Sabtu, 17 September 2016

Tukar Tiub

Tukar Tiub


BERSIH5 SATU JUTA DATARAN MERDEKA

Posted: 17 Sep 2016 07:00 PM PDTBERSIH5

SATU JUTA

DATARAN 

MERDEKA

Gerakan Baju Merah buat laporan polis terhadap Maria Chin

Gerakan Baju Merah hari ini membuat laporan polis berhubung kenyataan yang dibuat oleh Pengerusi BERSIH 2.0, Maria Chin Abdullah yang disifatkan sebagai biadap.
Menurut Ketua Penerangannya, Ariffin Abu Bakar, kenyataan yang dibuat Maria pada sidang media Rabu lalu dianggap biadap kerana cuba menghasut orang ramai untuk melakukan perbuatan yang salah di sisi undang-undang.
Malah, katanya, Maria juga cuba untuk mengganggu keamanan dan ketenteraman orang awam dengan mengajak orang ramai supaya menghadiri perhimpunan BERSIH 5.
TARIKH BERSIH5

19 NOV 2016

SAJE BERI TAHU

JANGAN LUPA
------------

MENGGELODAK HASUT SATU NEGARA

Posted: 17 Sep 2016 06:00 AM PDTKITA GELODAK

SATU NEGARA

MULA 

SATU OKTOBER


KITA HASUT

PEKAN 

 BANDAR 

KAMPONG

 


SATU JUTA

TURUN

19 NOVEMBER

DATARAN
-----------


DARI NOTA SEJARAH

Posted: 17 Sep 2016 05:00 AM PDT

MAKAM MAT INDERA 
TAIPING

ANTARA TAIPING DAN CALIFORNIA
Antara Taiping dan California. Ada lagu ngatakan .. its never rain in California .. tapi Taiping yg paling banyak kena hujan di Tanah Melayu ni .. tiap hari hujan. Tiap kali gwa pi Taiping musti mau pekena Cendol Taiping .. best in the world. California ada ompek musim .. musim paneh ada ramai bidadari mandi bogel topi pantai California, pemandangannya sebijik ala gambar bidadari syurga yg TT selalu tunjukan. Taiping setakat nyonya pakai seluar katok adalah. Jadi mano best Taiping ko California?? on PEJUANG NASIONALIS
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
at 3:51 PMNOTA SEJARAH 

pada tahun 1974
albert hammond
telah menjadi tamu
PMUM - persatuan mahasiswa universiti malaya
di jemput olek lingam producyion
untuk bermain satu malam
di DEWAN TUNKU CANSELOR
nota kecil: tt islah su PMUM

CAKAP TIDAK JUJUR

Posted: 17 Sep 2016 12:30 AM PDT


AHLI AKADEMIK

CAKAP SALAH

TIDAK JUJUR


KOMENTAR
persempadan dibuat sademikian
bukan kerana SPR tidak peka
bukan kerana SPR kerja lalai
andaian ini salah

persempadan dibuat sademikian
memang di rancang
memang disusun
memang diatur
untuk memastik najib menang

ini menjadi tugas SPR
untuk memastikan najib menang
bukan sahaja menang
tapi menang besar dalam PRU14
NOTA
dalam sejarah pilihanraya
dalam negara dunia ketiga
todak pernah berlaku
sebuah kerajaan zalim
boleh berubah melalui pilihanraya'

dalam PRU14 nanti
malaysia akan membuat sejarah
apabila najib dapat dikalahkan
ini satu sejarah dunia

Ahli akademik tidak yakin SPR buat persempadanan ikut 'seorang satu undi'

 | September 16, 2016
Kegagalan SPR menyelesaikan masalah persempadanan menyebabkan Barisan Nasional (BN) memenangi pilihan raya sebelum ini walaupun tewas dari segi bilangan undi.
KUALA LUMPUR: Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) tidak mungkin menyelesaikan masalah persempadanan berdasarkan prinsip "seorang satu undi" menjelang Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU14), kata ahli akademik Dr Azmi Sharom.
Menurut pensyarah undang-undang Universiti Malaya (UM) itu, kegagalan SPR menyelesaikan masalah persempadanan secara keseluruhan menyebabkan Barisan Nasional (BN) memenangi pilihan raya sebelum ini walaupun tewas dari segi bilangan undi.
"SPR tidak begitu peka dan prihatin terhadap prinsip 'seorang satu undi' yang merupakan keutamaan dalam sesebuah negara demokrasi.
"Lihat sahaja pada persempadanan kawasan yang jauh bezanya. Kawasan dengan hampir 200,000 pengundi hanya satu kerusi, manakala kawasan sekecil Putrajaya juga diletakkan satu kerusi," katanya kepada pemberita di UM petang ini.
Sebelum ini, Setiausaha SPR Datuk Abdul Ghani Salleh berkata Kajian Semula Persempadanan bagi kerusi Parlimen dan Dewan Undangan Negeri (DUN) bagi Negeri-Negeri Tanah Melayu dan Sabah akan dilaksana bermula Khamis ini.
Kajian semula itu dilaksana mengikut peruntukan Fasal (2) Perkara 113 Perlembagaan Persekutuan dan pindaan kepada Fasal (2) Perkara 14 Perlembagaan Negeri Sabah yang diwartakan pada 18 Ogos lalu.

HANYA SATU

JAWAPAN

SATU JUTA

TURUN KE

DATARAN 

19 NOV 2016


------------

PEJUANG NASIONALIS

Posted: 17 Sep 2016 12:00 AM PDT

PEJUANG

NASIONALIS

DIMAKAMKAN

DI TAIPING

DUA KEPING GAMBAR BERSEJARAH KHADIJAH INDERA MENURUNKAN BATU NESAN KE PUSARA ALLAHYARHAM MAT INDERA DI TAIPING PADA TAHUN 1963 DISAKSIKAN IMAM MASJID DAN PENJAGA KUBUR
Gambar ini dirakam pd tahun 1963. Abang ipar allahyarham Mat Indera, Mohd Said dan isterinya kakak Mat Indera, Khadijah Indera (berdiri paling kanan bawah cerun hadapan pusara Mat Indera) datang ke Tanah Perkuburan Islam Pokok Asam, Taiping menurunkan batu nesan utk pusara allahyarham Mat Indera yg telah dijatuhkan hukuman gantung oleh Penjara Taiping. 

Setelah disemak dahulu dgn pendaftaran org2 meninggal di tanah perkuburan itu, memang disahkan itulah pusara Mat Indera. Menurut waris Mat Indera, Sdra Bahrom Shah Indra yg mengirimkan dua keping gambar ini dgn whatsApp kpd saya smlm, 16 Sept 2016, turut bersama dlm gambar itu ialah penjaga kubur dan imam masjid yg menyaksikan pengkebumian Mat Indera di situ. Al-Fatihah. Amacam?------------

BARU SEDAR SEKARANG

Posted: 16 Sep 2016 10:30 PM PDT
SEKARANG

BARU SEDAR

MUSTAHIL 

TAK TAHU

PERANAN SPRKit Siang minta SPR jelaskan kerusi lebih 100,000 pengundi
 | September 16, 2016
Kit Siang menyifatkan persempadanan pilihan raya semasa di Semenanjung satu 'penyelewengan mandat perlembagaan SPR'.


KUALA PUMPUR: Ketua Parlimen DAP Lim Kit Siang menggesa Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) menjelaskan status 13 kerusi Parlimen di Semenanjung yang mempunyai lebih 100,000 pengundi setiap satu kawasan untuk Pilihan Raya Umum ke-14 pada tahun 2018.
Beliau menerusi satu kenyataan mendedahkan 6 kerusi di Selangor, 2 di Johor dan selebihnya di Melaka, Kedah, Kelantan dan Terengganu dengan pengundi yang ramai.
Ekoran itu, Kit Siang menyifatkan persempadanan pilihan raya sebelum ini di Semenanjung sebagai melanggar mandat yang diberikan Perlembagaan Persekutuan kepada SPR.
Tegasnya, Perkara 113 Perlembagaan menuntut salah pembahagian ditangani, bukannya dimanipulasi.
Pada 2013, Pengerusi SPR ketika itu, Abdul Aziz Mohd Yusuf memetik Jadual ke-13 Perlembagaan sebagai jaminan tidak akan ada kerusi yang mempunyai lebih 100,000 pengundi, kata Kit Siang yang juga Ahli Parlimen Gelang Patah.


HANYA SATU

JAWAPANAN

SATU JUTA

KE DATARAN

19 NOV 2016
-----------

MARI BERKENALAN DENGAN CALIFORNIA

Posted: 16 Sep 2016 10:00 PM PDT
MUSIM CUTI

MARi KENALI

CALIFORNIA SURAT AL-FATIHAH

Posted: 16 Sep 2016 09:00 PM PDTTAK FAHAM
Gi mana aku dah mula sedikit paham .. apa yg di maksodkan, yg takut mati dan yang tak takut mati, yg sayang donia dan yang tak sayang donia .. aku tahu Tak Paham tu bukan satu jenayah, tapi boleh berjangkit. on AL-FATIHAH
panglimo potaseh
on 9/16/16

CAKAP ARAB
إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ... أَللَّهُمَّ اغْفِرْلَهُ وَارْحَمْهُ وَعَافِهِ وَاعْفُ عَنْهُ وَأَكْرِنُزُلَهُ وَوَسِّعْ مَدْخَلَهُ وَاغْسِلْهُ بِالْمَاءِ وَالْثًَّلْجِ وَالْبَرَدِ، وَنَقِّهِ مِنَ الْخَطَايَا كَمَا نَقَّيْتُ الثَّوْبَ الأَبْيَضَ مِنَ الدَّنَسِ، وَأَبْدِلْهُ دَارًا خَيْرًا مِنْ دَارِهِ ، وَأَهْلاً خَيْرًا مِنْ أَهْلِهِ وَزَوْجًا خَيْرًا مِنْ زَوْجِهِ ، وَأَدْخِلْهُ الْجَنَّةَ ، وَأَعِذْهُ مِنْ عَذَابِ اْلقَبْرِ وَمِنْ عَذَابِ النَّار on AL-FATIHAH
budiman gestapo
on 9/16/16

BANYAK JASA
apa yang dilakukan terhadap agama kita serahkan sahaja kepada Allah untuk membalasny... dia banyak berjasa, terutama sekali dalam hal perubatan, ilmu ghaib dan pendidikan... tp akhir2 ini... kita diselubungi perbuatan bersekongkolan kejahatan 2.6b & 90m ini, tak tahu la sampai bila nak selesaikan... kenapa tak saman2 lagi untuk mempertahankan maruah... 

bukan takat diri atau parti.. tetapi maruah rakyat dan negara... skang dua2 ketua pemimpin melayu dua2 belah dibelit kes yg menuntut mereka secara individu untuk bertindak - saman la woii... tp ape2 hal pun.. yg aku tahu kita semua bukan maksum, tak pernah dapat wahyu pun, dan semua bertindak atas kapasiti sendiri yang akan dipertanggungjawabkan, sedarlahhhhh... 

tak suci mana pun kita nie... yg pergi kita doakan agar lancar perjalannya disana... amin.. tp yg masih hirup udara nie... mohon saman ye pakcik2 ketua... on AL-FATIHAH
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 9/16/16

INI JANJI
Ini janji ...ini bukan kematian...ini itu suatu kehidupan yang di janji kan, kehidupan daLam surah kematian...jangan sebut mati pada janji dan pemindahan... 

penindasan Minda terus berlanjut..karam daLam mimpi'... mimpi-mimpi Mahsyar maLaikat segan sama umnQ sipu maLu semua bidadari surga menyambut umnQ dengan lori treLLar petai.... on AL-FATIHAH
Nazrio Dond DoLLa
on 9/16/16
----------

LEMBU TAK MAKAN GULA

Posted: 16 Sep 2016 08:18 PM PDT


FACE BOOK
TIPS berguna nak cepat kaya. Hanya perlu modal menipu

"Potongan subsidi gula baik untuk kehidupan seks anda..." -PM Najib Razak, 26/10/2013.

Sekian, terima kasih.


-----------

Tiada ulasan: