Sabtu, 21 November 2015

ALHUSSEYN

ALHUSSEYN


Maaf Dato' Mahfuz , kami pi dulu ....

Posted: 20 Nov 2015 09:00 PM PST

Assalamualaikum Dato' Maaf, kami tak boleh tunggu dah.

 Setelah menunggu agak lama perkembangan politik dalaman PAS yang amat membingungkan, malam tadi 300 bekas ahli Pas bertekad untuk meninggalkan 'sejarah' mereka bersama dengan PAS, mereka secara rasminya menyerahkan borang permohonan keahlian Parti AMANAH kepada Timbalan Presiden, Tuan Hj Salehuddin Ayub dengan disaksikan oleh YB Dr Mujahid Rawa dan Dr Ismail Salleh.

 Bekas ahli Pas yang diketuai oleh Hj Omar Awang (Mantan NYDP Pas Kawasan Pokok Sena) dan Hj Jauhari Hanapiah (Mantan Ketua Penerangan Pas Pokok Sena) terpaksa mengambil tindakan untuk meninggalkan Pas setelah PAS dilihat kehilangan arah tuju.

 "Kami pun tak faham sebenarnya pimpinan nak apa?, sat-sat kata nak kawan umno, yang lain pula kata umno tak boleh percaya, sat-sat nak kawan dengan orang, lepas tu dalam muktamar putuih hubungan, nak pi mana sebenarnya?" Kata salah seorang bekas ahli Pas tersebut apabila ditanya kenapa memilih untuk meninggalkan parti yang telah dianggotai selama 27 tahun.

 "Apapun, maaflah Dato' Mahfuz, kami dah tak larat nak tunggu, walaupun kami tau Dato' dok perosah nak baiki parti dari dalam, nampaknya hat ataih tu makin ghosot, kita berpisah sat, kami pi dulu, lepaih Dato' pula mai, " kata seorang Cikgu Harumanis.

 Maaf Dato' Mahfuz! 

 Amanah Kedah kena terima permohonan rakan rakan yang ingin bersama Amanah dari kawasan Pokok Sena tanpa menunggu Dato', kegelisahan orang bawah amat membarah pada waktu ini.

 Ridzwan Abu Bakar

Besan sapa buat kelaku hangit nih ?

Posted: 20 Nov 2015 05:30 PM PST

PETALING JAYA: Ibu kepada menantu Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak telah dituduh mengambil sedozen beg tangan Herm├Ęs bernilai USD400,000 tanpa membayarnya.

 Maira Nazarbayeva, warga Kazakhstan, didakwa memesan beg daripada perniagaan Daerah Kewangan Samilor pada 2014 dan 2015 tetapi tidak pernah membayarnya, New York Post melaporkan mahkamah persekutuan Manhattan sebagai mendakwa untuk tuntutan.

 Namun apabila berhadapan dengan kemungkinan tindakan undang-undang diambil terhadap beliau oleh Samilor, Presiden Bella Belkin, Nazarbayeva dilaporkan telah naik marah dan berkata, "Anda tahu anak saya? Beliau adalah anak menantu Perdana Menteri Malaysia!"

 Dia juga didakwa mengancam akan mencederakan Belkin dan keluarganya jika tuntutan mahkamah diteruskan. 

"Saya akan menyakiti anda dan keluarga anda jika anda menyaman saya."

 Peguamnya tidak menjawab mesej oleh New York Post yang mencari komen.

 Terdahulu Nazarbayeva adalah dalam berita semasa berprofil tinggi bertelagah dengan bekas suaminya, hartawan baja, Bolat Nazarbayev, saudara presiden Kazakhstan, untuk kawalan USD20 juta Flat Plaza Hotel mereka. ~ sumber

Tiada ulasan: