Selasa, 3 Januari 2017

ALHUSSEYN

ALHUSSEYN


Sejahat-jahat zionis Israel, jahat lagi rejim Kleptokrasi Malaysia!

Posted: 03 Jan 2017 08:00 AM PST

Perdana Menteri Benjamin Netanyahu Israel pada hari Isnin.
 Negara Israel yang dianggap sebagai negara penjahat kemanusiaan yang pernah ada di dunia, tapi bila Perdana Menterinya sendiri menerima hadiah tanpa izin, polis tidak teragak-agak untuk menyoal siasatnya!

 Tetapi Malaysia yang selama ini dikenali sebagai negara ummat Islam yang sangat anti terhadap zionis Israel, tapi bila Perdana Menterinya mengaku terima hadiah RM2.6 billion masuk kedalam akaun peribadinya dari seorang Pak Arab, sampai sekarang polis tak berani nak soalsiasal Najib....

  Nampaknya, sejahat-jahat zionis Israel, jahat lagi rejim Kleptokrasi Malaysia! 

 Dilaporkan bahawa polis Israel telah menyoalsiasat Perdana Menteri Benjamin Netanyahu di rumahnya petang ini atas dakwaan bahawa beliau menerima hadiah tanpa izin dari eksekutif perniagaan.

 Menurut New York Times , Netanyahu disiasat dalam dua kes berasingan, dan dia telah menafikan sebarang salah laku.

 Netanyahu telah disoalsiasat "di bawah berhati-hati," kata polis dalam satu kenyataan, membayangkan bahawa terdapat alasan untuk mengesyaki bahawa Netanyahu mungkin telah melakukan satu kesalahan jenayah.

"Tiada maklumat lanjut boleh diberikan pada peringkat ini," kata kenyataan polis.

 Netanyahu, yang pernah  disiasat polis pada masa lalu yang berakhir tanpa caj, telah dengan tegas menafikan sebarang salah laku.

"Ini semua hanya sia-sia, kerana tidak ada apa-apa," dia berkata berkali-kali menafikan tuduhan terkini.

 Melaporkan mengenai cerita tersebut, CNN berkata Netanyahu adalah "secara rasmi suspek dalam siasatan jenayah. "Ia juga menyatakan bahawa Perdana Menteri telah disoal selama tiga jam.

Semasa penggal pertama pada 1990-an, beliau juga telah disiasat dalam kes jenayah.~ sumber 

Tan Sri Apandi Ali dan Datuk Zulkifli Ahmad harus berundur jika gagal jawab Datuk Bahri Mohamad Zin

Posted: 03 Jan 2017 04:00 AM PST


Mohamed Haniff Khatri Abdulla menuntut penjelasan berhubung kenyataan terbaru seorang pegawai kanan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Datuk Bahri Mohamad Zin hari ini.

 Peguam Tun Dr Mahathir Mohamad itu mahu peguam negara dan ketua pesuruhjaya SPRM menjawab Bahri, 58, mengenai pengendalian kes SRC International, bekas anak syarikat 1MDB.

 Haniff Khatri berkata Tan Sri Apandi Ali dan Datuk Zulkifli Ahmad harus berundur serta-merta jika gagal berbuat demikian.

 "Syabas dan tahniah diucapkan kepada Datuk Bahri, atas keberanian dalam perlaksanaan tanggungjawab beliau untuk mendedahkan perkara ini, kepada khalayak ramai.

 "Semoga usaha dan jasa baik Datuk Bahri dirahmati dan dibalas sebaiknya oleh Allah SWT hendaknya, Insya-Allah," katanya.


 Sumber yang rapat dengan Bahri memberitahu Malaysiakini bahawa Bahri kecewa dengan apa yang berlaku dalam kes itu dan rasa bersalah kepada rakyat Malaysia kerana sebelum ini kes sebegitu akan disabitkan di mahkamah.

 "Begitu banyak wang rakyat diselewengkan secara terang-terangan.

 "Saya tidak layak berkhidmat di bawah undang-undang sarang labah-labah," Bahri dipetik sebagai berkata oleh Free Malaysia Today.

 Bahri, yang memainkan peranan utama dalam siasatan SRC memilih bersara awal walaupun boleh terus bertugas tiga tahun lagi. 

 Bekas Pengarah Bahagian Operasi Khas (BOK) itu memainkan peranan penting menyiasat SRC dan menjadi perhatian apabila RM42 juta dananya ditemui pada akaun persendirian Datuk Seri Najib Razak.

 Najib berkata tidak tahu menahu wang berkenaan berasal dari SRC walaupun syarikat itu milik kementerian kewangan. Perdana menteri juga menjawat tugas sebagai menteri kewangan pertama. ~ sumber

RAYUAN BANTUAN BANJIR RANTAU PANJANG 2017

Posted: 03 Jan 2017 02:15 AM PST

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,


 Parti Amanah Negara Kawasan Rantau Panjang Kelantan (AMANAH RP) menyeru dengan rendah dirinya kepada seluruh rakyat Malaysia amnya supaya dapat memberi bantuan tak kira dari sudut kewangan, makanan asasi, barang2 keperluan, perubatan, kelengkapan dapur atau apa2 bantuan kemanusian yang lain bagi meringankan mangsa banjir di Rantau Panjang Kelantan.

 Semua bantuan boleh disalurkan ke akaun seperti berikut:
 ANAK MUDA HB ENTERPRISE
No akaun : 553056410158 (Maybank) 
 Sila berhubung dengan pihak kami ditalian seperti berikut :
 AquJijy: +60179126069
Dr. Yodi: +60139825127
Wan Bj: +60199372567
Loyar Wan: +60179558685 
Atau Atau dapatkan info di page PEMUDAAMANAHKELANTAN.

Kami mengucapkan jutaan terima kasih atas sumbangan semua pihak setakat ini. Semoga dengan sumbangan yang disalurkan, akan digandakan segala pahala dan kebajikan daripada Allah SWT. Dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki.

 Sekian, Terima kasih.
 AMANAH. PROGRESIF. PEDULI

Dr. Wan Shahjihan Bin Wan Din
Ketua Parti Amanah Negara Kawasan Rantau Panjang,
Kelantan. 2hb Januari 2017.

Tiada ulasan: