Isnin, 26 Julai 2010

A Mum Of Three Mohd

A Mum Of Three Mohd


Dia yang TER-OVER

Posted: 26 Jul 2010 08:04 AM PDT


Seronok pulak baca cerita dalam blog Dr Maza, yang membicarakan pasal isteri mantan PM ke empat kita, iaitu Tun Siti Hasmah.

Memang betul apa yang diperkatakan oleh Dr Maza. Sebagai isteri PM Malaysia suatu ketika dahulu.... dia dilihat tidak TER-OVER dalam menjalani peranannya sebagai the woman behind the Prime Minister dan tindak tanduknya tidak menimbulkan perasaan menyampah rakyat. Tetapi nasiblah.... kekadang dia terpaksa terkena tempias kemarahan rakyat terhadap suaminya. Suka atau tidak.... terpaksaler terima.

Sebelum aku mengemukakan soalan cepu mas, you all baca dulu di sini, apa yang Dr Maza kata tentang Tun Siti kita.... Very intersting. Baca, ya??

Dah baca?? Ini soalannya....

Siapakah ANTONIM kepada Tun Siti Hasmah??

Nak klu?? Ok.... Sikit jer tau.

Dia TER-OVER dalam segalanya. For example....

TER-OVER.... lebih kuah dari sudu!!

TER-OVER..... giler glamour!!

TER-OVER.... cari publisiti!!

TER-OVER...... bershopping!!

TER-OVER.... sukakan artis!!

TER-OVER..... dominannya!!

TER-OVER.... nak jadi First Lady!!

Aha.... aha.... Siapa dia??

Rang Undang-undang Kebebasan Maklumat

Posted: 25 Jul 2010 07:43 PM PDT

Puak-puak UMNO Selangor, rupanya sedang mengeletik kepanasan sekarang ini disebabkan puaka ini. Puaka??

Aha.... puaka bernama Rang Undang-undang Kebebasan Maklumat. Rang Undang-undang Kebebasan Maklumat ini, sedang dibahaskan di dalam Dewan Undangan Negeri Selangor. Jika lulus.... mampus mereka!! Semua 'taik' mereka boleh diakses oleh rakyat di semua jabatan kerajaan negeri. Bukan 'taik'mereka jer tetapi apa jua maklumat jabatan di peringkat negeri.

Syabas!! Syabas kerajaan PR Selangor kerana mengambil inisiatif untuk merakyatkan maklumat. Inilah namanya kerajaan rakyat. Kerajaan yang telus demi kepentingan rakyat. Kerajaan yang prihatin pada rakyat.... yang tak mahu rakyatnya diputar belit dan diperkuntakintekan serta ditipu hidup-hidup!!

Kerajaan PR Selangor mahu rakyatnya menjadi rakyat yang well-informed dan tidak mudah dimanipulasi jika timbul sebarang isu terutama yang ada kaitan dengan kerajaan pusat yang diterajui UMNO/BN.... Kerajaan UMNO/BN yang penuh dengan helah dan muslihat untuk mengaburi mata rakyat. Senang cakap..... untuk tipu rakyat!! Ngkorang ingat kerajaan pusat atau mana-mana kerajaan negeri yang diterajui UMNO/BN, berani buat macam yang dilakukan oleh kerajaan PR Selangor??

Jangan mimpilah!!! Tak berani punyer.... Nak mampuuss!!! Alamat tumporler UMNO/BN. Bai-bai... Mereka hanya akan tinggal sejarah!!

Tak kenal maka tak cinta... Jadi, untuk menyemai rasa cinta rakyat pada kerajaan negeri yang memerintah... Rang Undang-undang Kebebasan media ini adalah 'love potion'nya. Melaluinya.... rakyat akan dapat tahu apa yang kerajaan negeri buat dalam menjalankan tanggung jawab mereka pada rakyat. Jujur.... ikhlas dan telus, kan??

Langkah ini juga, dapat memupuk rasa percaya dan sayang serta cinta rakyat pada kerajaan negeri yang memimpin mereka. Kerana.... rakyat boleh tahu kerajaan negeri mereka, inside out. Lantaran itu.... pasti akan wujud perasaan dalam hati mereka bahawa inilah kerajaan yang they can rely on and they can trust!! Muuahh.... kami cayang kamu!!

Inilah yang ditakuti oleh juak-juak UMNO/BN, baik di peringkat pusat, mau pun di peringkat negeri. Ha... ha... ha... rakyat Selangor sudah jatuh cinta pada Pakatan Rakyat!!!

Sebab itu.... mereka sedang sibuk nak round satu Selangor dalam misi mereka untuk merampas semula negeri ini. Taikonya.... ialah si Senatak Ezam yang ketandusan isu untuk menyerang PKR/PR. Balik-balik guna isu basi.... Anwar ejen Yahudi!! Anwar ejen barat!! Anwar ejen Amerika!! Anwar pengkhianat bangsa dan agama!!

Adeyy Senantak.... Pigiiaraaahhh!!! Nak tengok muka kamu pun rakyat tak sior. Sebab tu, dalam ceramah dia baru-baru ini.... hanya sekitar 200 orang jer yang hadir. Kah... kah... kah... 200-500 orang jer?? Kesiannya.....

Dia mendakwa.... dia keluar PKR dan masuk semula UMNO.... demi maruah dan prinsip. Sekali lagi, poooraaahhh!! Prinsip dan maruah taik kucing!! Bermaruah ke jika pi jilat balik ludah berkahak hijau yang dia dah muntahkan?? Dah ler.... malas aku nak cakap banyak pasal malaun sekor ni... tak der maknanyer dan buang masa jer.... Ciiittt!! He's just another shit!!

Kempen 'Selamatkan Selangor Darul Ehsan anjuran UMNO/BN ini..... adalah satu petanda atau sign atau simpon penyakit takutkan bayang-bayang sendiri. Inilah akibatnya, kalau dah ada terlalu banyak skeleton dalam almari mereka. Hidup pasti tak tenteran punyer.... Sentiasa dihambat rasa takut!!

Weh..... nak selamatkan Selangor hapa ke bendanya?? Selangor memang dah 'selamat' ngkorang kerjakan. Baik airnya.... pasirnya..... tanah bukitnya.... tanah rendahnya.... balaknya.... Kah!! Kah!! Kah!! 'Selamat' semuanya!! Yes.... UMNO yang 'selamat'kan hasil-mahsul Selangor!!

Mereka pasti akan terkencing dan tercirit kerana takut, seandainya...... puaka bernama Rang Undang-undang Kebebasan Maklumat diluluskan dan mengganas serta mengejar mereka. Ha... ha... ha....UMNO pasti masuk kubur punyer!!!

Sumber dari sini dan sini.

Tiada ulasan: