Nuffnang

Pengikut

RAKYAT MARHAEN

sumber :-

RAKYAT MARHAEN


Apa yang dicari...kepuasan diri....atau merosakkan jemaah....tepuk dada tanyalah

Posted: 15 Oct 2011 08:18 PM PDT

Oleh Sarina Ismail

Malaysia merupakan negara ke -7 terbesar akaun Face Book dan Tweeter. Sejumlah 5.5 juta pemegang akaun Face Book pada tahun 2011 dan jumlah tersebut meningkat kepada 10 juta pada tahun 2011. Antara golongan teramai meminati ruang maya ini termasuklah golongan muda dan pertengahan.

Face Book merupakan satu medan tanpa had dan kawalan untuk menghebah, berkongsi, berinteraksi mahu pun berurus niaga sesama rakan.

Read More / Baca Lagi >>

Motif Aziz Bari kata Awang dan Utusan le...!!!

Posted: 15 Oct 2011 08:14 PM PDT

Awang Selamat

16 OKT — Awang tidak terkejut dengan kenyataan pensyarah indang-undang, Profesor Dr. Abdul Aziz Bari mempersoalkan titah peringatan Sultan Selangor berhubung isu cubaan memurtadkan orang Islam. Ramai tahu siapa sebenarnya Abdul Aziz. Awang bukan mahu membuat tuduhan liar tetapi ia sudah menjadi rahsia terbuka sebagaimana yang didedahkan oleh Ahli Parlimen Bebas, Zulkifli Noordin.
Kecenderungan politiknya kepada pembangkang cukup jelas. Pensyarah hebat seperti Abdul Aziz akan selalu mencari kewajaran untuk menjayakan misi politiknya. Tidak boleh secara halus, dibuat secara terbuka tetapi masih berselindung atas nama akademik. Lalu Awang musykil Abdul Aziz yang dianggap pakar perlembagaan oleh sesetengah pihak mempersoalkan tindakan Sultan Selangor sebagai `bukan sesuatu yang lazim dan tidak konsisten'.
Read More / Baca Lagi >>

Umno Kelantan berebut kerusi

Posted: 15 Oct 2011 08:08 PM PDT

Oleh M FAQIH
Ahli Parlimen Pasir Mas, Dato' Ibrahim Ali yang menang atas tiket PAS pada pilihan raya umumhttp://media.themalaysianinsider.com/images/uploads/mugshots/ibrahim-ali-sept29.jpg lalu kini heboh dikatakan ingin bertanding atas tiket BN pula.Jika desas-desus itu menjadi kenyataan, bekas pemimpin Semangat 46, Berjasa, Umno dan kini 'Bebas mesra BN' itu menjadi pemimpin paling kerap beralih parti.
Biarpun dicanangkan sebagai calon mesra BN, namun kehadirannya membuatkan barisan kepimpinan Umno yang ada sekarang tergugat.
Read More / Baca Lagi >>

Dasar kebangsaan bukan ajaran Nabi

Posted: 15 Oct 2011 07:57 PM PDT

Orang Melayu Islam di negara ini mestilah mendokong kerajaan yang berlandaskan Islam kerana politik tidak boleh dipisahkan dari agama.

Menurut Mursyidul Am PAS Dato' Tuan Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat, kerja menegakkan Islam, bukan suatu kerja main-main.

"kerja ini bukan kerja main-main, kerja ni kerja tuntutan daripada Allah,

Najib's Malay Dilemma II

Posted: 15 Oct 2011 07:53 PM PDT

Mustapha Ong
Prime Minister Najib Razak will face very tough decisions in 2012. The force of Mahathirism has reared its head and is showing signs of spreading. The beginning of Mahathir's Malay Dilemma II will again change the political economic and social landscape of Malaysia and surely trouble Najib, who will remain the incumbent UMNO president and prime minister after the next general election.
At 85, Mahathir is still going strong and has not stopped speaking his mind on the local political scene. His opinion is still having a positive influence on the Malaysian political and economic transformations that Prime Minister Najib is trying to introduce through his vision to transform Malaysia into the next level of national development toward the year 2020.
Read More / Baca Lagi >>

MCA kutip tandatangan menentang hudud! Melayu Islam dayus!!

Posted: 15 Oct 2011 07:35 PM PDT

Oleh: albangi

"Presiden MCA Datuk Dr Chua Soi Lek telah melancarkan kutipan 1 Juta tandatangan  bagi menentang hudud.  Ini adalah suatu tindakan YANG MEMBAHAYAKAN KESELAMATAN NEGARA.

Apa makna tindakan MCA itu terhadap Islam?

1. Ia satu pengisYtiharan perang terhadap Allah dan Rasul dan terhadap hukum hudud yang menjadi sebahagian daripada al-Quran.

Read More / Baca Lagi >>

Rancangan penyembah syaitan

Posted: 15 Oct 2011 07:33 PM PDT

Oleh: rajaibrahimpetra96

"freemason Rancangan Di Sebalik DAJJAL – Secret Society: Pengenalan Freemason (HolyWar Archives)Pengenalan Secret Society
Ok, firstly aku akan dedahkan pasal secret society around the world, Maybe ramai antara korang dah tahu pasal ni, maybe ramai lagi yg masih kabur dan x tau langsung aku permudahkan, secret society tu adalah pertubuhan2 rahsia yg telah diilhamkan oleh dajal laknatullah untk merencanakan dan melaksanakan rancangan2 jahat dan kotor mereka

Read More / Baca Lagi >>

Jangan pisahkan ilmu akademik dengan Islam

Posted: 15 Oct 2011 07:32 PM PDT

Oleh MUSLIM ABDUL RAZAK

images/stories/OKTOBER2011/dsc_0243.jpgALOR SETAR  – "Dikotomi ilmu bermaksud pemisahan ilmu naqli seperti ilmu usuluddin, syariah dengan ilmu aqli seperti sains, matematik, geografi dan sebagainya. Fahaman ini menyebabkan ulama dan fuqaha terus prejudis terhadap ilmu yang berasakan aqli dan eksperimental," jelas Pengerusi Lembaga Pengarah Kolej Universiti Insaniah (KUIN), Dato' Seri Ustaz Azizan Abdul Razak.

Read More / Baca Lagi >>

PAS parti politik Islam terawal di Nusantara

Posted: 15 Oct 2011 07:27 PM PDT

PAS adalah sebuah parti Gerakan Islam dan parti politik Islam yang antara terawal ditubhttp://pasabah.files.wordpress.com/2008/02/bendera-8.jpguhkan kesinambungan daripada kedatangan Islam di Asia Tenggara, demikian menurut Presiden PAS, Dato' Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang.
Jelas beliau, kemunculan PAS adalah satu tuntutan daripada al-Quran dan sunnah Rasulullah s.a.w.

Read More / Baca Lagi >>

Mengapa Yahudi Tidak Suka Indonesia dan Malaysia Bersatu?

Posted: 15 Oct 2011 07:23 PM PDT

Indonesia tidak akan bertoleransi dengan tindakan negara-negara lain yang mengancam kedaulatan, termasuk soal sempadan. "Tidak ada kompromi soal kedaulatan," kata Jurucakap Presiden Julian Aldrin Pasha, Selasa (11/10/2011).

Hubungan Indonesia kembali panas. Setelah kian kali, dua negara serumpun-seakidah ini kembali kucar kacirkan soal nasionalisme yang sama sekali tidak diajar ulama-ulama Melayu terdahulu.
Read More / Baca Lagi >>

Video : Yemeni security forces fire on protesters

Posted: 15 Oct 2011 06:26 PM PDT

Video :Thousands march against Yemen's Saleh

Posted: 15 Oct 2011 06:25 PM PDT

Video : Protesters in Sanaa march against President Saleh

Posted: 15 Oct 2011 06:24 PM PDT

Video : Cops break up peaceful 'Occupy' event

Posted: 15 Oct 2011 06:22 PM PDT

Video-Before the 'breakup': Occupy Dataran

Posted: 15 Oct 2011 06:21 PM PDT

Video : Rioters Hijack Rome Protests

Posted: 15 Oct 2011 06:20 PM PDT

Video: Thousands March on D.C. for Jobs

Posted: 15 Oct 2011 06:19 PM PDT

Video : Latest updates from Occupy protests in Rome, New York

Posted: 15 Oct 2011 06:18 PM PDT

Video : Claudio Lavagna reports on the Occupy Rome protests

Posted: 15 Oct 2011 06:17 PM PDT

Video : Rome 'Occupy' protest turns violent

Posted: 15 Oct 2011 06:16 PM PDT

Video : Violence and chaos in Rome

Posted: 15 Oct 2011 06:16 PM PDT

Demonstrasi anti kapitalis merebak ke Eropah

Posted: 15 Oct 2011 06:07 PM PDT

FRANKFURT 16 Okt. – Beribu-ribu penunjuk perasaan berdemonstrasi di luar ibu pejabat Bank Utama Eropah di sini, pada hari pertama protes menentang ketidaksamaan ekonomi dan ketamakan kapitalisme di seluruh dunia, semalam.
Pihak penganjur menganggarkan kehadiran hampir 6,000 orang, manakala polis mendakwa 5,000 orang yang berkumpul di dataran dengan membawa logo gergasi mata wang euro berwarna biru kuning.
Sebelum itu, demonstrasi secara aman dan terkawal turut diadakan di London, Hong Kong, Jepun dan Australia dengan ribuan penunjuk perasaan membawa sepanduk yang ditulis dengan ayat menentang sistem kapitalis.
Sementara itu di Rome, polis anti rusuhan melepaskan tembakan meriam air dan gas pemedih mata terhadap beratus-ratus penunjuk perasaan anti kapitalis di sini, manakala sekumpulan aktivis bertindak liar membakar ruang tambahan Kementerian Pertahanan berdekatan ibu negara Itali. – AFP

First Wall Street, now the world

Posted: 15 Oct 2011 06:05 PM PDT

Protesters don Guy Fawkes masks for the "Occupy central" protest outside the Hong Kong Stock Exchange October 15, 2011. — Reuters pic
ROME, Oct 15 — Demonstrators worldwide shouted their rage today against bankers and politicians they accuse of ruining economies and condemning millions to hardship through greed and bad government. Galvanised by the Occupy Wall Street movement, the protests began in New Zealand, rippled round the world to Europe and were expected to return to their starting point in New York.
Read More / Baca Lagi >>

DULU TIPU HAL MAT INDERA - HARI INI TIPU HAL MAT INDON

Posted: 15 Oct 2011 06:01 PM PDT

NASIONALIS MAT INDERA







nota:
berjaya membasmi
tentera upahan british!

hanya kang kong yang tak sedar
kah kah kah




SINDIKET IC: ALASAHN KURSUS USAHAMWAN TAK MUNASABAH – keadilan daily

Kenyataan Ketua Polis Daerah Sepang Superintendan Imran Abdul Rahman bahawa ratusan warga asing yang ditemui di Istana Dugang Country Resort kelmarin menghadiri kursus keusahawanan disifatkan sebagai tidak munasabah.
Read More / Baca Lagi >>

DAP Perak tidak bimbang isu hudud

Posted: 15 Oct 2011 05:59 PM PDT

Pendirian BN tentang isu hudud ini pula sangat berbeza menyebabkan orang Melayu Perak merasa kurang senang dan akan menolak mereka dalam PRU 13 nanti.
PETALING JAYA: Isu hudud yang menjadi kontroversi di media sekarang tidak menjadi faktor penentu dan membimbangkan DAP Perak untuk mendapatkan sokongan pengundi Melayu pada Pilihan Raya Umum ke 13 (PRU 13).
Ketua DAP Perak dan juga Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Sitiawan Ngeh Koo Ham ketika dihubungi yakin pengundi Melayu lebih cenderung menyokong DAP yang sanggup berbincang dengan PAS meskipun berbeza pendirian.
"Pakatan Rakyat tidak menolak pelaksanaan hudud. DAP pula sanggup mendengar penjelasan PAS cuma DAP berbeza pendirian atas dasar keadilan," terang beliau yang juga ahli parlimen Beruas.
Read More / Baca Lagi >>

Comments (0)

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT