Nuffnang

Pengikut

Tukar Tiub

sumber :-

Tukar Tiub


SAMAN ADALAH INDUSTRI GEROMBOLAN

Posted: 30 Oct 2011 11:20 AM PDT
JANGAN LUPA PROGRAM INI30 MOTOSIAKAL, 13o SAMAN DIKELUAR DALAM OPERASI TRAFIK
– berita hairan

KUALA LUMPUR: Sebanyak 30 motosikal disita dan 130 saman dikeluarkan terhadap pemilik kenderaan dalam operasi bersepadu mencegah kesalahan lalu lintas dan lumba haram di Dataran Merdeka, Jalan Tun Perak dan Jalan Raja Laut di sini, malam tadi.

Pegawai Turus Kuatkuasa dan Operasi Cawangan Trafik Kuala Lumpur, DSP Ng Sook Long, berkata operasi itu yang dijalankan Polis Trafik dan Jabatan Narkotik Ibu Pejabat Kontijen Polis Kuala Lumpur bersama-sama Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) dan Jabatan Alam Sekitar, bermula dari 11.30 malam dan berakhir pada jam 3 pagi.

Operasi itu membabitkan 68 anggota polis trafik dan narkotik serta 17 anggota JPJ dan 20 Jabatan Alam Sekitar.

Ng berkata, pemilik motosikal yang disita berusia antara 18 dan 30 tahun dan kebanyakannya melakukan kesalahan mengubah suai motosikal.

"Polis mengeluarkan 130 saman trafik atas pelbagai kesalahan termasuk 58 saman atas kesalahan ubai suai kenderaan, penggunaan cermin gelap melebihi had dan dua saman kerana memandu secara melulu dan berbahaya," katanya ketika dihubungi Bernama sebentar tadi. – TIEWNAMA

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


NOTA:
waspada !
berhati hati?
ini adalah salah satu cara untuk ambil duit rakyat
berita telah mula kedengaran
jpj dan polis masuk menyaman salah letak kereta
di kawasan perumahan dan taman taman perumahan

ini amat jelas kerajaan najib rosmah sudah tak ada fulus
maka terbaik ialah banyak kan saman
ini baru permulaan
waspada makin lama makin banyak polios dan jpj menyaman!


NOTA:
anak muda wajib bersedia
saman akan datang
saman ini adalah cara
gerombolan cari duit


PALESTINE ADA NAKBA - KITA ADA MALAPETAKA

Posted: 30 Oct 2011 10:51 AM PDT

PALESTINE ADA NAKBAMUHYIDDIN : RAKYAT TIADA PILIHAN KECUALI PILIH BN - minsider

Rakyat tidak mempunyai pilihan kerajaan yang lebih baik selain daripada Barisan Nasional (BN), kata Muhyiddin Yassin hari ini.

Dia berkata, rakyat di negara ini lebih terpelihara, malah bertuah berada di bawah pentadbiran perikatan itu berbanding kebanyakan negara lain.

"Dalam tempoh 54 tahun kemerdekaan negara dan kemerdekaan di Sabah kurang sedikit daripada (usia) itu, kita telah menganjak pembangunan masyarakat kita ke satu kedudukan yang lebih baik.

"Situasi negara kita yang aman, damai dan makmur terhasil atas kebijaksanaan pemimpin dan masyarakat yang mendukung prinsip kerjasama, perpaduan, saling membantu dan menghormati di antara satu sama lain," katanya.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH AKH


woit...MALIKUL SEMBAB INI SUDAH MENTAL KE?..... kah kah kah..

kah kah kah... BUTA MATA... TAK FAHAM POLITIK...kah kah kah...

kah kah kah...KEDAH KELANTAN PULAU PINANG DAN SELANGOR DI BAWAH PAKATAN RAKYAT...kah kah kah..

kah kah kah..TAK KAN TAK SEDAR PEKARA INI...kah kah kah...

kah kah kah...INI BUKTI RAKYAT ADA PILIHAN ... kah kah kah

kah kah kah...INI LAH BAHAYA KEPALA DILILIT OLEH DAGING...kah kah kah...

kah kah kah... OXYGEN TAK MASUK... KEPALA JADI TAK BETUL.... kah kah kah


NOTA:
selama 63 tahun palestine dihinggapi oleh nakba - malapetaka
pada 15 mei rakyat palestin menyambut nakba
pada 15 mei 1948 israel diwujudkan ini ialah malapetaka

selama 54 tahun rakyat tanah melayu dihingapi oleh nakba-malapetaka
pada 31 0gos rakyat tanah melayu menyambut hari malapetaka
pada 31 ogos 1957 british memberikan kuasa kepada united malay nationalm organisation
semenjak 31 ogos 1957 tanah melayu sentiasa dilanda malapetakaDI LANDA MALAPETAKASURAT SEORANG EMAK

Posted: 30 Oct 2011 10:42 AM PDT
TAMAN KUIS YANG INDAH NYAMAN
LUAHAN HATI IBU KEPADA PELAJAR KUIS

Assalamualaikum.

Saya Puan Siti Rozana bte Kassim dari Pulau Pinang merupakan seorang ibu/penjaga kepada salah seorang pelajar di Kolej Universiti Islam Antarabangsa Selangor (KUIS) yang merupakan kolej universiti di bawah pentadbiran Kerajaan Negeri Selangor dan kini beliau sedang berada di tahun 2 dalam jurusan Ijazah Sarjana Muda Syariah & Undang-Undang di kolej universiti tersebut.

Saya pada awalnya berasa amat senang hati apabila menghantar anak saya melanjutkan pelajarannya di kolej universiti tersebut kerana saya banyak mendapat maklumat mengenai suasana pembelajaran di sana yang amat selesa & persekitaran budaya Islam yang amat baik di sana, tambahan pula anak saya juga mengambil jurusan pengajian Islam. Namun segalanya bertukar menjadi mimpi ngeri kepada anak saya & keluarga saya sendiri apabila anak saya telah banyak mengadu kepada saya mengenai beberapa masalah besar yang telah dihadapinya dan rakan-rakannya.

Saya telah menyenaraikan beberapa masalah utama yang sering dihadapi oleh anak saya dan rakan-rakannya. Antaranya ialah :

MASALAH YURAN
i. Yuran terlalu mahal. Pada semester lepas, yuran meningkat sekali ganda dan ini mengundang kemarahan pelajar. Sedangkan jika dilihat, tiada sebarang perubahan pun yang dibuat untuk kemudahan pelajar. Yang dilakukan hanyalah untuk perkara yang tiada kaitan langsung dengan pelajar seperti mencantikkan tasik KUIS, mencantikkan landskap taman dan sebagainya. Perkara yang seharusnya diambil berat dan harus dilakukan perubahan tidak pula pihak KUIS lakukan, sebagai contoh membantu pembayaran buku, menambah baik sumber dan kuantiti buku di perpustakaan, menambah baik sistem interner tanpa wayar (wireless) dan sebagainya.

ii. Pihak KUIS kebiasaannya tidak memberi duit PTPTN yang seharusnya pelajar dapat dengan sepatutnya. Sebagai contoh : pelajar Ijazah Sarjana Muda Syariah & Undang-Undang akan mendapat RM8000 sebagai bantuan daripada pihak PTPTN. Yuran keseluruhan yang harus dibayar ialah RM6850.20. jika dihitung, seharusnya pelajar akan dapat (RM8000-RM6850.20=RM1149.80), tetapi, kami tidak akan dapat jumlah yang begitu sebaliknya pelajar akan dapat lebih kurang dalam RM1000/RM1050 sahaja. Ini telah mengundang rasa tidak puas hati dan pelajar tertanya-tanya, ke manakah baki yuran yang sepatutnya diterima oleh para pelajar dan ke manakah duit pelajar tersebut telah disalurkan ?

iii. Yuran naik terlalu mendadak sehingga memaksa para pelajar 'mengikat perut' dengan baki yuran yang tidak seberapa.

iv. Ada juga beberapa kes yang berlaku apabila ade beberapa mata pelajaran yang tiada kena mengena dengan jurusan yang diambil namun ia telah disenaraikan di dalam yuran dan akibatnya, para pelajar terpaksa membuat beberapa proses membuang mata pelajaran tersebut dan yuran untuk mata pelajaran tersebut tetap perlu dijelaskan/dibayar.

ASRAMA
i. Pemilihan bilik semasa daftar pengajian ; pelajar tidak bebas membuat sebarang pilihan bilik dan ini menimbulkan rasa kurang puas hati terhadap pihak pengurusan KUIS. Pemilihan bilik juga memainkan peranan terhadap keselesaan pelajar.

ii. Struktur bangunan asrama yang dilihat terdapat banyak keretakan dibeberapa bahagian dan ia hanya ditampal dengan polistrin. Ini mengundang bahaya terhadap keselamatan pelajar. Seharusnya pihak KUIS menggunakan waktu cuti panjang pelajar sebagai masa untuk membaiki kerosakan-kerosakan tersebut namun ia tidak dilakukan.

iii. Peralatan yang disediakan tidak berkualiti ;
- Katil cepat patah
- Tilam yang nipis
- Tidak semua tandas yang boleh digunakan
- 'Shower' dan paip cepat patah dan kebanyakannya tidak boleh digunakan
- Penyidai kain tidak mencukupi

iv. Pekerja asrama/pihak KUIS mengambil mudah dan tidak mengendahkan aduan dari pelajar hingga terpaksa membuat aduan berkali-kali, baru tindakan diambil.

v. Barangan elektrik juga perlu dibuat bayaran secara berasingan daripada yuran dan ini menimbulkan rasa beban kewangan terhadap pelajar dan pelajar merasa tidak patut bertindak sedemikian kerana yuran yang dibayar oleh pelajar sudah cukup mahal.

vi. Hak privacy pelajar di asrama tidak sepatutnya dicerobohi oleh warden ataupun mana-mana pekerja/kakitangan KUIS. Ini melanggar hak asasi manusia dan pelajar boleh membawa hal ini kepada bahagian yang lebih tinggi dan pihak KUIS boleh diambil tindakan, lebih-lebih lagi KUIS adalah sebuah institusi swasta yang dibayar oleh pelajar itu sendiri


KAKITANGAN
i. Layanan terhadap pelajar sangat teruk.

ii. Tidak mesra pelanggan

iii. Menggunakan bahasa yang tidak elok dan kurang sopan terhadap pelanggan (pengalaman anak saya yang hendak membuat kad matrik baru, ketika sedang menunggu, telah datang seorang pensyarah baru yang hendak membuat kad pensyarah, kakitangan di situ telah memarahinya kerana menyangka dia pelajar sehingga disedarkan oleh seorang lagi kakitangan).

iv. Pemakaian kakitangan yang tidak menunjukkan sebarang contoh terhadap pelajar seperti yang ditekankan oleh Rektor KUIS melalui konsep "ta'dib" tetapi kakitangan sendiri tidak menunjukkan contoh pemakaian yang baik.

v. Pengawal keselamatan yang berat sebelah. Pelajar lelaki dibiarkan tanpa sebarang tindakan undang-undang diambil apabila balik lewat malam atau membuat perkara yang melanggar undang-undang. Akan tetapi, tindakan yang berbeza telah dilakukan terhadap pelajar perempuan.

PENGANGKUTAN
i. Jika dilihat, pengangkutan bas/ van KUIS kini tidak lagi digunakan pada setiap hari dan hanya digunakan pada hari-hari tertentu seperti Jumaat, sabtu, ahad dan isnin sahaja. Hal ini telah membuatkan pelajar merasa tidak berpuas hati kerana banyak urusan yang melibatkan pelajar untuk keluar, tergendala terutama apabila berurusan dengan mana-mana sektor yang beroperasi pada waktu pejabat.

ii. Pemandu bas juga tidak melakukan tugasan seperti yang telah ditetapkan. Pemandu tida kmengikut jadual perjalanan bas yang seharusnya mereka ikuti. Jika pelajar bertanya atau menegur, pelajar tersebut akan dimarahi kembali (pengalaman anak saya)

Saya juga melahirkan rasa kesal kepada pihak pentadbiran KUIS dan juga kepada Majlis Perwakilan Mahasiswa (MPM) KUIS yang gagal menyelesaikan permasalahan yang telah dihadapi oleh anak saya ini walaupun aduan telah dibuat beberapa kali.

Permasalahan terus berulang, dan para pelajar di kolej universiti tersebut terus dihimpit dengan kesempitan wang akibat yuran yang terlalu tinggi. Harapan saya supaya pihak-pihak yang berkaitan dapat menyelesaikan masalah yang telah dihadapi oleh anak saya ini dan rakan-rakannya.


MAK CIK JANGAN LUPA KEMPEN INIMUHYIDDIN BAKAL PM YANG TEGAS - BUKAN MACAM MACAM FLIP FLOP

Posted: 30 Oct 2011 02:47 AM PDTNOTA:


nasib baik muhyiddin yang buat dasar
kalau najib kena gempak olek mak cik page
sudah takut kah kah kah

nota:
syabas muhyiddin
rakyat bersama mu!

nota:
mak cik page ini bukan ramai
suruh dia orang buat cendol
kalau hebat turunlah ke jalan raya
cakap senang kah kah kah


BERJUANG LAGI KALAU GAGAL

PPSMI: HADAPI RISIKO PRU JIKA TERUS NAFI KAMI PAGE BERI NAJIB AMARAN
– minsider

Barisan Nasional (BN) akan berhadapan dengan risiko kehilangan undi dalam pilihan raya umum ke-13 jika terus menghalang pelajar daripada mempelajari matematik dan sains dalam Bahasa Inggeris, demikian menurut pertubuhan bukan kerajaan PAGE hari ini.

PAGE menegaskan pihaknya mahu dasar Pengajaran dan Pembelajaran Sains dan Matematik Dalam Bahasa Inggeris (PPSMI) yang berusia 10 tahun di sekolah-sekolah kebangsaan dijadikan opsyen di sekolah rendah dan menengah.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit.... MENGAPA SUSAH SANGAT NAK TERANGKAN..... kah kah kah..

woit...KALAU NAK BELAJAR BAHASA KENA BELAJAR SASTERA.....kah kah kah...

kah kah kah...MATHS DAHN SAINS BUKAN UNTUK BELAJAR BAHASA.... kah ah kah...

woit...TAK FAHAM FAHAM....kah kah kah...

woit...PAGE INI TAK FAHAM.... KALAU DI NEGERI JEPUN MATHS DAN SAINS DALAM BAASA JEPUN...kah kah kah..

kah kah kah...KALAU DI SAUDI ARABIA....MTAHS DAN SIANS DALAM BAHAA ARAB.... kah ka kah...

woit...KEPALA BANA APA PULAK DI MALYSIA INI MATHS DAN SAINS DALAM BAHASA INGGERIS... kah kah kah...

woit...KALAU NAK BELAJAR BAHASA INGGERIS... WAJIB BELAJAR SASTERA INGGERIS.... kah kah kah......

woit...MINTA PELAJARAN SASTERA INGGERIS...BARU CUN.... kah kah kah..

nota:
di united kingdom
maths dan sains tidak diajar dalamk bahasa melayu
kah kah kah

NOTA:
nasib baik dasar ini
diumumkan oleh muhyiddin
kalau najib pasti dah flip flop
pasti takutMADAME PAGE HAVE YOU READ THIS?


IKLAN PERCUMA UNTUK ELTON JOHN

Posted: 29 Oct 2011 11:00 PM PDT
NOTA:


yang pelik tu
konsert elton di tentang
kenapa tak minta genting
tempat judi di tutup terus!


LAGU DAN PERASAAN
ELTON JOHN : PAS JANGAN TIRU TALIBAN, KATA ASRI - mkini

Bekas mufti Perlis Prof Madya Dr Mohd Asri Zainul Abidin menegur desakan dalam PAS untuk menghalang konsert rock Elton John di Pahang pada bulan depan atas alasan penyanyi gay itu menggalakkan maksiat.

Dr Asri berkata, halangan itu tidak perlu dan cukup sekadar meminta kerajaan tidak membenarkan orang Islam menyertainya.

"Lagipun itu diadakan di Genting (Highland), tempat arak dan judi (untuk) non-Muslim," katanya.

Pada 25 Oktober lalu, agensi berita antarabangsa AFP melaporkan seorang pemimpin Pemuda PAS menggesa kerajaan mengharamkan konsert Elton John pada 22 November kerana ia didakwa akan merosakkan akhlak umat Islam.

Ketua Pemuda PAS Pahang Shahril Azman Abdul Halim Al-Hafiz dilapor menegaskan homoseksual haram dalam Islam dan apa yang dilakukan John adalah maksiat.

Bercakap kepada Malaysiakini semalam, Dr Asri menasihatkan parti Islam itu "jangan tiru Taliban", sebalinya mencontohi pendirian Islam yang matang, sederhana dan praktikal.

"Anggaplah konsert itu untuk non-Muslim. Jika itu yang mereka (PAS) mahu," katanya.


KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


NOTA:
pemuda pas ini selalu tak sedar
bahawa mereka telah digunakan oleh ajensi pengiklan
ceritanya bagini: kalau nak beli iklan amat mahal
maka syraikat iklan ini bocorkan cerita
pemuda pas meloncat mengambur
maka jadi berita besar

ini cara syarikat iklan
dapat ikalan free

ramai yang tak tahu tentang konsert elton john
kini satu negara sudah tahu
ramai tak tahu elton john ini gay
kini satu negara sudah tahu
maka tiket pun laris dijual
kah kah kah
kah kah kah
kah kah kah

NOTA:
lain kali kalau nak buat konsert
kalau nak dapat publisiti
cucuk pemuda pas
kah kah kahANAK MUDA MULA BANGUN LAWAN BN

Posted: 29 Oct 2011 10:05 PM PDT
SEMUA BANGUN LAWAN BNlawan bn ialah lawan barang naik harga

lihat anak muda malam tadi telah bangun lawan bn
ini pertanda baik
ini tanda anak muda telah bersedia untuk lawan bn

bayangkan mereka menyusun melalui facebook
mereka berkumpul melalui faceboook
inilah jenerasi faceboook yang menggugurkan mubarak

politikus pakatan rakyat
sila lihat dan faham akan tanda makna ini
politik tua
politik yang membosankan
politik pakai baju batik lengan panjang
politik nak jadi wakil rakyat
adalah dibenci oleh anak muda

lawan bn - lawan barang naik harga!


SOLIDARITI BERSAMA ANAK MUDABERITA YANG KITA SEMUA INGIN BACA

Posted: 29 Oct 2011 07:27 PM PDT
YA AMPOOOOOON!

SULTAN TEGOR GRADUAN LUPA DIRI
– berita hairan


BATU PAHAT: Penuntut dan graduan institusi pengajian tinggi (IPT) tempatan perlu mengelak budaya lupa diri, sebaliknya sentiasa menghargai jasa universiti serta kerajaan.

Sultan Johor, Sultan Ibrahim Iskandar bertitah, mereka juga tidak seharusnya menyertai perhimpunan haram yang menggugat kesejahteraan negara selain mengelak gejala sosial serta menjaga etika sebagai seorang pelajar.

Aspek kecemerlangan sepatutnya dijadikan keutamaan sebaliknya sering dicemari sikap segelintir graduan dan siswa yang terbabit dalam aktiviti memudaratkan. Sikap mereka ini seolah-olah tidak pernah bersyukur dengan apa yang diberikan kerajaan.

Titah baginda, ramai penuntut serta graduan mula lupa diri dan leka dengan peluang diberikan selepas pelbagai cara dan saluran digunakan bagi menempatkan mereka di IPT.

Sejak kebelakangan ini, ada graduan mahupun mahasiswa yang terpengaruh dan terbabit dengan aktiviti politik semasa seperti perhimpunan haram....ada yang berani menjadi pengikut kepada kumpulan politik jalanan yang berunsurkan anti pertubuhan dan kerajaan. Ada siswi sanggup menjual maruah diri bagi mendapatkan kemewahan mudah sedangkan mereka generasi terpelajar, titahnya.


ini berita yang ingin kita baca:


MAHASISWA TEGUR SULTAN JANGAN LUPA DIRI – berita hairan


BATU PAHAT: Raja dan Sultan tempatan perlu mengelak budaya lupa diri, sebaliknya sentiasa menghargai jasa rakyat dan orang ramai..

Para graduan telah berkata bahawa Sultan dan Raja Raja tidak seharusnya menyertai apa apa parti politik. Mereka juga di ingatkan untuk menghindar dan mengelak dari gejala sosial seperti bermain judi, menyusun perjudian bola, menjual kontrek kerana ini akan menggugat kesejahteraan negara selain mengelak gejala sosial serta menjaga etika sebagai seorang yang diseharusnya dihormati.

Aspek kecemerlangan sepatutnya dijadikan keutamaan sebaliknya sering dicemari sikap segelintir Raja dan Sultan yang terbabit dalam aktiviti memudaratkan. Sikap mereka ini seolah-olah tidak pernah bersyukur dengan apa yang diberikan oleh rakyat.

Para mahasiswa telah berkata, ramai Raja dan Sultan mula lupa diri dan leka dengan peluang diberikan selepas pelbagai cara dan saluran digunakan bagi menempatkan mereka di Istana.

Sejak kebelakangan ini, ada Sultan yang terpengaruh dan terbabit dengan aktiviti politik semasa seperti perjudian haram....ada yang berani menjadi pengikut kepada kumpulan politik perkauman yang berunsurkan anti hak asasi dan zalim terhadap orang ramai. Ada yang sanggup menjual maruah diri bagi mendapatkan kemewahan mudah sedangkan mereka digaji oleh rakyat.


Comments (0)

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT