Isnin, 21 November 2016

Blog-list Malaysia

Blog-list Malaysia


Keberanian Syazwan Zainon Berbahasa Inggeris Tambat Hati Rakyat Malaysia

Posted: 21 Nov 2016 01:18 AM PSTPerhhhhhhh… Sempoi habis bebbb! Gelagat pemain pasukan Kedah yang baru sahaja diserap masuk ke dalam pasukan Harimau Malaya, Syawan Zainon atau lebih dikenali dengan panggilan Wan Kapet ini mencuit hati seluruh rakyat Malaysia.

Dalam satu temu ramahnya ketika selesai perlawanan Malaysia menentang Cambodia petang semalam… Gomez boleh nampak confident level mamat ni.. Perhhhh, memang power! Walaupun bahasa Inggeris dia agak berterabur.

Namun keyakinan diri yang ada pada dirinya harus dipuji… Tak kisah la grammar dan tatabahasa Inggeris berterabur hilang entah kemana… Tapi semangat dan keyakinan tu kena ada. Dalam satu video yang menjadi viral di laman Facebook ini, korang boleh tengok walaupun Inggeris Wan Karpet ni bersepai, tapi dia tetap steady.

Main bantai je, janji orang faham kan… Lantak la nak cakap tak pandai speaking pun, apa yang penting orang faham. Elok la dari wartawan yang tanya tu.. Hahahaha… Wartawan pun speaking English tak jelas… Jelas lagi Wan Kapet cakap.

Tapi itu semua tak penting… Sebab itu semua kita masih boleh belajar dan jangan pertikaikan kelemahan dorang. Walaupun bahasa Inggeris dorang berterabur tapi setidaknya dorang boleh masuk televisyen… Korang ada?? Haha!

Ronaldo dulu pun tak pandai cakap mat salleh jugak… Tapi lama kelamaan.. Haaa, macam air lajunya dia speaking! Apa yang penting yakin dan mahu belajar. Tergelak keluar air mata jugak la Gomez tengok video Wan Kapet ni… Memang kelakar… Sempoi habis! Yakin betul dia!! – TiraGomez/UtaraNews
Pasir Salak Buat Kecoh Di Parlimen

Posted: 20 Nov 2016 10:28 PM PSTParlimen kecoh selepas seorang timbalan menteri Umno menggelar Teresa Kok (DAP-Seputeh) sebagai satu-satunya perempuan yang ada "Kok".

Timbalan Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani Datuk Seri Tajuddin Abdul Rahman berkata demikian selepas berbahas dengan anggota parlimen pembangkang berkaitan BERSIH5, kelmarin.

"Yang Seputeh ini kekekek ini kenapa?

"Satu-satunya perempuan yang ada 'Kok' ini Seputeh," kata Tajuddin.

Anggota parlimen pembangkang kemudian mendesak beliau Tajuddin menarik balik kenyataan itu.

Sebutan nama Kok mirip dengan istilah bagi alat kelamin lelaki dalam bahasa Inggeris.

Timbalan Speaker Datuk Ronald Kiandee bagaimanapun berkata Tajuddin hanya merujuk kepada nama Kok.

Khalid Samad (Parti Amanah Negara-Shah Alam) membantahnya dengan berkata jelas Tajuddin merujuk kepada maksud lain.

Kemudian tercetus perang mulutnya dengan anggota parlimen Pasir Salak itu dan Khalid mengelar kembali Tajuddin sebagai "sial".

Tajuddin membalaskan dengan berkata "kurang ajar".

Tiada ulasan: