Khamis, 31 Januari 2013

PENYAPU SIAL

PENYAPU SIAL


warga asing guna IC tak dituntut....JPN di minta jangan buat pekak badak ajer....!!!

Posted: 31 Jan 2013 03:00 AM PST

Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) di gesa menjelaskan isi kandungan surat jabatan itu berhubung arahan mengembalikan semua kad pengenalan dan MyKid yang tidak dituntut dalam masa 18 bulan ke Keningau sebelum dihantar ke agensi tersebut.

JPN perlu memberi penjelasan kerana berdasarkan maklumat surat tersebut terdapat keraguan berhubung prosedur sebenar bagaimana pelupusan kad pengenalan dibuat di negara ini.

Perkara yang meragukan adalah arahan kepada semua pengarah bahagian, negeri dan ketua jabatan JPN daerah/daerah kecil adalah untuk menghantar kad pengenalan dan mykid ini terlebih dahulu ke Keningau, Sabah sebelum ke JPN.

Ini kerana juruaudit JPN sedang berada di Keningau..

Kita  bimbang kad pengenalan yang mereka kata hendak dilupuskan ini diberi kepada warga asing yang akan membenarkan mereka mengundi pada pilihan raya...

Surat bertarikh 14 Disember itu mengarahkan agar kad pengenalan serta Mykid yang tidak dituntut dalam masa 18 bulan dihantar melalui pos ke Keningau, Sabah.

Surat berkenaan juga menyebut bahawa dokumen berkenaan seterusnya akan dihantar ke JPN Putrajaya.

Kita nak tahu sejauh mana dan berapa jumlah kad pengenalan yang tidak dituntut ini.Kerajaan perlu umumkan kerana mereka sudah pun kumpul (kad pengenalan dan Mykid).

Kita juga nak minta penjelasan bila dan di mana ia dilupuskan..

Tolong Melayu Nak Bunuh Melayu....Bunuh Bisnes Bangsa Sendiri....Syarikat Menteri Bolot Semua Kontrak Petronas ...!!!

Posted: 31 Jan 2013 02:28 AM PST

Perniagaan Kontraktor pengangkutan kepada syarikat Petronas Dagang Berhad (PDB)  terjejas teruk disebabkan kontrak pengangkutan syarikat itu kini dimonopoli oleh syarikat Shaziman Transport Sdn Bhd.

Shaziman Transport Sdn Bhd (STSB) yang didakwa milik seorang Menteri Kabinet dikatakan memonopoli lebih 90 peratus kontrak pengangkutan di sesetengah tempat menyebabkan beberapa syarikat bumiputra lain gulung tikar dan menanggung kerugian.

Menurut  maklumat  yang di beri  oleh salah seorang pengusaha pengangkutan lori , semua syarikat kontraktor lori lain tidak diberikan ‘trip’ perjalanan tanpa notis awal dengan alasan kononnya untuk menguji kemampuan STSB.

Justeru, kita  menuntut agar PDB dapat menjelaskan isu ini.Sebuah syarikat di Melaka yang berurusan dengan PDB sebelum ini memiliki 12 buah lori, menjadi 3 lori sahaja kerana lorinya ada yang dijual dan ada ditarik bank kerana masalah kewangan ekoran penurunan ‘trip’ mendadak oleh PDB yang memberi laluan kepada STSB.

Ini menyebabkan rata-rata syarikat bumiputra lain di Melaka bukan sahaja hilang pendapatan tetapi terpaksa menanggung kerugian RM50,000 ke RM60,000 bulan lepas untuk membayar gaji pokok pemandu lori dan kos berkaitan.

Di Johor dilaporkan monopoli syarikat STSB yang diberikan oleh PDB hampir 90 peratus menyebabkan banyak syarikat bumiputera lain gulung tikar.

STSB ini naik dengan cepat sekali, sekali dari cuma beberapa buah lori kini dikatakan sudah memiliki 80 buah lori sehingga STSB disenaraikan sebagai antara peneraju dalam syarikat pengangkutan negara..

Dasar monopoli yang diamalkan ini mampu mengundang risiko bahaya kepada ekonomi negara sekiranya berlaku sesuatu yang tidak diingini terhadap syarikat yang menguasai pasaran.

Dasar monopoli ini juga punya risiko keselamatan, bayangkan setahun dua ini jika ini berterusan, syarikat lain pasti mati dan 100 peratus PDB bergantung kepada satu syarikat sahaja.

Bayangkan jika sesuatu berlaku seperti syarikat mogok, menyebabkan berapa banyak stesen minyak akan putus bekalan minyak dan beberapa sektor dalam negara pasti lumpuh..

STSB yang dikaitkan dengan Menteri Kabinet ini bukan sahaja mendapat kontrak dari PDB tetapi juga dari Proton, Perodua dan banyak syarikat berkepentingan kerajaan lagi.

Kita bagaimanapun tidak menolak kemungkinan isu ini melibatkan Menteri Kerja Raya, Datuk Shaziman Abu Mansor.

aksi poyo mamat ni buat PM jantan pukimak hilang nafsu bubar parlimen segera....!!!!

Posted: 31 Jan 2013 02:16 AM PST

 

BENDERA BN MEMANG MENJADI KEGILAAN
ANAK-ANAK MUDA DAN MAT BANGLA 

INI AKSI  POYO BERKEMBAN
BOLEH BIKIN LAKI  BETINA  PUAKA KURANG NAFSU
UNTUK BUBAR PARLIMEN

TAPI WALAU NAFSU DAH HILANG
PM LAKI ROSMAH PUAKA  KENA BUBAR JUGAK
PASAI INI KAIN BASAHAN SUDAH MANYAK LUNYAI
MESTI KASI GANTI BARU

Tiada ulasan: