalau nak senaraikan sampai tahun depan x habis! Terlalu banyak!
Masanya untuk TUKAR PEMERINTAHAN kepada PAKATAN RAKYAT...


Pesanan : Satu Pages fb baru nama 'PR supporter' (khas kepada penyokong PR) telah diwujudkan oleh rakan blogger pada 19.2.2012. Sasaran 1 Juta sebelum 13 March 2013. Sila klik di sini http://on.fb.me/zKwAgs untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih Mohon Like "Like" di bawah juga. 

Panas!! Kes Buang Bayi! Cara Paling Ideal utk remaja perempuan tidak diBuntingkan oleh lelaki..

Posted: 22 Mar 2012 08:17 AM PDT

Pesanan : Satu Pages fb baru nama 'PR supporter' (khas kepada penyokong PR) telah diwujudkan oleh rakan blogger pada 19.2.2012. Sasaran 1 Juta sebelum 13 March 2013. Sila klik di sini http://on.fb.me/zKwAgs untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih Mohon Like "Like" di bawah juga.

BERSETUBUH ADALAH PERKARA NORMAL
IANYA TERJADI SEJAK ZAMAN BERZAMAN LAGI..
KENAPA PERLU MALU UTK DI BERIKAN PEMAHAMAN
KEPADANYA?
SUPAYA KITA DAPAT MENCARI YG HALAL..
KAH KAH KAH


kes pembuangan bayi dewasa ini sangat di tahap kritikal
dan kerajaan telah memikirkan pelbagai cara utk mengatasinya
namun ianya tetap tidak dapat di hindari..

malahan kini nampak ianya seperti 1 tren yg mana
setiap hari kita di hidangkan dgn  aksi buang bayi
dalam tong sampah, parit, longkang dan sebagainya..

lelaki hanya tahu mencocok saja, kerana nafsu itu ibarat raja..
wanita pula dgn rela memberikan sepenuh lubangnya utk di tala..

rata2 ibubapa kepada bayi2 malang ini berusia dalam belasan tahun
kerana di waktu ini lah nafsu manusia begitu bergelojak mahukan rasa nikmat itu..

kita buang soal agama, kerana saudagar agama yg ada dalam negara kita juga
tidak mampu berbuat apa apa.. kerana mereka adalah saudagar dan pedagang agama..
kita buang soal politik kerana ahli2 politik juga adalah saudagar botol kaca..

secara ringkasnya..

apabila seorang remaja lelaki memasukkan koteynya
buat kali pertama ke dalam lubang faraj seorang remaja perempun..

dalam keadaan haram ianya akan di ikuti  dan di tambah sedapnya oleh syaitan..
ianya menjadi sedap sesedap sedapnya hingga membuatkan mata putih memandang ke langit!
dan di tambah dgn nafsu yg gelora serta kelazatan yg agung yg tidak dpt di gambarkan dgn kata kata..
serta aliran darah yg sangat laju ke seluruh anggota badan..

maka pancutan air mani itu tadi akan memuntahkan
dgn sangat kuat dan deras.. kerana degupan jantungnya
yg kencang memainkan peranan pancutan air mani itu
menjadi terlalu kukuh dan dalam!

ini adalah analisa teknikal..

kerana itu dgn hanya sekali fuk saja sudah mampu
utk membuntingkan remaja perempuan itu..

logika - Apa apa yg di haramkan di dalam dunia ini adalah 1 kenikmatan syurga!
             kerana itu manusia sukakan perkara2 yg di haramkan..
             kerana ianya 1 nikmat yg tidak dapat di gambarkan..

bagaimana utk mengelakan adanya kelahiran bayi2 tanpa nikah 
di malaysia? dan dapat di selamatkan atau di hindari dari malapetaka?

1. pakai kondom, sarong saja.. walaupun ianya kurang kick dan takda rasa..

2. nikahkan saja anak gadis anda seusia 14 tahun, lebih selamat jika bunting sekalipun

3. tangkap gambar mereka sdg fuk masukkan dalam youtube..

4. biarkan saja mereka terus berzina, supaya mudah malaysia cepat ramai penduduk.. kah kah kah

5. anda tahu akan jawapannya segala huraian di atas..





Panas! Najib bersumpah akan jadikan Kuala Lumpur sebagai pusat bandar Islam

Posted: 22 Mar 2012 05:26 AM PDT

Perdana Menteri Malaysia dari Parti Islam Barisan Nasional, DS Najib Razak, bersumpah untuk mengubah bandar Kuala Lumpur menjadi sebuah pusat bandar Islam dan mendidik rakyat Malaysia tentang keyakinan terhadap Islam.

"Langkah ini akan membantu bandar kami sebagai ciri dan standard yang menunjukkan erti dari kata-kata bijak Nabi Muhammad s.a.w," kata DS Najib Razak dalam ucapannya di Masjid Kampung Baru yang dipetik daripada Utusan Malaysia pada Isnin, 19/03/2012 lalu.

DS Najib Razak juga berjanji untuk "mendidik warga Malaysia" tentang Islam. - agensi berita Fakap EP



Sedutan di atas adalah fitnah aku semata-mata untuk memujuk hati nan sayu ini.. kahkahkah Berita sebenarnya korang baca di bawah ini.. Sila tekan "show" untuk berita yang tak fitnah.. ha ha ha sekian..

Datuk Bandar London dari Parti Buruh, Ken Livingstone, bersumpah untuk mengubah bandar London menjadi sebuah pusat bandar Islam dan mendidik rakyat London tentang keyakinan Islam.

"Langkah ini akan membantu bandar kami sebagai ciri dan standard yang menunjukkan erti dari kata-kata bijak Nabi Muhammad," kata Livingstone dalam ucapannya di Masjid Finsbury Park yang dipetik daripada The Daily Telegraph pada Isnin, 19/03/2012 lalu.

Livingstone juga berjanji untuk "mendidik warga London" tentang Islam.

Kenyataan Livingstone dilakukan di depan jamaah solat Jumaat di Masjid London Tengah Utara, atau yang juga dikenali sebagai Masjid Finsbury Park, yang dikendalikan oleh Persatuan Muslim Britain.

Livingstone, salah satu ahli politik Britain yang menyinar dan popular. Ia terpilih menjadi Datuk Bandar London pada tahun 2000 dan kemudian terpilih kembali pada tahun 2004.

Dia selama ini dikenal luas sokongannya terhadap kaum minoriti Islam dalam menentang kempen Islamofobia.
Selepas tahun 2008, ia kehilangan kedudukan Datuk Bandar kerana kalah dengan lawannya dari Parti Konservatif Boris Johnson pada tahun 2008, yang terkenal kerana menyentuh etnik kaum minoriti.

Livingstone pada ketika ini secara luas disokong oleh para pengundi Islam di Britain.

Ia telah melibatka diri di acara-acara umat Islam seperti IslamExpo, yang menarik puluhan ribu orang setiap tahun.

Dia pernah mendapat serangan sengit dari kubu sayap kanan pada tahun 2004 kerana mengundang Syaikh Yusuf Al-Qaradhawi, presiden persatuan ulama Muslim antarabangsa, dalam sebuah undangan persidangan pro-hijab.

Pesanan : Satu Pages fb baru nama 'PR supporter' (khas kepada penyokong PR) telah diwujudkan oleh rakan blogger pada 19.2.2012. Sasaran 1 Juta sebelum 13 March 2013. Sila klik di sini http://on.fb.me/zKwAgs untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih Mohon Like "Like" di bawah juga. 

Tragedi 13 Mei - Hakikat yang sebenar

Posted: 22 Mar 2012 05:00 AM PDT



Kebelakangan ini, wujudnya petanda-petanda yang merunsingkan bahawa oleh sebab takut kehilangan kuasa buat pertama kalinya dalam tempoh 55 tahun dalam sejarah negara ini, PRU ke-13 ini akan menjadi PRU yang paling kotor, tidak adil, dan tidak demokratik di negara kita ini.

Saya mencabar Najib Razak supaya memberikan petanda jelas bahawa sebagai Perdana Menteri ke-6 negara ini, beliau akan memastikan Malaysia akan bertindak seperti sebuah negara demokratik yang biasa di mana sekiranya Pakatan Rakyat berjaya memenangi kerusi majoriti di Parlimen dalam PRU ke-13 menerusi peti undi, maka Barisan Nasional akan menyerahkan kuasa pemerintahan di Putrajaya secara aman.

Ini bermakna UMNO-BN tidak akan membuat sebarang ugutan Mei 13, laungan perang "walau berkecai tulang dan juga badan, walau bercerai jasad dari nyawa", dan sebaliknya menjadikan PRU ke-13 "paling bersih, bebas dan adil" setara dengan sebuah "demokrasi paling baik di dunia".



13 Mei – Fitnah keji terhadap saya

Baru-baru ini, politik di Malaysia menjadi semakin kasar dan kesat, termasuk di dalam Dewan Rakyat yang mulia ini, di mana dusta dan fitnah disebarkan tanpa sebarang sekatan atau rasa sesal.

Dalam mesyuarat Parlimen ini dan yang lepas, fitnah yang paling keji dan tidak bertanggungjawab telah dilontarkan terhadap saya, menuduh saya sebagai menghasut dan mencetuskan rusuhan Mei 13 43 tahun yang lepas pada 1969.

(HAKIKAT PENUH SILA BACA SELANJUTNYA DI SINI) <--KLIK (Baca dan fahamkan, hentikanlah fitnah jahat sesama manusia walaupun berlainan agama dan bangsa.)

Pesanan : Satu Pages fb baru nama 'PR supporter' (khas kepada penyokong PR) telah diwujudkan oleh rakan blogger pada 19.2.2012. Sasaran 1 Juta sebelum 13 March 2013. Sila klik di sini http://on.fb.me/zKwAgs untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih Mohon Like "Like" di bawah juga. 

Comments (0)

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT