Jumaat, 20 November 2015

Tukar Tiub

Tukar Tiub


SEMUA LARI TINGGAL SOTONG

Posted: 20 Nov 2015 06:30 PM PSTLARi LARi LARi

MASUK 

AMANAH


Pemimpin tersasar landasan, makin ramai tinggalkan PAS


Semakin hari semakin ramai aktivis, anak didik dan petugas PAS yang meninggalkan parti itu untuk menyertai Parti Amanah Negara (Amanah) kerana mengangap haluan dan pendekatan parti itu sudah lari daripada yang mereka kehendaki dan perjuangkan selama ini.
Kebanyakan yang meninggalkan PAS ini adalah mereka yang terlibat secara langsung dalam aktiviti dengan pihak luar, dan tidak berpuas hati dengan pendekatan baharu parti itu yang dilihat lebih senang bersendirian.
Sikap tidak jelas hala tuju semasa dan dilihat mesra Umno, parti yang didoktrinkan sebagai musuh utama PAS selama ini, juga menjadi antara punca besar mereka tidak senang dengan parti sekarang.
Perasaan tidak puas hati itu kini turut melibatkan Harakah, lidah rasmi parti Islam itu.
Awal bulan ini, ketua pengarangnya Taufek Yahya menghantar notis dua bulan untuk meletak jawatan kerana tidak lagi boleh bekerja di sana, ekoran perubahan pendekatannya.
Beliau akan meninggalkan media rasmi PAS itu mulai 1 Januari nanti, selepas tempoh notisnya tamat, setelah berpuluh tahun bekerja di sana.
Sebelum itu, beberapa wartawan akhbar rasmi PAS juga berbuat demikian kerana tidak senang lagi dengan pendekatan parti Islam itu.
Fenomena ini membayangkan dilema yang melanda akar umbi parti ketika ini, ekoran perpecahan dalam PAS yang menyaksikan penubuhan Parti Amanah Negara (Amanah) oleh bekas pemimpin progresifnya yang lari meninggalkan parti
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/pemimpin-tersasar-landasan-makin-ramai-tinggalkan-pas#sthash.2evJutzT.dpuf

KAH KAH KAH
woit
ini berita baik
ini parti amanah
makin mengelebong
makin membesar
makin pop pada anak muda

LARi LARi LARi


-------------

MENANTU ROSMAH KENA SAMAN

Posted: 20 Nov 2015 05:40 PM PST
BESAN

DAN

MENANTU 

NAJiB

KENA SAMAN

RABU LALU
Bella also filed a civil suit against both Maira and Daniyar on Wednesday.

Besan Rosmah juga peminat beg birkin. Beli beg tapi enggan bayar.
Sikap penyamun.

Tuan punya kedai smaan besan dan menantu Najib bukan sahaja kerana tidak bayar.Saman kerana membuat ancaman.KAH KAH KAH
woit
kenapa berita bocor
siapa bocorkan berita
kenapa hari rabu ini
siapa punya rancangan
semua ini nak malukan najib
nak malukan pemimpim islam
ketika pemimpin dunia di KL
bagi malu najib kau kau
ini mesti kerja anwar ibrahim
kah kah kah

SAMAN LAGI
---------

SELAMATKAN DUIT

Posted: 20 Nov 2015 05:00 PM PST

MEMANG 

MURAH

SELAMAT

DUiT SAMBiL

MAiN GOLF


JAWI: Kursus perkahwinan Yapeim di Paris jimatkan kos

Kursus perkahwinan yang dijalankan oleh Yayasan Pembangunan Ekonomi Islam Malaysia (Yapeim) di Paris, Perancis adalah bagi menjimatkan kos, dakwa Pengarah Jabatan Agama Islam Wilayah (JAWI), Paimuzi Yahya.
"Dari segi ekonomi memang jimatkan bajet pelajar di luar negara untuk kursus perkahwinan," kata Paimuzi pada sidang media selepas Majlis Mahabbah Alumni Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) di Bangi lewat petang tadi.


KAH KAH KAH
woit
nak belajar ke
atau nak berancuk
nak belajar buat cara belajar
nak berancuk tak payah belajar
kah kah kah
tak payah surkus surkus
kah kah kah

AJAR ANCUK

-----------------

KELUARGA PENYAMUN

Posted: 20 Nov 2015 05:30 AM PSTANAK

BERANAK

BESAN 

MENANTU

SEMUA

PENYAMUNKazakh president's ex-sister-in-law didn't pay for $400K in Hermes bags: suit


A Kazakh woman who made headlines by battling her ex-husband for control of their $20 million Plaza hotel apartment is now accused of taking a dozen Herm├Ęs handbags worth $400,000 without paying.
Maira Nazarbayeva — who was married to fertilizer tycoon Bolat Nazarbayev, brother of the Kazakhstan president — ordered the bags from the Financial District business Samilor in 2014 and 2015, but she never paid up, according to a Manhattan federal lawsuit.
When Samilor President Bella Belkin warned of legal action, Nazarbayeva allegedly threatened to hurt Belkin and her family.
"You know who my son is! He is son-in-law of the prime minister of Malaysia!" Nazarbayeva allegedly raged. "I will hurt you and your family if you sue me!"
A lawyer for Nazarbayeva didn't respond to messages seeking comment.

KAH KAH KAH

i REST MY CASE

------------

LAGI KESAH TOK AJI

Posted: 20 Nov 2015 05:00 AM PSTCERiTA PAK AJi 

TAK ABiS ABiS


Akmal dedah lagi 'pembaziran' Yapeim

SUNGAI BESI -  Tidak gentar dengan tindakan saman ke atasnya, Pengarah Pusat Pemantauan dan Pendedahan Maklumat Kebangsaan (Now), Akmal Nasir hari ini mendakwa wang Yayasan Pembangunan Ekonomi Islam Malaysia (Yapeim) turut dibelanjakan untuk satu program di Australia.

Melalui satu sidang media yang diadakan di Pejabat Now pagi ini, Akmal mendakwa pihaknya telah menerima satu lagi dokumen yang menunjukkan bahawa dana Yapeim telah digunakan untuk program di Brisbane, Sydney dan Melbourne, Australia.

Akmal berkata, program yang berlangsung pada 16 April hingga 26 April 2014 itu diberi nama 'Promoting Islamic Values In Multi Culture: Future & Challenges' yang melibatkan jumlah peserta seramai 50 hingga 70 orang.

Dakwa Akmal, terdapat empat agensi Yapeim terlibat untuk menjayakan program berkenaan termasuk Yayaaan Pembangunan Anak Yatim/Miskin (Pemangkin);  Yapeim; Institut Penyelidikan dan Perundingan Yapeim ( Input) serta Ar-Rahnu.

"Berdasarkan dokumen 'Anggaran Perbelanjaan dan Agihan Mengikut Agensi Program Kembara Santun 2014'  pembiayaan melalui Pemangkin adalah sejumlah RM73, 000; Yapeim RM106, 840; Input RM25, 215 dan Ar-Rahnu RM12, 650 iaitu melibatkan anggaran keseluruhan perbelanjaan sebanuak RM218, 505," katanya.

KAH KAH KAH
woit
mula mula main golf
lepas tu gi shopping
lepas tu nak first class
kah kah kah
baru ada kelas
hang ingat pak aji
tak ada taste
hang ingat mak aji
tak ada taste
kah kah kah

HiGH TASTE

-------------

SEMUA FRAUD

Posted: 20 Nov 2015 04:30 AM PSTSiapa Tengku Adnan Tengku Mansor - Perjuangan adalah ...

chegubard.blogspot.com/.../siapa-tengku-adnan-tengk...
Translate this page
Jul 17, 2006 - Tengku Adnan bin Tengku Mansor, Menteri Pelancongan dalam kerajaan Abdullah ... Siapa lagi yang hendak diharapkan membela nasib ...
You've visited this page 3 times. Last visit: 11/12/15

BUKAN TAYAR SAJA ADA TAYAR CELUP – ADA LAGI ...

tukartiub.siteblogs.net/.../bukan-tayar-saja-ada-tayar-c...
Translate this page
Dec 6, 2014 - Tengku Adnan yang juga Setiausaha Agung Umno berkata Perdana Menteri Datuk Seri Najib ... SIAPA TENGKU ADNAN INI – harakah daily isnin 17 julai 2006 ... Ketika beliau dilahirkan, namanya ialah Adnan bin Mansor.
You've visited this page 2 times. Last visit: 11/12/15

SEMUA TiPU

SEMUA FRAUD

Cerita Umno cawangan Sepang gesa Najib letak jawatan tipu, kata Ku Nan

Selepas mengesyaki ada dalang di sebalik gerakan menentang perdana menteri di kalangan ahli peringkat cawangan di Sepang, Setiausaha Agung Umno  Tengku Adnan Tengku Mansor hari ini menganggap berita itu tidak benar sama sekali.
Beliau berkata demikian ketika ditanya tentang perkembangan terkini kes tersebut selepas satu majlis di Dewan Bandaraya Kuala Lumpur, petang ini.
"(Berita) cawangan semua itu tipu," katanya ringkas.
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/cerita-umno-cawangan-sepang-gesa-najib-letak-jawatan-tipu-kata-ku-nan#sthash.4oy5A3sR.dpuf


KAH KAH KAH
woit
betul betul betul
semua fraud
kah kah kah
semua tipu
semua bohong
semua kelentong

MAT FRAUD


-----------

BERZAKAT

Posted: 19 Nov 2015 11:43 PM PST
BERi DUiT


ZAKAT PADA


AMiL


BUKAN PADA 


JAMiL-------------

DUIT ZAKAT PADA SIAPA?

Posted: 19 Nov 2015 10:19 PM PST
DARI ARKIB - 7/9/15

FACE BOOKSesiapa yang nak derma atau menunaikan zakat untuk warga miskin kota, boleh salurkan kepada dapur jalanan.
tahun lepas dan tahun ini - Insya Allah - saya membayar zakat di Dapur Jalanan. Salurkan zakat terus kepada warga miskin kota.
maklumat info, sila cari dan tekan like Facebook page DapurJalanan KualaLumpur dan follow twitter: dapurjalananKL
-yang mahu menyumbang boleh masuk ke akaun dapur jalanan

WAJiB

BACA

INGATAN
ustaz wan ji telah 
memberi pandangan
pada bulan puasa lalu
mengikut pandangan wan ji
dapur jalanan
boleh menerima zakat

tukar tiub iklankan
kenyataan  wan ji ini
maka ramai umat islam
yang telah berzakat
terus ke dapur jalanan


al-Quran ada menyatakan kewajipan membayar zakat. Asnaf zakat, disebut dalam al-Quran adalah lapan. Salah satu Asnaf itu adalah 'Amil, bukan satu-satunya asnaf zakat adalah amil.

membayar zakat kepada kerajaan adalah dibawah maksud membayar zakat kepada 'amil. Amil semestinya dilantik oleh kerajaan, bukan pandai-pandai individu hendak melantik dirinya sendiri. Ia disebut sebagai "Ulil al-Amri".

Memberi zakat kepada amil, kerana untuk memudahkan pembahagian harta zakat kepada yang berhak. 

Memudahkan itu, kerana ada sebilangan pembayar zakat tidak tahu orang yang layak terima zakat jika dibayar dengan terus kepada asnaf. Justeru, membayar kepada amil untuk memudahkan pengagihan zakat bagi individu seperti ini.

Namun, bukan semua manusia berhadapan kesusahan seperti itu. Malahan, amat ramai yang dapat memberikan zakat kepada orang yang layak jauh lebih baik dari apa yang Amil agihkan.

Memandangkan Amil punyai tugas mengurus zakat, sudah pasti amil diberikan imbuhan melalui satu perlapan dari keseluruhan hasil kutipan zakat. Semakin banyak hasil kutipan zakat, semakin banyak hasil yang diperolehi oleh Amil menerusi satu perlapan daripada bahagian asnaf itu.

al-Quran menawarkan lapan asnaf sebagai alternatif kepada pembayar zakat membayar zakat, bukan memberikan hak monopoli mengutip zakat kepada amil sahaja. Jika mewajibkan membayar zakat kepada Amil sahaja, sudah pasti pilihan tujuh yang berbaki yang disenaraikan oleh al-Quran sudah menjadi haram. Jika haram, menandakan orang membayar zakat terus kepada asnaf tujuh yang berbaki sebagai tidak sah dan berdosa. Ia mempamerkan, membantu orang yang memerlukan zakat tanpa melalui kerajaan pula satu dosa dan maksiat. Keadaan ini sudah pasti mustahil dan bercanggah dengan semangat dan roh ajaran Islam.

Alasan mereka, ia adalah arahan kerajaan. taati arahan pemerintan wajib. Makanya, membayar zakat terus kepada kerajaan juga jadi wajib. Semasa mereka menyatakan alasan itu, mereka mungkin terlupa bahawa arahan pemerintah yang wajib ditaati selama ia memberi kemaslahatan. 

Pemerintah yang tidak memberi maslahah kepada rakyat, ia tidak wajib ditaati. Ini kerana, nabi saw ada menyatakan dalam hadis saheh, "ketaatan dalam perkara makruf (kebaikan)".

Memberi pilihan untuk membayar zakat merupakan isu kebebasan yang memberi implikasi keyakinan. Kita berasa yakin dan percaya dengan individu yang diberikan zakat, apabila kita sendiri melihat individu penerima zakat dan mengetahui tentang individu penerima zakat. Membayar zakat dengan keyakinan merupakan kebaikan dan kemaslahatan. Ekoran itu, al-Quran memberikan hak memilih membayar zakat sampai 8 asnaf pilihan. Namun, bagi mereka yang terbeban untuk mencari orang miskin, sudah pasti kemaslahatan itu dengan memberi zakat melalui amil zakat.

yang pasti, amil zaman moden ini bukan berbentuk individu sahaja, sebaliknya terbentuk dalam bentuk institusi, badan, jabatan yang melibatkan kepada pegawai-pegawai pengurusan yang sudah pasti diberikan gaji. Gaji mereka tidak dapat dibayar, jika badan, institusi atau jabatan itu tidak mempunyai kewangan. Justeru, mereka menggunakan alasan bahagian amil sebagai salah satu asnaf zakat sebagai sumber gaji mereka.

Bila banyak hasil kutipan zakat, sudah pasti bahagian mereka semakin banyak. Ini memberi maksud, kantong institusi, badan atau jabatan zakat ini semakin banyak. Jika kurang hasil kutipan zakat, bermakna kantong mereka juga tidak banyak.

justeru, Mewajibkan membayar zakat kepada amil, malahan memfatwakan tidak sah membayar zakat kepada selain amil, merupakan projek untuk memastikan kantong insitutsi, badan dan jabatan zakat semakin banyak. Jika memfatwakan bahawa zakat boleh dibayar terus kepada orang yang memerlukan merupakan kerugian bagi kantong institusi, badan atau jabatan zakat.

Fatwa mewajibkan itu, ada unsur kepentingan. Kepentingan institusi, badan dan jabatan zakat membebankan hukum wajib kepada rakyat.

rupa2nya, hukum haram - halal kini, bukan kerana arahan wahyu, tetapi ada arahan nafsu. Ia tidak difahami, kecuali berfikir secara mendalam terhadap peranan wahyu.

benarlah Ben Bayyah kata, "kita berusaha untuk membebaskan akal dengan agama, dan membaikkan agama dengan akal".
Wallahu 'Alam.

---------------

SOSOK BERANI

Posted: 19 Nov 2015 09:30 PM PSTSOSOK BERANi

SOSOK HEBAT


Ketua cawangan desak Najib berundur tidak gentar dipecat UMNO
PETALING JAYA: Ketua UMNO Cawangan Rista Villa Perdana, Rushdan Mohamed, tidak gentar jika dipecat susulan desakan supaya Najib  Razak meletak jawatan.
Katanya, dia dan 20 UMNO cawangan telah melakukan tindakan yang tepat kerana Najib gagal berperanan sebagai Perdana Menteri yang baik apabila dituduh terlibat dengan skandal 1MDB dan derma RM2.6 bilion.
"Saya tidak mempunyai masalah sekiranya dipecat , parti mempunyai hak untuk memecat saya, silakan. Kami mewakili 20 cawangan tidak gentar sekiranya dipecat, malah apa yang saya lakukan ini tidak melanggar Perlembagaan parti kerana akar umbi berhak bersuara.
"Gerakkan yang saya lakukan ini boleh memberi kesan kepada UMNO seluruh negara, kerana saya tidak risau dengan jawatan, apa sangat yang ada dengan jawatan, saya mengorbankan diri demi kebaikkan seluruh ahli parti," katanya.

KAH KAH KAH
woit bro
lu hebat lu berani
rakyat tabek sama lu
lu cakap lu bikin
ramai sokong samalu
makin ramai ikut lu
ramai beranai macam lu

ANGKAT TOPi


---------------

KECEWA LAGI

Posted: 19 Nov 2015 08:30 PM PSTBALAK

OOOH

BALAKPAS larang debat walau Mustafa-Husam bersedia

dikemaskini 5.29pm "Kita tak mahu sebarang debat dan dialog di luar parti," kata Setiausaha Agung PAS  Takiyuddin Hassan.

KAH KAH KAH
woit
satu malaysia kecewa
satu malaysia nak tahu
satu malaysia nanti nanti
satu malaysia nak dengar
kes balak di kelantan
kah kah kah


-------------

MONOPOLI ZAKAT

Posted: 19 Nov 2015 07:19 PM PST
DAH

ONLiNE

DENGAN 

TUHAN DAPAT

MONOPOLi

ZAKATPPZ: Berdosa tak bayar zakat melalui kerajaan

Pengerusi Pusat Pungutan Zakat Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (PPZ-MAIWP) Che Mat Che Ali menegur tindakan pihak yang tidak membayar zakat melalui pusat zakat yang disediakan kerajaan.
Che Mat berkata, walaupun tindakan sesetengah pihak membayar zakat terus kepada institusi tertentu, namun ia dianggap "berdosa" kerana tidak membayar kepada kerajaan memerintah.
Bagi mengukuhkan hujahnya, beliau turut membacakan sepotong ayat al-Quran yang menyeru umat Islam supaya taat kepada Allah, Rasul dan pemerintah.

KAH KAH KAH
woit
sokong sokong sokong
kalau tidak 
susahlah nak jual agama
susah nak enjoy de menjoy
mana nak cari modal
nak pergi main golf
nak pergi shopping 
ke paris ke amerika

ENJOY GOLF


-------------

Tiada ulasan: