Nuffnang

Pengikut

WARTAWAN RASMI LAMAN REFORMASI

0
sumber :-

WARTAWAN RASMI LAMAN REFORMASI


BERDESING TELINGA NAJIB!! Giliran Muhyiddin TELANJANGKAN Najib Isu 1MDB Di Parlimen

Posted: 27 Oct 2016 09:11 PM PDT

BERDESING TELINGA NAJIB!! Giliran Muhyiddin TELANJANGKAN Najib Isu 1MDB Di Parlimen


NAJIB PANAS PUNGGUNG!! Shafie Afdal KUTUK Najib KAWKAW Dalam Parlimen

Posted: 27 Oct 2016 09:09 PM PDT

‘HADI, PAS JANGAN MERAPU GANGGU FOKUS RAKYAT TUMBANGKAN BN’

Posted: 27 Oct 2016 09:04 PM PDT

ANTARA NAJIB DAN TIGA BEKAS MENTERI, SIAPA YANG DULU KENA?

Posted: 27 Oct 2016 08:55 PM PDTAda dua perkara yang berlaku di Parlimen hari ini.

Pertama, usul untuk merujuk Najib Razak kepada Jawatankuasa Hak dan Kebebasan atas dakwaan mengelirukan Parlimen berkaitan ucapan Bajet 2017 yang dibentangkannya di Dewan Rakyat, Jumaat lalu.

Usul yang dikemukakan oleh seorang wakil DAP  itu mendakwa beberapa pengumuman yang dibaca oleh Najib dalam ucapan bajetnya tidak terdapat atau berbeza dengan apa yang terkandung dalam dokumen belanjawan.
Perbuatan itu dianggap cuba mengelirukan dewan kerana fakta yang sah ialah apa yang terkandung dalam dokumen belanjawan, bukan ucapan belanjawan oleh Najib

DAP memberi contoh, Najib dalam ucapannya menyebut SKMM akan membelanjakan RM1 bilion untuk menaik taraf liputan dan kualiti perkhidmatan jalur lebar di seluruh negara sedangkan dalam anggaran perbelanjaan yang diperuntukkan kepada Kementerian Komunikasi dan Multimeda yang menaungi SKMM, hanya RM57.5 juta diperuntukkan di bawah perbelanjaan pembangunan untuk projek jalur lebar.

Speaker Dewan Rakyat, Pandikar Amin Haji Mulia berkata, beliau memerlukan masa untuk menyiasat dakwaan berkenaan.

Ini kerana, tegasnya, kes prima facie mesti diwujudkan terlebih dahulu sebelum seseorang boleh dirujuk kepada jawatankuasa itu.

Kedua, kenyataan Pandikar Amin yang tidak menolak kemungkinan tiga bekas menteri yang menyentuh isu berkaitan 1MDB dalam ucapan membahaskan Bajet 2017 iaitu Muhyiddin Yassin, Shafie Apdal dan Husni Hanadzlah, telah melanggar sumpah kerahsiaan sebagai anggota kabinet.

Kata beliau, ketiga-tiga mereka telah mengangkat sumpah menyimpan rahsia sewaktu menjadi menteri sebelum ini dan tidak sewajarnya mendedahkan sesuatu perkara berkaitan keputusan kabinet, walau di dalam Parlimen sekali pun.

Menurutnya lagi, jika pun sesuatu tindakan tidak diambil dalam persidangan Dewan Rakyat, bekas-bekas menteri itu mungkin berdepan tindakan perundangan di bawah Akta Rahsia Rasmi atau Akta Hasutan.

Kes pertama memerlukan Pandikar Amin  sendiri membuat keputusan berkaitan Najib yang didakwa mengelirukan Parlimen.

Berapa lama agaknya Pandikar Amin perlukan masa untuk menyiasat?

Kes kedua pula dibangkitkan oleh Pandikar yang menyebut kemungkinan tindakan perundangan boleh diambil ke atas tiga bekas menteri berkenaan kerana didakwa telah melanggar sumpah kerahsiaan.

Dalam hal ini, apa tujuan Pandikar sebagai Speaker membangkitkan mengenai tindakan perundangan itu?
Apakah ia bertujuan agar pihak berkuasa segera mengambil tindakan perundangan terhadap Muhyiddin, Shafie dan Husni dan dengan demikian supaya  Najib tidak perlu lagi memberi apa-apa jawapan berkaitan isu-isu 1MDB dalam penggulungan Bajet 2017 nanti?

Tetapi, tidakkah dengan mendakwa ketiga-tiga bekas menteri itu melanggar sumpah kerahsiaan, bermakna mereka telah memperkatakan suatu kebenaran?

Jika tidak, untuk apa mereka seolah-olah diancam dengan Akta Rahsia Rasmi dan Akta Hasutan?

Akhirnya, kes yang mana satu yang akan sangkut?

Najib dihadapkan kepada Jawatankuasa Hak dan Kebebasan atau Muhyiddin, Shafie dan Husni lebih dulu akan berdepan tindakan perundangan daripada kerajaan? (SH 27/10/2016).

Tukar Tiub

0
sumber :-

Tukar Tiub


JANGAN SEBAR FITANAH DI INTERNET

Posted: 27 Oct 2016 08:09 PM PDT
JANGAN SEBAR

FITNAH 

TOHMAH

HENTIKAN!

Presiden Pas kunjungi menteri, gesa bertindak terhadap 'pelampau media'

Pas berharap kerajaan mengambil tindakan sewajarnya terhadap golongan yang disifatkannya sebagai 'pelampau media' yang menyebarkan pembohongan mengenai pelbagai perkara menerusi kemudahan teknologi maklumat.
Presidennya Tuan Haji Abdul Hadi Awang berkata pihak berkuasa terutamanya Kementerian Komunikasi dan Multimedia perlu melakukan kawalan sebaik-baiknya bagi membendung keadaan itu daripada terus berleluasa.


KAH KAH KAH
ada seorang anak muda
di ketereh telah berkata
bahawa hadi ini
seorang yang bijak
seorang yang  pandai
banyak ilmu pengetahun
rajin membaca
tidak bebal
tidak bodoh
apa dia cakap dia kota
cakap boleh dipakai
mesyuarat tak pernah tak datang
parlimen tak pernah tak datang
tak pernah mungkir janji
kalau cakap nak saman
pasti dia akan saman
tak pandai kelentong
cakap tak kluk klik
cakap tak kasar
penuh budi bahasa
apakah ini satu fitnah
saje tanya 
takut  bersubahat
menyebar fitnahKAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH


------------

HALAL JAKIM

Posted: 27 Oct 2016 07:38 PM PDT

HALAL JAKIM

Halal Ada sijil HALAL dari JAKIM, makan-lah Ada sijil pon tak Halal ke? Tikus ni pilih yang HALAL..kakakaka * Banyak tikus -tikus di Putrajaya.. dan tikus besar dan badak diSri perdana..kakaka on SELAMAT MAKAN TIKUS

Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 10/27/16

BUDU HALAL KE?
lihat restoran mamak dipenang,disahkan kotor kemudian diarah tutup, kemudian buka semula kemudian kotor juga kemudian diarah tutup..last2 taukey restoran saman majlis..apa nak pelik tikus atas roti,melayu paling ramai makan restoran ada tikus..apa nak kisahkan tikus, asal nasi kandar sedap, mejilat semua..

restoran mamak tanda sijil halal, old town cafe dikatakan milik cina ada sijil halal..restoran2 melayu islam semuanya takda halal..ini peluang tambah pendapatan utk jakim, sila jual sijil halal kpd restoran melayu islam..errr..

restoran ikan bakar jamal ada sijil halal ke, err resort jamal ada sijil halal ke..saja tanya kot2 subahat..aku lebih rela beli kuih cina ada loga halal dari beli kuih melayu islam tapi takda logo halal..pasni baru ko tau,ekonomi melayu ke ekonomi cina ke..budu ada logo halal tak?? on SELAMAT MAKAN TIKUS
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 10/27/16Tikus terbaring di atas roti, Komugi minta maaf, tutup bakeriKAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH 

YA AMPOOON
----------------

PENYANGAK JENIS EEE

Posted: 27 Oct 2016 07:00 PM PDT

f.b


Sejarah Tak Pernah Menipu..
Pemimpin2 AMENO lah penyangak sebenar yg gadai tanah2 Melayu di Pulau Pinang..
LGE yang perkenalkan GST..
LGE perkenalkan 1MDB..
LGE naikkan harga minyak masak..
LGE hapuskan subsidi gula, tepung, beras ST
LGE naikan tarif elektrik
LGE perkenalkan MKN.
LGE naikkan caj TOL, tambang pengangkutan awam..
LGE jual EDRA Global Energy pada PRC
LGE jual bandar Malaysia pada PRC..
BUKAN Najib Razak....
#HidupMelayu...!!


-------------

DAPATKAN BAJU ORI

Posted: 27 Oct 2016 06:30 PM PDT

DAPATKAN

BAJU TEE

BARANG 

YG ORI DARI

KEDAI BERSIH

DI 8 AVENUE

#Bersih5: Pemuda 

Pakatan  Harapan 

lancar 'Yellow Weekend'
Pemuda Pakatan Harapan hari ini menggerakkan kempen bersepadu "Yellow Weekend" dengan menyeru masyarakat awam memakai baju-T #Bersih5 atau kemeja berwarna kuning pada setiap Sabtu dan Ahad.
Kempen ini bertujuan menggelombangkan #Bersih5 di kawasan-kawasan kampung, lokasi-lokasi awam, pejabat-pejabat awam dan swasta, lingkungan-lingkungan persendirian dan universiti-universiti.


-------------------

DI 43 KOTA SELURUH DUNIA

Posted: 27 Oct 2016 06:00 PM PDT


GLOBAL BERSIH

 PADA KETIKA INI

DEMO DI 43 KOTA

SELURUH DUNIA

JUMLAH AKAN 

BERTAMBAH
 


------------------

SINAR KEBODOHAN

Posted: 27 Oct 2016 11:15 AM PDTMAHU MENTERI BODOH
peruntukan pendidikan juga dikurangkan bro..ini adalah kerana isteri rosmah yakni najib tidak mahu menteri2 kabinetnya kelihatan bodoh..kalo anak2 muda pandai, maka akan terpancar sinar kebodohan dan kededakan menteri2 najib..

terkini jabatan tenaga manusia telah membekukan pengambilan pelajar2 yg tak berjaya ke universiti..dibawah jtm ni ada adtec, ada ilp dan lain2..sila cari sendiri..kalo anak muda yg pandai2 pun susah nak ke universiti apatah lagi over the sea, maka yg pangkat2 tiga, sap, atau yg gagal juga dinafikan hak belajar..

barangkali rosmah isteri najib mahu membina universiti baru bernama universiti rm50..sial punya rosmah isteri najib..lagi sial ulama yg terima rm90juta senyap2..tak yah belajar kat middle east, belajar kat tahfiz je..pandai gak dan bole jadi ustaz roti jala..kaya pun kaya.. on SUMBANGAN ISTERI ROSMAH
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 10/27/16--------------

PERANG PERANG PERANG

Posted: 27 Oct 2016 06:00 AM PDTJENG JENG JENG JENG JENG JENG JENG JENG JENG 

PERANG

BAKAR BAKARNak pertahan Umno atau Najib, tanya Zaharin

Timbalan Pengarah War Room BN Bandar Tun Razak Zaharin Mohd Yassin dijangka akan mengaturkan satu program bersama Ahli Parlimen Tambun Ahmad Husni Hanadzlah untuk mendesak Najib melepaskan jawatan Presiden Umno.
Program itu nanti difahamkan turut akan dihadiri beberapa lagi pemimpin dan ahli di peringkat negeri.
Hari ini di facebook beliau memuat naik status yang menyebut: "Saya dan Ahmad Husni dan berapa orang lagi akan bergabung dalam satu program pertahankan Umno dan Najib Razak perlu berhenti Presiden Umno.

PERANG

DALAMAN 

MAKIN MEREBAK

INI TANDA BAIK
--------------

SERAMBI MEKAH REMBAT TANAH

Posted: 27 Oct 2016 05:30 AM PDTTIM SERAMBI

MEKAH REMBAT

TANAH ORANG

KAMPONG
Penduduk Kg Laut buat bantahan depan Dun Kelantan

Berpuluh penduduk Kampung Laut, Tumpat, Kelantan berdemonstrasi di perkarangan kompleks pejabat kerajaan negeri, di Kota Bharu hari ini.
Mereka membantah tindakan kerajaan mengambil tapak rumah dan tanah mereka untuk dijadikan tapak projek Warisan.
"Kami mahu rumah bukan waye kulit," adalah antara sepanduk yang dinaikkan oleh mereka di depan pejabat SUK Kelantan yang turut menempatkan Dewan Undangan Negeri Kelantan yang kini sedang bersidang.
"Kami oghe Kampung Laut tolak projek Warisan, Jange hambat kami," juga antara sepanduk dan kain rentang yang dinaikkan.

ORE KAMPONG

DOK BANGUN

LAWEE

MU JANGAN

TIPU AMBO

NANTANG BEROK-----------------

MENGGOLODAK NOGORI

Posted: 27 Oct 2016 05:00 AM PDTf.bCeramah Umum Sempena Jelajah Bersih5 Peringkat Negeri Sembilan
Tarikh : 5 Nov 2016 ( Sabtu )
Masa : 8.00 Pm - 12.00 Am
Lokasi : Jalan 1,1/1 Taman Ekar Rantau

Senarai Penceramah
1) Yb Tan Sri Muhyiddin Bin Hj Muhammad Yassin ( BERSATU )
2) Hj Mohamad Bin Sabu ( AMANAH )
3) Yb G Manivannan A/L Gowindasamy ( PKR )
4) Yb Anthony Loke Siew Fook ( DAP )
5) Yb Ravi A/L Munusamy ( PKR )
6) Yb Cha Kee Chin ( DAP )
7) Hishamuddin Bin Rais ( BERSIH )
8) Zulkefly Bin Mohamad Omar ( AMANAH )
9) Kamarul Azman Bin Habibur Rahman ( BERSATU )
10) Yusof Bin Tapar ( PKR )
-----------

SAJE TANYA?

Posted: 27 Oct 2016 02:57 AM PDT
SIAPA?
Itu mak najib ke? on SIAPA SAYA - SILA TEKA
Publish | Delete | Spam
---------------

SIAPA KENA KENCING

Posted: 27 Oct 2016 01:00 AM PDT
SAPA KENA

KENCING
AIR KENCING

 PANAS

BOLEH REBUS

SOTONG

-----------------

BERAPA LAMA DUTERTE AKAN SELAMAT

Posted: 27 Oct 2016 12:00 AM PDTBERAPA LAMA

AGAKNYA

PRESIDEN INI

AKAN SELAMAT?

SAJE TANYA

TERINGAT PADA

BUNG KARNOHas Duterte really ditched the US for Beijing's embrace?

"The Philippine military is very close to America and relies on full-spectrum American support – logistics, intelligence, finance and training – so I don't think the military will be happy with severance of ties with the US in favour of China," he said.

The military is "influential in the sense that they can get rid of any president at some point in time," Heydarian added. "The Philippines is a country wherecoup d'états have not been very uncommon."

Shi Yinhong, the Chinese foreign policy scholar, said Duterte's rapprochement with Beijing was likely to "stimulate further the pro-American forces in the Philippines to undermine his domestic position".

OBAMA ANAK

CHAR MURTA--------------

SEBELUM KE PILIHAN RAYA - KITA KE JALAN RAYA

Posted: 26 Oct 2016 11:18 PM PDTRENUNGKAN

kepada aktivis pakatan harapan
kepada pemimpin pkr
pemimpin dap
pemimpin amanah
pemimpin bersatu
sila berhenti sajenak
fikirkan masak masak

akhar suara keadilan 
akhabr resmi PKR 
sampai hari ini 
tidak ada lesen cetak

apakah masuk akal
dalam PRU14 nanti
najib akan benarkan
pakatan harapan menang
dan 
ambil alih pentabiran negara?

kalau lesen cabuk suara keadilan pun
tidak dibenarakan 
apakah
masuk akal najib akan benarkan
seluruh melaysia beralih tangan

ini hanya ingatan
sebelUm ke pilihan raya
wajib turun ke jalan raya----------------

SIAPA SAYA - SILA TEKA

Posted: 26 Oct 2016 10:18 PM PDT
SIAPA SAYA
Teka siapa saya? Bapak saya jadi talibarut Jepun semasa Perang Dunia Kedua. Lepas itu mengaku kununnya dia spy British abis Perang, akhirnya jadi PiEm. 

Saya jadi PiEm dulu, lepas itu jadi talibarut China gadai aset negara kepada mereka. on KENALI SIAPA PENYAMUN
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 10/27/16-----------------

MO1 IALAH ISTERI ROSMAH

Posted: 26 Oct 2016 09:40 PM PDTAkhbar di Singapura melaporkan 'Kerajaan M'sia secara rasmi sahkan MO1 adalah PM Najib'..
Hingga skrg KERAjaan Malaysia mahupun Perdana Menteri Najib Razak LANGSUNG TIDAK PERNAH MENAFIKANNYA ataupun ambil tindakan saman terhadap berita dari seberang ini.. kenapa ??!!
Jika tidak menafikannya, ini bermakna.... MO1 adalah...

--------------

SUMBANGAN ISTERI ROSMAH

Posted: 26 Oct 2016 09:00 PM PDT
SUMBANGAN

ISTERI ROSMAH 


------------

BILA NAJIB CAKAP HAL KEBENARAN

Posted: 26 Oct 2016 08:30 PM PDTBILA NAJIB

CAKAP HAL

KEBENARAN 

MAKA BABI

AKAN TERBANG

GENTING JADI

ASRAMA ANAK

YATIM

Zaid: Najib tidak layak bercakap mengenai kebenaran

Najib  adalah orang terakhir yang seharusnya bercakap mengenai kebenaran, kata bekas Menteri di jabatan Perdana Menteri, Zaid Ibrahim dalam satu catatan di blog beliau.
"Beliau gesa umat Islam untuk mempunyai kemahiran dan mampu menentukan kebenaran, tetapi bagaimana umat Islam mahu mengetahui apa yang benar apabila beliau menggunakan Akta Rahsia Rasmi, polis, peguam negara, agensi penyiasat, parlimen dan apa sahaja yang ada untuk menutup kebenaran?" kata Zaid.

NAJIB  CAKAP

KEBENARAN

MACAM TONTOWI

JADI PENGKRITIK

FILEM JERMAN


---------------

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT