Nuffnang

Pengikut

WARTAWAN RASMI LAMAN REFORMASI

0
sumber :-

WARTAWAN RASMI LAMAN REFORMASI


Asal-usul fitnah kaitkan DAP dengan komunis

Posted: 06 Jan 2017 06:27 PM PST

Penipuan yang diulang-ulang mampu menjadikan ia diterima sebagai kebenaran. Keadaan ini dikenali sebagai 'illusory truth effect' yang mula mendapat perhatian pakar-pakar psikologi pada tahun 1977 seiring munculnya Pink Floyd, Johnny Deep, Ramones, Santana dan banyak lagi-anda namakannya sendiri.
Mungkin akan lebih difahami jika saya katakan, teori itu wujud sejurus Amerika Syarikat tewas dalam perang di Vietnam yang berakhir pada 1975.
Tujuh tahun kemudian iaitu pada 1982, filem First Blood-Rambo muncul. Siri-siri Rambo, selain hiburan seisi keluarga, ia dilihat sebagai langkah menangani persepsi negatif dunia ke atas Amerika yang tewas kepada angkatan bersenjata rakyat Vietnam.
Kejayaan palsu Amerika di Vietnam itu diulang-ulang, afirmasi dalam bentuk filem dan laporan berat sebelah media antarabangsa sehingga kita percaya bahawa Amerika telah menang perang di Vietnam dan dia adalah hero dunia dari komunisme. Inilah auta terpimpin.
Teori ini berkembang dan boleh saya sifatkan sebagai contoh klasik yang telah menjadi nadi kepada asas pengiklanan produk atau perkhidmatan dalam ekonomi pasaran bebas.
Kita tidak boleh menolak hakikat bahawa pembohongan yang diulang-ulang mampu mengubah tanggap dan kepercayaan tetapi tetap tidak mampu mengubah fakta dan realiti sebenar.
Komunis oh komunis
Perkara yang sama berlaku dalam senario politik tanah air. Suka saya sebut mengenai nasib malang yang menimpa DAP, khususnya orang lamanya, pakcik Lim Kit Siang.
Baru-baru ini isu basi mengaitkan DAP dan komunis dijelmakan semula. Dalam satu perkongsian seorang peguam di twitter, belliau mendakwa ada individu memuat naik poster dalam aplikasi Whatsapp mengaitkan Lim Kit Siang dan beberapa pemimpin DAP dengan pemimpin Parti Komunis Malaya, Chin Peng dan bekas Perdana Menteri Singapura Lee Kuan Yew.
Selain Kit Siang, pemimpin lain yang dikaitkan mempunyai pertalian keluarga dengan Chin Peng itu ialah Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng; Naib Pengerusi DAP, Teresa Kok; Setiausaha Publisiti DAP, Tony Pua; Setiausaha Organisasi DAP, Anthony Loke; Timbalan Setiausaha Agung, Datuk Ngeh Koo Ham; Penolong Bendahari, Nga Kor Ming dan bekas Menteri Besar Perak, Datuk Seri Mohamad Nizar Jamaluddin.
Apapun dakwaan itu, sejak tertubuh pada tahun 1966, DAP sudahpun digambarkan sebagai 'komunis' oleh musuh politiknya.
Ini bukanlah perkara baharu dan ini adalah contoh klasik bagaimana sesebuah pembohongan diulang-ulang. Ia adalah 'pengiklanan ilusi' besar-besaran jentera propaganda Umno-BN.
Apapun pembohongan yang dilontar, Lim Kit Siang tetap bukan sepupu Chin Peng. Ini fakta sebenar!
"Chin Peng atau nama lainnya Ong Boon Hua berketurunan Hockchia dan dilahirkan di Sitiawan pada 21 Oktober 1924.
"Lee Kuan Yew adalah seorang bersuku Hakka dan dilahirkan di Singapura pada 16 September 1923.
"Saya pula berketurunan Hokkien dan lahir di Batu Pahat pada 20 Februari 1941! Bagaimana mungkin boleh kami jadi sepupu!" katanya dalam satu kenyataan.
Fitnah besar yang berlaku ke atas DAP dan pemimpinnya bukanlah sesuatu yang asing memandangkan imiginasi palsu itu sengaja diulang-ulang untuk memberi gambaran buruk kepada DAP.
Meski dihujani tuduhan jahat, DAP tetap sebuah parti yang sah di sisi undang-undnag negara dengan komitmennya yang tidak berbelah bahagi menjunjung Perlembagaan Persekutuan.
DAP dituduh komunis, BN pula bagaimana?
DAP dituduh komunis, ironinya, kerajaan Malaysia menjalinkan hubungan baiknya dengan negara China yang berfahaman komunis.
Kemesraan hubungan kerajaan BN yang diterajui UMNO bersama Parti Komunis China (CCP-China Communist Party) membuahkan hasil apabila semakin banyak tanah dan kepentingan negara 'diusahakan' oleh syarikat-syarikat gergasi China.
Ini bukan satu lagi rahsia. Ia dapat dilihat apabila Perdana MEnteri Datuk Seri Najib Razak  mengumumkan penjualan 486 ekar bandar Malaysia kepada sebuah konsortium yang diketuai sebuah syarikat China pada harga RM12.35 bilion.
Malaysia juga telah menandatangani 14 perjanjian melibatkan pelaburan bernilai lebih RM143 bilion meliputi ekonomi, pertahanan, pertanian, pendidikan, kewangan dan sektor pembinaan.
Penglibatan besar China juga dapat dilihat dalam pembangunan Landasan Kereta Api Pantai Timur (ECRL) bernilai RM55 bilion!
Anehnya, sewaktu semua keadaan ini berlaku, DAP dituduh komunis…
BN tidak berani nafi kepayahan rakyat
Apapun dakwaan dan pengulangan fitnah ke atas DAP, realiti sebenar yang tidak dapat dinafikan sesiapa; rakyat semakin terbeban dengan kenaikan kos sara hidup.
Daripada menaiki kereta, rakyat memilih menaiki motorsikal malah berbasikal atau menggunakan pengangkutan awam lain demi secalit rasa bahagia menjelang hujung bulan.
Semakin ramai juga kalangan kita melakukan dua pekerjaan bagi menampung kenaikan petrol, ikan, sayur, keperluan harian dan GST!
Selain itu, media mendedahkan wujudnya semakin banyak pusat-pusat judi haram dan penipuan pelaburan seperti skim cepat kaya. Ini semua menifestasi kedudukan ekonomi negara yang lemah.
BN tidak akan berani menafikan bahawa rakyat, anak-anak muda negara ini sedang bertarung untuk mendapatkan kehidupan yang lebih baik, malah semakin ramai golongan muda terpaksa berhijrah ke negara lain demi kehidupan yang lebih terjamin.
Namun, di sebalik cabaran dan rintangan yang terpaksa ditanggung. Kita tetap menaruh walau setitis harapan supaya Malaysia kembali pulih. –Roketkini.com

ANTARA SAIFUDDIN DENGAN NASHARUDDIN, SIAPA MAKAN DEDAK?

Posted: 06 Jan 2017 06:11 PM PST


Bukannya apa..setelah gaduh dengan DAP, ramai yang tersingkir dari pelbagai jawatan walau pun menang hanya 1 kerusi..tetapi kerana pakatan rakyat, kerajaan negeri mengambil banyak ahli Pas menjadi JKKK..bila disebut bab Nasaruddin, sehingga kini tidak ada tindakan diambil sedangkan ianya jelas apa yang diterangkan Nasaruddin penyatuan Melayu...lihat video ini walau berulangkali walaun tetap menyatakan Amanah makan dedak DAP....

PKR dan DAP adalah dua daripada tiga parti yang menganggotai Pakatan Harapan. Satu lagi parti yang turut menjadi anggota Pakatan Harapan ialah Amanah.

Apabila Setiausaha Agung PKR, Saifuddin Nasution dilantik sebagai Penasihat Strategik kepada Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng daripada DAP, lidah rasmi Pas iaitu Harakahdaily menyifatkannya sebagai "dedak" untuk mengikat PKR.

Itulah dedak yang ditabur supaya individu atau pihak yang dilantik akan terikat, kata tulisan itu lagi.
Di mana logiknya lantikan itu adalah dedak yang bertujuan mengikat sedangkan PKR dan DAP sudah saling bersama, bekerjasama dan mempunyai ikatan rasmi dalam Pakatan Harapan?

Lebih dari itu, dalam kerajaan negeri Pulau Pinang sendiri, wakil PKR sudah pun diberi jawatan Timbalan Ketua Menteri dan beberapa Exco sejak 2008 lagi.

Yang demikian, apa peliknya jika seorang lagi wakil PKR diberi jawatan penting dalam kerajaan negeri?

Bandingkan pula dengan Nasharuddin Mat Isa, bekas Timbalan Presiden Pas dan masih merupakan ahli Pas yang dilantik sebagai Ketua Pegawai Eksekutif Yayasan Gerakan Kesederhanaan Global  sejak 2015 lagi.

Yayasan tersebut ditubuhkan oleh Najib Razak atas kapasitinya sebagai Perdana Menteri daripada UMNO dan BN yang bertujuan untuk memupuk semangat kesederhaan.

Sebelum itu, jawatan Ketua Pegawai Eksekutif Yayasan Gerakan Kesederhanaan Global disandang oleh Saiffudin Abdullah, bekas Timbalan Menteri Pengajian Tinggi setelah tewas dalam pilihanraya 2013.

Saifuddin  Abdullah melepaskan jawatan apabila membuat keputusan meninggalkan UMNO untuk menyertai PKR. Maknanya, Saifuddin sedar prasyarat memegang jawatan itu ialah sama ada ahli UMNO atau mesti menyokong Najib.
Berbeza dengan perlantikan Saifuddin oleh Lim Guan Eng dalam kerajaan negeri Pulau Pinang di mana PKR dan DAP saling mempunyai ikatan rasmi, sebaliknya perlantikan Nasharuddin oleh Najib dalam keadaan Pas dan UMNO tidak mempunyai sebarang ikatan persefahaman langsung.

Jadi, siapa sebenarnya sedang ditabur dedak bertujuan untuk mengikat? SH 06/01/2017).

Tukar Tiub

0
sumber :-

Tukar Tiub


KIRAAN SAINTIFIK

Posted: 06 Jan 2017 07:00 PM PST


IKAN MAKIN BANYAK MAKAN

Tt, kau sering abaikan sains seolah makcik kampung kabur sains. Dari perkiraan saintifik, memang ikan hari ini patut lagi mahal dari ikan minggu lepas, dari bulan lepas, dari tahun lepas. 

Sebab matematik mudah, ikan hari ini dah lebih banyak makan dan minum daripada ikan yang dah sampai ajal semalam dan bulan lepas. Kalau susah nak bayangkan sebab tak nampak ikan tu jauh dalam laut luas, tengok perumpamaan ayam daging, ataupun babi bagi orang dap kominis harbi.

Ayam yang diternak, atau babi, kalau hayat dia sehingga hari disembelih ialah 1,000 hari dan makan 4x sehari, maka jumlah dia makan adalah 4,000x sedangkan kawan dia seekor ayam lain disembelih sehari selepas itu maknanya hidup selama 1,001 hari, maka kawannya makan sejumlah 4,004x iaitu lebih banyak, 

maknanya lebih kos makanan, minuman, tempat tidur, tempat main, tempat najis, bil air, bil letrik, bayar bangla tukang bela dan nepal tukang security, maka kos belanja untuk kawan dia dah lebih mahal walau hanya beza 1hari. Jadi on JANGAN BUAT FITNAH HARGA IKAN
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 1/6/17

--------------

MEMBODEK KHALIFAH UNTUK SELAMAT

Posted: 06 Jan 2017 06:00 PM PST
BODEK KHALIFAH
seblum ada aswj, umat amal mazhab apa? mazhab Muhammad? mazhab ahmad? mazhab Allah taala? hanbali amal mazhab apa? 

hanbali amal mazhab hanbali ke? dia belajar dlm mimpi ke? kalau dia berguru, guru2 dia amal mazhab hanbali juga ke? 

sama ler juga dgn mazhab syafie, maliki, hanafi... dpt ilmu dr mimpi? kalau mrk berguru, guru2 mrk amal mazhab apa? kalau semua khalifah keturunan Rasulullah saw spt Imam Redha as, Imam Sadiq as, dibunuh oleh khalifah dizmn mrk, knp imam2 mazhab aswj ini dibenarkan hidup? 

jwpnnya ialah - mrk bukan ancaman kpd khalifah2 yg zalim itu! on BIDADARI BERMATA JELI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 1/6/17----------------

TT BUAT LAWAK BERDIRI DI SHAH ALAM

Posted: 06 Jan 2017 05:30 AM PSTLAWAK TT

UNIT 23 CAFE

SEKSYEN 9

SHAH ALAM

KHAMIS DEPAN

--------------------

APA AKAN JADI PADA ISA SAMAD

Posted: 06 Jan 2017 05:00 AM PSTISA SAMAD

KENA

BERHENTI

APA AKAN

JADI?Shahrir Samad dilantik pengerusi baru Felda


Lembaga Kemajuan Tanah Persekutuan (Felda) melantik Ahli Parlimen Johor Bahru,  Shahrir Abdul Samad sebagai pengerusi baharunya selaras dengan hasrat kerajaan untuk memperkukuhkan dan memantapkan lagi kepimpinan badan tersebut


Shahrir menggantikan  Mohd Isa Abdul Samad yang telah tamat tempoh perkhidmatannya sebagai Pengerusi FELDA, manakala Mohd Isa akan terus memegang jawatan sebagai Pengerusi Felda Global Ventures Holdings Bhd, kata FELDA dalam satu kenyataan, hari ini.

ISA SAMAD

DILANTIK

MENJADI

PRODUSER

MUSIC SYARIKAT

FE&DA SDN BHD

ALBUM PERTAMA

SEMALAM 

DITELOK

KEMANG DARI

ZIANA ZAIN

AKA BUKA ITAM
----------------

BUKAN DEWAN BAHASA

Posted: 06 Jan 2017 04:30 AM PST

BUKAN DEWAN BAHASA
ini bukan blog dewan budaya dan petaka.utk membaca blog bro isham ini, harus faham ilmu semiotik.gagal semiotik, maka gagal la segala..ibarat kepingin memancut di pantat altantuya, rupanya terpancut di pantat mak badak..silap memancut itu tidak cool..

teruskan tulisan ini bro tt..dlm teater bilik sulit ada watak2 SB yg bodoh dan suka memantat bini org, ada watak bengali kafir harbi, ada watak polis serba tau tapi serba taktahu..dan watak okt yg dituduh suka pantat china doll..

kini yg dtg bukan saja pantat2 dari china doll, bahkan china doll utk memantatkan tanah melayu...kerja memantat ini suci sesuci kerja agama islam alsunnah wal rasuah...memancutkan 90juta sperma2 terbang riang besar didalam air banjir...mumtaz ya shabab.... on TULISAN YANG GAGAL
Publish | Delete | Spam
Anonymous
at 4:56 PM

-----------------

BIDADARI BERMATA JELI

Posted: 06 Jan 2017 04:00 AM PSTF.BAda kawan kata, teks khutbah di pahang menyebut selain aqidah asyairah dan maturidiyyah yang ajar sifat 20 adalah aqidah yang tidak sah.

Persoalannya, sebelum Abu Hasan al-Asyaari, seperti sahabat, imam mazhab dll, aqidah yang sebelum itu aqidah apa?

Aqidah mereka sah ke tidak?


LU INGAT

SENANG KE

NAK DAPAT

BIDADARI

BERMATA JELI?
--------------

NAJIB BERPOYA POYA - RAKYAT MATI DALAM PAYA

Posted: 06 Jan 2017 03:30 AM PST


NAJIB

BERPOYA POYA

RAKYAT MATI

DALAM PAYAF.B

Aina Sayuty added 16 new photos — with Aduka Taruna and 49 others.
7 mins

06 Jan 2017
@ Pusat Pemindahan Mangsa Banjir
Sekolah Kebangsaan Gelang Mas, 17010, Pasir Mas, Kelantan

1. Tiada bekalan air. (Sudah 2 malam mangsa terpaksa mengangkut air ke tingkat 1,2 dan 3. Lebih teruk ramai dikalangan mereka merupakan warga emas, sakit, wanita dan kanak kanak)

2. Tandas Pusat Pemindahan Banjir juga dalam keadaan yg sangat teruk.

3. PM dijangka melawat ke Kelantan pada 7 Januari 2017 (Sabtu). Adalah dijangka pada jam 2.30 ptg PM akan melawat Pusat Pemindahan Mangsa Bencana (SK Gelang Mas, Pasir Mas)

GESAAN KAMI:
1) Menuntut supaya duit rompakan 1MDB dan rasuah dipulangkan kpd rakyat, dan digunakan utk membaiki tandas dan menyediakan air kpd Pusat Pemindahan Mangsa Bencana SK Gelang Mas dan ditempat lain yg bermasalah.


2) Mengembalikan duit rompakan 1MDB dan rasuah kpd rakyat dengan memberi peruntukan munasabah kpd semua sukarelawan dan petugas bencana supaya kerja kerja pengurusan bencana dapat dijalankan dengan lebih baik.

3) Menuntut PM dan pemimpin politik melawat ke tempat paling bermasalah dan mendedahkan masalah sebenar dilapangan, bukannya sekadar bergambar dan bergambar. Serta hentikan budaya menyalahkan pegawai, kakitangan dan orang bawahan, bila timbul masalah. Sebaliknya mengambil tanggungjawab atas setiap permasalahan yang berlaku.

4) Mencabar PM dan Kerajaan Pusat membuat laporan secara telus dan segera isu dan masalah yang berlaku di setiap Pusat Pemindahan Mangsa Bencana dan kawasan bencana banjir, bukan hanya melapor yang baik baik sahaja.

5) Merombak Portal, Facebook dan Twitter Agensi Bencana Negara (NADMA) yang gagal mengemaskini dan memberi maklumat penting kepada rakyat dalam menghadapi bencana yang menyebabkan rakyat lebih terdedah kpd maklumat yang kurang sahih dan tidak benar. Portal bencana oleh Kerajaan Indonesia boleh dijadikan contoh bagaimana ianya banyak membantu rakyat Indonesia melalui krisis bencana.

🇮🇩
INDONESIA
https://mobile.twitter.com/BNPB_Indonesia…
🇲🇾
MALAYSIA
https://mobile.twitter.com/mynadma

6) Menyegerakan pembinaan benteng banjir di Sungai Golok dengan kos bebas rasuah serta secara lebih lestari.

7) Menanam pokok buluh disepanjang tebing sungai bagi menangani masalah banjir dan sekaligus menjana ekonomi rakyat bawahan.

8) Mendesak PM dan Menteri Di Jabatan Perdana Menteri meletak jawatan, atas kegagalan dan kelemahan mengurus bencana banjir.
Hotline

Pusat Situasi Banjir
KEADILAN KB
☎011-293-09-430 & 01-294-68-633
----------------

JANGAN BUAT FITNAH HARGA IKAN

Posted: 06 Jan 2017 02:00 AM PST

Ikan, udang, sayur semua naik harga!
SABAK BERNAM - Meskipun Sabak Bernam antara daerah yang mempunyai jumlah hasil tangkapan ikan tertinggi di negeri ini, namun harga beberapa jenis ikan di Pasar Awam Sungai Besar, di sini, naik antara RM1 hingga RM3 sekilogram, sejak dua minggu lalu.
Rata-rata peniaga dan pembeli mendakwa, kenaikan harga ikan itu berpunca daripada kekurangan bekalan bahan mentah itu selain faktor kenaikan harga minyak.

Seorang peniaga ikan, Chia See Hea, 41, berkata, harga ikan melambung dan sukar mengekalkan harga disebabkan pembekal turut menaikkan harga ikan.
JANGAN BUAT FITNAH
lu jgn buat fitnah bro..mana ada barang naik kat sabak...cuba tanya jamal jamban.kalo ikan naik rega kat sabak, mesti jamal jamban naikkan rega ikan bakar..err bro..jamal dah robohkaan pusat2 judi kat sebelah balai polis ke??

saja tanya, kot2 tokey2 judi dah bayar jamal..maklumla nak bayar hutang sana sini.. on PADAN MUKA SOKONG LAGI NAJIB ROSMAH
Publish | Delete | Spam
Anonymous
at 5:01 PM


----------------

SANDIWARA SPRM GAGAL MELESET

Posted: 05 Jan 2017 10:30 PM PST

SANDIWARA

SPRM GAGAL

PELAKON ADA

SKRIP SENDIRI

Saya tak suka orang pergunakan saya: Bahri
SHAH ALAM - Bekas Pengarah Bahagian Operasi Khas (BOK), Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia,  Bahri Mohamad Zain, 58, menafikan beliau pernah berjumpa atau dihubungi oleh media rasmi suruhanjaya itu.

Malah katanya, di akhir tugasnya di BOK, mereka juga tidak pernah bercakap dengan beliau.

"Pendedak ini ada di mana-mana, sepatutnya tunggulah kenyataan rasmi daripada saya sendiri. Saya amat tidak suka orang mempergunakan saya tanpa kebenaran," katanya kepada Sinar Online.

Bahri berkata demikian bagi mengulas kenyataan media SPRM yang mendakwa pihaknya telah menghubungi beliau, dan menyatakan Bahri menafikan bahawa beliau bersara kerana kecewa terhadap kes siasatan SRC International (SRC).

 "Berhubung kenyataan di sebuah portal media, bahawa Datuk Bahri memilih bersara awal kerana kecewa kes siasatan SRC International (SRC) tidak boleh dibawa ke mahkamah, SPRM telah menghubungi beliau dan Datuk Bahri menafikan mengeluarkan kenyataan sedemikian kepada portal tersebut," petik kenyataan SPRM.


SPRM BUAT

SANDIWARA

TANGKAP KSU

UNTUK TUTUP

CERITA  BAHRI

LETAK JAWATAN

NAK TUTUP KES

NAJIB REMBAT

45 JUTA DUIT

SRC SDN BHD
---------------------

PANJANG BERJELA JELA

Posted: 05 Jan 2017 09:00 PM PST
DATOK DOKTER LEAI HAJI USTAZ
Dulu kita panggil British untuk tadbir Tanah Melayu ni .. La ni kita lambai China untuk jajah kita pulak. Jajah dan kasi tadbir dua perkara yg berbeza .. dan boleh kasi kaya pada kasta yg berbeza juga. 

Yg aku risau gimana ngan Keislamang kita nanti. Lebai Sotong nak taruk kat mana .. raja kita masih boleh teropong anak bulan lagi ke .. aku risau Tok Mudin hilang job .. 

yg releven mungkin ceramah Dato Dokter Lebai Haji Ustaz Padilah je kot .. pi title nye yg berjela walaupun tak nampak riak tu boleh guna ke masa tu .. tu lah persoalang nye. on CHINA MENJAJAH MALAYSIA
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 1/6/17

-----------

SANDIWARA SPRM - NAK BANTU NAJIB

Posted: 05 Jan 2017 08:30 PM PST

F.BOOK


"SPRM Tak Pernah Hubungi Saya", Kata Datuk Bahri - SPRM Kantoi Kaw-Kaw Lagi..!!!
SEBAB ITULAH adalah pelik dan janggal apabila SPRM menghubungi Bakri untuk menafikan kenyataan terhadap agensinya sendiri.
PUTAR JANGAN TAK PUTAR... Umpama Najib & Rosmah Putar Keliling Satu Dunia Joli Bercuti Anak-beranak Guna Jet Kerajaan

Md Banjari Wahai Hamba Allah yg di Amanahkan SPRM baliklah pada Ajaran Al Quran & Takutlah pada Allah bukan dgn Najib.
LikeReply1513 hrs
Brenda Lee Kat Msia ni klau nak menipu selamba aja.. main terjah janji dpt menipu. Tak sampai 24jam tembelang pecah menipu pun tak serik2 esok buat lagi menipu. Agaknya ini pun salah satu tanda manusia akhir zaman muka taik ayam punai tak tau malu kerjanya menipu aja walau tembelang menipu pecah tak sampai 24jam. Esok buat lagi org sama pulak tu.
LikeReply513 hrsEdited
-----------------

MALAYSIA TERGADAI PADA CHINA

Posted: 05 Jan 2017 08:00 PM PST
DARI
LIDAH PENGARANG


MELAYU

DIBODOHKAN

satu ketika dahulu
 bani melayu amat marah
pada british kerana
bawa masuk china 
dari tanah besar china
bawa masuk india
dari benua india

demograpi tanah melayu
berubah 
tanah melayu jadi malaysia
singapura sebahagian
dari tanah melayu
jatuh ke tangan china 

nama tanah melayu hilang
untuk selama-lamanya


semua ini menimbulkan
masaalah nasional
the natinal question

hingga hari ini
masalah nasional
masih belum selesai
masalah wujudnya
china dan india
di bumi  melayu
masih dipertikaikan

parti DAP terus dijadikan sasaran
ini kerana bandar dan pekan
majoritinya dimilik oleh china
ini hakikat
wilayah dipinggir kota 
yang harganya bernilai
semuanya dimiliki oleh china
ini yang dilihat oleh mata kasar
bani melayu masih jauh tercicir


hakiktanya
masalah wujudnya china
 kemasukan orang asing
membawa masaalah nasional
akibatnya
membawa masaalah politik

masaalah politik ini berterusan
yang terus digunakan oleh
united malays national organisation
untuk menakut nakutkan bani melayu
dengan orang china
dengan parti DAP
bani melayu terus dibodohkan

hari ini sejarah berulang kembali
parti yang mengakui berlandasan 
ketuanan melayu
sedang membawa masuk 
bangla indon myamar vietnam negro
semua ini akan membawa masalah

ini masalah masa depan
sama saperti yang  bani melayu
sednag hadapi sekarang
bila berhadapan dengan china dan india


lihat eropah 
hari  ini eropah sedang dihantui
oleh masalah imigran
oleh masalah pebezaan budaya
oleh perbezaan agama
oleh perbezaan gaya hidup

yang tidak bermasalah
yang menyokong kemasukan
orang asing ke tanah melayu
 ialah kaum pemodal
yang dapat buruh murah
yang dapat untung lumayan

di malaysia kaum pemodal ialah para cukong
jadi masalah berterusan
bani melayu terus tercicir

SEJARAH
pada tahun 1819 singapura tergadai
kepada east india company
raffles membeli singapura
bagaimana  pulau singapura tergadai?

raja husin diberi candu
east india company ialah tokan candu
syarikat ini jual candu pada china
akhirnya dapat hong kong
ini sejarah
ini bukan fitnah hishamuddin rais


hari ini sejarah berulang kembali
najib rosmah sedang diberi candu
kali ini bukan oleh raffles
bukan east india company
tapi oleh tokan dan along
dari  tanah besar china

hutang najib rosmah ialah candu
candu ini akan mengadaikan tanah melayu
ini hakikat
siapa pembawa candu ini?

saorang china bernama jho low
ini hakikat
ini fakta 

apakah bani melayu tidak sedar?
negara sedang tergadai
kepada tokan candu baru
dulu raffles  kini china
dari tanah besar china
----------------

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT