Nuffnang

Pengikut

Tukar Tiub

0
sumber :-

Tukar Tiub


TUDM SUNGAI BESI TERGADAI

Posted: 05 Jan 2017 07:30 PM PST






F.BOOK


Hashim Bin Ishak shared Nor Badariah's photo.
2 hrs

BUKAN MELAYU SAJA, ORANG CHINA MALAYSIA DAN INDIA PUN MARAH. BANGSAT SANGAT KE MALAYSIA NI SAMPAI JUAL ASET NEGARA
Tanah Tentera yg begitu berharga di tengah bandar di jual kepada syarikat china...memang tak pandai mengurus kalau Tun dah.jadi Bandar termoden dari Bukit Bintang.
Dijual pada Syarikat China...apa Syarikat melayu tak mampu ke nak beli kemudian dibayar pada Tahun 2020..akal ada ke.
Rupanya ramai rakyat Malaysia tak tahu tapak bekas lapangan terbang Sg Besi telah dijual pada syarikat China sebab semasa mengumumkan penjualan dikatakan Bandar Malaysia dengan 60% Saham di pengang oleh syarikat cina 40% oleh negeri Johor.....
Hari in baru rakyat sedar tanah itu adalah TUDM Sg Besi.... DAH TERANTUK BARU TENGADAH. DAH TERLAMBAT. DAH TERJUAL PUN. SYABAS NAJIB RAZAK.




---------------

BANI MELAYU KENA JUAL

Posted: 05 Jan 2017 07:00 PM PST








f.book

Ada 101dalil kotor digalas Najib dan bini 

Negara ini akan lingkup nanti








































---------------

BANJIR KELANTAN KERANA PEMBALAKAN

Posted: 05 Jan 2017 06:30 PM PST









SAH SOHEH

BANJIR

BUKAN KERANA

MAKSIAT SEX

TAPI KERANA

MAKSIAT

PEMBALAKAN

HANTU BALAK

Zahid minta Kelantan kawal pembalakan untuk tangani banjir

 | January 5, 2017
Zahid berharap Kelantan berfikiran terbuka dalam menyelesaikan masalah banjir bagi membantu meringankan beban rakyat






PASIR MAS: Timbalan Perdana Menteri  Ahmad Zahid Hamidi berkata kerajaan Kelantan dan persekutuan perlu bekerjasama secara holistik mencari langkah jangka panjang bagi menangani masalah banjir yang berlaku saban tahun di negeri ini.
Zahid berkata beliau harap kerajaan negeri di bawah pimpinan Menteri Besar  Ahmad Yakob dapat berlapang dada dan berfikiran terbuka dalam menyelesaikan masalah tersebut bagi membantu meringankan beban rakyat yang saban tahun terpaksa berdepan dengan musibah berkenaan.

MAKSIAT NI

ADA PELBAGAI

GILA KAYU

BALAK PUN

MAKSIAT JUGA



NEGRO LARI DARI LOKAP JINJANG

Posted: 05 Jan 2017 06:00 PM PST




PEKERJA ASING
tak ada masalahnya kemasukan warga asing. mereka bekerja untuk pembangunan ekonomi malaysia. yang menjadikan ianya masalah adalah ahli politik dan aktivis politik yang anti imigran macam kamu, hishamuddin rais on MALAYSIA TERGADAI PADA CHINA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 1/5/17




--------------

LINTANG PUKANG

Posted: 05 Jan 2017 05:30 PM PST




KITA WORANG COOL
Kalo blog ni tak sesuai utk lu baca, lu pergilah baca berjuta2 blog lain yg ada. Kami dah bertahun di tukartiub, sejak hari pertama 2008 slps PRK Permatang Pauh lagi.. xder heran itu sumer. 

Salah eja, tunjuk lubang jubo kau, typo error lintang pukang adalah kerja seni dan utk mamat cool mcm kita worang. Bukan utk mamat skema mcm lu. Pergi mereput la dgn lu punye skema ajaran UMNO dan PAS HADI tu. Jika susah, sila meninggal sajalah. Tak susah pun, berhenti bernapas je. on ORANG RAMAI NAIK MINYAK

in response to Hishamuddin Rais...!!!!!! Blog Tukartiub ini saiz font'nya semakin lintang-pukang, pontang-panting, tertonggeng-terbalik. Isham jangan buat tak tahu saja. Isham wajib ubah kembali saiz font Tukartiub menjadi kepada mode normal (mode Default/mode asal). Isham eksplore'lah blog A Kadir Jasin. Saiz font blog A Kadir Jasin cool tak pontang-panting, tak tertonggeng terbalik macam blog Tukartiub. PS - Blog Tukartiub ini nampaknya macam kena santau dengan jinn jer..., by abdul hamid.
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 1/5/17



--------------

SPR MENIPU PILIHANRAYA

Posted: 05 Jan 2017 05:00 PM PST





RUNTUHKAN SPR
Kunci terpentingnya, ibu segala kunci, ialah runtuhkan eksploitasi spr. Caranya? Aku pun tak arif, tapi mp pakatan dari rafizi ke kit siang ke lain lagi malah mahathir serta geng amanah, mestilah dapat fikirkan. 

Yang aku nampak, spr ni satu suruhanjaya, bukan satu jabatan kerajaan. Kalau suruhanjaya diraja, adakah boleh petisyen supaya majlis raja mengarahkan ia dirombak supaya dilihat berkecuali (taklah ketua dan tbalan ketua semua ahlul umngok) dan telus (taklah takde telurs), satu soalan yang para mp boleh jawap. 

Kalau bikin karangan analisa serta pelan strateji tawan felda malah tawan sabah sarawak pun, kalau spr terus diperkuda di serata tempat maka tetap habuk pun tarak seperti tt beratus kali ulang nak bagi semua faham! on PAKATAN HARAPAN JANGAN ANGAN-ANGAN
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 1/5/17






------------------

SAMSENG NEGARA JADI PELAWAK NEGARA

Posted: 05 Jan 2017 04:00 AM PST




KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

SAMSENG

NEGARA

JADI

PELAWAK 

NEGARA 

KAH KAH KAH
Umno tak main isu kaum untuk menang 

PRU14, kata Nazri Aziz
 | January 5, 2017
Pemimpin Amanah yakin walaupun Umno memainkan politik perkauman, ia tidak akan berjaya kerana orang Melayu semakin bijak menilai.





PETALING JAYA: Menteri Umno menolak pandangan yang parti itu akan memainkan isu perkauman bagi menghadapi pilihan raya umum (PRU). Bagaimanapun, ahli Parlimen pembangkang tidak mempercayainya.


PARTI

KETUANAN

MELAYU

JADI PARTI

KETUANAN

APA?



--------------------

CHINA MENJAJAH MALAYSIA

Posted: 05 Jan 2017 03:30 AM PST





F.B

Penjajahan yg direlakan




















Abdillah Royo "Nenek moyang kaya raya,
Tergadai seluruh harta benda,
Akibat sengketa sesama lah kita,
Bumi dipijak milik orang......"
- rangkap ketiga macam tak kena sekarang nih....
Rahimah Amin Bumi dipijak milik org menjadi kenyataan ๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข
LikeReply





----------------

SANDIWARA PENUH AKSI

Posted: 05 Jan 2017 01:00 AM PST






SANDIWARA

BERTAJUK

ALIH ALIH

PANDANGAN

NOTA:
dengan prop
dengan pakainan
dengan pelakon
yang dilihatkan dimedia
sandiwara ini akan
jadi buah mulut
terlupa kes najib


Tahan KSU tak mampu alih isu 'rasa berdosa' Bahri

SHAH ALAM - Kecekapan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) dalam memerangi rasuah perlu diimbangi dengan keadilan dalam tindakan tanpa mengira siapa pesalahnya.

Sehubungan itu kata Timbalan Presiden Pas, Tuan Ibrahim Tuan Man, SPRM jangan hanya mudah mengambil tindakan terhadap penjawat awam tetapi membiarkan ahli politik berjawatan tinggi seperti kes SRC International terlepas begitu sahaja.

"Penahanan KSU kementerian tidak dapat mengalihkan pandangan kekecewaan 'persaraan awal' Bahri.

TEATER INI

DIPENTAS

UNTUK TUTUP

CERITA BAHRI

YANG LETAK

JAWATAN 

KERANA KES

NAJIB REMBAT

DUIT SRC BHD






------------------

PEMENTASAN SANDIWARA

Posted: 05 Jan 2017 12:00 AM PST







SEBUAH

SANDIWARA

SEDANG

DIPENTASKAN

TUJUAN

UNTUK TUTUP

KES 1MDB 

TUTUP KES

KES 45 JUTA

SRC BHD

YANG DUIT

MASUK

AKAUN NAJIB

NAMA  KSU

TAK ADA

MUKA KSU

TAK ADA

APA JABATAN

TAK DIUMUM

INI SAMA

SAPERTI KES

SYARIKAT AIR

DISABAH

AKAN LESAP

BAGITU SAJE




----------------

SIAPA UNCLE RAMLI?

Posted: 04 Jan 2017 11:00 PM PST






SIAPA UNCLE RAMLI
Uncle ramli ngan angan-angan, Uncle ramli tak makan surah abang tt, Uncle ramli mula congak perkiraan, Uncle ramli mula tilik latar pengundi, Uncle ramli mula nampak jalan, Uncle ramli mula senyum sendiri, 

Uncle ramli rasa sabah sarawak persetankan, Uncle ramli yakin estet felda adalah kunci, Uncle ramli rasa terapung di awan, Uncle ramli yakin bn kalah kali ini, 

Uncle ramli ngan angan-angan, Uncle ramli masih tidur ngan mimpi, Uncle ramli ngan angan-angan, Uncle ramli belum makan surah abang tt. on MUSTAHIL PAKATAN AKAN MENANG
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 1/5/17



----------------

ORANG RAMAI NAIK MINYAK

Posted: 04 Jan 2017 10:30 PM PST








BILA MINYAK

NAIK HARGA

RAKYAT MULA

NAIK MINYAK

Harga minyak bulan Januari 2017 Petrol RON95 RON97 Diesel

www.mysumber.com › Situasi Malaysia
Translate this page
4 days ago - Harga minyak bulan Januari 2017 Petrol RON95 RON97 Diesel. Harga minyak petrol dan diesel terkini di Malaysia untuk bulan 1 naik turun ...

Senarai terkini harga minyak Malaysia RON95 RON97 Diesel 2017

www.mysumber.com › Situasi Malaysia
Translate this page
4 days ago - Harga minyak Petrol dan Diesel terkini pasaran runcit harga di pam ... harga runcit RON95, RON97 dan Diesel sama ada kekal, naik atau turun ...

harga minyak naik: Berita Terkini, Foto, Video mengenai harga minyak ...

www.astroawani.com/topic/harga-minyak-naik
Translate this page
Topik mengenai harga minyak naik, Berita Terkini, Foto, Video, Foto mengenai harga minyak naikdan lihat perkembangan terkini, berita, informasi dari Astro ...

Berita harga minyak naik, Cari Berita Terkini mengenai harga minyak ...

www.astroawani.com/topic/harga-minyak-naik/news
Translate this page
Dapatkan Barita harga minyak naik dan cari tajuk utama berita terkini mengenai harga minyak naikdari Astro Awani. Dapatkan berita semasa, artikel dan berita ...

Angry protests erupt across Mexico after 20% hike in gasoline prices

Demonstrators have blockaded highways, looted shops and forced service stations across Mexico to close in a wave of angry protest triggered by a hike of more than 20% in the government-set price of gasoline.
The announcement of the price increase came on 1 January – when long queues of cars were already forming at pumps because national oil giant Pemex was unable to supply all gas stations due to problems with oil refining and fuel shortages caused by theft.
The so-called gasolinazo – as the price hike is known – added insult to injury, and since then, protests have spiraled. Truckers, taxi drivers and irate individuals have blocked the main highways into Mexico City and major thoroughfares in the capital, prompting bus lines to cancel service.







---------------------

TULISAN YANG GAGAL

Posted: 04 Jan 2017 09:30 PM PST






TULISAN GAGAL
sejak umur 14tahun. di tahun 2000 aku mula membaca tulisan2 hang. sejak dari tu jugaklah aku selongkar cari apa saja yang hang tulis sampailah skrg ni aku berumur 31 aku kagum dgn cerita dan gaya penulisan hang. tapi hari ni aku frust.

tulisan ni gagal. kosong. takdak cerita. mcm ni punya story pun boleh terbit kat suara keadilan? aduh come on isham...... jangan ulang mistake ni lagi on DARI DANG WANGI KE JINJANG
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 1/5/17

BACA DISINI:

http://tukartiub.blogspot.my/2017/01/dari-dang-wangi-ke-jinjang.html

www.malaysiakini.com/columns/368089

---------------

PENYAKIT POLIS PENCEN

Posted: 04 Jan 2017 09:00 PM PST






SATU LAGI

CONTOH 

TERBAIK

PENYAKIT

POLIS PENCEN

Siasat ahli politik hidup mewah, kata bekas peguam negara
 | January 4, 2017
Tidak adil menyerang integriti penjawat awam tetapi terlepas pandang gaya hidup ahli politik yang mewah, kata bekas peguam negara.







KENAPA MASA

ADA  KUASA

MASA ADA

JAWATAN 

MASA ADA 

JARINGAN

TAK BERSUARA

BILA SUDAH

PENCEN BARU

NAK BERSUARA

--------------------

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT