Nuffnang

Pengikut

WARTAWAN RASMI LAMAN REFORMASI

0
sumber :-

WARTAWAN RASMI LAMAN REFORMASI


WARTAWAN RASMI LAMAN REFORMASI: TIGA PENJURU PUN BOLEH MEMBUATKAN NAJIB KECUNDANG ...

Posted: 17 Dec 2016 10:45 PM PST

WARTAWAN RASMI LAMAN REFORMASI: TIGA PENJURU PUN BOLEH MEMBUATKAN NAJIB KECUNDANG ...: Berdasarkan congakan di atas kertas dan sifir matematik yang mudah, sesiapa pun akan mengatakan pertandingan tiga penjuru dalam p...

TINJAUAN PENDAPAT: ANWAR MASIH DIHARAPKAN JADI PM

Posted: 17 Dec 2016 10:39 PM PST

JENTERA PAS BERHIJRAH KE AMANAH, SEDIA HADAPI PRU – MAT SABU

Posted: 17 Dec 2016 10:36 PM PST

TIGA PENJURU PUN BOLEH MEMBUATKAN NAJIB KECUNDANG JUGA

Posted: 17 Dec 2016 10:33 PM PST



Berdasarkan congakan di atas kertas dan sifir matematik yang mudah, sesiapa pun akan mengatakan pertandingan tiga penjuru dalam pilihanraya akan datang bakal menzahirkan kepada dua kemungkinan.

Pertama, UMNO dan BN akan mendapat kelebihan serta mampu terus mengekalkan kuasanya sebagai kerajaan.

Kedua, Pas bakal memenangi lebih banyak kerusi dan lebih terdedah kepada kemungkinan menjadi kuasa penentu kepada BN dan Pakatan Harapan jika masing-masing kekurangan kerusi untuk membentuk kerajaan.

Hampir tidak ada yang menaruh keyakinan bahawa pertandingan tiga penjuru akan turut sama memberi kelebihan kepada Pakatan Harapan yang kini telah bekerjasama secara rasmi dengan PPBM yang dipengerusikan oleh Tun Mahathir Mohamad.

Rata-ratanya mengatakan pertandingan tiga penjuru hanya memusnahkan harapan pembangkang untuk mengambil alih kerajaan dan menyingkirkan Najib Razak.

Atas sebab yang samalah maka PPBM masih berusaha untuk memujuk Pas agar sedia bekerjasama dan menjadikan formula satu lawan satu melawan BN menjadi kenyataan.

Atas sebab yang sama jugalah Najib dan UMNO begitu membelai dan menjaga hati Pas agar parti itu kekal dengan pendiriannya ingin bersendirian.

Sehingga ini, bekerjasama atas nama Islam seperti Akta 355 atau Rohingya adalah antara pendekatan Najib dan UMNO terhadap Pas untuk menjarakkannya daripada bersama pembangkang dan agar terus bertanding sebagai blok ketiga.

Melihat keadaan yang sama, Pas juga lebih ingin bersendirian kerana sepertimana yang pernah disebut oleh Tuan Ibrahim Tuan Man, jika BN dan parti-parti pembangkang masing-masing tidak cukup kerusi untuk menubuhkan kerajaan selepas pilihanraya nanti, kedudukan Pas akan menjadi rebutan dan harganya menjadi lebih mahal.

Benarkah semua congakan dan sifir matematik itu akan menjadi kenyataan?

Membuat pilihan dalam pilihanraya akan datang sepatutnya menjadi perkara yang paling mudah bagi rakyat Malaysia. Asas pilihan sebenarnya hanyalah antara baik dengan jahat, buruk dengan cantik dan hitam dengan putih.

Jika pun ada yang mengatakan kerajaan baru yang bakal mengambil alih nanti belum tentu lebih baik daripada BN yang sudah memerintah lebih 60 tahun, sekurang-kurangnya kejahatan dan amalan pencurian  mereka belum lagi terbukti.

Maka, apakah kita masih mahu mengekalkan kerajaan yang telah terbukti banyak menyusahkan rakyat dan pemimpinnya pula semerbak di seluruh dunia dikaitkan dengan amalan rasuah dan kleptokrasi berbanding dengan bakal kerajaan yang belum terbukti gelap mata terhadap kuasa?

Petunjuk bagaimana rakyat memilih pemimpin dan kerajaan baru yang dilihat tegas, berprinsip dan mempunyai aura pembaharuan terbukti dalam pemilihan Presiden di Filipina dan Amerika Syarikat baru-baru ini.

Rodrigo Duterte bukanlah sosok yang popular pada awalnya, tetapi ketegasannya untuk memerangi jenayah, malah sehingga membunuh mereka yang terlibat dengan rasuah dan pengedaran dadah membuatkan beliau akhirnya menjadi pilihan rakyat Filipina.

Begitu juga dengan Donald Trump, beliau sentiasa tidak popular dan di belakang berbanding Hillary Clinton, namun ketegasannya mahu mengembalikan kegemilangan Amerika melalui beberapa janji yang dianggap drastik telah menjadikannya pilihan rakyat negara itu.

Di Malaysia, perkara yang sama tidak mustahil akan berlaku. Sama ada dua penjuru atau tiga penjuru, jika Pakatan Harapan bersama PPBM sentiasa konsisten dalam perjuangan untuk memerangi rasuah, membawa semua pesalahnya ke mahkamah, mengembalikan negara gemilang semula, yakinlah rakyat pasti akan bersama dengannya.

Dengan kempen untuk menyelamatkan negara itu, bukan saja Najib, UMNO dan BN akan ditolak, malah Pas yang ghairah bertanding sendirian dengan harapan sama ada membantu kerajaan yang ada terus kekal berkuasa atau ingin menjadikan harga mereka mahal nilainya, kedua-duanya pasti akan ditolak sama.

Ini kerana rakyat hanya memilih satu antara dua dan tidak mungkin memilih dua antara tiga. Pas yang hanya bertanding 70 kerusi dan tidak mampu membentuk kerajaan secara sendirian, adalah lebih mungkin ditolak juga bersama pihak yang dianggap jahat, hitam dan tidak baik itu.

Rakyat juga sedar, kadangkala hanya dengan pertukaran kerajaan memungkinkan kekotoran dalam negara dapat dibersihkan dengan lebih baik lagi.  (SH 18/12/2016).

Tukar Tiub

0
sumber :-

Tukar Tiub


JANGAN FITNAH TAU

Posted: 18 Dec 2016 08:00 PM PST






JANGAN FITNAH DIA DEMAM
Aku raso mp temerloh kp pas tontowi algermany takdak dlm gambor. Agaknye dio demam duk bilik hotel sambil tengok porn per view kot?? 

Jgn fitnah tau. Tp awat bro tt ashik duk promote gambor ni? Ni yg aku mushkil. Kahkahkah on CUBA RENUNG DAN FIKIR
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 12/18/16










----------------

RAKYAT MALAYSIA TAK PERCAYA DENGAN NAJIB

Posted: 18 Dec 2016 07:30 PM PST









APA MAKNA

BERITA INI?

MAKNANYA

RAKYAT

MAKNANYA

ORANG NIAGA

TAK CAYA 

PADA NAJIB

SEMUA CABUT

SEMUA LARI

RINGGIT JATUH

Bekas menteri kewangan dakwa krisis keyakinan rakyat terhadap kerajaan kronik

Bekas menteri kewangan  Daim Zainuddin mendakwa krisis ketidakyakinan rakyat terhadap kerajaan semakin kronik.
Beliau berkata, ketidakyakinan rakyat ini kerana kekurangan integriti, kejujuran dan keberanian moral dalam kalangan elit negara ini, khususnya mereka yang berkuasa.
DUNUIA LUAR

TAK PERCAYA 

TIDAK YAKIN 

DENGAN NAJIB

NAJIB TERLIBAT

KES 1MDB

KES ALTANTUYA

KES KEVIN

KES SCORPENE

HANCUR KITA

MALAYSIA

RANAP KERANA

NAJIB ROSMAH

--------------

MENTERI CAKAP BETUL

Posted: 18 Dec 2016 07:00 PM PST






BETUL BENAR

KENYATAAN

YANG TEPAT

MENTERI JUJUR


'KRISIS EKONOMI KINI, DULU BERBEZA'
19 Disember 2016
KUALA LUMPUR - Menteri Kewangan Kedua, Johari Abdul Ghani menyifatkan segala pandangan bekas Menteri Kewangan,  Daim Zainuddin berhubung krisis ekonomi dan penyelesaian yang dihadapi negara sebagai kritikan positif.

BETUL!

KRISIS DULU

ZAMAN DAIM

DG SEKARANG

AMAT BERBEZA

PM MAHATHIR

TAK TERLIBAT

KES BUNUH

TAK TERLIBAT

KES RASUAH

TAK TERLIBAT

KES CURI

TAK TERLIBAT

KES TIPU

MENTERI INI

CAKAP BETUL


----------------

SIAPA HILANG DALAM GAMBAR

Posted: 18 Dec 2016 06:30 PM PST




TUNGGU OMPEK PULUH JAM
Iyolah lobai, ekau kono tunggu ompek puloh lapan jam dulu baru bulih repot polis budak tu hilang. Selasa la makno eh. Sementaro tu sobar yo lah melesia masih aman walaupun kehilangan ni menggemparkan on SIAPA ORANG ITU?
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 12/18/16
TIDO PENAT
Dalam hotel kot? tak terbangun dari tido penat sangat kot tu. on DIMANA TON TON WEE BERADA
Anonymous
on 12/18/16





-------------

BILA PARTI ISLAM NAK SAMAN SARAWAK REPORT?

Posted: 18 Dec 2016 06:00 PM PST












PARTI ISLAM

DAH PANDAI

BUAT LAWAK

POLITIK

HANTAR SURAT

BUKAN SAMAN

CAKAP NAK

SAMAN 

BILA NAK 

SAMAN



Surat tuntutan PAS satu 'political gesture', kata editor S'wak Report

Editor Sarawak Report, Clare Rewcastle-Brown berkata surat tuntutan yang disampaikan kepadanya dari PAS adalah satu 'political gesture'.
Surat itu, yang disampaikan kepadanya di alamatnya di London pada hari Selasa, dilaporkan berhubung dakwaannya bahawa parti Islam itu kononnya menerima RM90 juta dari Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak.
Ia menuntut Sarawak Report membuang artikel yang mendakwa PAS menerima RM90 juta dari perdana menteri Malaysia dan membuat permohonan maaf mengikut terma-terma yang dipersetujui oleh PAS.
Ia juga meminta laman web pemberi maklumat itu memberikan jaminan untuk tidak menyiarkan dakwaan yang sama pada masa akan datang.


PAS di peringkat akhir persediaan saman Sarawak Report | Astro Awani

www.astroawani.com/.../pas-di-peringkat-akhir-persediaan-saman-s...

Translate this page
Sep 17, 2016 - PAS di peringkat akhir persediaan prosiding saman terhadap Sarawak Report berhubung dakwaan pemimpin parti itu menerima sejumlah ...

PAS akan saman Sarawak Report di UK bulan depan - Malaysiakini ...

www.malaysiakini.com/news/352152

Translate this page
Aug 13, 2016 - PAS akan memfailkan saman terhadap Sarawak Report dalam masa sebulan ini. Menurut Presidennya, Datuk Seri Abdul Hadi Awang, PAS ...

PAS saman Sarawak Report dalam tempoh kurang sebulan | Free ...

www.freemalaysiatoday.com/.../pas-saman-sarawak-report-dalam-t...

Translate this page
Aug 13, 2016 - KUALA LUMPUR: PAS akan mengemukakan saman terhadap Sarawak Report kurang sebulan daripada sekarang, kata Presidennya Datuk ...

PAS lantik peguam UK saman Sarawak Report | Free Malaysia Today

www.freemalaysiatoday.com/.../pas-lantik-peguam-uk-saman-sara...

Translate this page
Oct 25, 2016 - PETALING JAYA: PAS melantik seorang peguam di United Kingdom bagi memulakansaman terhadap Sarawak Report kerana mendakwa ...

Prosiding saman PAS terhadap Sarawak Report kini di peringkat akhir ...

www.ismaweb.net/.../prosiding-saman-pas-terhadap-sarawak-report...

Translate this page
Sep 17, 2016 - BANGI, Sabtu – Prosiding saman PAS terhadap Sarawak Report kini di peringkat akhir berhubung dakwaan pemimpin parti berkenaan ...

PAS mulakan proses saman Sarawak Report | Jenayah / Mahkamah ...

www.bharian.com.my/node/183467

Translate this page
Aug 15, 2016 - KOTA BHARU: PAS sudah memulakan proses bagi persediaan prosiding saman terhadap portal berita, Sarawak Report, berhubung dakwaan ...

Muhyiddin Elok Ingatkan PAS Pasal Saman Sarawak Report | MYKMU ...

www.mykmu.net/.../muhyiddin-elok-ingatkan-pas-pasal-saman-sar...

Translate this page
Oct 2, 2016 - Apa pun terlanjur Muhyiddin jumpa PAS tu, kenapa tidak diingatkan tentang janji PAS untuk menyaman saman Sarawak Report yang ...

Fitnah: PAS akan saman Sarawak Report - Harakahdaily

www.harakahdaily.net.my/.../42149-fitnah-pas-akan-saman-sarawa...

Translate this page
Aug 13, 2016 - KUALA LUMPUR: PAS mengumumkan akan mengambil tindakan undang-undang ke atas laporan yang dikeluarkan oleh portal Sarawak ...

BILA HENDAK

SAMAN 

RAKYAT MAHU

PARTI ISLAM

SAMAN BUKAN

MAHU TUNGGU2

JANGAN PUTAR

DAN KELENTONG

JADI PENASEHAT

PANADI PUTAR

NANTI DAPAT

BANYAK DEDAK





----------------

INI GAMBAR FITNAH

Posted: 18 Dec 2016 05:30 PM PST






LAWATAN IMIGRESEN
Ini memang gambar yang dah rabak kena photoshop. Background pun warna biru. Yang betul cuma jazlan kat hujung kanan dengan mamat siapa ntah kat hujung kiri. Yang lain semua dah kena superimposed atas latar biru huhu. 

Ini sebenarnya foto jazlan lawat pejabat imigresen selasa lepas, tu yang ada latar biru tu, skrin untuk ambik gambar paspot antarabangsa bagi orang yang tak dilarang meninggalkan malaysia kahkah on SEMUA GAMBAR FITNAH
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 12/19/16

----------------

ESOK MALAM SAFUAN ANANG

Posted: 18 Dec 2016 05:00 PM PST





iNI

MALAM




di AMJAL
---------------

SEMUA GAMBAR FITNAH

Posted: 18 Dec 2016 05:30 AM PST




GAMBAR FITNAH EDIT
INI MESTI GAMBAR EDIT NI... INI SEMUA FITNAH.. TENGOK PINTU TU TERBUKA SEBELAH.. kah kah kah on SIAPA TAK ADA DALAM GAMBAR INI?
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 12/17/16



------------

DIMANA TON TON WEE BERADA

Posted: 18 Dec 2016 04:30 AM PST






SIAPA TAHU

DIMANA

YB TONTON WI

BERADA?










-----------------

TELAH DIKETAHUI OLEH YB

Posted: 18 Dec 2016 04:00 AM PST








APA
APA TERJADI

DIKETAHUI

OLEH:

YB NOR JAZLAN

YB FAUZIAH

YAB ZARIL




---------

SIAPA ORANG ITU?

Posted: 18 Dec 2016 01:30 AM PST







SIAPA YANG

HILANG DARI

GAMBAR INI?





--------------

KEMANA MENGHILANG?

Posted: 18 Dec 2016 12:30 AM PST






KE MANA

ORANG ITU

MENGHILANG?

JENG JENG JENG





-----------------

SIAPA YANG HILANG?

Posted: 17 Dec 2016 11:30 PM PST














JENG JENG JENG

SIAPA YANG

HILANG

JENG JENG JENG
--------------

KE MANA HILANG DARI GAMBAR?

Posted: 17 Dec 2016 10:30 PM PST










KE MANA 

HILANG

ORANG YANG

TAK ADA

DALAM GAMBAR?
--------------

PUNAT OOO PUNAT

Posted: 17 Dec 2016 09:00 PM PST





BUAT LAWAK
Issey2... dh kemetot ke idea hr pagi2 ni? sampai tak da Isu lain nk di bawa? Issey buat lawak elok masuk je Maharaja lawak jika ada nnt... hehehe on PUNAT HAJI HADI
Anonymous
on 12/17/16

TUAN PRESIDENG
karma kehidupan.. jgn duk labelkan sesame manusia.. pencipta dh blk kn gedebuk atas muke.. kalo btol2 amal fahaman islam.. prinsip wajib kekal smpai ke mampus.. 

lani tuan presideng amalkan politik kluk klek.. berstongkol dengan kakmah yg zalim.. mane primsip agame menentang kexaliman.. adekah tuan presideng jatuh kapir.dgn amanat sendiri... kahkahkahkah.. on PUNAT HAJI HADI
Anonymous
on 12/17/16






---------------------

YANG TAK ADA DALAM GAMBAR?

Posted: 17 Dec 2016 08:30 PM PST





ADA YANG 

YANG TAKDA

DALAM GAMBAR

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT